Jelentkezz be Regisztrálj
Crosskovácsi Maraton | Nagykovácsi
Posted 2010. June 06. - 18:57
Posted 2010. June 06. - 18:24
Tehát a Bükk tipikusan ilyen? A szabályban, ... Utolsó beérkezés 17 óra 30-ig. Szabályok: B
A hosszútáv 9:00-kor rajtol, tehát 8 és fél óra van a 97km-re, ami szerintem elég turista tempó (11.5km-es átlagot feltételez), és egyébként mi történik ha késõbb érsz be pl. defekt miatt, fõbe lõnek? :-)
Nyilván valami ésszerû limitet be kell vezetni, de a Crosskovácsi limitet én nem ésszerûnek nevezném, hanem versenyszerûnek.
Mégegyszer: szerintem ezzel nincs gond, csak a kihirdetéssel (ami nem tudom, egyébként mit jelentene, bemondják a rajtnál?).
Posted 2010. June 06. - 18:06
Gumibuhera a'la Dante!Ez vajon kinek a kereke?
Hát, igen!Nagyon jó képek lettek! Köszi!
Találtam egy jól elkapott pillanatot ... nekem nagyon tetszik Vajon ki mire gondol
Picasa Webalbumok - 11598062895953505... - 2010-06-05 Cr...
Blazsó Marcinak jó ízlése és sok irigye van!
Posted 2010. June 06. - 17:57
Nagyon jó képek lettek! Köszi!
Találtam egy jól elkapott pillanatot ... nekem nagyon tetszik Vajon ki mire gondol
hûûûû nagyon aranyos kislány:D....és nagyon sokan voltak mindenfele a páylán is:D
Posted 2010. June 06. - 17:51
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2010. June 06. - 17:09
Ez vajon kinek a kereke? Picasa Webalbumok - 11598062895953505... - 2010-06-05 Cr...
Mr. Geax-é ...
Én is lesben álltam itt-ott.
Képek
(MSONAJ, örülhetsz, x.iont képeit elnézve most ketten fotóztak.)
Nagyon jó képek lettek! Köszi!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2010. June 06. - 17:01
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. June 06. - 17:00
Posted 2010. June 06. - 15:51
Posted 2010. June 06. - 14:26
Itt a Bükkben ezen a hétvégén ( + 2hét) semmilyen rendezvényt nem lehet lebonyolítani és kérik a lakosságot is ,hogy ne mennyenek ki az erdõbe !
Posted 2010. June 06. - 13:50
Elkészültem a képekkel, mazsolázzatok:
www.x-iont.hu
Elismerésem minden dagonyázónak!
Jani
A versenyzõk-résztvevõk szeretnék teljesíteni a teljes pálya, a szervezõk pedig szeretnék biztonságban tartani a résztvevõket.
Valóban mint ahogy Paul is írta, õk abban hibáztak, hogy nem hirdették ki elõtte, de mint tudjuk jövõre is lesz verseny itt, hagyjuk meg nekik a "hiba" javításának lehetõségét
Jól beszélsz, egyetértek. (nod)
Posted 2010. June 06. - 13:47
A versenyzõk-résztvevõk szeretnék teljesíteni a teljes pálya, a szervezõk pedig szeretnék biztonságban tartani a résztvevõket.
A limitidõt azért találták ki, hogy ne legyen hosszú órákra elhúzódó verseny, mert akkor már a pályát szinte lehetetlen biztosítani.
Sajnos az idõ most kibabrált az Xkovácsi marci szervezõivel ... mivel a sárban minden hatványozódik, így a fáradtság, az idõhátrány és minden egyéb. Száraz pálya esetén nem lett volna ez ennyire feltûnõ.
Valóban mint ahogy Paul is írta, õk abban hibáztak, hogy nem hirdették ki elõtte, de mint tudjuk jövõre is lesz verseny itt, hagyjuk meg nekik a "hiba" javításának lehetõségét
Posted 2010. June 06. - 12:47
Bocs de nem kötözködni akarok,a versenyszabályzatban benne van a limitidõ amivel minden versenyrendezõ él.Mi csak abban hibáztunk hogy nem tudtuk kihírdetni a rajt elött.Egykörös maraton versenyen bárhol megállíthatnak hogy túllépted a szintidöt,ott nem tudod azt mondani hogy tartalékoltál a verseny végére.(pl. én nem viszek magammal órát inkább a km-et érzem a lábamban)
Reggel azt gondoltam, hogy teljesen értelmetlen vitatkozni ! Az eredménylista leadva, a kerékpár letakarítva. Viszont a mai edzés közben azt gondoltam, hogy még egy kört megér !
