Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dirtpark MTB Marathon | 2009. június 21. - Komló-Mecsekjánosi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
86 hozzászólás a témában

acslacci

acslacci

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Ez részleges eredménylista vagy tényleg csak ennyien voltak?

Hahó!
A kismaraton eredményei valahogy kimaradtak az eredménylistából...
Ha lesz rá energy, légyszi rakjátok fel!
Köszi!

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Hahó.
Sajnálom,hogy nem mentem el,mert a beszámolók alapján jó lehetett.A kevés nevezõ indoka talán érthetõ lesz az én példámon keresztül is.
Nagyon megörültem mikor láttam,hogy azon a környéken lesz egy új maraton.Jobban szeretem a családias hangulatú maratonokat és csemege ha új helyen tekerhet az ember.(Komló,Esztergom).Az Esztergom Maraton elmaradt.Március óta keresgéltem híreket a Komló maratonról.Nem találtam semmit,ami a Google világban annyit jelent,hogy nem volt fent túl sok info a versenyrõl.Beírtam a naptáramba a maraton idõpontját,de olyan sokáig nem találtam infot,hogy lemondtam róla és más programot tettem arra a hétvégére.Június 11-én jelent meg a hír a maratonról a Bikemag oldalán.
11 nappal a maraton elõtt!!!Ez nagyon késõ.Mi Debrecenbõl mentünk volna jópáran,de végül a fentebb leírtak miatt meghiusúlt a dolog.
Jövõre tuti ott leszünk,csak info hamarabb legyen róla,mert csak így válik tervezhetõvé a dolog.
Hajrá az új és kis maratonokért:) és hála a szervezõknk ha van bátorságuk belevágni.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Ez részleges eredménylista vagy tényleg csak ennyien voltak?

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Eredmények: http://mmtbszsz.hu/w...rtpartk0622.xls

gabe.

gabe.

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok
Elõször is gratulálok a rendezõknek! Tuti pálya (egyedül a végén a dirtparkos rész nem jött be), elsõ osztályú kijelölés, jó (túl jó) idõ! Ezt a sok jót számomra csak az áryékolta be, hogy az elsõ kör végén gyomorproblémák miatt kiálltam.
Amit negatívumként tudnék említeni, az az, hogy az utolsó hosszútávosok mire célbaértek (ezúton is grat. Attila!), a büfé, már összepakolt, és, hogy a verseny elõtt kevés infó volt a pályáról (szintek, szintrajzok, frissítõk számának, helyének hiánya).

Jövõre tuti mégjobb lesz, végre van a régiónak is egy maratonja!!!

The Wolf

The Wolf

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!
Eredménylista valahol elérhetõ lesz,vagy valaki meg tudná mondani , hogy hogy nézett ki a középtávon az U19-nek a dobogó?:D
Elõre is köszi!

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem....
Mi kilencen indultunk a komlói DÖKE csapatából és bár itt lakunk, gyakorlatilag egyikünk sem járt korábban ezeken az utakon!!! Ez a mi szégyenünk, vazz :-)
Ezzel arra célzok, hogy nem számított hazai pályának és aki az útvonalat kitalálta, nagyon leleményes volt.

A középtáv számomra igazán komoly kihívást jelentett erõnlétben és technikában is, pedig kisebb DH-kon is indulgatok.

Mivel mi is már vagy tizenöt éve rendezünk komlón versenyeket, ezért benfenntesként tudom -és csak pici elfogultsággal- mondani, hogy SZUPER volt!!
Le a kalappal a polgárõrök és a segítõk elõtt, akik egész nap a tûzõ napon mutatták számunkra a helyes irányt és élesztették bennünk újra az elhaló reményt (szóval, vízzel, rágcsával. :-)
Sõt a segítõ csajok is nagyon csinosak voltak!! hmmm...

Ötletesek voltak a táblák (az X-ekre gondolok) és egyértelmûek a szalagok.

Nagyon gratulálok a szervezõknek! Balázs, Peti, Shoshi, Patyó és mindenki elõtt le a kalappal.

Bízom benne, hogy jövöre sokkal többen leszünk, mert az most látszott, hogy az apparátus simán elbírt volna 5-ször ennyi nevezõt!!!

Végeztetül gratula minden versenyzõnek, aki ebben a sivatagi hõségben is teljesítette a kihívásokat!!

Üdv:
Horváth Csabi

Jobbulást kívánok Tibinek!

Jövõre ugyanitt!!

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Nagyon örülünk, hogy tetszett!

A UCI szabályzatban vagy az ajánlásban szerepel a 3 itató, de minimum kritériumként, vagyis többet lehet!

