Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10911 hozzászólás a témában

Chiccoka

Chiccoka

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Hello!

Egyaltalan nem lerombolo amit irtal, sot epp azert raktam fel kepet a forumra,hogy szabadon elmondhassa a velemenyet mindenki.
Amint irtam meg nincsen kesz, ra fog kerulni meg egy par alkatresz es meg csere is lessz.
Az "epiteni" szot illetoen, ennek a szonak tob ertelme van:
1. peldaul a vezepites: azt jelenti,hogy te heggeszted, te tervezed, csak a csoveket vasarolod
2. peldaul a hazepites: kesz epitoanyagokbol epited fel a hazat, nem te gyartod a teglat, gerendat, ablakot stb.
Ugyanigy lehet ertelmezni a kerekparepitest is: kesz alkatreszeket osszerakom, felepitek egy kerekpart!
De szerintem mindenki ertelmezze ugy ahogy akarja, csak ertsuk meg egymast.:)

A lampat illetoen en is gondolkoztam a led izzo megoldason, csak nem nagyon akartam elrontani a klaszikus kinezetet, a dinamoval sincs sok bajom, csak annyi,hogy nagy az ellenallasa a gumira es elegge zororg.

Skacok

Akinek nem tetszik az építeni szó az használja a Customized szép Magyar fordítását.
Akkor nem te építed de ami neked jobban tetszik azt kicseréled ízlés szerint. O.K. remélem most mar mindenki customizal inkább

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Myk !!!!
Eladod a bringát? Mi történt? Meguntad az esõt? Mit veszel?
Egyébként ha ez így megy tovább vagy felakasztom magam, vagy eladom én is a bringát és veszek egy csónakot :(
Naponta egyszer kitolom a garázsból és megnézem, ennyit élvezek belõle .... pfffff

Új hobbit választottam!
Színes papírszalvétákat fogok gyûjteni!
CSÕ

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás
[quote name='hibrid']A cseppformalyu lampam mar megvan, a hatso is egy csepp formaju , csak kisebb, azert gondoltam,hogy az elsotol kapna az aramot.
Mivel az elso lampam 2 fazisu(2 ego van benne) nem is kene villogast segito panel, hanem csak annyit csinalnek,hogy egy helyre szerelek led izzokat es mikor ki akarom kapcsolni akkor arra a fazisra kapcsolnek amelyikhez nincs led csatlakoztatva! Szerinted igy mukodni fog?
Itt egy kep a ketfazisu lamparol, nem az enyem csak peldakepen tettem fel
lFeltöltött kép

Hali!
Nekem hasonló lámpám van, 2 izzós volt és egy hozzáértõ srác megoldotta ledesre és elemel mûködik.Az izzó helyére pontosan bemegy a led.
Megkérem hogy írja le hogy kell megoldani.
" Mindenhez van jogom hát játszom, fentrõl gyereknek, lentrõl embernek látszom."

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás
Az sem építés hogy lecserélem a kormányt , az ülést és egy békát teszek a sárvédõre...

Nem tudom miért fikázol mindenkit,de szerintem én nem mondtam hogy építettem.
Úgy gondolom hogy a fogalmakkal kapcsolatban nem mi vagyunk tévedésben.
" Mindenhez van jogom hát játszom, fentrõl gyereknek, lentrõl embernek látszom."

CSabiCSekker

CSabiCSekker

törzsvendég

• fórumtag
  • 547 hozzászólás

Mit kellene kipróbálni?
Itt a többség tévedésben van ugyhiszem a fogalmakat illetõleg!
Az építés és a boltban megveszem az alkatrészeket és összerakom az két különbözõ doldog!!!

Az sem építés hogy lecserélem a kormányt , az ülést és egy békát teszek a sárvédõre...

Még én sem építettem kerékpárt, mert nem értek hozzá!!!
A design meg égészen más!!!
Az sem építés!!!!
A vélemény az meg egyéni és szabad!

