A nem titkos összetevõ pedig 3 szem speed:)
nem, a nem titkos összetevõ 3 lónyugtató, hogy jobban menjen a lefelé
A nem titkos összetevõ pedig 3 szem speed:)
Én többször majdnem elestem miattuk, elég zavaró volt. A pálya tetszett, egy nagy hiba volt, Telki elõtt a sorompó, amit jó lenne legközelebb felhajtani. Edzésnek fogtam fel, ezért nem készültem rá különösen, s kipihent sem voltam. Szép, egyenletes tempóval, önmagam széttépése nélkül végiggurultam. Elég sok tartalék lehetett bennem, mert kényelmesen végiggurultam nagytálon, görcs nélkül, gyomorprobléma nélkül. Elsõ váltóm elfordult a rajtnál történõ esésnél (nem én, de hülye módon kellett lesatufékezni...láncfelgyûrõdés, s elfordult a lazán (karbonáváz) meghúzott bilincs), szóval nem keménykedés volt, hanem "kényszer". Teszteltem egy új házi "koktélt" eléggé bevált, nem is igényeltem szilárd táplálékot. (1 kulacs koktél, 1 kulacs izo-val mentem) Nagyon örültem neki, hogy végre koránkelés nélkül volt verseny, szépen otthonról ki lehetett tekerni, haza meg levezetni. A limitidõ szigorú volt, de még a csigatempómban is bõ 40 perccel befértem, szóval nem volt nagyon vészes. Kaptam Palásti Gábortól valami oxigénnel dúsiított vizet a második kör elején, hú, nem tudom mi volt, de mehet a doppinglistára, mert a kastélypark mögött kiállva mentem végig nagytányéron fölfelé.
Ami nem tetszett, hogy a középtávon az összes turbóhobbista letolt mindenkit az aszfalton, s utána meg egy iszonyatos tolás kezdõdött a kb. 3 %-os emelkedõn. Erre jó lenne egy magyarázatot kapni - nem tudtok emelkedõn feltekerni, vagy mi van? Ez engem szerencsére nem érintett, de a lányok emiatt 10 percig ácsorogtak olyan helyeken, ahol még õk is középtányéron szoktak közlekedni, s mindegyik emiatt panaszkodott utólag. Azt mondani nekik, hogy menjenek elõre, értelmetlen, mert az aszalton cikázástól be vannak tojva - érthetõen. Érehetetlen, hogy miért rántja meg mindenki 190-es pulzuson a betonon, hogy utána egybõl elbénázza az elsõ mászást.
Én többször majdnem elestem miattuk, elég zavaró volt. A pálya tetszett, egy nagy hiba volt, Telki elõtt a sorompó, amit jó lenne legközelebb felhajtani. Edzésnek fogtam fel, ezért nem készültem rá különösen, s kipihent sem voltam. Szép, egyenletes tempóval, önmagam széttépése nélkül végiggurultam. Elég sok tartalék lehetett bennem, mert kényelmesen végiggurultam nagytálon, görcs nélkül, gyomorprobléma nélkül. Elsõ váltóm elfordult a rajtnál történõ esésnél (nem én, de hülye módon kellett lesatufékezni...láncfelgyûrõdés, s elfordult a lazán (karbonáváz) meghúzott bilincs), szóval nem keménykedés volt, hanem "kényszer". Teszteltem egy új házi "koktélt" eléggé bevált, nem is igényeltem szilárd táplálékot. (1 kulacs koktél, 1 kulacs izo-val mentem) Nagyon örültem neki, hogy végre koránkelés nélkül volt verseny, szépen otthonról ki lehetett tekerni, haza meg levezetni. A limitidõ szigorú volt, de még a csigatempómban is bõ 40 perccel befértem, szóval nem volt nagyon vészes. Kaptam Palásti Gábortól valami oxigénnel dúsiított vizet a második kör elején, hú, nem tudom mi volt, de mehet a doppinglistára, mert a kastélypark mögött kiállva mentem végig nagytányéron fölfelé.
Ami nem tetszett, hogy a középtávon az összes turbóhobbista letolt mindenkit az aszfalton, s utána meg egy iszonyatos tolás kezdõdött a kb. 3 %-os emelkedõn. Erre jó lenne egy magyarázatot kapni - nem tudtok emelkedõn feltekerni, vagy mi van? Ez engem szerencsére nem érintett, de a lányok emiatt 10 percig ácsorogtak olyan helyeken, ahol még õk is középtányéron szoktak közlekedni, s mindegyik emiatt panaszkodott utólag. Azt mondani nekik, hogy menjenek elõre, értelmetlen, mert az aszalton cikázástól be vannak tojva - érthetõen. Érehetetlen, hogy miért rántja meg mindenki 190-es pulzuson a betonon, hogy utána egybõl elbénázza az elsõ mászást.
