Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Lámpa project 1.1

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1585 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
még annyi, hogy ha csapatni akarsz akkor bukóra rakd mindenképp. fullfacere simán felszigszalagozod aztán szevasz. táska meg hátizsákban. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Valami olyan cucc kéne, mint a Predatornak a vállra rögzített lézere, kombinálva egy "ahova nézek, oda fordul" vezérléssel, és készen is volnánk :)

Feltöltött kép

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Oks, kössz az infókat.

Sajna a mini háromszög táska helyén egy nagyon nem mini rugóstag van, de most már csak kitalálom. :)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Daneee527

Daneee527

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Nekem kissé ormótlanra sikeredett a rögzítés, de az fix, hogy ez soha nem fog leesni a helyérõl:)
egy ilyesmit tettem a lámpára:http://www.muepro.co.../pics/18231.jpg
Ebbõl lehet kapni többfélét, olyat kutattam a garázsban ami csak ez egyik oldalán nyitott(http://www.muepro.co.../pics/18203.jpg), de nem találtam, úgyhogy egy darabig ez is megteszi:)

Na szóval, ebbõl ha minden igaz össze lehet fogatni kettõt, egy nagyot a lámpára és egy kisebbet a kormányra, és akkor egy randa, de atomstabil tartója lesz szeretett lámpánknak:)(én kissé máshogy oldottam meg, de nem valószínû h még egy ilyen tartót találna valaki, mint amit én használok:))

ha érdekel valakit, akkor szívesen csinálok képet, de ez max holnap kivitelezhetõ, még nincs itthon a fényképezõm.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Jahajj. Ez azért lehet, mert tévedtem, az új projecthez valszeg nem jár, mivel nekem is csak 1 gyûrûm van. Igaz, érthetõ, mivel senki sem erõltette a kormányra rögzítést, mindenki fejre tette.
De az akku ebben az esetben mehet a kulacs helyére, mellé, vagy, ha nem találod nagyon rondának, akkor egy mini háromszögtáskában a vázra, drót meg a felsõcsõ mentén kötegelõzve, stb.
Fejre téve a lámpát az akku nekem hátiban volt (mivel az ólmos azért túl nehéz lett volna simán zsebbe)

Amúgy a drót "összekötésére" egy olyan megoldást alkalmazok, amit épp nem találok, szóval fotó nem lesz róla, de kb. olyan, mint a legtöbb küllõmágnes rögzítése. Az egymás mellett futó végeket két miniatûr lappal, azokat összecsavarozva szorítom össze. Még nem volt vele gond. De mivel nagyon hosszú a sima gumi, a kellõ körbetekerés után a végeket a szálak alá is hajthatod, ha eléggé elõfeszül, és megszorul, nem fog elengedni. 24 órást nekem végig bírta ezzel a minimál "csomózással".

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Hááát...
A vasgolyót is el tudom rontani. :)
Szal nem szerelek, nem barkácsolok.
Jobb így mindenkinek.

Sima csomóban nem bízom meg.
Csapatás közben félek, hogy lelazulna...

És még mindig kérdéses az akku. :P

(Nem vagyok egyszerû este, mi?!)

De majd akkor kitalálom, csak azt hittem van valami extra okosság. ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
baz, ehhez nem kell nagy barkácsnak lenni azér .)
két L alakú lemez lyukakkal a végein (LL minnyá megmondja mi a hivatalos neve:) ) és pont akkora amilyen széles a lámpa. 2x30Ft
egykét csavar, alátétek.

ennyi .)

gumi végtelenítés: köss rá csomót :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Érteni értem, csak nem végtelenített a gumi. :(

Megnéztem a másik csomagot, de abban sem...

És az akku?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sehogy, elvileg van a pakkodban egy végtelenített. Azaz gyûrû :) És azt quasi félbehajtod a kormánnyal, és a két lelógó felébe, azaz a hurkokba kerül a lámpa. És annyira eltalált a gyûrû mérete, hogy így pont szoros lesz. Leírni nehéz, lesd le a képrõl, ami azon látszik, az a frontja, és ugyanilyen "hintában" ül meg a hátsó részen is a lámpa.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Matt megoldása fasza, de nem vagyok nagy barkács.

Kala, hogy kötöd meg a gumit?
És hova, hogyan rögzíted az akkut?

:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hát, feltételezve, hogy nem egy helyben állsz vele, és éjszaka van, azaz nem 40 fok árnyékban... De lehet, még azt is bírná simán :) Szóval nem.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Ha melegszik a lámpa, nem nyúlik-lazul meg a gumigyûrû?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Esetleg valaki tudna mutatni képet a legpraktikusabb rögzítésekrõl?

Érdekelne a bukós verzió is, de a kormány lenne a fontosabb!

Kössz! ;)

Feltöltött kép
http://www.kepfeltoltes.hu

Kormányra ez a leggyorsabb rögzítés, kb. 5 másodperc, a gyûrûvel. Sisakra meg, ha XC vagy dirt bukóra akarod tenni, pl. a szellõzõkön a hosszú gumival átkötve lehet rögzíteni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Kössz! ;)

korábban már írtam, én egy ilyen u alakú 'álláványt' csináltam neki. tele van lyukkal szóval kb. bárhova fel lehet egy-két kábelkötegelõvel rakni. legfõbb elõnye meg ugye az állítható dõlésszög .)
lefesteném feketére még igényesen is nézne ki :D
Feltöltött kép

Daneee527

Daneee527

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hozé, én is nagyon szépen köszönöm a fénykardot, ez valami eszméletlen:D
Amióta besötétedett ezzel rohangálok, anyám azzal fenyeget, hogy rám ad egy muszájdzsekit, mert folyton csak vigyorgok:ubytek:
Fater bezzeg egybõl le is nyúlta(nagy pecás:)), alig tudtam kiszedni a kezébõl:D
Még egyszer, ezer köszönet!:)

ui.: Matula, neked pedig nagyon köszönöm a fuvart:)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts

Kössz! ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép
http://www.kepfeltoltes.hu

Három ilyenem van. Így, hogy lassan mindenkinek lesz lámpája, ezekkel akár egész éjjel kinn lehet majd maradni mászni, nappali fényviszonyok mellett :) Az óra mellette érzékelteti a méretbeli arányokat.

emyl

emyl

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
nohát jelentem hogy Gyalogkakukk, Enté, Muzikabrutal és Szabike lámpáit már át is vették (Entének meg Szabikének még kézbesítik), még Mike74 lámpája van nálam de neki is írtam mélt hogy küldjön valami elérhetõséget...

nem tudtam ám megállni hogy ne nézegessem és ne próbáljam ki a lámpákat... vonatra várva a nyugati pu.nál a mekdonálcban... õszintén szólva durvább lett mint remélni mertem, a mekdonálcos biztonsági ork oda is jött megkérdezni hogy mi a bánatos úristen volt ez az atomvillanás (kerülve a feltûnést, nyilván a plafonra világítottam :))

szóval gyönyörûen világít és tényleg vakít (hülyegyerek csakazértis belenéz :D ), kinézetre is az az igazi jól átgondolt és ésszel megcsinált korrekt mestermunka.

ha marad még akkor egy lámpára (töltõ és akksi nélkül) még vevõ lennék...

addig is köszönöm szépen mégegyszer!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Na az aggódástól messze voltam, csak nem értettem a dolgot.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Így van, rájuk szólok h lehet fizetni :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala