Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Én mindig úgy esek,hogy csak oda vágom magam.Ez nem tudom, hogy jó vagy rossz (Gyakorlom az esést)

Hát mindenképpen jobb ha tudsz valamennyit kézzel/lábbal tompítani, bár végül is amíg csak zúzódásokat szerzel addig jó! :-)

edit:Jól nyomod lefelé Sakic! :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem ilyen van:

Kamera / Rejtett kamera Mini DV kamera

8gb megy bele max, kb egy órát bírhat az aksi, sokkal jobb minõség. 4k volt ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

zenét nem raktam alá ízlés szerint választható
http://www.youtube.com/watch?v=O7DHu8a1ovU

Ezt milyen kamerával vetted fel? Régóta keresek, valami jó minõségû megfizethetõ kütyüt.

flyingroosters

flyingroosters

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
http://www.ktmteam.hu/?p=1096

Egy kis beszámoló a hosszú távról!
Jó olvasgatást és köszönöm a lehetõséget a szervezõknek.
üdv
KakLac
kaklac

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Az utolsó lefelé tetején a köves résznél én is eldobtam magam. A bringa konkrétan kicsúszott alólam pedig minden erõmmel korrigáltam. Mintha jégre mentem volna, de szerencsére nekem semmi bajom nem lett a váltófül viszont rendesen elgörbült és le is ütöttem a váltót. Esélyem sem volt letenni a kezem, vagy a pedálból oldani.

Azon a nagyon köves, sziklás és vizes vagy 200 méteres bevágáson ?
Volt egy kis bukkanó ami nem volt hosszú de igen hirtelen meredek, arra gondolsz ? Azt még én sem találtam meg mert pont engem is elkapott amint nagy vigyorgással megmásztam. Este megint folytatom a feltöltést a picassámra. még van sok .(a legvégén a síneken)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

http://www.youtube.com/watch?v=O7DHu8a1ovU

végre egy vidijóóóóó, ami k...a jóóóóó ! :)

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
Az utolsó lefelé tetején a köves résznél én is eldobtam magam. A bringa konkrétan kicsúszott alólam pedig minden erõmmel korrigáltam. Mintha jégre mentem volna, de szerencsére nekem semmi bajom nem lett a váltófül viszont rendesen elgörbült és le is ütöttem a váltót. Esélyem sem volt letenni a kezem, vagy a pedálból oldani.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Szerintem meg dehogynem! Ha nem a sebesség dönti el akkor mi más?
Nyilván a másik tényezõ még a lassulás. Ha csak kicsúszol de van szabad tér a lassuláshoz akkor nincs nagy gond, csak a ruha és pár tenyérnyi bõrfelület bánja. Viszont ha közben elkapsz egy fát vagy sziklát mielõtt lelassulnál 50-rõl..
Ha egy meredek technikás részen óvatoskodsz lefelé és esel, jó eséllyel le tudod tenni a kezed és megúszod.

Én sem mentem gyorsan, és mégis a jobb combom merõ lila folt még mindig:) s Köves részen volt persze,de arra nem emlékszem,hogy kézzel tompítottam-e.(szerintem inkább átrepültem a bringán) De örülök,hogy ennyivel megúsztam. Sok -sok embert láttam vérzõ sebbel. Én mindig úgy esek,hogy csak oda vágom magam.Ez nem tudom, hogy jó vagy rossz (Gyakorlom az esést:))

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
sziasztok! nem tudjátok ki fotózott olyan 1/3 távnál erdõben egy kis bukkanónál elég komoly géppel, és ha jól emlékszem egy segítõ lány is volt vele? hol lehet még képeket fellelni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sports tracker log, pár képpel. Utolsó frissítõrõl is, ahol a hölgy hiányolta hogy róluk nem készül sose kép.

Szervezésben nem találtam hibát, pálya is remek volt (rajt olyan amilyen). Végre az aszfalt vége után és ördögoldalon is végig lehetett tekerni (utóbbin persze most akartam elõször végig, az is igaz :) )

Képeket köszönjük! (videót is)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Az hogy mekkora sebességnél esel nem fogja eldönteni, hogy mekkora lesz a sérülésed. Ez nem sebesség kérdés.

Szerintem meg dehogynem! Ha nem a sebesség dönti el akkor mi más?
Nyilván a másik tényezõ még a lassulás. Ha csak kicsúszol de van szabad tér a lassuláshoz akkor nincs nagy gond, csak a ruha és pár tenyérnyi bõrfelület bánja. Viszont ha közben elkapsz egy fát vagy sziklát mielõtt lelassulnál 50-rõl..
Ha egy meredek technikás részen óvatoskodsz lefelé és esel, jó eséllyel le tudod tenni a kezed és megúszod.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Szerintem attól mtb, és nem túra, hogy vannak durva részek benne. Egy lelkes kezdõnek is növekvõ adrenalin, hogy ahol tavaly esetleg még kézben vitte a szamarat, most elengedett fékkel vigyorogva átrobog. Relative lassabb technikás részeken egyébként fele akkorát sem lehet esni, mint 50-el sotteres-kavicsoson.... a hosszútáv azért tartogat csemegéket, a már említett sziklakert és utána az egynyomos lefele már igazi mtb :)

