Jelentkezz be Regisztrálj
Crosskovácsi Maraton | Nagykovácsi
Írta 2010. június 06. - 10:12
Szerintem nem csak a magam nevében beszélek, amikor azt mondom: De jó, hogy ma nem kell suliba/munkába menni
Írta 2010. június 06. - 10:12
Ellentétben a többi maratonokkal (pl. Topmaraton-sorozat), ahol tolerálják azt, ha valaki nem versenyez, csak szeretne egyet kirándulni (Bükk pl. tipikusan ilyen).
Paul: nem lehetne a honlapra a kiírásba kibiggyeszteni, hogy figyelem, hosszú táv második körre limitidõ van, amely általában az elsõ hosszútávos áthaladása plusz félóra, tavaly ennyi óra annyi perc volt? Ez kihúzná a dolog méregfogát szerintem.
Írta 2010. június 06. - 09:25
Ez így van, limitidõ, minden kupafutamon van. Pl.: Szilváson: Szarvaskõ, Kovácsiban: a nagy kör vége.Bocs de nem kötözködni akarok,a versenyszabályzatban benne van a limitidõ amivel minden versenyrendezõ él.Mi csak abban hibáztunk hogy nem tudtuk kihírdetni a rajt elött.Egykörös maraton versenyen bárhol megállíthatnak hogy túllépted a szintidöt,ott nem tudod azt mondani hogy tartalékoltál a verseny végére.(pl. én nem viszek magammal órát inkább a km-et érzem a lábamban)
A limitidõ a szervezõk védelme és a valamilyen szinten a versenyzõké is.
Hát tartalékolni annyit szoktunk, hogy a végére is maradjon annyi kraft, amivel az elején kilövünk mint a csúzli. Ez kb. annyi tesz, hogy végig aerobban, vagy laktáton tolod.hát nemártott volna kihirdetni, mert így jópár ponttól elestünk a bajnokságban,ha személyszerint tudok a limit idõrõl, akkor nem spórolok az utolosó körre és beleférek az idõbe!! azt hiszem vagyunk még így páran! etõl függetlenül nagyon tetszett a pálya!
De abban Paulnak igaza van, ha valaki az elsõ kört 13km/h-s átlaggal tolja végig, az már 60km után nem fog gyorsulni és a végén 20km/h-s átlagot menni. Ha reálisan nézzük az idõ elteltével az átlagsebesség csökken folyamatosan.
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. június 06. - 09:09
hát nemártott volna kihirdetni, mert így jópár ponttól elestünk a bajnokságban,ha személyszerint tudok a limit idõrõl, akkor nem spórolok az utolosó körre és beleférek az idõbe!! azt hiszem vagyunk még így páran! etõl függetlenül nagyon tetszett a pálya!
Bocs de nem kötözködni akarok,a versenyszabályzatban benne van a limitidõ amivel minden versenyrendezõ él.Mi csak abban hibáztunk hogy nem tudtuk kihírdetni a rajt elött.Egykörös maraton versenyen bárhol megállíthatnak hogy túllépted a szintidöt,ott nem tudod azt mondani hogy tartalékoltál a verseny végére.(pl. én nem viszek magammal órát inkább a km-et érzem a lábamban)
Írta 2010. június 06. - 08:50
Picasa Webalbumok - chriss0211 - Crosskov
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. június 06. - 08:44
hát nemártott volna kihirdetni, mert így jópár ponttól elestünk a bajnokságban,ha személyszerint tudok a limit idõrõl, akkor nem spórolok az utolosó körre és beleférek az idõbe!! azt hiszem vagyunk még így páran! etõl függetlenül nagyon tetszett a pálya!Sajnos ez a kis hiba becsúszott.Az UCI szabályzat elöírja hogy a rajt elõtt kell kihírdetni a limitidõt,de ez a nagy kapkodásba elmaradt.Pedig nálunk már "megszokták " hogy van limit,lezárjuk a pályát.Jövõre pedig figyelek rá hogy a honlapon is szerepeljen.
Írta 2010. június 06. - 08:27
Írta 2010. június 05. - 22:14
Hát ez nagyon jó volt. Minden maratonra ilyen lefelék kellenének. No meg ilyen szép lányok az utakhoz. Ha nem lett volna verseny, egy-két elágazásnál lehet megálltam volna, kb. az én korosztályom voltak . Én nem bántam azt a sárgumit.
Grat a helyezetteknek.
A konás lány a barátjával pont mellettünk parkolt, kérdeztem mikor tört el, azt mondta, hogy síkon. Egy FRM csõ volt.
A "konás lányt" ismerem , Áginka hívják, lehet nem most történt a fõ baj. Nekem is volt 4 éve karbon nyeregcsövem, hasonló módon törött el. Az a baj vele, vagyis nem a nyeregcsõvel van baj, hanem a vázakkal: alu vázban a gyári bilinccsel (ami vékonyan fog) nem igazán használható, mert az ülésvázcsövet a hasításnál a vékony bilincs belenyomja a karbonszövetbe, így megsérül és ezután idõ kérdése a törés. Sajnos ....
