Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
A kulacshoz annyit hozzátennék, hogy nekem pl. a kulacstartómhoz képest kisebb volt amit fel lehetett venni. Mikor betettem, már láttam, hogy lötyög és fogalmam sincs mikor hagytam el, mert már csak azt vettem észre hogy nincs meg.
Volt egy srác a hosszún, aki fotózott. Sajnos nem tudom pontosan merre, remélem azok is felkerülnek ide.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szarvaskút helyett Szarvaskõt kell érteni,elírtam...Szarvaskút nálunk van itt a Bakonyban... :D

Az a lejtõ amit írtál Felsõtárkányba vezetett le. :)

A sebesség mindent megold.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Idén is írogattam valamit, akit érdekel, katt:
Szilvásvárad 2011 beszámolóm

A fényképészeknek köszi!
És persze a szervezõknek is az etalon pályakijelölést.

norbi-a-hod

norbi-a-hod

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Szarvaskút helyett Szarvaskõt kell érteni,elírtam...Szarvaskút nálunk van itt a Bakonyban... :D

norbi-a-hod

norbi-a-hod

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Hát ez nagyon jó volt!Tuti száraz pálya,egy két vízátfolyással,gyönyörû táj,jó pályajelölés,frissitõpontok is jól szerepeltek és még sorolhatnám...Elsõ hosszú szilvásomat mentem (eddig közepeztem), végére szépen bepilledtem,de túl lehetett élni!És nagyon élveztem fáradtság ellenére is...Mondjuk utolsó 15 kiliben már mindenki araszolt... Mráz Jani köszönt rám még az elején (meglepõdtem,hogy kiszúrt hátulról is),majd jól elnyargalt mellettem(õ közepezett),de hát végülis okosan kellett mennem,pedig gondoltam rá ,hogy megkergetem... :D
Középtávot ismertem,a hosszú rész amit még eddig nem láttam, meg nagyon frankó volt.Voltak olyan részek,hogy ha nem látom,nem hiszem el hogy létezik olyan.Mint pl még Szarvaskõ elõtt egy hosszú bokor alagút,ami kb fél km hosszú volt....70 centi széles ösvény a bokrok közt,kétoldalt szinte érte a kormányt a növényzet, jó 3 méter magasra nõtt,átláthatatlan,és még össze is fonódott fej felett...Tényleg mint egy keskeny hosszú csõ.Elképesztõ,már-már azt hittem mesterségesen nyírták oda, olyan szabályos volt a fala...Nameg a Szarvaskút utáni mászások... :) Cél elõtti utolsõ lejtõ tetejére nekünk fel kellett tekerni 3-4km hosszan egy völgybõl,ott meg úgy levert a víz,mint talán addig még soha a táv alatt...pedig azt hittem már tök dehidratálódtam,és mégis,szabályosan folytam mindenhol.Lefelé meg jól hátbavertem egy csomó viszonylag késõn befutó középtávost.Kiabáltam mindenkinek: "Jobbról/balról hosszútáv!!"Meglepõ módon akkora ívben spriccelt ki elõlem mindenki,hogy én is csak néztem...Márkus Jani mondta utólag,hogy ez kicsit a hosszútáv tiszteletének is betudható dolog...
Nekem tetszett minden,gulyás is finom volt,jövõre is jövök ugyanúgy...Grat mindenkinek aki megtekerte a maga választott távját,köszönjük a versenyszervezést,kiszolgálást,fotósoknak a fotókat,meg mindenki másnak mindent,aki értünk volt ezen a napon!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mindig mondom, el lehet jönni hosszútávra, ott van néhány izgalmasabb lejtõ is.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Nem kell az embernek túlvállalni magát, és akkor nem feltétlen lesz véresebb, egy nehezebb pálya sem

Így van ,ez lenne a lényeg, csak a verseny hevében ez sokszor nem jön össze. :-)

Szeretnénk mi is csapatósabbá tenni, de nem egyszerû összegek cserélnek gazdát úthasználati díj címen, még így a dózerutak esetében sem.