Písssz Zolka

Mi van veled megcsípett a pók , egyébként beleestél a saját csapdádba ugyanis számomra kicsit képzavar az , hogy csak akkor van építés ha te készited az alkatrészeket például ,te hegeszted a vázat , te hajlítod a kormányt..........és hoppá itt elfogyott a tudomány , ugyanis agyat,ülést,külsõ gumit,belsõ gumit,felnit, stb,stb,stb, nem hinném hogy bárki tudna otthon farikcsálni,netalántán építeni. Már bocsi hogy beleszóltam , de személyes célozgatásokat érzek a mondandódban még ha nem is voltam benne érintett.
.....az élet megy tovább, csak kétkeréken !

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Oks.

A led izzós megoldást úgy kell érteni, hogy beszerzel egy hagyományos mondjuk "csepp" alakú lámpát (elõre) és abba fabrikálod bele az izzókat + az elemeket, vagy akukat. Ezzel megmarad a klasszikus kinézet. most épp egy ilyen pilácson dolgozom. 9db led (azért ennyi mert ennyi.)+ egy 9V-os elem+ egy villogást segítõ (lámpát szétszedtem) panel.
Hátra szintén valami ilyesmi megoldás. (természetesen megtartva a klasszikus formavilágot.)

Építeni még legót is lehet... ez csak természetesen poén! :)
Roboo

A cseppformalyu lampam mar megvan, a hatso is egy csepp formaju , csak kisebb, azert gondoltam,hogy az elsotol kapna az aramot.
Mivel az elso lampam 2 fazisu(2 ego van benne) nem is kene villogast segito panel, hanem csak annyit csinalnek,hogy egy helyre szerelek led izzokat es mikor ki akarom kapcsolni akkor arra a fazisra kapcsolnek amelyikhez nincs led csatlakoztatva! Szerinted igy mukodni fog?
Itt egy kep a ketfazisu lamparol, nem az enyem csak peldakepen tettem fel
lFeltöltött kép
Feltöltött kép
I will be bike !

New East Design

New East Design

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Hello!

Egyaltalan nem lerombolo amit irtal, sot epp azert raktam fel kepet a forumra,hogy szabadon elmondhassa a velemenyet mindenki.
Amint irtam meg nincsen kesz, ra fog kerulni meg egy par alkatresz es meg csere is lessz.
1. peldaul a vezepites: azt jelenti,hogy te heggeszted, te tervezed, csak a csoveket vasarolod
2. peldaul a hazepites: kesz epitoanyagokbol epited fel a hazat, nem te gyartod a teglat, gerendat, ablakot stb.
Ugyanigy lehet ertelmezni a kerekparepitest is: kesz alkatreszeket osszerakom, felepitek egy kerekpart!

A lampat illetoen en is gondolkoztam a led izzo megoldason, csak nem nagyon akartam elrontani a klaszikus kinezetet, a dinamoval sincs sok bajom, csak annyi,hogy nagy az ellenallasa a umira es elegge zororg.

Oks.

A led izzós megoldást úgy kell érteni, hogy beszerzel egy hagyományos mondjuk "csepp" alakú lámpát (elõre) és abba fabrikálod bele az izzókat + az elemeket, vagy akukat. Ezzel megmarad a klasszikus kinézet. most épp egy ilyen pilácson dolgozom. 9db led (azért ennyi mert ennyi.)+ egy 9V-os elem+ egy villogást segítõ (lámpát szétszedtem) panel.
Hátra szintén valami ilyesmi megoldás. (természetesen megtartva a klasszikus formavilágot.)

Építeni még legót is lehet... ez csak természetesen poén! :)
Roboo

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Gyerekek!

Most nem értem... az addig ok hogy veszünk egy vázat meg a többi alkatrész, de ez még attól nem építés, hanem szerelés. Szerintem.
Másik, hogy azért szerintem nem vagyok egyedül azzal a ténnyel, hogy ettõl a kerótól nem dobtam egy hátast.
Szóval NE érts félre 'hibrid' de van még mit dolgozni ezen a kerón!
Boccs ha negatív voltam, de ez a fajta kritika inkább építõ jellegû, mint sem romboló.

...ez csak egy vélemény volt. Roboo

Hello!

A lampat illetoen en is gondolkoztam a led izzo megoldason, csak nem nagyon akartam elrontani a klaszikus kinezetet, a dinamoval sincs sok bajom, csak annyi,hogy nagy az ellenallasa a gumira es elegge zororg.
I will be bike !

New East Design

New East Design

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Komoly meglátás. Gratulálok.
Csak ki kel próbálni és átunna nyilatkozni.

Mit kellene kipróbálni?
Itt a többség tévedésben van ugyhiszem a fogalmakat illetõleg!
Az építés és a boltban megveszem az alkatrészeket és összerakom az két különbözõ doldog!!!

Még én sem építettem kerékpárt, mert nem értek hozzá!!!
A design meg égészen más!!!
Az sem építés!!!!
A vélemény az meg egyéni és szabad!

Písssz Zolka

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás

Gyerekek!

Most nem értem... az addig ok hogy veszünk egy vázat meg a többi alkatrész, de ez még attól nem építés, hanem szerelés. Szerintem.
Másik, hogy azért szerintem nem vagyok egyedül azzal a ténnyel, hogy ettõl a kerótól nem dobtam egy hátast.
Boccs ha negatív voltam, de ez a fajta kritika inkább építõ jellegû, mint sem romboló.

Komoly meglátás. Gratulálok.
Csak ki kel próbálni és átunna nyilatkozni.

New East Design

New East Design

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Egy kep a cruiseremrol, hamarosan lessz rajta sarvedo es 2 fazisu lampa is.
Eddig igy nez ki:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Gyerekek!

New East Design

New East Design

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Helosztok!

Nem tud valaki egy tuti megoldast arra,hogy hogyan tudnam hasznalni a lampakat dinamo vagy agydinamo nelkul?
Letezik valami akkumlatoros cucc?
Nekem kene egy 12V-os, vagy minimum 9V energiaforras!
Jelenleg elol-hatul 6V-os egom van, de hatulra eleg lenne egy 3V-os is.
ha valakinek van valami otlete, varom oket!

Koszi!

Led izzó! egy kicsi forrasztgatás, némi farikcsálás oszt helló...

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Helosztok!

Nem tud valaki egy tuti megoldast arra,hogy hogyan tudnam hasznalni a lampakat dinamo vagy agydinamo nelkul?
Letezik valami akkumlatoros cucc?
Nekem kene egy 12V-os, vagy minimum 9V energiaforras!
Jelenleg elol-hatul 6V-os egom van, de hatulra eleg lenne egy 3V-os is.
ha valakinek van valami otlete, varom oket!

Koszi!
I will be bike !

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Hali!

Szép a technika.
Építetted, vagy egyben vetted?

Epitettem, de meg folyamatban van! :-)
I will be bike !

bad_saint

bad_saint

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Kitaláltam a tutit!!!
Szerezni kell cruiser vizi biciklit! :-)
-=Sanya=-

Tibo79

Tibo79

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Myk !!!!
Eladod a bringát? Mi történt? Meguntad az esõt? Mit veszel?
Egyébként ha ez így megy tovább vagy felakasztom magam, vagy eladom én is a bringát és veszek egy csónakot :(
Naponta egyszer kitolom a garázsból és megnézem, ennyit élvezek belõle .... pfffff

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás

Egy kep a cruiseremrol, hamarosan lessz rajta sarvedo es 2 fazisu lampa is.
Eddig igy nez ki:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Hali!

Szép a technika.
Építetted, vagy egyben vetted?

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Üdv a klubban!Egyszerü és nagyszerü!Grat hozzá!

Kossz a dicsereteket:)
I will be bike !

viktorin

viktorin

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Hat nem szep
Picasa Webalbumok - iqbal - vespa 6

Tudnék helyet csinálni neki ha hirtelen el kéne tenni valahová:D
Lennék én Vespás nagyon, egy ilyennel meg pláne:D
Nem nagyon jönnének szembe ugyanilyennel:D
Élõbe én legalábbis sose láttam oldalkocsis kivitelt
Rólam és a Bringákról:
http://www.myspace.com/viktorin87

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás

Hat nem szep
Picasa Webalbumok - iqbal - vespa 6

Mindig az álmaim közé tartozott 1 szép Vespa beszerzése.
Nem találtam még árban és állapotban megfelelõt.