Tudom, hogy csak szájkarate, de azért okulásként.
Engem kiszólítottatok. Rendezõnek joga van hozzá ! Úgy érzem, hogy nagyon szigorú a szabály. Azon lehet vitatkozni, hogy pl. én 15,4-s átlag után kaptam ezt a büntetést, de a Master 2-ben a 9 indulóból 4 tudta csak megütni az általatok elvárt szintet ! Jól van ez így ?
Elolvastam a 2010-s szabálykönyvet (mire jó egy kizárás :-) )
És ezeket találtam :
A Maraton Cross (XCM) versenyeken csak azok kaphatnak pontot, akik a limitidõ leteltéig szabályosan áthaladnak a célvonalon.
A kijelölt limitpontot a verseny helyszínén a rajt elõtt a versenyzõknek ki kell hirdetni.
A pálya nem tartalmazhat olyan szakaszt, amelyen kétszer mennek végig a versenyzõk. Csak a rajt- és célvonal lehet ugyanazon a helyen.
További jó bringázást ! :-)
Posted 2010. June 06. - 11:39
Erre gondoltam:
OK! Értem!
Posted 2010. June 06. - 11:17
Erre gondoltam:Én pl tudtam róla, tavaly is volt, elõtte is, és 4 éve is
Mi csak abban hibáztunk hogy nem tudtuk kihírdetni a rajt elött.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. June 06. - 11:02
A Crosskovácsin mindig is eléggé szigorú volt a limitidõ emlékeim szerint (ez csak akkor volt gáz, amikor a közép is több körbõl állt, és már ott sem engedtek ki a második körre), de ezt én úgy értelmezem, hogy ez egy verseny, nem pedig túra (már csak azért is, mert mi értelme lenne ugyanazon az útvonalon még egyszer végigmenni?).
Ellentétben a többi maratonokkal (pl. Topmaraton-sorozat), ahol tolerálják azt, ha valaki nem versenyez, csak szeretne egyet kirándulni (Bükk pl. tipikusan ilyen).
Paul: nem lehetne a honlapra a kiírásba kibiggyeszteni, hogy figyelem, hosszú táv második körre limitidõ van, amely általában az elsõ hosszútávos áthaladása plusz félóra, tavaly ennyi óra annyi perc volt? Ez kihúzná a dolog méregfogát szerintem.
Tehát a Bükk tipikusan ilyen? A szabályban, ... Utolsó beérkezés 17 óra 30-ig. Szabályok: B
Posted 2010. June 06. - 10:58
A pálya tök jól ki volt jelölve kivéve egy helyen amit rendesen benéztem A felvezetõkör után átmentem az idõmérõ ponton és kezdtem a nagy kört amikor hirtelen a büfében találtam magam. Én nem értettem hogy mit keres ennyi ember a pályán, õk meg azt hogy én meg mit keresek a büfében Szerencsére hamar vissza tudtam keveredni a pályára, de páran megelõztek a kiruccanásom miatt.
Egy dolog nem tetszett a célba érkezés után. 2008-ban voltam utoljára itt és ha jól emlékszem akkor az épületen belül lehetett valahol zuhanyozni. Az idei hidegvizes zuhany nem nyerte el sok versenyzõ tetszését. Esetleg vissza lehetne menni a régi kellemesebb és kényelmesebb megoldáshoz.
OFF
Még nem találtam magamról képet egyik albumban sem. Ilyen még nem volt...
ON
Posted 2010. June 06. - 10:55
Azért az elég furcsa, hogy minden évben csak ezen a maratonon merült fel problémaként a limitidõ kérdése. Mégpedig úgy, hogy senki sem tudja.
Én pl tudtam róla, tavaly is volt, elõtte is, és 4 éve is
Más:
FD képei is felkerültek, a további a Bringabanda oldalon
10_Crosskovacsi_Maraton
Posted 2010. June 06. - 10:28
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. June 06. - 10:27
hát nemártott volna kihirdetni, mert így jópár ponttól elestünk a bajnokságban,ha személyszerint tudok a limit idõrõl, akkor nem spórolok az utolosó körre és beleférek az idõbe!! azt hiszem vagyunk még így páran! etõl függetlenül nagyon tetszett a pálya!
Most komolyan, ha nem férsz bele a limitidõbe, nem mindegy hogy a bajnokságban az 50. vagy a 150. helyen állsz?
Amúyg tetszett a verseny, a rövid is technikás volt, magamtól pedig nem számítottam absz. 2. helyre, pozitív meglepetés volt