Bár a kezemben tartottam a nevezési lapokat, mégis csak most fogom fel, hogy páran milyen messzirõl jöttetek! Respect!
Szomorú, hogy még Pécsrõl sem mozdult ki mindenki, pedig máskor nagyon akarnak maratonozni.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

VCs

VCs

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
XCO-ban meg van szabva az itatópont ajánlott, és minimum száma, de a hazai versenyszabályzatban egyébként nincs semmi a maratonra vonatkozóan. Egyébként sok minden le van oda írva, amit rajtatok kívûl nem sokan tartanak be..sajnos.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sziasztok!

Elõszöris köszi azoknak akik eljöttek!
Jó hallani a sok pozitív visszajelzést.
Amit nem jó felfogni, és megérteni az az, hogy lezajlik úgy Magyarországon egy kupafutam, hogy egy sajtó és internetes média sem számol be róla.

Mi a Dirtpark filozófiája?
Hát a maximumot nyújtani, hogy azok akik megérzik mi is az, hogy odafigyelés, nem lehúzás, nem trehányság hanem tényleg a sportolók érdekeit képviselni, nekik olyat nyújtani amitõl érzik, hogy na ezért érdeme sversenyezni.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mi abban látjuk a jövõt, hogy inkább erõnkön fellül is de törekszünk maximumot nyújtani, mert ezzel fogjuk tudni a jövõ nemzedéket a versenyzésre sarkalni és nem arra hogy cigi mellet nézze afoccit dagadó hassal!:-D

Ha jól tudom a szabályzat kötelez a 3 itatóra és nem szabad többet, de ezt ne vegyétek szentírásnak..

Jövõre dúrván behirdetjük mindegyik versenyünk, és annyian lesztek, hogy azt sem fogjátok tudni ki merre mennyen..:-D

Mégegyszer köszi srácok ,hogy bíztatok bennünk!

Sok jó tekerést, és sok fürdést a nyárra!

N.Péter

www.dirtpark.hu

A szabály kivételt tesz extrém körülményekre való tekintettel. (39°C tûzõ napon szerintem az)

XCO futamokon ilyenkor bárhol lehet itatni és locsolni is a versenyzõt

és mégeygszer grat. szupi volt.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Patyó-V8

Patyó-V8

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Sziasztok!

Elõszöris köszi azoknak akik eljöttek!
Jó hallani a sok pozitív visszajelzést.
Amit nem jó felfogni, és megérteni az az, hogy lezajlik úgy Magyarországon egy kupafutam, hogy egy sajtó és internetes média sem számol be róla.

Mi a Dirtpark filozófiája?
Hát a maximumot nyújtani, hogy azok akik megérzik mi is az, hogy odafigyelés, nem lehúzás, nem trehányság hanem tényleg a sportolók érdekeit képviselni, nekik olyat nyújtani amitõl érzik, hogy na ezért érdeme sversenyezni.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mi abban látjuk a jövõt, hogy inkább erõnkön fellül is de törekszünk maximumot nyújtani, mert ezzel fogjuk tudni a jövõ nemzedéket a versenyzésre sarkalni és nem arra hogy cigi mellet nézze afoccit dagadó hassal!:-D

Ha jól tudom a szabályzat kötelez a 3 itatóra és nem szabad többet, de ezt ne vegyétek szentírásnak..

Jövõre dúrván behirdetjük mindegyik versenyünk, és annyian lesztek, hogy azt sem fogjátok tudni ki merre mennyen..:-D

Mégegyszer köszi srácok ,hogy bíztatok bennünk!

Sok jó tekerést, és sok fürdést a nyárra!

N.Péter

www.dirtpark.hu
Patyó El Negro..:mexico:Del CRF Kingo..:scared:

VCs

VCs

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Szerintem is nagyon jó volt a pályakijelölés! Gond nélkül lehetett haladni, pedig sokáig teljesen egyedül mentem..Nagyon változatosnak véltem a pályát, volt lankásabb tempós rész, és (nekem legalábbis) rövidebb, hirtelen emelkedõ rész is. A meleg nagyon keménnyé tette a versenyt.
Itató pont szerintem is kevés volt, de az inkább csak a nagy meleg miatt volt így. Hosszútávon méginkább levés volt az az 5 pont..
De majd legközelebb.
Remélem lesz még maraton itt. Mert én inkább ide utazok 230km-t, mint más kupafutamra, amit nem elõször rendeznek meg, és fele annyira van.
Nem is értem miért nem voltunk jóval többen..én ebben a rendezésben nagyon megbíztam már elõre is.

