Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

2×9-es rendszer

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
28 hozzászólás a témában

Iguana

Iguana

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

...

Hátul egy sík terepre való SRAM outis sor ül (11/23)

...

Ez persze nem igaz, 11/26-os az a sor. Megnéztem.
Egy kétütemû akkor is el tudja rontani a napod, ha nem üt el, csak beáll eléd...

Iguana

Iguana

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Nekem személy szerint tetszik!
Ebben kinek mi a szerény véleménye???

Kb. 2éve használok 2*9-es rendszert.

Elöl FRM ISIS középcsapágy, FRM hajtókarokkal, 29/42-es alu tányérokkal, SH XT átemelõvel.
Hátul egy sík terepre való SRAM outis sor ül (11/23), ill. egy SH 105-ös hátsó váltó. A SRAM PC69 pont jó lánc ehhez a rendszerhez. A váltókar elõl/hátul SH Ultegra, egy idõfutamkormányra ültetve.

Amire nekem kell, arra elég. HHH gond nélkül megy vele, ill. síkon 45 km/h körül még épp nem pörög ki a lábam.

Városba pont jó. Talán még sok is.
Egy kétütemû akkor is el tudja rontani a napod, ha nem üt el, csak beáll eléd...

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Mennyél be X-factorba, rendelésre akármilyen láctányért tudnak csinálltatni!!!!
Nem drága (relativ) 3500-6500Ft kb.
Ja és ezek hõkezelt alu tányérok!!!!

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Na, akkor itt is megkérdezem:
Hi

Az lenne a kerdesem, hogy tudtok-e valami jo megoldast arra, hogy 30 eFt alatt jominosegu dupla hajtomuvem legyen. Az az elkepzelesem,hogy 11-34 -es racsnihoz 44-29- es hajtomuvet rakok. Ugy tunik, venni kell egy triplat, es a 22-est kidobva a 32-est lecserelni 29-re de ez ket szempontbol is rossz: egyreszt pazarlas, masreszt a tipikus 104-es lyukkörhöz nemigen van 29- es vagy 30- as tanyer. A gyartok altal eleve duplara tervezett hajtomuvek altalaban szamomra lotavolon kivul vannak (vagy megsem?) . Mi a tippetek?

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
sztem nem a ricsivel van baja, hanem a középcsapággyal, valszeg nem tudja, hogy gyártanak bordásban is, mint ahogy irtad (ISIS-es rendszerû ricsi hajtókar)

pontosítást meghagyom kiscsangonak... :)

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Akkor mondom: Roox
Ritchey (ISIS)
FSA , itt van carbon és sima is
Race Face

Ezek mind gyártanak 2 tányéros rendszert!!!

Kedves kiscsangó, neked mik a fenntartásaid a ritchey-vel szemben!?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

No meg aztán ki gyárt ilyen hajtókart a Ritchey-n kivül? Vagy országutis karral gondoltátok (nemtom rá lehet-e csavarozni olyan kicsi tányért)?
Mindenesetre a Ritchey-vel szemben nekem fenntartásaim vannak. Csinálnak õk valami bordás rögzitést is?

normal 2 tanyeros orszaguti hajtomure sajnos nem lehet olyan kis tanyert felrakni.
a Ritchey mar csak 4 lyukas hajtomuveket [104/64 ??] csinal

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
merre is van ez az Ordog oldal, ennyibol nem tudom hol van.... Miert mivel mentel ott 22-34gyel.
de pl: a Pilis-tetore felmegy a koves reszen. Ilyen attelellel nem lehet lassan menni meredeken, mar ha vki eros [en nem]

ha jol tudom Lorinz Oliver vagy Ruszin Ricsi leszedte 22es tanyert, s akkor --talan-- 32-34 van.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Ott van pl. az Ördög oldal. Ott nem hiszem, hogy ki tudod tekerni 29-34-ben. Én ott mókuskerékben mentem, és csak úgy kerestem, hogy hol a többi fokozat. :P Bár lehet, hogy én vagyok puhány. ???

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ahogy en probaltam tok jol mukodott, igaz csak par kort mentem vele. Csereltunk egy kis idore, de mivel o vagy 15-20cm rel alacsonyabb, az egesz bicikli fura volt igy nem nagyon rugattam meg.
A Ritchey markolatvaltonal kevesebb csuklomozdulat kellett az X-Ray hez kepest ami fura volt. De szepen valtott az XTR hatsovalto az en kiegyengetett LX emhez kepest az XT soron...

