Helló!
Segítsen már valaki abban,hogy schwinn 26-os cruiserom 6 sebességes és mivel 100kg vagyok szeretném egy kicsit dombosabb részre is eljutni vele természetesen aszfaltos úton és az elsõ 46T gyári lánckerekemet mely z hajtómûvön van és elõl szólóban természetesen leszeretném kisebbre cserélni de tavaly már hozattam lánckereket és mivel hátúl 6 fogaskerék van a láncnak keskenynek kellene maradnia és elõl szorult az új kisebb lánckerék fogain mert az elõre kapható z-re való lánckerekek bmx stb tipushoz valók és szélesebb láncra valók.Mivel speciálisan ékalakú kiképzésûek a fogak a lánckeréken nem mertem elvinni esztergályoshoz inkább visszavittem a boltba.Nincs valakinek tippje,hogy hol lehetne venni és milyent ami átalakítás nélkül is mûködne lehetne még lejjebb menni a fogszámban talán 38-ig is csak vinné a láncot ragadás nélkül és ne lennen horror az ára.
Több lehetõséged van.
Vagy egy nagyobb fogszámú lánckeréksor hátra, vagy egy hetes,- nyolcas agyváltó tetszõleges lánckerékkel, vagy a barkácsolás, köszörültetés- esztergálás, egy jó szakin ez nem foghat ki. Azt nem írtad, milyen fogszámúra próbáltad cserélni a 46-ost ?!
Egyébként én valamikor nagyon régen simán használtam a széles láncot a láncváltós sorral. A váltó kanalát kellett kihézagolni, hogy elmenjen közte a lánc, és kész.
Csõ