Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Crosskovácsi Maraton | Nagykovácsi

- - - - -

• Please log in to reply
1710 replies to this topic

Chyla

Chyla

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

A nem titkos összetevõ pedig 3 szem speed:)

:D nem, a nem titkos összetevõ 3 lónyugtató, hogy jobban menjen a lefelé :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A nem titkos összetevõ pedig 3 szem speed:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Lehet tudni a házi koktélodról , vagy titkos recept?

EPO-s izó! :D

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Én többször majdnem elestem miattuk, elég zavaró volt. A pálya tetszett, egy nagy hiba volt, Telki elõtt a sorompó, amit jó lenne legközelebb felhajtani. Edzésnek fogtam fel, ezért nem készültem rá különösen, s kipihent sem voltam. Szép, egyenletes tempóval, önmagam széttépése nélkül végiggurultam. Elég sok tartalék lehetett bennem, mert kényelmesen végiggurultam nagytálon, görcs nélkül, gyomorprobléma nélkül. Elsõ váltóm elfordult a rajtnál történõ esésnél (nem én, de hülye módon kellett lesatufékezni...láncfelgyûrõdés, s elfordult a lazán (karbonáváz) meghúzott bilincs), szóval nem keménykedés volt, hanem "kényszer". :D Teszteltem egy új házi "koktélt" eléggé bevált, nem is igényeltem szilárd táplálékot. (1 kulacs koktél, 1 kulacs izo-val mentem) Nagyon örültem neki, hogy végre koránkelés nélkül volt verseny, szépen otthonról ki lehetett tekerni, haza meg levezetni. A limitidõ szigorú volt, de még a csigatempómban is bõ 40 perccel befértem, szóval nem volt nagyon vészes. Kaptam Palásti Gábortól valami oxigénnel dúsiított vizet a második kör elején, hú, nem tudom mi volt, de mehet a doppinglistára, mert a kastélypark mögött kiállva mentem végig nagytányéron fölfelé. :D

Ami nem tetszett, hogy a középtávon az összes turbóhobbista letolt mindenkit az aszfalton, s utána meg egy iszonyatos tolás kezdõdött a kb. 3 %-os emelkedõn. Erre jó lenne egy magyarázatot kapni - nem tudtok emelkedõn feltekerni, vagy mi van? Ez engem szerencsére nem érintett, de a lányok emiatt 10 percig ácsorogtak olyan helyeken, ahol még õk is középtányéron szoktak közlekedni, s mindegyik emiatt panaszkodott utólag. Azt mondani nekik, hogy menjenek elõre, értelmetlen, mert az aszalton cikázástól be vannak tojva - érthetõen. Érehetetlen, hogy miért rántja meg mindenki 190-es pulzuson a betonon, hogy utána egybõl elbénázza az elsõ mászást.

Nincs új a nap alatt.Látod ezt nem értettem már a múltkor se a Szilvás topikban.Elég sokat mentem az elején a Masteres élmenõ lányokkal , legalábbis mentünk volna , ha engedtek volna.(a turbóhobbista kifejezés nagyon ott van:D)Nekem az aszfaltról terepre éréskor , amikor már láttam egy kis tumultust és jeleztem hátrafelé feltartott kézzel , hogy vigyázz , konkrétan befaraltak elém , majd fellökve hátulról érkezve , akiket természetesen 15 méter múlva nem kis sebességkülönbséggel elõztem vissza.Balázs-kapu után megáll középen keresztbe , tolja a másik (maraton verseny elsõ km-ein) , szegény Roniék alig bírtak menni , pedig bõven 3 órán belüli idõt mennek.De úgy érzem sajnos ebben nem lesz változás , mint ahogy a 80.helyért "versenyzõk" szemetelési szokásában sem.Akinek nem inge...
Lehet tudni a házi koktélodról , vagy titkos recept?

kezso

kezso

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
  • LocationAjka
Sziasztok.

