Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Crosskovácsi Maraton | Nagykovácsi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1710 hozzászólás a témában

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Kemény verseny volt a versenyzõknek és a rendezõknek is.Kezdve azzal hogy péntek este jelezte egy cserkész csapat hogy õk itt egy több száz fõs túrát tartanak és ne zavarjuk õket...
A természetõrök minden esetre valószínûleg kiemelten foglalkoznak az esettel mert nem volt engedélyük és nem jelentették be.Sajnos többször akadályozták a versenyzõket pedig a rendezõk direkt kérték hogy ügyeljenek a kerékpárosokra.Arról nem is szólva hogy pár kordont arrébb raktak.
Sajnos igen komoly sérülések voltak a pályán amit nehezen de sikerült gyorsan megoldani.Többek között volt egy nagyon súlyos koponyaalapi törés és csigolya sérülés,valamint borda törés légmellel (amikor átszúródik a tüdõ),csukló és alkar törés is.És nem is beszélve a számtalan esésrõl.Köszönet azoknak akik megálltak segíteni.Holnap érdeklõdünk majd a János kórházban a sérültekrõl.
Próbáltuk biztonságosra kijelölni a pályát,szerintem elég sok felkiáltó jelet raktunk ki és a kiálló köveket is lefújtuk festékkel.Az egyik sérülés is ilyen jelzett helyen történt.

A pálya jelölés tökéletes volt. Sõt még tökéletesebb.A szervezõk mindent megtettek azért, hogy biztonságosan bringázhattunk. Köszönet érte! Ennyi felkiáltójelet 1-1 év összes versenyén nem látni. Még a veszélyesnek ítélt kövek is szinte világítottak a festéstõl. A pálya se volt veszélyes, vagy különösen nehéz lefele. Nem is értem ezt a sok sérülést. Pár horzsolás, zúzódás OK. De ezeket a súlyos sérüléseket talán a hirtelen kánikula okozhatta? Gyors gyógyulást minden sérültnek!

A síbotos turisták egy másik kérdés. Ennyi bunkó "természetjáró" ritkán szalad össze ilyen kis területen. Szerencsére. Azért leküzdhetõk voltak :-)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Kemény verseny volt a versenyzõknek és a rendezõknek is.Kezdve azzal hogy péntek este jelezte egy cserkész csapat hogy õk itt egy több száz fõs túrát tartanak és ne zavarjuk õket...
A természetõrök minden esetre valószínûleg kiemelten foglalkoznak az esettel mert nem volt engedélyük és nem jelentették be.Sajnos többször akadályozták a versenyzõket pedig a rendezõk direkt kérték hogy ügyeljenek a kerékpárosokra.Arról nem is szólva hogy pár kordont arrébb raktak.
Sajnos igen komoly sérülések voltak a pályán amit nehezen de sikerült gyorsan megoldani.Többek között volt egy nagyon súlyos koponyaalapi törés és csigolya sérülés,valamint borda törés légmellel (amikor átszúródik a tüdõ),csukló és alkar törés is.És nem is beszélve a számtalan esésrõl.Köszönet azoknak akik megálltak segíteni.Holnap érdeklõdünk majd a János kórházban a sérültekrõl.
Próbáltuk biztonságosra kijelölni a pályát,szerintem elég sok felkiáltó jelet raktunk ki és a kiálló köveket is lefújtuk festékkel.Az egyik sérülés is ilyen jelzett helyen történt.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Középtávon ki hány km-et mért? A ránézésre hibátlan GPS track-em szerint 53.5 km.

Pontos.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Crosskovácsi maraton képek itt:https://picasaweb.go...616Crosskovacsi

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Középtávon ki hány km-et mért? A ránézésre hibátlan GPS track-em szerint 53.5 km.

7omi

7omi

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Pár kép a verseny elejérõl:
Crosskovácsi 2012, 06. 16 | Facebook

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Ott voltam. Pár emberrel elõttem bukott, én (is) megálltam segíteni. Sajnos térerõ nem volt, így valaki visszarohant a rendezõkhöz, hogy hívjanak mentõt. Még 10-15 percet ott voltam. Nem mertük megmozdítani, mert bármi lehetett (a levegõt nagyon csúnyán vette, és nagyon vérzett is). Innentõl nem is tudtam igazán menni, nagyon megviselt, bár nem ismertem a fiút. Aztán egy defekt végleg eldöntötte, hogy nem fog menni a hosszú kis köre, onnantól már nem is érdekelt. Mint a célban Paultól megtudtam a fejét ütötte be és légmelle is lett (azt mondták, hogy ha a mentõ nem ér oda idõben akár...ezt le sem írom... a Jánosba vitték).

Végig az járt és még most is az jár a fejemben, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet, nem kell hozzá sok egy ilyen lejtõn. Aztán még a kastélyban is ott voltam, amikor egy kisfiúért jött a roham-mentõ. Õt is infúzióval, nyaktámaszban, hordágyon tették be a mentõbe. Szóval vigyázzatok magatokra, ennyit nem ér 1-2 perc a mi szintünkön (vagy inkább az én szintemen).