Nyilván ha az engedélyek miatt erre futja, akkor ezt nyomjuk. Nem akartam én leszólni a pályát, csak kíváncsi voltam az okokra.
A csapatós ösvényeket meg lenyomjuk versenyen kívül illegálba. :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Szerintem attól hogy több ösvény és kevesebb dózer lenne, nem lenne durvább a pálya. Sõt! Ahogy látom a legtöbb bukás a gyors dózeres és (valaha)aszfaltos részeknél van, mert a kezdõk úgy mennek mint a rakéta. Aztán meg meglepõ módon a visszafordító kanyaroknál kicsúsznak, vagy belerongyolnak a partfalba.

ez igaz, mert pl. Dunán mindenki tudja, hogy mit vállal el, és mit nem. Gondolok itt a Szentkeresztnél lévõ vízmosásra, vagy éppen dobogókõi dh-ra.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

A Duna maratonnál arra hivatkoznak, hogy azért nem lehet több rajtot indítani mert nem lehet annyiszor lezárni az utat.Jó kifogás de szerintem meg kéne süniknek magyarázni, hogy mégiscsak jobb lenne és az autós társadalmat sem éri nagy veszteség.De a Mátra maratonon is jó pár kilométert megteszünk az ottani fõ útvonalon. Lehet Eisen bicós szemmel is nézi a dolgokat nem csak PR szemmel ?

Most nem azért hogy a Duna maratont védjem de tavaly már külön voltak a rajtok
Ja látom már megelõztek

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

A Duna maratonnál arra hivatkoznak, hogy azért nem lehet több rajtot indítani mert nem lehet annyiszor lezárni az utat.Jó kifogás de szerintem meg kéne süniknek magyarázni, hogy mégiscsak jobb lenne és az autós társadalmat sem éri nagy veszteség.De a Mátra maratonon is jó pár kilométert megteszünk az ottani fõ útvonalon. Lehet Eisen bicós szemmel is nézi a dolgokat nem csak PR szemmel ?

Tavaly már nem egyszerre rajtoltunk Duna maratonon, pár perc eltéréssel indultunk. Itt mivel nem érint forgalmas utat, már rég külön kellene rajtolni.

Pálya nehézségnek meg a távval kellene összhangban lenni. Itt talán a rövidtáv végébõl lehetett volna kihagyni az utolsó köves lefelét, így vizesen érdekesebb volt. Középtõl meg nyugodtan lehet benne ilyen, a kezdõknek ott a rövid táv ismerkedni. A Dunán az egyik legjobb a pálya, a Mátra is jó eléggé, utána jön talán Szilvás, a végén meg a Bükk. Az már tényleg unalmas középtávon is. Nem kell az embernek túlvállalni magát, és akkor nem feltétlen lesz véresebb, egy nehezebb pálya sem, viszont ami a mezõny 10 %-ának nehéz, az a kb 50 %-ának már unalmas. A lényeg, hogy mindenki úgy menjen ahogy tud, és nem ahogy a többiek mennek.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Köszi az infó Smek24!
Én is ezt hallottam, hogy a szponzorok miatt kell együtt rajtolni, mert az 1500fõs tömegrajt jól mutat a videón..
Én sem örülök, viszont szponzorok nélkül meg nem lenne verseny. Ez azoknak szívatás akik dobogóra hajtanak, én végül is túlélem.

Nem biztos, hogy érdemes lenne a pályát durvábbá tenni.

Szerintem attól hogy több ösvény és kevesebb dózer lenne, nem lenne durvább a pálya. Sõt! Ahogy látom a legtöbb bukás a gyors dózeres és (valaha)aszfaltos részeknél van, mert a kezdõk úgy mennek mint a rakéta. Aztán meg meglepõ módon a visszafordító kanyaroknál kicsúsznak, vagy belerongyolnak a partfalba.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Mondjuk a lefelék nehézségi szintje mindenhol megüthetné a Dunamarci szintjét. ( középtávra gondolok )Bár lehet, hogy lényegesen több vér folyna, ami nem célja egy tömegrendezvénynek.