Én is csináltam pár képet.
https://picasaweb.go...CJPyntbk8_WMoAE

üdv
Kezso

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
Kb stimmel. + / - 1km szerintem is annyi. (Mert óra nem mér, ha lassan megyek... :-) )
--------------------------------
A pálya jó volt. De több sem. Mert elején beállt a lábam, mintha ólom lenne benne, aztán a meleg is jobban kikészített, mint illett volna. Plusz egy defekt, meg egy láncszerelés másnak, meg egy fekve pihenõ sporttárssal interjú, hogy mi van (elesett, de jól volt végül). Így az egész csigatempóban ment. De azért jó volt. Viszont a sok barom "SPORTEMBER", meg "ÉLSPORTOLÓ", aki eldobálja a szemetét, mikor alig megy gyorsabban nálam, és ha szólok, csak néz és legyint. Holott mintha kizárás járna érte... Ha kiveszi a zselét, megeszi, papír nem fér el még a frissítõig? Úgyis megáll inni... Mindegy, nektek morgok, ez a sok ökör meg olvasni sem tud. De ez mégis csak ERDÕ. TERMÉSZET. Meg ilyesmi.
De összességében nagyon jó volt.
Nemfáj voltam, tisztelettel!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Én többször majdnem elestem miattuk, elég zavaró volt. A pálya tetszett, egy nagy hiba volt, Telki elõtt a sorompó, amit jó lenne legközelebb felhajtani. Edzésnek fogtam fel, ezért nem készültem rá különösen, s kipihent sem voltam. Szép, egyenletes tempóval, önmagam széttépése nélkül végiggurultam. Elég sok tartalék lehetett bennem, mert kényelmesen végiggurultam nagytálon, görcs nélkül, gyomorprobléma nélkül. Elsõ váltóm elfordult a rajtnál történõ esésnél (nem én, de hülye módon kellett lesatufékezni...láncfelgyûrõdés, s elfordult a lazán (karbonáváz) meghúzott bilincs), szóval nem keménykedés volt, hanem "kényszer". :D Teszteltem egy új házi "koktélt" eléggé bevált, nem is igényeltem szilárd táplálékot. (1 kulacs koktél, 1 kulacs izo-val mentem) Nagyon örültem neki, hogy végre koránkelés nélkül volt verseny, szépen otthonról ki lehetett tekerni, haza meg levezetni. A limitidõ szigorú volt, de még a csigatempómban is bõ 40 perccel befértem, szóval nem volt nagyon vészes. Kaptam Palásti Gábortól valami oxigénnel dúsiított vizet a második kör elején, hú, nem tudom mi volt, de mehet a doppinglistára, mert a kastélypark mögött kiállva mentem végig nagytányéron fölfelé. :D

Ami nem tetszett, hogy a középtávon az összes turbóhobbista letolt mindenkit az aszfalton, s utána meg egy iszonyatos tolás kezdõdött a kb. 3 %-os emelkedõn. Erre jó lenne egy magyarázatot kapni - nem tudtok emelkedõn feltekerni, vagy mi van? Ez engem szerencsére nem érintett, de a lányok emiatt 10 percig ácsorogtak olyan helyeken, ahol még õk is középtányéron szoktak közlekedni, s mindegyik emiatt panaszkodott utólag. Azt mondani nekik, hogy menjenek elõre, értelmetlen, mert az aszalton cikázástól be vannak tojva - érthetõen. Érehetetlen, hogy miért rántja meg mindenki 190-es pulzuson a betonon, hogy utána egybõl elbénázza az elsõ mászást.

Annalaknál beszélték a frissítõk, hogy valami "okos" emberke visszazárta a sorompót Telkinél. Szóval eredetileg nyitva volt az csak hát...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

A pálya tényleg nagyon jól ki volt jelölve. Még eszembe is jutott menet közben, hogy "milyen jól ki van ez a pálya jelölve" :D
De most tényleg, azt kell mondjam, hogy ez volt a legjobb amit eddig láttam - függetlenül a kék haláltól ami utolért a nagy hõségben... :(
Talált tárgyak osztálya van? Elhagytam pár dolgot (megint), hátha...