acslacci

acslacci

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nagyon jó kis verseny volt! Sajnos csak kis, de remélem a következõ években szépen kinövi magát. A pálya rendesen hullámvasutazósra sikerült, úgyhogy fejben nagyon ott kellett lennem, hogy tudjam tartani a ritmusát. Az extrát meg a meleg adta, de hát ettõl keményedünk ;)
A szervezés más, nagyobb versenyeket megszégyenítõen jó volt, pályakijelölés szintén ok. A frissítõrõl nem tudok nyilatkozni, mert nem volt idõm igénybe venni :P
Mindenképpen megérte a 280 km autókázást!
Várjuk az eredménylistát és a képeket!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Összességében egy nagyon jó verseny volt!
Tökéletes idõ, száraz pálya, technikás lefelék, erõs rövid emelkedõk.
A Dirtpark-ra kicsit kifogyott az energiám, így esett meg, hogy az utolsó kis dombra ami a célba vezett, nem mentem fel (nem láttam jelet, lehet a meleg :)) és így a cél területet az ellenkezõ irányból probáltam megközelíteni. A mászókára már nem volt energiám újra kimenni, ezért "feladtam" a befutó elõtt 300m-el a versenyt.
A kaja elsõ osztályú volt, a frissítéssel sem volt gond, a dirtpark csodálatos, remélem jövõre sokkal többen leszünk!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Mivel ugy érzem mi voltunk legmesszebrõl erre a versenyre a barátommal konkrétan Nyíregyházáról ugy érzem értékelem egy kicsit a versenyt.Szerintem egy nagyon jól megrendezett verseny volt látszott rajta hogy sok munka volt benne, pálya vonalvezetése nagyon jó volt, kemény volt a kör a durva rövid meredek mászásokkal,a frissitõkbõl talán még egy jó lett volna.A parkban lévõ csiki-csuki nem tetszett annyira ezt talán ki lehetett volna hagyni.A kaja is szuper volt,a meleg igazán keménnyé tette ezt a versenyt de hát ez van.Én ha lesz jövõre is lesz ez a verseny,remélem lesz akkor még ha messze is volt de elmegyek.Gratulálok a rendezõ stábnak.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Köszönjük a pozitív és értékes véleményt!
Ígérem megfogadjuk, a gyenge pontokat fejlesztjük, az erõsségeket hangsúlyozzuk és megtartjuk!

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a versenyen! Külön gratula mindenkinek, aki a dög melegben teljesítette a távot!
Kardos Tibinek jobbulást kívánunk mindannyian, reméljük nem lesz komoly baj!

Köszönet a segítõinknek, az adminisztrációs csapatnak, a diákoknak, a polgárõrõknek, egyszóval mindenkinek, aki hozzájárult a verseny létrejöttéhez!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Ha esetleg valaki készített képeket, plíz a linket, köszi
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Igaz a hír! A pálya száraz, elvétve pocsolyákkal! Nagyon meleg lesz!

A pályán összesen három frissítõállomás lesz:
Rövid táv egyszer frissít, középtáv kétszer, hosszú táv ötször.

A rövid táról van adatom:
Kb. 800 m szint, legnagyobb mászás kb. 22%, legnagyobb lejtõ kb. 20%.

A versenyzõk a nevezés mellé startcsomagot (póló+köcöllék) illetve meleg ételt (roston csirke+opcionálisan zöldséges rizs vagy petrezselymes burgonya) kapnak.

Gyertek! Korán nevezzetek, mert sokan lesztek!

Sziasztok,

Egy beszámoló a Dirt Park Maratonról, Crosskovácsi után egy száraz, napos verseny:)
Gratulálok a szervezõknek:clap: egy remek hangulatú megmozdulás volt.
Jó kis nyomatós erõpályát sikerült összerakni. Átlag 32°C (max:39°C) a víz az nagy kincsé vált:slonko:
A lefelék néha érdekesek voltak a nagy vizmosásoktól és nyomvályúktól, de megoldottuk
összegezve 5-s skálán

Hangulat: 5
Pálya, pálya nyomvonala: 5
Pályakijelölés: 5:krol:
Frissítõk elosztása: 3. (1. 18km;2. 25km ... a másodikat a visszaútra tettem volna a 7 km-s kunkor nál a 32. km-hez, úgy jobban jött volna, vagy az út bal oldalára, akkor odafelé és visszafelé is lehetett volna itatni)

A pálya végén az a meredek utolsó emelkedõ no meg a Dirt parkban az a lapos sunyi a kerítés mellett az ütött.

Egy komolyabb sérülés volt (kulcsont és bordatörés)

Gratula mindenkinek aki teljesítette:)

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Igaz a hír! A pálya száraz, elvétve pocsolyákkal! Nagyon meleg lesz!

A pályán összesen három frissítõállomás lesz:
Rövid táv egyszer frissít, középtáv kétszer, hosszú táv ötször.

A rövid táról van adatom:
Kb. 800 m szint, legnagyobb mászás kb. 22%, legnagyobb lejtõ kb. 20%.

A versenyzõk a nevezés mellé startcsomagot (póló+köcöllék) illetve meleg ételt (roston csirke+opcionálisan zöldséges rizs vagy petrezselymes burgonya) kapnak.

Gyertek! Korán nevezzetek, mert sokan lesztek!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Goda Petit kérdeztem, "a pálya száraz, helyenként az erdõben vannak pocsolyák(mint aféle erdõben). A pálya erõsen vizátmosásos uh készüljetek"

én ennyi tudtam meg