Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cruiser tulajdonosok ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10911 hozzászólás a témában

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Szia!

Nirve gyári elsõlámpa 4 ledes, elemes, igényes kapcsoló megoldással, szép csepplámpa van. Most vettem ilyet, nagyon jól világít, és nagyon szép. Ha valakinek kell, tudok segíteni.

Szia!

Milyen arban vannak ezek a lampak?
Van elso-hatso is?

Hello!
I will be bike !

Tibo79

Tibo79

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás

Szia!

Nirve gyári elsõlámpa 4 ledes, elemes, igényes kapcsoló megoldással, szép csepplámpa van. Most vettem ilyet, nagyon jól világít, és nagyon szép. Ha valakinek kell, tudok segíteni.

Engem is érdekel... Képet tudsz mutatni?

Apuka

Apuka

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Helosztok!

Nem tud valaki egy tuti megoldast arra,hogy hogyan tudnam hasznalni a lampakat dinamo vagy agydinamo nelkul?
Letezik valami akkumlatoros cucc?
Nekem kene egy 12V-os, vagy minimum 9V energiaforras!
Jelenleg elol-hatul 6V-os egom van, de hatulra eleg lenne egy 3V-os is.
ha valakinek van valami otlete, varom oket!

Koszi!

Szia!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Hogyan jött ki az a 26,431 ft?:D

Küllõhossz gyökvonás ez szorozva a kerékátmérõvel osztva a felniszélességgelés hozzáadva a gumiszélessége ez osztva az agyperem magasságával!Ennyi!

Ja:És szorozva pí a négyzeten!
Ez az egy sör fejbevágott!

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Ha valakinek tuti kerekek hiányoznának : Ker

Ha nem a szalvétákat gyûjteném,és lenne pénzem,:) akkor megvenném ezt a zsírzószemeshátrapöckölõsbovdennélküliörökéletü mûremeket.
Így marad a nyálcsorgatás a távolból!
CSÕnaci-függönyhaj!

nemtom007

nemtom007

vendég

• fórumtag
  • 213 hozzászólás

Hogyan jött ki az a 26,431 ft?:D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

You can never have "enough" bikes.

viktorin

viktorin

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Most találtam! Retro Cruiser F

Szép darab!
Rólam és a Bringákról:
http://www.myspace.com/viktorin87

Many94

Many94

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Most találtam! Retro Cruiser F

Many94

Many94

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Gondolkodtam azon, hogy nyáron kéne kicsit finomítgatni a járgányomon. El kezdtem gondolkodni egy új matricázáson. Elöl, a Gepida logó helyére a következõt gondoltam:

Feltöltött kép

A gyári szín fog maradni, amin egyenlõre nem igazán lesznek feltûnõek az Ed Hardy motívumok, de ha minden jól megy, télen kaphat egy matt-fekete "fényezést", amin azért ütni fog...

Ezen kívül nyárra tervezek egy új kormány, és egy valamirevaló ülés beszerzését is... (kegyetlen kényelmetlen a gyári :()

balint75

balint75

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
LED.

Én öngyújtóból vettem ki két led-et és barkácsoltam az elsõ lámpába, de nem igazán jött be.
A led csak elõre ad ki fényt (legalábbis ezek) míg egyhagyományos izzó gömb alakban szórja a fényt amit a foncsor összegyûjt.
Engem zavart hogy bekapcsolva egy régi stílusú lámpában látszódott a két fény.
Hátulra viszont muszáj volt led-et rakni az is csak fektetve fért el mert eredetileg ez csak egy prizma.
Elég haloványan látszik még sötétben is. A hagyományos izzónak van egy hangulata nem?
Én maradok a dinamónál csak keresek valami lopakodósat.
Picasa Webalbumok - balint75 - Ezeket nem fo...

horvatharian

horvatharian

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
nah mit szereztem sracok... viszem haza nyiregyre es ezzel fogok menia a bluesba minden kibaszott penteken...:)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
A festést elég csak átcsiszolni, lemattítani, aztán a szóró, vagy mi (alapozó), a homokfúvatást azért nem ajánlottam, mert rettenetesen rá van égetve, és nem könnyen jön le, hajlatokban ottmarad, satöbbi...
A pink király lenne :D