Sajnos megint csak eldobott csoki és zselépapírokat láttam , mást nem.Talán a szervezõk , amikor beszedik a kijelölést , megtalálják a dolgaidat.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Én kérdezzek vissza? Mi közöm nekem bármelyik rendezvény szervezéséhez?
Olyan volt, mintha mogyoródi lakosként odamennél a forma1 alatt egy fotóshoz és nekiállnál pattogni, hogy hangos a verseny és ez zavarja a macskádat az ebéd utáni lustálkodásban.

:D Igazad van amúgy , csak írtad , hogy idegesítettek.Persze abból meg vita lett volna.Nem is értem miért nem az õ szervezõjükön kérik számon , miért a fotóson.Ez egy kicsit olyan "magyar".

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
A pálya tényleg nagyon jól ki volt jelölve. Még eszembe is jutott menet közben, hogy "milyen jól ki van ez a pálya jelölve" :D
De most tényleg, azt kell mondjam, hogy ez volt a legjobb amit eddig láttam - függetlenül a kék haláltól ami utolért a nagy hõségben... :(
Talált tárgyak osztálya van? Elhagytam pár dolgot (megint), hátha...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Én kérdezzek vissza? Mi közöm nekem bármelyik rendezvény szervezéséhez?
Olyan volt, mintha mogyoródi lakosként odamennél a forma1 alatt egy fotóshoz és nekiállnál pattogni, hogy hangos a verseny és ez zavarja a macskádat az ebéd utáni lustálkodásban.

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Középtávon ki hány km-et mért? A ránézésre hibátlan GPS track-em szerint 53.5 km.

56.5 Garminnal - ekörül volt az összes track is amit találtam.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Azoktól én is agybajt kaptam. Kimentem az elõre kigondolt helyre, belõttem a fényeket, gondoltam elleszek ott, mint a befõtt, erre elkezdtek oda-vissza rajzani a gyalogosok. Közben megérkezett a rövid eleje és minden képben benne volt egy gyalogos, sokszor beállt közém és a versenyzõ közé. Persze mindegyik nekem pattogott, hogy õk most itten gyalogtúráznak, hogyan gondoljuk, hogy itt száguldoznak a biciglisek. Annyira felhúztam magam, hogy elkezdtem összecsomagolni mindent, mert ha még egy birka nekiáll ugatni, agyonverem az állvánnyal. Vissza kellett gyalogolni 4-500 métert, ott újra beállni, addig elment vagy 40 versenyzõ.

Ekkora túrához , ha jól sejtem , valami bejelentés , engedély kell.Nekünk volt.Nem kérdeztél vissza , hogy nekik is?Az õ szervezõjük nem tájékozódott , hogy mikorra szervezi a nagyon divatos síbotozást?Egy ilyen montis verseny van egy évben.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Miért pont a 18. képnél? A 203. képig ugyanott fotóztam.:)
Nem venném a szívemre, ha megfeszülnél. Azok a képek a kastélykert utáni mászásnál, amikor bal oldalon elfogy a mély árok, utána kb. 400méterrel készültek.

Azon vagyok és érdekelt , hogy a defektem elõtt , vagy után kaptál -e le.Ezek szerint elõtte.Kb. a 7.-8. km-nél kaptam egy tüskét , nem is értettem , hogy ez hogy lehetséges , rá is ment mindkét tartalék belsõm mire észrevettem , hogy nem felütés.+16 perc. :( Utána mint a mérgezett egér eredtem a mezõny után , megtudtam milyen érzés "kacsázva" menni a sporttársak közt.De legalább a páromat utolértem a Kopaszra mászásnál , aki 3. lett felnõttben.Kár , mert végre jól ment amúgy. :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

A pálya jelölés tökéletes volt. Sõt még tökéletesebb.A szervezõk mindent megtettek azért, hogy biztonságosan bringázhattunk. Köszönet érte! Ennyi felkiáltójelet 1-1 év összes versenyén nem látni. Még a veszélyesnek ítélt kövek is szinte világítottak a festéstõl. A pálya se volt veszélyes, vagy különösen nehéz lefele. Nem is értem ezt a sok sérülést. Pár horzsolás, zúzódás OK. De ezeket a súlyos sérüléseket talán a hirtelen kánikula okozhatta? Gyors gyógyulást minden sérültnek!