eltaláltad :) nézd meg a számokat
hosszú 81 beérkezõ
közép 426 +23 =449 beérkezõ
rövid 502+98=600 beérkezõ
összesen 1130 fõ
középen a hölgy indólóknak kellene növekedni mindenképpen ezen a versenyen
ugye a hossún 100% a férfi arány
középen majd 5% a nõi arány
míg a röviden 16% a nõi arány
van mit javítani a hölgyeknél
újabb képeket töltöttem fel a picassámra, még lesz ám :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mondjuk a lefelék nehézségi szintje mindenhol megüthetné a Dunamarci szintjét. ( középtávra gondolok )Bár lehet, hogy lényegesen több vér folyna, ami nem célja egy tömegrendezvénynek.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Mindenképp osztom a véleményed a rajttal kapcsoltban!
Jómagam sem és egyik bicajos társam sem érti, hogy mért nem lehet mindegyik versenyen úgy rajtolni, mint a Mátra maratonon 15 perces csúsztatásokkal a távok között. Akkor lehetne rendesen bemelegíteni is nem kellene már egy órával a rajtvonalnál szédelegni, hogy odaférjen az ember. Vagy egy ötlet a rendezõségnek. Pl az elõzõ évi Topmaraton összetette eredmények alapján kategóriánként mondjuk az esõ 15-nek lenne valami jelzés a rajtszámán. És azoknak lenne biztosítva hely a lelkes tömeg elõtt.
Hátha megérjük egyszer....

Hát tudod Csubee így nagyobb a PR értéke.
Team Heavy Pedál Szeged

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Szia Alex!

Leírtad a két fõ indokot, a mentés és az engedélyeztetés miatt megy arra, amerre. Szeretnénk mi is csapatósabbá tenni, de nem egyszerû összegek cserélnek gazdát úthasználati díj címen, még így a dózerutak esetében sem. Gondolj el egy természetvédelmi területen egynyomoson, ötszázan minimum....esélytelen szerintem.

Nem biztos, hogy érdemes lenne a pályát durvábbá tenni.A Bakony maratonnál ez nehezebb volt pl. A magyar monti-maratonok az amatõrökbõl tartja el magát. Nem a top 20 tartja el. Egy kezdõ is szeretné megcsinálni és majd feljebb lépni mind távban mint eredményben. Ezt pusztán akár pénzügyként is le lehet redukálni. 3-4 száz amatõrrel kevesebb vagy több az szép pénz.Ezen bukhat egy verseny jövõje. Mint írták itt elõbb , hogy milyen lassú emberek mentek drága gépekkel. Na láti belõlük él a piac.A profi megkapja támogatásként . Abból nem fog egy gyártó sem megélni ahogy az amatõrök nélkül sem. A versenyezõk vagy 80%-a amatõr akik szeretik megmérettetni magukat.És magyarokból . A külföldiek száma elenyészõ. Ebbõl éltek, nem másból. Érdemes megnézni, hogy középen mennyi hölgy beérkezõ volt. Nagyon kevés.Itt kivételesen nem is igaz a 80%.
Még egy amit esetleg jelezz a szervezõk felé légyszi. 303 352 695 ez milyen formula ? A Bakony 0620/411-6789 volt. Egyik sem helyes. Másfél éve +36- 30-335-2695 tehát az eleje az +36 30 jelen esetben.