Jobbulást mindkettõjüknek...

A Srác nagyon rossz helyen sérült. Egy rendezõ kérdezte h mennyire van a sérült5- 10 km el odébb,de az a lényeg, hogy odaértek!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Ott voltam. Pár emberrel elõttem bukott, én (is) megálltam segíteni. Sajnos térerõ nem volt, így valaki visszarohant a rendezõkhöz, hogy hívjanak mentõt. Még 10-15 percet ott voltam. Nem mertük megmozdítani, mert bármi lehetett (a levegõt nagyon csúnyán vette, és nagyon vérzett is). Innentõl nem is tudtam igazán menni, nagyon megviselt, bár nem ismertem a fiút. Aztán egy defekt végleg eldöntötte, hogy nem fog menni a hosszú kis köre, onnantól már nem is érdekelt. Mint a célban Paultól megtudtam a fejét ütötte be és légmelle is lett (azt mondták, hogy ha a mentõ nem ér oda idõben akár...ezt le sem írom... a Jánosba vitték).

Végig az járt és még most is az jár a fejemben, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet, nem kell hozzá sok egy ilyen lejtõn. Aztán még a kastélyban is ott voltam, amikor egy kisfiúért jött a roham-mentõ. Õt is infúzióval, nyaktámaszban, hordágyon tették be a mentõbe. Szóval vigyázzatok magatokra, ennyit nem ér 1-2 perc a mi szintünkön (vagy inkább az én szintemen).

Jobbulást mindkettõjüknek...

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Jö kis verseny volt, itt-ott a borzasztó meleg miatti kínvallatós felfelékkel. Toltam egy középtávot és kellemesen elfáradtam.
Történt sajnos egy baleset is (egyet láttam - épp elég az is), kb. 10 km környékén csúnyát eshetett egy srác, akinek 7-8 ember próbált segíteni és épp orvost kerestek. Remélem nem volt annyira komoly az esés... :-(

A 10 km. nél lévõ sporttárs nem nézett ki. Ha valaki tud róla biztatót akkor írjon róla!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Jö kis verseny volt, itt-ott a borzasztó meleg miatti kínvallatós felfelékkel. Toltam egy középtávot és kellemesen elfáradtam.
Történt sajnos egy baleset is (egyet láttam - épp elég az is), kb. 10 km környékén csúnyát eshetett egy srác, akinek 7-8 ember próbált segíteni és épp orvost kerestek. Remélem nem volt annyira komoly az esés... :-(

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Angyal vagy, köszi.
Már megy az izgalom... :-))
És lassan az alvás is.
Köszi mindenkinek, holnap ott az erdei sütödében találkozunk
Uff.
Nemfáj voltam, tisztelettel!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Próbáld meg innen.

Köszi, ez mûködött. (De ezt Te hogy találtad meg???)

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Gyerekek! Hogy a hollóba lehet letölteni a nevezési lapot?

Próbáld meg innen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rékámnak is ez a baja nagyon régóta, sajnos a hegyrõl nem is tud legyalogolni így nem is túrázhatunk együtt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ne, ne menj, akarsz róla beszélni? :-D
(Nekem sem megy egyébként, csatlakozhatnék?:-)

Asszem kezdek izgulni a holnap miatt. Sajnos bedurrant a jobb térdem egy hete, azóta kúrálom. Fura, hogy lépcsõn lefelé minden lépés fáj, lépcsõn fel meg akár futni is tudok... Remélem menni fog legalább a középtáv...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerinted így 12 órával a rajt elõtt lehet még más fontosabb dolguk?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Próbálnám letölteni ezt innen: Letölthetõ nevezési lap de csak egy nagy kép jön be. Meg tudjátok még ezt javítani?

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Gyerekek! Hogy a hollóba lehet letölteni a nevezési lapot? Mert nekem szép CKR meg dátum, de ennyi. Sem Explorer, sem Mozilla... A végén kénytelen leszek a helyszínen kitölteni... idõ, pénz, csúszás, katasztrófa, dráma, mehetek a Dunának, depresszió, temetõ... Jaaaaj! :-)
Nemfáj voltam, tisztelettel!

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Hát az utolsó pillanatban eldõlt...holnap irány Crosskovácsi :)..látom a pálya meg minden teljesen szuperszónikus, úgyhogy holnap ugyanott, mint tavaly, meg tavalyelõtt meg azelõtt :D

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Köszi a csomagmegõrzõt is.
Hosi: én is megyek hosszúra, aztán vagy el tudok indulni a hosszúra a nagy kör végén, vagy befejezem egy középtávval, ha lassú vagyok. Menjünk hosszú távra, ha már megyünk... :-)

Így van én is erre jöttem rá. Tavaly azért megtréfáltak, mert hiába mondták be mikor zárják a hosszúra a kört, az eleje gyorsabb lévén pár perccel hamarabb zárták. Nekem meg pont az hiányzott :)