A síbotos turisták egy másik kérdés. Ennyi bunkó "természetjáró" ritkán szalad össze ilyen kis területen. Szerencsére. Azért leküzdhetõk voltak :-)

Osztom a nézetedet mindenben.Speciel egy esettõl eltekintve a síbotosok nekem mindig lehúzódtak , vagy legalábbis megpróbáltak nem elém ugrani , vagy "libasorban" menni , az egy kivétel is egy amolyan okostojás-egyetemista volt(itt jegyzem meg: tisztelet a kivételeknek , nem minden egyetemista gáz , csak a 80%-a) , na amellett fék nélkül talán túl közel is hozzá mentem 40 felett , dehát ott volt jó a nyom. :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Miért pont a 18. képnél? A 203. képig ugyanott fotóztam.:)
Nem venném a szívemre, ha megfeszülnél. Azok a képek a kastélykert utáni mászásnál, amikor bal oldalon elfogy a mély árok, utána kb. 400méterrel készültek.

Kemény verseny volt a versenyzõknek és a rendezõknek is.Kezdve azzal hogy péntek este jelezte egy cserkész csapat hogy õk itt egy több száz fõs túrát tartanak és ne zavarjuk õket...
A természetõrök minden esetre valószínûleg kiemelten foglalkoznak az esettel mert nem volt engedélyük és nem jelentették be.Sajnos többször akadályozták a versenyzõket pedig a rendezõk direkt kérték hogy ügyeljenek a kerékpárosokra.Arról nem is szólva hogy pár kordont arrébb raktak.

Azoktól én is agybajt kaptam. Kimentem az elõre kigondolt helyre, belõttem a fényeket, gondoltam elleszek ott, mint a befõtt, erre elkezdtek oda-vissza rajzani a gyalogosok. Közben megérkezett a rövid eleje és minden képben benne volt egy gyalogos, sokszor beállt közém és a versenyzõ közé. Persze mindegyik nekem pattogott, hogy õk most itten gyalogtúráznak, hogyan gondoljuk, hogy itt száguldoznak a biciglisek. Annyira felhúztam magam, hogy elkezdtem összecsomagolni mindent, mert ha még egy birka nekiáll ugatni, agyonverem az állvánnyal. Vissza kellett gyalogolni 4-500 métert, ott újra beállni, addig elment vagy 40 versenyzõ.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Crosskovácsi maraton képek itt:https://picasaweb.go...616Crosskovacsi

Köszönjük a képeket , ismét nagyon jók lettek.Egyet árulj el légyszi , a 18. képnél hol álltál , mármint melyik pályaszakasznál?Ha megfeszülök sem jövök rá.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Esélyes, hogy jövõre így csináljátok? Merthogy a család ebben résztvevõ többi tagjai egyáltalán nem élvezték így a dolgot. (Még úgy sem, hogy megnyerték.)

Jövõre megpróbáljuk kicsit másképp csinálni hogy több idõ legyen.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Ez a baleset nekem is nagyon beárnyékolta a versenyt. Gondolom 1-2 perccel elõttem történhetett. Nem tudtam, mi baja lehet, de nagyon rosszul nézett ki ahogy ott feküdt a srác. Gondolom nagyon durván száguldhatott, mert egyébként ott nem volt semmi különös nehézség a pályán. Utána egy darabig mindenki nagyon visszafogottan ment. Remélem végül nem lesz nagy baja.

Ettõl megpróbálva eltekinteni: a pálya és a jelölés tökéletes volt, nagyon élveztem a versenyt. Egyedül a leengedett acél sorompó volt necces - szerencsére a rendezõ a helyén volt, és figyelmeztetett mindenkit.

Nagy köszönet a szervezõknek!!!

A gyerek és családi futamot viszont szerintem jobb lett volna a rövidtávtól elválasztva indítani. Túl nagy volt a torlódás a fölfelén. +2 perc még biztos beleférne az útzárba, és talán segített volna valamit. - Esélyes, hogy jövõre így csináljátok? Merthogy a család ebben résztvevõ többi tagjai egyáltalán nem élvezték így a dolgot. (Még úgy sem, hogy megnyerték.)