Sajnos megint csak eldobott csoki és zselépapírokat láttam , mást nem.Talán a szervezõk , amikor beszedik a kijelölést , megtalálják a dolgaidat.A pálya tényleg nagyon jól ki volt jelölve. Még eszembe is jutott menet közben, hogy "milyen jól ki van ez a pálya jelölve"
De most tényleg, azt kell mondjam, hogy ez volt a legjobb amit eddig láttam - függetlenül a kék haláltól ami utolért a nagy hõségben...
Talált tárgyak osztálya van? Elhagytam pár dolgot (megint), hátha...
Igazad van amúgy , csak írtad , hogy idegesítettek.Persze abból meg vita lett volna.Nem is értem miért nem az õ szervezõjükön kérik számon , miért a fotóson.Ez egy kicsit olyan "magyar".Én kérdezzek vissza? Mi közöm nekem bármelyik rendezvény szervezéséhez?
Olyan volt, mintha mogyoródi lakosként odamennél a forma1 alatt egy fotóshoz és nekiállnál pattogni, hogy hangos a verseny és ez zavarja a macskádat az ebéd utáni lustálkodásban.
56.5 Garminnal - ekörül volt az összes track is amit találtam.Középtávon ki hány km-et mért? A ránézésre hibátlan GPS track-em szerint 53.5 km.
Ekkora túrához , ha jól sejtem , valami bejelentés , engedély kell.Nekünk volt.Nem kérdeztél vissza , hogy nekik is?Az õ szervezõjük nem tájékozódott , hogy mikorra szervezi a nagyon divatos síbotozást?Egy ilyen montis verseny van egy évben.Azoktól én is agybajt kaptam. Kimentem az elõre kigondolt helyre, belõttem a fényeket, gondoltam elleszek ott, mint a befõtt, erre elkezdtek oda-vissza rajzani a gyalogosok. Közben megérkezett a rövid eleje és minden képben benne volt egy gyalogos, sokszor beállt közém és a versenyzõ közé. Persze mindegyik nekem pattogott, hogy õk most itten gyalogtúráznak, hogyan gondoljuk, hogy itt száguldoznak a biciglisek. Annyira felhúztam magam, hogy elkezdtem összecsomagolni mindent, mert ha még egy birka nekiáll ugatni, agyonverem az állvánnyal. Vissza kellett gyalogolni 4-500 métert, ott újra beállni, addig elment vagy 40 versenyzõ.
Miért pont a 18. képnél? A 203. képig ugyanott fotóztam.
Nem venném a szívemre, ha megfeszülnél. Azok a képek a kastélykert utáni mászásnál, amikor bal oldalon elfogy a mély árok, utána kb. 400méterrel készültek.
A pálya jelölés tökéletes volt. Sõt még tökéletesebb.A szervezõk mindent megtettek azért, hogy biztonságosan bringázhattunk. Köszönet érte! Ennyi felkiáltójelet 1-1 év összes versenyén nem látni. Még a veszélyesnek ítélt kövek is szinte világítottak a festéstõl. A pálya se volt veszélyes, vagy különösen nehéz lefele. Nem is értem ezt a sok sérülést. Pár horzsolás, zúzódás OK. De ezeket a súlyos sérüléseket talán a hirtelen kánikula okozhatta? Gyors gyógyulást minden sérültnek!
A síbotos turisták egy másik kérdés. Ennyi bunkó "természetjáró" ritkán szalad össze ilyen kis területen. Szerencsére. Azért leküzdhetõk voltak :-)
Kemény verseny volt a versenyzõknek és a rendezõknek is.Kezdve azzal hogy péntek este jelezte egy cserkész csapat hogy õk itt egy több száz fõs túrát tartanak és ne zavarjuk õket...
A természetõrök minden esetre valószínûleg kiemelten foglalkoznak az esettel mert nem volt engedélyük és nem jelentették be.Sajnos többször akadályozták a versenyzõket pedig a rendezõk direkt kérték hogy ügyeljenek a kerékpárosokra.Arról nem is szólva hogy pár kordont arrébb raktak.
Crosskovácsi maraton képek itt:https://picasaweb.go...616Crosskovacsi
Jövõre megpróbáljuk kicsit másképp csinálni hogy több idõ legyen.Esélyes, hogy jövõre így csináljátok? Merthogy a család ebben résztvevõ többi tagjai egyáltalán nem élvezték így a dolgot. (Még úgy sem, hogy megnyerték.)