esetleg aki gusgazdag , es lusta csinalni , es ragaszkodik a regi vazhoz itt egy link ..
http://www.geocities...HammerHead.html
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

tárcsafékszem utólag
Indította
A
, 2002. május 19. 18:43
Írta 2002. július 18. - 23:28

Írta 2002. július 18. - 22:59

Írta 2002. július 18. - 09:19

Írta 2002. július 17. - 10:07

Egy kis barkácstanfolyam, avagy hogyan rakjunk CrMo Crux vázra tárcsaféket?
http://d-eyes.pganet...sztes/index.php
Persze ezzel még nincs befejezve a dolog, mert néhány apróbb kiegészitö megtámasztás, meg rögzités hátravan.
http://d-eyes.pganet...sztes/index.php
Persze ezzel még nincs befejezve a dolog, mert néhány apróbb kiegészitö megtámasztás, meg rögzités hátravan.
Írta 2002. május 29. - 22:08

HI
Nekem is hasonló gondjaim voltak.
Elmentem egy motorfelújjítással is foglalkozó mûhejbe és elmondtam mi kell.(Már rég óta ismertek és tudtam hogy jól hegesztenek).
A srác hozzám vágott egy 10 es alu lemezt és azt monta hogy ha ráérek vágjak ki belõle egy darabor és majd kireszelgettyük.
Kivágtam,kireszeltük , rápróbálgattuk a vázra fúrtunk rá két likat ,másnapra felhegesztették aztán viszont látásra.1500 Ft ból + volt az egész.
Nem kell túllihegni a dolgot.Fél éve hasnyálom egy 180 as tárcsával és semmi gondja nem cavarodik nem reped nem pontatlan.
Na csak enyi
Nekem is hasonló gondjaim voltak.
Elmentem egy motorfelújjítással is foglalkozó mûhejbe és elmondtam mi kell.(Már rég óta ismertek és tudtam hogy jól hegesztenek).
A srác hozzám vágott egy 10 es alu lemezt és azt monta hogy ha ráérek vágjak ki belõle egy darabor és majd kireszelgettyük.
Kivágtam,kireszeltük , rápróbálgattuk a vázra fúrtunk rá két likat ,másnapra felhegesztették aztán viszont látásra.1500 Ft ból + volt az egész.
Nem kell túllihegni a dolgot.Fél éve hasnyálom egy 180 as tárcsával és semmi gondja nem cavarodik nem reped nem pontatlan.
Na csak enyi
Írta 2002. május 24. - 10:30

En is ilyen indokok miatt dontottem ugy, hogy a Crux vazamra kell barkacsolni egy tarcsafekszemet. A dolog lassan halad, de 1-2 het mulva talan mar huzozarazhatom a vazhoz az olajvezetekemet 
Itt van egy kis fa modell a tarcsafekszem illesztesrol:

A lanc, es tamvilla koze majd kerul meg egy merevito haromszog is.

Itt van egy kis fa modell a tarcsafekszem illesztesrol:

A lanc, es tamvilla koze majd kerul meg egy merevito haromszog is.
Írta 2002. május 24. - 05:20

Country: Tod vannak dolgok,amik hozzánõnek az emberhez,mint egy-egy kaffa váz és az a tíz rongy nem olyan sok...ha már több százezres gépeknél tartunk,és amikor egy új gumi 7-8 rugó

Írta 2002. május 22. - 13:59

ne vicceljetek má tíz rongy egy szemért? melyik váz érdemel meg ennyi törõdést?
???
???
Írta 2002. május 22. - 12:42

JAJ!!! :-[
Nekem nincs meg az a rész!!! :-/
De hol lehet ilyen szettet kapni? ? ?
Nekem nincs meg az a rész!!! :-/
De hol lehet ilyen szettet kapni? ? ?
Írta 2002. május 22. - 11:43

Kb. fél-egy évvel ezelõtti Bikkmakkban részletes leírás volt errõl, elég profin megoldva, keressétek meg, ha megvan!!