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Nos, igen, mindenkinek igaza van, bizonyos szemszögbõl.
Én sem voltam "elájulva" Hibrid kolléga bringájától. DE ! Mivel rosszat nem szívesen írok, az építõ jellegû kritikákat meg még össze kellett fejben raknom, ezért nem is írtam eddig semmit.
Viszont nem mindegy, mit mondunk, milyen tartalommal, és hogyan. Amit és ahogyan írtál Roboo, az elsõ olvasatra nekem nagyon rosszul esett volna, még ha jó szándékkal is írtad.
Tényleg kétséges a bringaépítés definíciója, nem is tudom, hogy lehetne pontosan meghatározni. Mondjuk, ha csak a vázépítésel kezdõdõ projektet nevezzük annak, nagyon szûkkörû klub lenne az övék...
Roboo ???
Részemrõl pedig:
Szerintem Hibrid bringája nagyon jó alap. A vázzal szerencséd volt, az most jóideje hiánycikk. Nyilvánvalóan az a leglényegesebb kiindiulási pont. Viszont a festése (neeeem fényezés) tapasztalatom szerint és kinézetre is, pocsék (bocs). Ne akard homokfújatni és szintereztetni, de fényezéshez jó alap, csiszolás után.
Sárvédõt meg lámpát sose szerettem, de ha kell ,van stílusban hozzáillõ.
Stucniból meg nyeregbõl is léteznek szépek, és ha ezt jól összegyúrod, egyéniséget viszel bele, örök darab lehet.
Minden épített bringa, más, egyedi, ettõl jó.
Nyilván a ronda anyagiak lépten-nyomon közbeszólnak, ezért kell okosan végiggondolni.
Jó munkát kívánok és sok klassz bringázást !
Csõõõõõõ

Koszi az ujabb szakertoi megfigyeleseket!
Elszeretnem arulni,hogy eloszor nekem a cruiser bicaj csak egy varosi bringanak kellet. Sose volt tervben,hogy igazi cruisert epitsek, ami megfogott rajta az a vaz es a kenyelmes ulespozicio.
Egyebkent en xc-maratonista vagyok es az anyagiak nagyresze a versnybringara megy, ami nem egy olcso mulatsag fenntartani, ezert szerintem soha nem is lessz egy "igazi" cruiserem, de lehet job is igy, mert nem fognak annyira szemetvetni ra ha le kell zarnom valahol(meg igy is feltem ott hagyni U-lakattal egyutt).
Nem pontosan ertettem, hogy melyik megoldas lenne jobb a vazat illetoen: lecsiszoltatni ezt a festest es egy mas szinnel ujra fujatni? Mert lenne hol megcsinaltatni, lefujni, kemencebe rakni!
Szerintetek milyen szin menne jol hozza?
Valami vilagosbarna, piros, vagy netan "pink":)?
Egyszoval koszi a jotanacsokat, es az eszreveteleteket es probalom majd minnel jobban "fejleszteni".:)
I will be bike !

hibrid

hibrid

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
[/QUOTE]Hali!
Nekem hasonló lámpám van, 2 izzós volt és egy hozzáértõ srác megoldotta ledesre és elemel mûködik.Az izzó helyére pontosan bemegy a led.
Megkérem hogy írja le hogy kell megoldani.[/QUOTE]

Ezt megkoszonnem ha megtudnad erdeklodni,hogy hogyan is keszitette a lampat!
Kossz elore!
I will be bike !

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Sirály ! Az asszony gyerkkori gyûjeményét (naggyon komoly) most akartam meghirdetni ! Neked megszámítom óccsón...;)
Csöv

Köszi!Már az én asszonyom is felajánlotta az övét,ami a nagyinál pihen!Csak saját anyagból dolgozok!
CSÕ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Új hobbit választottam!
Színes papírszalvétákat fogok gyûjteni!
CSÕ

Sirály ! Az asszony gyerkkori gyûjeményét (naggyon komoly) most akartam meghirdetni ! Neked megszámítom óccsón...;)
Csöv

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

Helosztok!

Nem tud valaki egy tuti megoldast arra,hogy hogyan tudnam hasznalni a lampakat dinamo vagy agydinamo nelkul?
Letezik valami akkumlatoros cucc?
Nekem kene egy 12V-os, vagy minimum 9V energiaforras!
Jelenleg elol-hatul 6V-os egom van, de hatulra eleg lenne egy 3V-os is.
ha valakinek van valami otlete, varom oket!

Koszi!

Nekem elõl-hátul egy db 10mm-s(2x150ft) led van beleforrasztva egy lapba az eredeti égõk helyére,és az elsõ lámpámban van egy elem tartó(200ft)amiben 4 db cerka elem van!Ha megy a forrasztás olcsón kijössz és a lámpa is megmarad eredeti állapotában!Építsd tovább a cruisered fasza lesz hidd el,és soha nincs vége!!!!!!!!!

MÁS!

