Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Posted 2012. June 01. - 17:58
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. June 01. - 16:33
Elõre is köszi.
Posted 2012. May 31. - 21:50
Szintén ismerem az "egyszerûségét" azért írtam:)Nem szeretnék, de mivel jó kezekben van a Gerecse ill. a Vértes maraton így megbízom bennük. Csak, hogy tudd ha eddig nem tudtad. Sok esetben a jelölés nem olyan egyszerû. Az erdészet mindenféle kritériumokat ír elõ. Ne fesd össze a fákat. Így rakhatsz ki, úgy rakhatsz ki.Azt is max. elõtte 1 nappal. És ha sikerül mindezt elõírásszerûen megcsinálnod akkor a "kedves" arra járó kirándulók viccbõl átrendezik. Ha nem is mind fõszervezõ, fõrendezõ de rengeteg verseny rendezésében részt vettem (bicó idõfutam, bicó országúti,triatlon, duatlon, ebbõl OB is!!,futóversenyek) ill. ilyeneken részt is vettem-veszek úgy 30 éve folyamatosan,ezért mindig más szemmel nézem a versenyeket mind aki még sohasem rendezett.Na meg le is írom.Tévedni én is tévedhetek de remélem nagy marhaságokat nem mondok.
Posted 2012. May 31. - 19:35
Posted 2012. May 31. - 18:16
Nem szeretnék, de mivel jó kezekben van a Gerecse ill. a Vértes maraton így megbízom bennük. Csak, hogy tudd ha eddig nem tudtad. Sok esetben a jelölés nem olyan egyszerû. Az erdészet mindenféle kritériumokat ír elõ. Ne fesd össze a fákat. Így rakhatsz ki, úgy rakhatsz ki.Azt is max. elõtte 1 nappal. És ha sikerül mindezt elõírásszerûen megcsinálnod akkor a "kedves" arra járó kirándulók viccbõl átrendezik. Ha nem is mind fõszervezõ, fõrendezõ de rengeteg verseny rendezésében részt vettem (bicó idõfutam, bicó országúti,triatlon, duatlon, ebbõl OB is!!,futóversenyek) ill. ilyeneken részt is vettem-veszek úgy 30 éve folyamatosan,ezért mindig más szemmel nézem a versenyeket mind aki még sohasem rendezett.Na meg le is írom.Tévedni én is tévedhetek de remélem nagy marhaságokat nem mondok.Rendez egyet elmegyünk.
Posted 2012. May 31. - 12:24
Van egy TOP maraton sorozat. Akkor teljesen egyforma indításokat kéne alkalmazni, egyforma közökkel és egyforma rajtidõzítéssel az ott szereplõ versenyeken. Milyen 1500 fõrõl beszélsz ? Ha jól számoltam röviden 596 beérkezõ volt,középen 428 , hosszún 111. Az összesen 1135 beérkezõ. Van pár feladott , DNF.Ez max. 1200 fõ !!
A Vértes a hosszút elbírná,(bár ugye a Vértes hosszú egy középnek felel meg jelenleg) szerintem a közepet is. Legfeljebb a rövidet kéne ketté szedni. Akár ffi/nõ bontásban, mert a hölgyek a röviden indulnak legtöbben.Ez a Szilváson a rövidnél 100 fõ hölgy.Mindenesetre ha érdekes lenne és szerintem a hölgyek is örülnének neki. Viszont ott már elég lenne akár 10 perc indítási különbség is. Ha én ekkora monti versenyt rendeznék akkor egyszer mindenképpen megkockáztatnám ezt. Kiderülne hogy válik be. Tehát lehet variálni.Ami csak a szervezõkön múlik.
Magyarországon a hosszún egyébként 100 körüli beérkezõ szokott lenni.Most 111 volt.
Rendez egyet elmegyünk.