Írta 2002. május 22. - 10:18

Írta 2002. május 22. - 05:04

Azért van még megoldás... Szal ha mégsem akarsz új vázat,és monnyuk nem is akarod el*szni a vázad (bár ezt Te érzed;) akkor lehet már kapni olyan kis mütyürt,amit a fékkonzol és a tengelyvég közé kell rögzíteni,és jéééé!!! Rajta van a tárcsaféxem!!!
Hepiend meehogy dájrekt a régebbi építésû cajglikhoz találták ki,ugye nincs mindenkinek pénze a tf-re való áttérés miatt vadiúj vázra... hmmm ja,és kb 10-12 rugó. Ha érdekell utánakárdezek!

Írta 2002. május 22. - 04:56

Otto: hmmm, erre a vadiúj ötletre biztos a homlokára csap és egybõl úgy tesz... :
Ez meg egy segítség: itt az IS (nemzetközi szabvány hátra 160-hoz.):

üdv, lcs

Ez meg egy segítség: itt az IS (nemzetközi szabvány hátra 160-hoz.):

üdv, lcs
vendég__*
Írta 2002. május 20. - 23:31

Írta 2002. május 20. - 19:13

Alu vázat csak akkor heggessz, ha feltétlenül szükséges. A hõkezelés utáni anyag annyira nem szereti...
A bilincses megoldás, fõleg, ha tudsz CNCzni, elég jó lehet! Bár gondolj arra, hogy ha ez egy "gyenge+ váz, a tárcsafék alaposan megviselheti, lehet, hogy erõsítés nélkül nem úszod meg, akkor meg heggeszthetsz.. valami ilyen az ördögi kör, nem?
A bilincses megoldás, fõleg, ha tudsz CNCzni, elég jó lehet! Bár gondolj arra, hogy ha ez egy "gyenge+ váz, a tárcsafék alaposan megviselheti, lehet, hogy erõsítés nélkül nem úszod meg, akkor meg heggeszthetsz.. valami ilyen az ördögi kör, nem?
Írta 2002. május 20. - 17:01

Érdemes szerintem felraknod a tárcsát, berakni a kereket é s beilleszteni a fékházat a helyére. Ha jól áll akkor leméred az adatokat, így biztos hogy jól fog mûködni. Lehet hogy jó paraméterekkel kapsz, de nem passzol rendesen a vázhoz ezért nem lesz jó!Mérdd le és egy kis ráhagyással faragd ki, aztán dolgozd hozzá a vázhoz. Kicsit macerás de jó kell hogy legyen! Sok szerencsét JODA
Írta 2002. május 19. - 21:48

Köszi a tanácsot a hegg még nem biztos még csak a tervezésnél tartok u hogy az adatok kénének a lyuk távolságok stb
Írta 2002. május 19. - 21:37

Hi!
Az egyik haverom is ezzel küzdött,de simán meguszta hegesztés nélkül.Szerzett egy kb 10mm vastagságu alu lemezt és szépen kimunkálta.És sima bilincsel van rögzítve és az elmozdulás kizárt. Igy nemigazán tudom leírni de ha Pest környékén laksz akkor megcsodálhatod a remekmûvet.
Az egyik haverom is ezzel küzdött,de simán meguszta hegesztés nélkül.Szerzett egy kb 10mm vastagságu alu lemezt és szépen kimunkálta.És sima bilincsel van rögzítve és az elmozdulás kizárt. Igy nemigazán tudom leírni de ha Pest környékén laksz akkor megcsodálhatod a remekmûvet.
Írta 2002. május 19. - 18:43

Hátsó t féket szeretnék de a váz nincs elõkészitve a fogadására, viszont ismerek jó min. auminium hegesztõt +profi CNC-st (autófelniket hegesztenek)
meg is tudnám tervezni a szemet még az igénybevételeket is tudom modellezni náluk a számitógépen csakhát nem ismerem a beépitési paramétereket pl a szem távplságát az agytól a két szem távolságát...stb
Ha valakinek van ilyen jellegû tapasztalata kérem irjon ill ha esetleg van ötlete h kitöl tudhatnám meg az adatokat
Elöre is mindenkinek köszi
meg is tudnám tervezni a szemet még az igénybevételeket is tudom modellezni náluk a számitógépen csakhát nem ismerem a beépitési paramétereket pl a szem távplságát az agytól a két szem távolságát...stb
Ha valakinek van ilyen jellegû tapasztalata kérem irjon ill ha esetleg van ötlete h kitöl tudhatnám meg az adatokat
Elöre is mindenkinek köszi