Felesleges itt veszekedi csipkelõdni uraim!Kinek mit jelent az építés.Pl nekem minimál szerelés (a sokat Karesz végezte)és sok-sok ötlet megvalósítása,pl fa markolatot nem tudtam volna megcsínálni(nem engednek gép közelébe),pedig tudok esztergálni egy kicsit!Sokszor egy jó egyedi ötlet ér a legtöbbet a bringán,még ha nem is a kitalálója gyártja le!
Tanácsot mindenki adhat,és véleményt is lehet alkotni,de azért azt vegyük figyelembe hogy egy baráti társaság vagyunk és jobb a békesség,és kár veszekedni!Majd egy sör mellett a találkozón kielemezzük egymás bringáját!
CSÕ

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Egy kep a cruiseremrol, hamarosan lessz rajta sarvedo es 2 fazisu lampa is.
Eddig igy nez ki:
...

Gyerekek!

Most nem értem... az addig ok hogy veszünk egy vázat meg a többi alkatrész, de ez még attól nem építés, hanem szerelés. Szerintem.
Másik, hogy azért szerintem nem vagyok egyedül azzal a ténnyel, hogy ettõl a kerótól nem dobtam egy hátast.
Szóval NE érts félre 'hibrid' de van még mit dolgozni ezen a kerón!
Boccs ha negatív voltam, de ez a fajta kritika inkább építõ jellegû, mint sem romboló.

...ez csak egy vélemény volt. Roboo

Mit kellene kipróbálni?
Itt a többség tévedésben van ugyhiszem a fogalmakat illetõleg!
Az építés és a boltban megveszem az alkatrészeket és összerakom az két különbözõ doldog!!!

Az sem építés hogy lecserélem a kormányt , az ülést és egy békát teszek a sárvédõre...

Még én sem építettem kerékpárt, mert nem értek hozzá!!!
A design meg égészen más!!!
Az sem építés!!!!
A vélemény az meg egyéni és szabad!

Písssz Zolka

Hello!

Egyaltalan nem lerombolo amit irtal, sot epp azert raktam fel kepet a forumra,hogy szabadon elmondhassa a velemenyet mindenki.
Amint irtam meg nincsen kesz, ra fog kerulni meg egy par alkatresz es meg csere is lessz.
Az "epiteni" szot illetoen, ennek a szonak tob ertelme van:
1. peldaul a vezepites: azt jelenti,hogy te heggeszted, te tervezed, csak a csoveket vasarolod
2. peldaul a hazepites: kesz epitoanyagokbol epited fel a hazat, nem te gyartod a teglat, gerendat, ablakot stb.
Ugyanigy lehet ertelmezni a kerekparepitest is: kesz alkatreszeket osszerakom, felepitek egy kerekpart!
De szerintem mindenki ertelmezze ugy ahogy akarja, csak ertsuk meg egymast.:)

Nos, igen, mindenkinek igaza van, bizonyos szemszögbõl.
Én sem voltam "elájulva" Hibrid kolléga bringájától. DE ! Mivel rosszat nem szívesen írok, az építõ jellegû kritikákat meg még össze kellett fejben raknom, ezért nem is írtam eddig semmit.
Viszont nem mindegy, mit mondunk, milyen tartalommal, és hogyan. Amit és ahogyan írtál Roboo, az elsõ olvasatra nekem nagyon rosszul esett volna, még ha jó szándékkal is írtad.
Tényleg kétséges a bringaépítés definíciója, nem is tudom, hogy lehetne pontosan meghatározni. Mondjuk, ha csak a vázépítésel kezdõdõ projektet nevezzük annak, nagyon szûkkörû klub lenne az övék...
Roboo ???
Részemrõl pedig:
Szerintem Hibrid bringája nagyon jó alap. A vázzal szerencséd volt, az most jóideje hiánycikk. Nyilvánvalóan az a leglényegesebb kiindiulási pont. Viszont a festése (neeeem fényezés) tapasztalatom szerint és kinézetre is, pocsék (bocs). Ne akard homokfújatni és szintereztetni, de fényezéshez jó alap, csiszolás után.
Sárvédõt meg lámpát sose szerettem, de ha kell ,van stílusban hozzáillõ.
Stucniból meg nyeregbõl is léteznek szépek, és ha ezt jól összegyúrod, egyéniséget viszel bele, örök darab lehet.
Minden épített bringa, más, egyedi, ettõl jó.
Nyilván a ronda anyagiak lépten-nyomon közbeszólnak, ezért kell okosan végiggondolni.
Jó munkát kívánok és sok klassz bringázást !
Csõõõõõõ

breki-

breki-

törzsvendég

• fórumtag
  • 407 hozzászólás

Új hobbit választottam!
Színes papírszalvétákat fogok gyûjteni!
CSÕ

Ahoz nagyobb türelem kell mint a bringázáshoz.
" Mindenhez van jogom hát játszom, fentrõl gyereknek, lentrõl embernek látszom."