A gonoszabbik énem azt mondaná, hogy perecnél a milliós csoda is sérül, így drágán és újat vesz a fogyasztó >:

Kinek mi ugye a durva. De nem ez különbözteti meg . Ha mint túrista arra járok a durva rész attól még ott van :).Az hogy mekkora sebességnél esel nem fogja eldönteni, hogy mekkora lesz a sérülésed. Ez nem sebesség kérdés. Sotteres kavicson sem fog 50-nel száguldozni egyik-évrõl a másikra a kezdõk nagyobb százaléka.Én már mondjuk azt hogy nem vagyok kezdõ de itt most a középtávon csak 46 körül volt a maxom és voltak bõven akik nálam lassabban mentek a lejtõn.A cél elõtti (kb. vagy 6 km.-re) azon a sziklás lefelén ahol sokan igen lassan jöttek ott pl. aki elesik minimális sebességnél biztos kõre esik. És akármilyen sérülést összeszedhet. mintha olvastam volna itt hogy valaki még a sisakját is összetörte ott. Pedig gondolom örült hogy valamennyivel megy.Egyébként egy ilyen versenyt (monti-maraton) van aki versenynek fogja fel és a nagyobbik része pedig teljesíteni szeretné. Ha õk nem lennének nem lennének monti-maratonok.Mint írtam belõlük élnek a versenyrendezõk ill. a kerékpár gyártók is. Kifejezetten csak versenyzésre ott az olimpiai táv ahol sokkal több a technikás rész. Na az nem is errõl szól.

Diavolino

Diavolino

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Szerintem attól mtb, és nem túra, hogy vannak durva részek benne. Egy lelkes kezdõnek is növekvõ adrenalin, hogy ahol tavaly esetleg még kézben vitte a szamarat, most elengedett fékkel vigyorogva átrobog. Relative lassabb technikás részeken egyébként fele akkorát sem lehet esni, mint 50-el sotteres-kavicsoson.... a hosszútáv azért tartogat csemegéket, a már említett sziklakert és utána az egynyomos lefele már igazi mtb :)

A gonoszabbik énem azt mondaná, hogy perecnél a milliós csoda is sérül, így drágán és újat vesz a fogyasztó >:

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Norbi!
Szerintem jól osztottad be az erõd.Én se mentem volna gyorsabban,ha hosszúra nevezek... ;)
A mez/sisak összeállítást könnyû megismerni!
Team Heavy Pedál Szeged

Cruxa

Cruxa

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Gratulálok minden résztvevõnek!
Jó kis verseny volt, nagyon sok versenyzõt láttam akik defektet szereltek, sajnos a katona síroknál kaptam én is egy defektet, de a tavalyi idõmet így is sikerült megdöntenem (7 perccel). Így a célomat elértem.

Képek: https://picasaweb.go...IuTtc-NkJid7wE#

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Most nem azért hogy a Duna maratont védjem de tavaly már külön voltak a rajtok
Ja látom már megelõztek

igazatok van, de erre meddig is kellett várni ? :) :) :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Köszi az infó Smek24!
Én is ezt hallottam, hogy a szponzorok miatt kell együtt rajtolni, mert az 1500fõs tömegrajt jól mutat a videón..
Én sem örülök, viszont szponzorok nélkül meg nem lenne verseny. Ez azoknak szívatás akik dobogóra hajtanak, én végül is túlélem.
pár vágás és egybe lehet hozni a külön indulást :)
azt hogy mennyi a szponzori bevétel aránya ill. a nevezésbõl befolyó pénz azt nem tudni

Szerintem attól hogy több ösvény és kevesebb dózer lenne, nem lenne durvább a pálya. Sõt! Ahogy látom a legtöbb bukás a gyors dózeres és (valaha)aszfaltos részeknél van, mert a kezdõk úgy mennek mint a rakéta. Aztán meg meglepõ módon a visszafordító kanyaroknál kicsúsznak, vagy belerongyolnak a partfalba.

én inkább a meredek technikás lejtõre gondoltam

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tavaly elmentem, nem fostam le a bokámat az izgalomtól, ahol szétválik a közép-rövidtõl utána van egy kis élvezetes rész és annyi, cserébe voltak olyan unalmas lefelék-felfelék Felsõtárkányba és utána Szarvaskõhöz...

Mondom néhány :) . Amiket említettél azok nem is lejtõk, mert tekerni kell rajtuk. :)

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Mindig mondom, el lehet jönni hosszútávra, ott van néhány izgalmasabb lejtõ is.

Tavaly elmentem, nem fostam le a bokámat az izgalomtól, ahol szétválik a közép-rövidtõl utána van egy kis élvezetes rész és annyi, cserébe voltak olyan unalmas lefelék-felfelék Felsõtárkányba és utána Szarvaskõhöz...