gólyának köszi a szakértést!
az eredeti videó alatt ez van:
While this video may be over a week old now, regardless of whether or not you’ve already seen it, you’ll be – or continue to be – amazed upon witnessing world champion freediver Guillaume Nery take to the water in an attempt to descend into Dean’s Blue Hole – the second deepest blue hole in the world at 202 metres (663 feet) – on a single breath. His death-defying feat which is captured by countrywoman and world champion herself, Julie Gautier on a Canon 5D Mark II, is both visually stunning and frightening at the same time.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Komlói Bányász
Indította
rocsipeti
, 2008. november 09. 22:48
Írta 2010. június 15. - 14:41
Írta 2010. június 15. - 14:28
A video leírásában ez van: " This video is a FICTION and an ARTISTIC PROJECT." szóval ebbõl szûrje le mindenki a lényeget De, ha nem is igazi, akkor is durva.
Írta 2010. június 15. - 14:25
melós...
Akkor tisztelet neki!
Rocsi amikor a kép készült még tele voltunk álommal és reménnyel:D
Holnap irány Leogang! Remélem az után tényleg gratulálhattok!
Akkor tisztelet neki!
Rocsi amikor a kép készült még tele voltunk álommal és reménnyel:D
Holnap irány Leogang! Remélem az után tényleg gratulálhattok!
Írta 2010. június 15. - 12:50
Na szóval, a videó szerintem nem kamu, mert ettõl nagyobb rekordok léteznek szabad tüdõs búvárkodásban.
Keszon betegségben azért nem hal meg, mert egy levegõvel merült, szóval nincs honnan felgyûljön a Nitrogén, ez a betegség csak a palackos búvároknál fordul elõ. Azoknál is csak akkor veszélyes, ha sok idõt tölt nagy mélységben. Minél mélyebbre merül annál nagyobb mennyiségû levegõre van szüksége, hogy fenntartsa a tüdõ térfogatát, ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mennyiségû levegõt vesz egy lélegzetre mint a földön, és ebbõl gyülemlik fel a nitrogén, ezért tartanak pihenõ idõt felfelé jövet.
Azért nem úszik, mert avval izmot mozgat az pedig levegõt von el a szervezettõl.
Egy kis súly van a derekán hátul kb. 2kg-os lehet, ez egy vékony neoprén ruhánál már elegendõ, mert ahogy nõ a mélység, már maga a vízoszlop nyomása is lent tart.
Én 5mm-es ruhában 7kg ólmot használok, hogy fotózni tudjak víz alatt, 4-5 m mélységben pont jó, de 6 méterrõl már nehéz elindulni felfelé.
Ez csak egy töredéke a magyarázatnak.
Keszon betegségben azért nem hal meg, mert egy levegõvel merült, szóval nincs honnan felgyûljön a Nitrogén, ez a betegség csak a palackos búvároknál fordul elõ. Azoknál is csak akkor veszélyes, ha sok idõt tölt nagy mélységben. Minél mélyebbre merül annál nagyobb mennyiségû levegõre van szüksége, hogy fenntartsa a tüdõ térfogatát, ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mennyiségû levegõt vesz egy lélegzetre mint a földön, és ebbõl gyülemlik fel a nitrogén, ezért tartanak pihenõ idõt felfelé jövet.
Azért nem úszik, mert avval izmot mozgat az pedig levegõt von el a szervezettõl.
Egy kis súly van a derekán hátul kb. 2kg-os lehet, ez egy vékony neoprén ruhánál már elegendõ, mert ahogy nõ a mélység, már maga a vízoszlop nyomása is lent tart.
Én 5mm-es ruhában 7kg ólmot használok, hogy fotózni tudjak víz alatt, 4-5 m mélységben pont jó, de 6 méterrõl már nehéz elindulni felfelé.
Ez csak egy töredéke a magyarázatnak.
Írta 2010. június 15. - 12:00
Írta 2010. június 15. - 11:59
Írta 2010. június 15. - 11:47
aprópó szar. nem fosott senki? mer én igen. ma, de nem is akármilyet. csak úgy kifolyt a seggembõl, amikor elernyesztettem a seggrózsámat.
ez csak attól a doppingtól van, amit verseny elõtt betoltál, hogy te érkezz be elsõnek a csapatból...
No risk - No fun!
Írta 2010. június 14. - 22:56
Írta 2010. június 14. - 22:03
én honnan tudjam? talán csak akkor nem úszik, amikor felvétel van. vagy nehezék van a ruhájában. vagy nem szart elõtte egy hétig. aprópó szar. nem fosott senki? mer én igen. ma, de nem is akármilyet. csak úgy kifolyt a seggembõl, amikor elernyesztettem a seggrózsámat.
Írta 2010. június 14. - 22:02
Te Rocsi...
Az ember mitõl megy lefelé a vízben, ha nem fúj ki levegõt, és nem is úszik?
Ólom van valahol az tuti, mint a búvároknál. Vagy már eleve kifúj minden levegõt induláskor elöl-hátul... hehe.
Írta 2010. június 14. - 21:57
Te Rocsi...
Írta 2010. június 14. - 21:50
Szerintem új rekord van gyerekek...
Alku nélkül viszik a vázat, még a héten! (3érdeklõdõ volt, ebbõl eggyel tudtam csak beszélni telón és õ meggyõzött...)
Az egy alu váz, 2010-es új gyártású 4X váz, ISCG is van rajta... Ideiglenesen jó!
Csocso reggel uszi???
Alku nélkül viszik a vázat, még a héten! (3érdeklõdõ volt, ebbõl eggyel tudtam csak beszélni telón és õ meggyõzött...)