Írta 2010. június 05. - 22:09
Ha mondjuk Blazsó Marci beérkezése után zárjuk a pályát akkor valószinüleg 2 órát mentek volna minimum a második körön.Ez kb.13km/h sebesség,a gyõztes pedig 20-sat ment.Szerintem már nem sokan bánták hogy nem mehettek ki.
Van benne valami.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 05. - 22:03
Írta 2010. június 05. - 22:01
Grat a helyezetteknek.
A konás lány a barátjával pont mellettünk parkolt, kérdeztem mikor tört el, azt mondta, hogy síkon. Egy FRM csõ volt.Lehet pont akkor ült rajta mikor nem kellet volna ....
Írta 2010. június 05. - 21:56
Külsõ szemlélõként is le a kalappal a szervezõk elõtt, jó kis verseny volt. Erõnléti és kedvbéli problémák miatt nem indultam, de a beérkezõket látva nem bántam meg, a Vredestein külsõm kb. alkalmatlan lett volna a pályára.
Furcsa, hogy pont két pille könnyû nõnek volt nyereg-nyeregcsõ problémája. Hogy miként tudott eltörni a karbon nyeregcsõ, egy max. 50 kilós nõ alatt...
Lehet pont akkor ült rajta mikor nem kellet volna ....
Írta 2010. június 05. - 21:43
Kicsit szigorú limit a gyengébbek szemszögébõl. Mondjuk én bõven limiten belül voltam és csak egy hobbi bringás vagyok .
Ha mondjuk Blazsó Marci beérkezése után zárjuk a pályát akkor valószinüleg 2 órát mentek volna minimum a második körön.Ez kb.13km/h sebesség,a gyõztes pedig 20-sat ment.Szerintem már nem sokan bánták hogy nem mehettek ki.
Igen de szerintem a Gábor már nem bánta hogy nem ment ki...Köszönöm a választ !
Tudom, hogy csak szõrszál hasogatás, de a hosszú eredménylistában van 3:22-s 1 körös.
Bálint
Írta 2010. június 05. - 21:32
14:00-kor zártuk le a második körre kivezetõ utat.Ez azt jelenti hogy az elsõ 55km-re volt 3 óra 30 perc.(ennyit ment a középtáv 25. helyezettje)innen még lett volna kb:1:30 óra minimum.(a rövid táv gyõzteséhez viszonyitva)
Blazsó Marci 4 órát ment.
Köszönöm a választ !
Tudom, hogy csak szõrszál hasogatás, de a hosszú eredménylistában van 3:22-s 1 körös.
Bálint
Írta 2010. június 05. - 21:27
14:00-kor zártuk le a második körre kivezetõ utat.Ez azt jelenti hogy az elsõ 55km-re volt 3 óra 30 perc.(ennyit ment a középtáv 25. helyezettje)innen még lett volna kb:1:30 óra minimum.(a rövid táv gyõzteséhez viszonyitva)
Kicsit szigorú limit a gyengébbek szemszögébõl. Mondjuk én bõven limiten belül voltam és csak egy hobbi bringás vagyok .
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 05. - 21:14
14:00-kor zártuk le a második körre kivezetõ utat.Ez azt jelenti hogy az elsõ 55km-re volt 3 óra 30 perc.(ennyit ment a középtáv 25. helyezettje)innen még lett volna kb:1:30 óra minimum.(a rövid táv gyõzteséhez viszonyitva)Csak úgy kiváncsiságból, mennyi volt a limitidõ?
Írta 2010. június 05. - 21:12
A felvezetõkörben már eldobtam a vasat és egy kicsit megütöttem magam ami most kezd csak fájni igazán.
Aztán olyan 11 km-nél volt egy láncszakadás.Megprobáltam összerakni valahogy,de megint majd még egyszer megatta magát.
Az Anna lakig elküzdöttem magam valahogy és szerencsémre ott volt egy srácnál láncbontó és segített megcsinálni.Köszi.
Rövid távon mentem végig.
A frissités,jelölés,kulacs,poló rendben volt.Jövõre megpróbálom megint,remélem száraz lesz.
Köszönet a szervezõknek.
Írta 2010. június 05. - 21:07
Furcsa, hogy pont két pille könnyû nõnek volt nyereg-nyeregcsõ problémája. Hogy miként tudott eltörni a karbon nyeregcsõ, egy max. 50 kilós nõ alatt...
Írta 2010. június 05. - 21:05
Mindenkinek köszönet aki elindult,teljesítette vagy esetleg feladta a versenyt.Remekül küzdötettek a természeti erõkkel.Megérte ennyit dolgozni az elmúlt hetekben. Jó volt látni a beérkezéskor hogy mindenki fáradtan de mosolyal az arcán érkezett be.:)Szerencsére kevés sérülés volt az is inkább csak kisebb elcsúszásokból adódott.És nagyon kevés szemetet kellett összeszedni az erdõben.
Jövõre a hagyományokhoz híven-mivel páratlan év lesz-száraz verseny fogunk rendezni.:cool2:
úgy legyen De már kezdek hozzá szokni, hogy egyensúlyozni kell a bringán. De nem baj, fejleszti az egyensúly érzéket