Posted 2012. May 31. - 12:16
Van egy TOP maraton sorozat. Akkor teljesen egyforma indításokat kéne alkalmazni, egyforma közökkel és egyforma rajtidõzítéssel az ott szereplõ versenyeken. Milyen 1500 fõrõl beszélsz ? Ha jól számoltam röviden 596 beérkezõ volt,középen 428 , hosszún 111. Az összesen 1135 beérkezõ. Van pár feladott , DNF.Ez max. 1200 fõ !!Azért a Vértest megnézném 1500 nevezõvel. Összeomlana a hegy :-)
Dunán már tavaly is külön volt. Legalábbis annyira, hogy közép-hosszú egyben, majd olyan 15-20 perc múlva rövid
A Vértes a hosszút elbírná,(bár ugye a Vértes hosszú egy középnek felel meg jelenleg) szerintem a közepet is. Legfeljebb a rövidet kéne ketté szedni. Akár ffi/nõ bontásban, mert a hölgyek a röviden indulnak legtöbben.Ez a Szilváson a rövidnél 100 fõ hölgy.Mindenesetre ha érdekes lenne és szerintem a hölgyek is örülnének neki. Viszont ott már elég lenne akár 10 perc indítási különbség is. Ha én ekkora monti versenyt rendeznék akkor egyszer mindenképpen megkockáztatnám ezt. Kiderülne hogy válik be. Tehát lehet variálni.Ami csak a szervezõkön múlik.
Magyarországon a hosszún egyébként 100 körüli beérkezõ szokott lenni.Most 111 volt.
Posted 2012. May 31. - 11:21
Posted 2012. May 31. - 09:43
Pontosan errõl van szó. A hölgyeknél ugye párat beszólítanak. Akit meg nem az tülekedhet. Esélye nincs rövid vagy középtávon így a beszólítottakat utolérni.Na akkor lehet tippelni, hogy a Duna maratonon egybe lesz vagy nem a távok indítása.A sportaktív kiírásban errõl nincs szó.Pár év alatt minden maraton közép vagy hosszú távját megcsináltam. A Buda maratonon mindig is lesz dugulás. Hiába van a nagy rét , újabban még több cikk-cakkal ha utána van egy rész aminek igen kicsi az áteresztõ képessége. A Szilváson ez a hely van .Nem lehet csodát tenni csak ha külön lenne az indítás.A Bükk, a Mátra,a Bakony ,a Vértes maratonon nincs dugulás mert nem egyszerre van az indítás ill. olyan a pálya ahol szét tud a mezõny húzódni. Ez pálya adottság ill. szervezés kérdése.A régebbi Bakony maratonnál ami Gyõrújfaluból indult ott is volt rögtön az elején egy szûk és meredek ahol bedugult a mezõny.
Azért a Vértest megnézném 1500 nevezõvel. Összeomlana a hegy :-)
Dunán már tavaly is külön volt. Legalábbis annyira, hogy közép-hosszú egyben, majd olyan 15-20 perc múlva rövid
Posted 2012. May 30. - 22:08
Pontosan errõl van szó. A hölgyeknél ugye párat beszólítanak. Akit meg nem az tülekedhet. Esélye nincs rövid vagy középtávon így a beszólítottakat utolérni.Na akkor lehet tippelni, hogy a Duna maratonon egybe lesz vagy nem a távok indítása.A sportaktív kiírásban errõl nincs szó.Pár év alatt minden maraton közép vagy hosszú távját megcsináltam. A Buda maratonon mindig is lesz dugulás. Hiába van a nagy rét , újabban még több cikk-cakkal ha utána van egy rész aminek igen kicsi az áteresztõ képessége. A Szilváson ez a hely van .Nem lehet csodát tenni csak ha külön lenne az indítás.A Bükk, a Mátra,a Bakony ,a Vértes maratonon nincs dugulás mert nem egyszerre van az indítás ill. olyan a pálya ahol szét tud a mezõny húzódni. Ez pálya adottság ill. szervezés kérdése.A régebbi Bakony maratonnál ami Gyõrújfaluból indult ott is volt rögtön az elején egy szûk és meredek ahol bedugult a mezõny.Tudod Imi lehet , hogy emiatt nem éreztem a közepét.Nem baj , ami nem öl meg erõsít , mindenbõl lehet tanulni.
De legalább nem vesztettem el e kedvem , ami már önmagában eredmény.(Mármint az aszfaltos szlalomozáskor.)
Posted 2012. May 30. - 21:47
Remélem nem fogják kivonni, mert ettõl (is) szép a magyar nyelv.Meg kell tanulni az általános iskolában és kész.Nekem nagyon hülyén nézne ki ha a hülyét hüjének kell(ene) írni. Egyébként meg mindenhol helyesen kellene írni nem csak a suliban.Könyörgök, egyébként igazad van!!!!
Ez most nem a suli, tudom hogy helyesen kellene írni, de hát ez van! (Egyébként mellékesen megjegyzem most akarják kivonni a forgalomból a kétféle "j" betûnket, mert hogy kb. tök felesleges és csak bonyolítja a nyelvet!