Az egy alu váz, 2010-es új gyártású 4X váz, ISCG is van rajta... Ideiglenesen jó!
Csocso reggel uszi???
Írta 2010. június 14. - 21:47
Írta 2010. június 14. - 21:46
Még elhiszem, hogy egy levegõ, de tényleg nem robban szét a vérében a gáz?
Magyarul: nem döglik meg keszonban bazmeg???
Illetve ezt vagy tízszer felvették, mert nézd meg hány kameraállás van. Ha csak egy operatõr volt, akkor pláne csomószor kellett felvenni.
Ettõl még elhiszem persze, hogy képes ilyenre.
Pécsiektõl loptam:
Esprit BMX - FISE 2010 - BMX - Freecaster.tv powers extreme.com
Azon agyalok, hogy hová fejlõdhetnek még a trükkök?? Már így is megerõszakolják a gravitációt.
Magyarul: nem döglik meg keszonban bazmeg???
Illetve ezt vagy tízszer felvették, mert nézd meg hány kameraállás van. Ha csak egy operatõr volt, akkor pláne csomószor kellett felvenni.
Ettõl még elhiszem persze, hogy képes ilyenre.
Pécsiektõl loptam:
Esprit BMX - FISE 2010 - BMX - Freecaster.tv powers extreme.com
Azon agyalok, hogy hová fejlõdhetnek még a trükkök?? Már így is megerõszakolják a gravitációt.
Írta 2010. június 14. - 21:39
ez kemény ez a vidió:
de ilyen hamar nem jön fel 200 m-rõl nem???
kiegyenlítés stb
Gyurka Zolit megkérdem
furcsálom
de nagyon durva.....
TOMI BENi respect
ezek már ugrók!!!!
TOMI:
Rocsinak igaza van
én másik vázra gondoltam
acélt ne vegyél!!!! fõleg ilyet ne!!!!!!!!!
Lipi minden elismerésem, tuti megfõttél!!!!
Balázs:
holnap tuti felugrom
nálam van 5000 Ft-otok amit az Esztitõl kaptunk túlélésre!!!!
köszi
de ilyen hamar nem jön fel 200 m-rõl nem???
kiegyenlítés stb
Gyurka Zolit megkérdem
furcsálom
de nagyon durva.....
TOMI BENi respect
ezek már ugrók!!!!
TOMI:
Rocsinak igaza van
én másik vázra gondoltam
acélt ne vegyél!!!! fõleg ilyet ne!!!!!!!!!
Lipi minden elismerésem, tuti megfõttél!!!!
Balázs:
holnap tuti felugrom
nálam van 5000 Ft-otok amit az Esztitõl kaptunk túlélésre!!!!
köszi
Írta 2010. június 14. - 21:20
Írta 2010. június 14. - 21:17
én is sört nyomok csipsszel, kesudióval. azért nincs buborék, mert õ is és az operatõr is egy levegõvel csinálta meg... egyébként ezt a videót lance armstorng twitterelte
itt a duma hozzá:
While this video may be over a week old now, regardless of whether or not you’ve already seen it, you’ll be – or continue to be – amazed upon witnessing world champion freediver Guillaume Nery take to the water in an attempt to descend into Dean’s Blue Hole – the second deepest blue hole in the world at 202 metres (663 feet) – on a single breath. His death-defying feat which is captured by countrywoman and world champion herself, Julie Gautier on a Canon 5D Mark II, is both visually stunning and frightening at the same time.
lipi, gratula!
tomi, a dumádon meg beszarok de nehogymá azt a vasvázat vedd meg!
ezt meg peaty tette fel:
itt a duma hozzá:
lipi, gratula!
tomi, a dumádon meg beszarok de nehogymá azt a vasvázat vedd meg!
ezt meg peaty tette fel:
Írta 2010. június 14. - 19:22
Durva a videjó, Rocsi. Csak nem értem, hol vannak a légbuborékok (a srácból és az operatõrökbõl kijövõk). Kíváncsi lennék hányszor vesz levegõt.
Én tuti nem bírnám így, mert ha az orromon/számon nem engedném ki a levegõt, akkor hátul távozna. ...mondjuk amúgy is.
Na erre iszok egy sert.
Lipi riszpekt!!
Én tuti nem bírnám így, mert ha az orromon/számon nem engedném ki a levegõt, akkor hátul távozna. ...mondjuk amúgy is.
Na erre iszok egy sert.
Lipi riszpekt!!
Írta 2010. június 14. - 18:46
Jól vagyok, a verseny örömére este még vacsiztunk egyet, utána 2 óra alatt haza értünk ( 181 Km ).
izomlázam csak a tricepszemben van, a lábam sem görcsöl, azért a tavalyiból még van bennem valami.
izomlázam csak a tricepszemben van, a lábam sem görcsöl, azért a tavalyiból még van bennem valami.
Írta 2010. június 14. - 18:09
Csocso fentvan a hirdetés...
Ker
Nem volt idõm képet csinálni... Így kicsit gagyi, de meglátjuk... Ha nem megy el most, csinálok párat, vagy el se adom...
Ha igen, akkor Leogangba már az újjal mennék! http://bemp.hu/image...p/pimpwhite.jpg (kék)
Reggel uszi!!! Ne felejts el! (Jövök haza Mszékrõl, 3/4 7 körül jöhetsz!)
Ker
Nem volt idõm képet csinálni... Így kicsit gagyi, de meglátjuk... Ha nem megy el most, csinálok párat, vagy el se adom...
Ha igen, akkor Leogangba már az újjal mennék! http://bemp.hu/image...p/pimpwhite.jpg (kék)
Reggel uszi!!! Ne felejts el! (Jövök haza Mszékrõl, 3/4 7 körül jöhetsz!)