A hatsovaltonal volt vmi gorgos ize, annyira nem neztem mert akkor annyira nem erdekelt. -inkabb mar az esti piazason jart az eszunk ;)
De ha pontos velemeny kell, ugyis talalkozom vele, majd megkerdezem mi a hibaja - ha van.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
Feltöltött kép

de itt http://www.freeweb.h.../010513/006.jpg van nagyobban. Lehet gyoronkodni :)
a kepen az egyik haverom a 2*9-es bicajaval pozol. Elol 29es acel Ritchey es 42 vmi alu tanyer. Hatul 11-34-es XT fogsor van. A hajtokar egy Raceface vmi, sima negyszog tengelyes + vmi Raceface kozepcsapagy [amibol minnel keskenyebb kell]. Nem veszes a 11-34, szerinte ;)
eloszor 28as tanyert kereset, de mar nem lehetett sehol sem kapni, igy lett 29, s mint kiderult ezzel is fel tud maszni, hanem meg lehet tolni is. [hm, lehet latni hogy XC-rol van szo].

hat a lancvonal, az nem teljesen egyenes. Nala ha hatul a legnagyobb alatti fogaskereken van es ha hatrafele teker, akkor a lanc lejjebb ugrik. Megoldast meg nem talalt ra...
fokozatokat tekintve majdnem lehet hasznalni mindet. Nagy tanyerral --talal-- csak a legnagyobbat [34] nem, kisebb/kozepso-vel --talan-- csak a legkisebbet [11] nem.

hajtokarban meg szoba johet talan a Roox is, mert ha jol tudom ebbol van 5 lyukas. A Ritchey --ha jol tudom--, mar nem gyart 5 lyukut. Esetleg meg lehetne csinalni 4-essel is, csak akkor a legkisebb tanyer [22] helyer kerulne egy pl: 28-as tanyer, amit lehet hogy csak gyartatni lehetne, pl: Yasec ::) es a kozepso [32] helyere meg kulso 42 vagy 44 kerulne. Ennek a hatulutoje, hogy eleg furan nezne ki, es lehet hogy szelesebb kozepcsapagy szukseges ???

a 2*9 elonyet abban latom, hogy kevesebbet kell valtani elol, ami sajnos meg neha problamas terheles alatt. Ennel nincs az hogy mar megint nem tudok levaltani a legkisebbre. A sulya csak picit kevesebb.

[a tokoletes megoldas --szerintem-- az agyvalto + szijhatas lenne -> nem kene karbantartani]

TOM: a forditott XTR hatsovalto minden gond nelkul mukodott a markolat valtoval?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Syncros

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
A két szép szemedért biztosan... ;D

:-X

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
No meg aztán ki gyárt ilyen hajtókart a Ritchey-n kivül? Vagy országutis karral gondoltátok (nemtom rá lehet-e csavarozni olyan kicsi tányért)?
Mindenesetre a Ritchey-vel szemben nekem fenntartásaim vannak. Csinálnak õk valami bordás rögzitést is?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ja de mondjuk jöttél volna el a Mátrába a Déli sípályára 29-34el...
asszem kicsit más lenne a véleményed...
amúgy meg ki a fenének van kedve cserélgetni a tányérokat...

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Szerintem XC-re fölös a 22-32-44
Sokkal jobb a 29-44 . Akarom mondani reméllem, hogy jobb!!!!!
Szerintem hátulra meg egy 12-34-es fogsor és kész. Nem nagyon hiszem, hogy versenyen lesz olyan domb, amin 29-34 be nem lehet felmenni.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Nem értem, mit kell ezen ennyit rágódni?! Ha azt tapasztalod, hogy elöl valamelyik tányért alig használod, akkor vedd le. Egyáltalán, mire használnád? Mert hogy XC-re kell a 3 tányér, az tuti (kivéve tesómat, aki nem lát, igy sose megy 50 fölé).

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Na, másoknak nincs tapasztalatik ezzel kapcsolatban?

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Na srácok más egyéb???

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
en nem vettem volna le a 46 ost eppen elfert .. bar ritkan hasznaltam ..
csak arra nem lehet bushguardod kapni..es hogy oszinte legyek fogytak a fogak  :(