Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
379 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Te VV Tudsz valami infót arról, hogy a Race Face hol készül kié stb?
Volt egy erõs vitám a Race Face-rõl, és nem emlékszem hol láttam róla infót, így nem vagyok benne biztos.
Köcce!

Független kanadai cég. Termékeik jelentõs része (alsó- és közép kategória) már a távol-keleten készül bérmunkában, de a felsõ kategóriás alkatrészek továbbra is Kanadában, saját gyártás keretében.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Valószínûleg már nem csak az olcsóbb cuccok, legfeljebb a tányérok egy része. Néhány éve volt egy hír, hogy a Deus karok gyártását kivitték Tajvanra, akkor hirtelen az áruk is leesett.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ugy tudom hogy a RF fuggetlen ceg. es gyanitom hogy a termekek nagy resze tavol keletrol jon. foleg az olcsobb kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Te VV Tudsz valami infót arról, hogy a Race Face hol készül kié stb?
Volt egy erõs vitám a Race Face-rõl, és nem emlékszem hol láttam róla infót, így nem vagyok benne biztos.
Köcce!

Ride everywhere.

.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Értem.Köszi a gyors választ!
"Ride today, heal tomorrow"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mivel az FSA tajvani tulajdonban van, a gyártás helye Tajvan és Kína. Kutyaütõ cégek mögött nincs olyan anyagi háttér, hogy profi csapatokat tudjanak komoly mértékben szponzorálni, és ez egyértelmûen mutatja a minõség irányát.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Az FSA cuccok hol készülnek?
Mennyire jó minõségûek,strapabírók?Gondolok itt fõként az SL-K és K-Force családra.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
köszönöm!
számomra az esetleges ázsiai eredet sem von(vonna) le az értékébõl.. megszerettem:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az olyan "nagy" nevek, mint az RM általában mindig meghagynak bizonyos típusokat, vagy egyes típusok bizonyos változatait hazai gyártásban, így egyáltalán nem kell kizárni, hogy kanadai, "handbuilt" gyártmány a Slayered.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
a vázamon (08 rm slayer) büszkén díszeleg a hegesztõ aláírása a nyeregvázcsövön, valamint a kis ujjlenyomat a felsõcsövön, h. "handbuilt". az elsõ bejegyzések között viszont az olvasható, h. az utóbbi idõben már a távol-keleten gyártják ezeket a vázakat. így számomra nem világos a dolog.. a varratokon egyértelmûen látszik, h. emberkéz munkája, viszont azt, h. a mestert McKenna, vagy Yosimoto névvel anyakönyvezték, már nem tudom eldönteni..
ha számít valamit: felsõcsõ baloldalán a festék- és lakkréteg alatt átható az easton embléma.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nagyon sok shimano termek nem Japanban keszul. foleg Deore es alatta szinten.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A Shimano legtöbb cucca Japánba készül, az XT pedál miért készül Malayziában?

Nád

Nád

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
És mi lehet a helyzet a "nagy" csõgyártókkal?
Reynolds, Deddaciai, Sanko, Easton, Columbus, Tange, Kinesis, stb.....(vagy van még valaki)
Ha má' mindenki Kínában, Taiwan-ban gyártat, akkor a csõ is ott készüljön. vagy nem?
Legyártom UK-ban kiviszem taiwanba, hegesztek, visszahozom, lefestem, és olasz lesz?
Errõl van infótok.
Vagy ezen csövekbõl készült vázak mennyisége elenyészõ, és ezek nem "keleten" készülnek?

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Úgy látom én jól jártam a meridámmal, az legalább ott készült ami rá van írva. :D Igaz nem értem ezt a távol kelet ellenességet, ha valami jó, akkor tök mindegy hol készül. Azt viszont gáznak tartom, hogy így trükköznek, hogy made in usa meg társai, és valójában meg távol kelet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Trek tulajdonban van mar jo ideje, az alap kategorias cuccaik matricazott JD, Kalloy stb alkatreszek, X lite szint es felfele ahol a komoly innovacio kezdodik.

RAUH-Welt
B E G R I F F

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Bontrager-rõl tudni valamit?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Bölcsen szóltál stellaz!
Amúgy az autóiparban is valami hasonló megy.

Egy megjegyzés a Speckó-Merida témához: azért koppintásról, másolásról, lopásról nem nagyon lehet beszélni: ha jól tudom, a Specilized legnagyobb tulajdonosa a Merida... (és gondolom együtt is mûködnek sok mindenben - még ha gondosan különválasztják és függetlennek tartják is a két márkát)

kevesebb, mint 15% a tulajdonrésze

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Bioniconrol tudtok valamit?

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Bölcsen szóltál stellaz!
Amúgy az autóiparban is valami hasonló megy.

Egy megjegyzés a Speckó-Merida témához: azért koppintásról, másolásról, lopásról nem nagyon lehet beszélni: ha jól tudom, a Specilized legnagyobb tulajdonosa a Merida... (és gondolom együtt is mûködnek sok mindenben - még ha gondosan különválasztják és függetlennek tartják is a két márkát)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Logikusan nézve a karbon területén a fejlesztések jelentõs része magától a karbon technológiával rendelkezõ cégtõl származik.

Meridás mérnök is ezt mondta a double chamber technológiáról, hogy ezt csak az a 2-3 márka használja, akinek ugyanaz az karbon beszállítójuk.

Gondolom a kerékpár "márka" legjobb eseten is csak együttmûködõ lehet, ha szeretne úgymond saját tervezésû gépet -fõleg ugye karbon esetén-, akkor elmondja az igényeit, hogy ilyen meg ilyen vázszög, meg ilyen és ilyen tulajdonság, ilyen súly, ilyen elméleten kigondolt rúgózó rendszer, majd a gyártó cég megmondja, hogy lehet-e, meg hogy milyen áron. Aztán kötnek valami kompromisszumot. Valaki az árban, valaki az alkalmazott technológiában.

Nincs ezzel gond, szerencsés esetben saját csõszettet, nyerget, cipõt, stb. sem tervez senki, praktikusan mert kevésbé ért hozzá, mint a csõszett, nyereg, cipõ, stb. gyártó. Max. elmondja a speciális (hehe) igényeit és akár oda vissza hatnak a dolgok. Mint a NASA mérnökei és a technológiai gyártó cégek. Külön külön nem lesz belõle ûrhajó. Ezt hívhatjuk együttmûködésnek.