5618

5618

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok !
Kis pihenõ volt még utána mert ha elvetõdök ilyen volágvége helyekre akkor nem rohanok haza.Így leülepedett bennem mi is volt vasárnap. Én elõszõr voltam ezen a versenyen. Végül is tetszett.Bár nekem többször túl brutális vagy technikás volt pár lefelé. De ez a pálya adottsága.
Ami nem tetszet az javítható.
A RAJT !! Nem értem , hogy a 10. versenyen is ekkora probléma legyen. Összeengedni a közép és rövideket úgy hogy mindenki álljon oda ahova akar ez elképesztõ.Sok közepes már be sem tudott állni .csak a rajt után valamikor tudott "belópózni" a sorába.Nehéz megérteni ekkora naivitást a rendezõktõl. Egy rossz rajt egy egész versenyt tehet tönkre !!! Mindenféle szempontból. Ha már ragaszkodnak az egy idõpontos rajtoltatáshoz ( miért is? ) akkor legalább tegyék meg azt hogy szektorokra bontva legyen a rajtoltatás. A közép szektortól legyen elválasztva vagy 10 méterrel ., szalaggal a rövid szektor.És csak a rajt pillanatában lehessen a rövideseknek elõrébb jönnie. Ha már TOP maratonnak nevezik ezt a versenyt akkor mi lenne ha a rajtoltatás is a topon lenne? Egyébként meg örüljünk neki hogy el tudott indulni a mezõny mert a rajt elõtt valaki ügyes becsukta a kaput :). Volt ott nagy rohangálás :) :) :) .
Ami még a rendezést illeti.Amikor a végén volt a sorsolás és beszélt a két szpíker . Minek kellett még alányomni a brutál metált ? Ha a szpíkerek beszélnek akkor elég legyen az.Érthetõbb is.Semmi bajom egyébkémt a Metallica-val de nem akkor és oda való egy gerjesztett erõteljes gitárzene.Sajnos a handerõ is néha nagy. Ott már a sporik fáradtan nem biztos hogy erre a vevõk. A Bakony maratonnál is ez volt a helyzet. Beszélgetni szeretnének a sporik egymással a haverokkal a rokonokkal. De ha más a véleményetek nyugodtan írjátok meg. Én viszont amit rendezek ott letiltootam a néger csaholású zenéket és a fölösleges hangerõt is. ne errõl szóljon a verseny hogy alig tudunk beszélgetni. (Az "én" versenyemen 700-800 futó szokott résztvenni. Hasonló vagy jobb hangosítási rendszerrel.
Ami viszont nem a szervezõkön múlik. Mindenkinek tudni kéne hol a helye és hol kéne mennie. Nem a legelejére kellene beállnia annak aki nem tudja azt az iramot mennie. Ha viszont ragaszkodik ehhez a besorolásához akkor pedig próbálják azt az egyszerû kis dolgot betartani, hogy lassúak jobb oldalra húzódni , hogy a gyorsabbak a bal oldalon tudjanak elõzni !! Itt volt vagy 10 aszfalt az elején de össze vissza kóboroltak a sporik az úttesten szinte végig.Pedig vagy 4 bicós is elfért egymás mellett.Nem szégyen az ha valaki lassabb a másiknál de húzódjon jobbra . Mindössze ennyi lenne a kérés !! Betartható ?
A rajtról készült sok-sok fényképet feltettem a picassámra. Remélem sokan megtaláljátok ott magatokat. Lesz majd a beérkezésrõl is. A házi fotósom ott állt ahol átugrattuk a vasúti sínt a végén. Csak idõ beforgatni és átnézni, megrostálni mivel a képek azért nem olyan minõségûek mint a versenyen jelenlévõ profi fotósoké. De azért nyugodtan lehet kommenntelni a picassába (is).
https://picasaweb.go...zedMaraton2011#

Mindenképp osztom a véleményed a rajttal kapcsoltban!
Jómagam sem és egyik bicajos társam sem érti, hogy mért nem lehet mindegyik versenyen úgy rajtolni, mint a Mátra maratonon 15 perces csúsztatásokkal a távok között. Akkor lehetne rendesen bemelegíteni is nem kellene már egy órával a rajtvonalnál szédelegni, hogy odaférjen az ember. Vagy egy ötlet a rendezõségnek. Pl az elõzõ évi Topmaraton összetette eredmények alapján kategóriánként mondjuk az esõ 15-nek lenne valami jelzés a rajtszámán. És azoknak lenne biztosítva hely a lelkes tömeg elõtt.
Hátha megérjük egyszer....

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
h geri:...ugyammennymá...;)
"...can you hear the Holy Mountains?"

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Szia Alex!

Leírtad a két fõ indokot, a mentés és az engedélyeztetés miatt megy arra, amerre. Szeretnénk mi is csapatósabbá tenni, de nem egyszerû összegek cserélnek gazdát úthasználati díj címen, még így a dózerutak esetében sem. Gondolj el egy természetvédelmi területen egynyomoson, ötszázan minimum....esélytelen szerintem.

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

smek24: Arról esetleg tudsz infoval szolgálni, hogy az 1. frissítõponton leadott saját kulacsot hol lehet átvenni?

Ha egyszer áttekersz Lusta-völgy felõl :) elvileg egy hatalmas dobozban összeszedjük õket és ez a doboz a Szalajka völgyi kerékpárkölcsönzõben található. Hogyha megtalálod közöttük akkor nyert ügyed van. Azt nem tudom meddig õrzik õket...siess! :)