Posted 2012. May 30. - 21:11
Posted 2012. May 30. - 20:53
Mert annyira lebutították az embereket, hogy már nem elvárható tõlük, hogy tudják, mit, hogyan írunk. Sõt, már írni és beszélni sem tudnak. (nem rád értem)
Sajnos igazad van, régen amikor még én jártam általánosban a helyesírásom miatt voltam szarban, valszeg valamilyen diszben szenvedek, de errõl papírom nincs de nem is ez a lényeg. Akkor szerintem ha 10-15 soros tolbamondásban volt 10hibapontod tuti egyest kaptál ma ez a szint 30-40hp. Azt csodálkozunk hogy egyre hülyébb ifjúság jön ki!
De nagyon off irányba megyünk, hagyjuk békén a dolgot!
Apropó nem készült valami videó a versóról úgy megnézném!
Posted 2012. May 30. - 20:46
Könyörgök, egyébként igazad van!!!!
Ez most nem a suli, tudom hogy helyesen kellene írni, de hát ez van! (Egyébként mellékesen megjegyzem most akarják kivonni a forgalomból a két féle "j" betûnket, mert hogy kb tök felesleges és csak bonyolítja a nyelvet!
Mert annyira lebutították az embereket, hogy már nem elvárható tõlük, hogy tudják, mit, hogyan írunk. Sõt, már írni és beszélni sem tudnak. (nem rád értem)
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. May 30. - 20:31
ha már a részletek: muszáj
Könyörgök, egyébként igazad van!!!!
Ez most nem a suli, tudom hogy helyesen kellene írni, de hát ez van! (Egyébként mellékesen megjegyzem most akarják kivonni a forgalomból a két féle "j" betûnket, mert hogy kb tök felesleges és csak bonyolítja a nyelvet!
Posted 2012. May 30. - 19:46
Az ördög a részletekben lakozik. Valaha tájfutottam most meg tájbringázom, muszály a részletekre odafigyelni.
Azért csínján azzal a gyõztes idõ szóval 2:52 egyébként! 3 órát tûztünk ki, ahhoz jó!
ha már a részletek: muszáj
Posted 2012. May 30. - 19:30
Hogy te milyen részletekre emlékszel! Nekem az rémlik, hogy mentünk fel meg le, meg közte is volt valami. De szórakoztató! Mennyi lett a gyõztes idõd?
Az ördög a részletekben lakozik. Valaha tájfutottam most meg tájbringázom, muszály a részletekre odafigyelni.
Azért csínján azzal a gyõztes idõ szóval 2:52 egyébként! 3 órát tûztünk ki, ahhoz jó!
Posted 2012. May 30. - 12:36
Posted 2012. May 30. - 12:32
Pedig oda nem teljesíthetetlen feltekerni a sárgán.Azon mentünk ugye fel az aszfaltról (a "bedugulós") , csak , amikor a maraton lemegy balra Hármaskút irányába , ott kell jobbra továbbmenni a sárgán.2 éve , még gyengébben is fel bírtam tekerni , a túloldalról (zöld jelzés) négykézláb felmászók legnagyobb megdöbbenésére (azt hihették , hogy minden oldalról olyan meredek) , csak egy nagy csalódás volt , mert onnan egy deka kilátás sincs semerre.Körbe hatalmas fák , bokrok , sehol egy kilátó , pedig most vagyok a Bükk csúcsán!:)Mindegy , szoktam magam kárpótolni Három-Kõ , Tar-Kõ gyönyörû kilátást nyújtó élményeivel , bár az utóbbira a végén vállon kel vinni és még úgy is az összes testnyílásodon levegõért kapkodsz.Viszont lefele...
a kopasz-rét felõl is tök jól fel lehet tekerni istállósra, kék kereszt majd zöld háromszög. de ha a feketesári erdészház felõl közelítesz, ott van egy dózerút ami késõbb a tányéros töbör mellett belemegy a sárga háromszögbe, ami szintén istállósra megy, az viszont kb nagytányéron tekerhetõ. nekem a középsõn. de valóban csak arra jó, hogy elmondhasd, hogy feltekertél a bükk legmagasabb pontjára, mert látnivaló az tényleg nuku
Posted 2012. May 30. - 10:38
Háát a komplett hétvégénkrõl van itt egy beszámoló! Kissé hosszú lett, de ha valakit érdekel egy rövidtávos hátsó fertályban végzõ pár egymással való egészséges küzdelme a pályán, akkor tán jó olvasni való lehet!
Vérmaratonistáknak nem ajánlott!
Welness & Fitness a