Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad
Írta 2013. május 29. - 17:43
De a képlet a következõ. Van egy egyszeri befektetés, veszel egy tök jó bringát, és fizeted a _szokásos_ amortizációt.
A kérdés egy ilyen sárversenyen csak annyi, hogy megér-e valakinek plusz több tízezer forintot és sok-sok óra karbantartást vagy szervizbe cipelést ez a konkrét verseny.
Verseny van ezer. Senki nem veszít semmit, ha nem indul el ilyen körülmények között vagy csak a pótbringáját hozza.
Írta 2013. május 29. - 17:21
Sok mindenben igazad, de kíváncsi lennék rá, hogyha alattad lenne egy S-Works, amire évekig gyûjtögettél, vajon szétszednéd-e apró darabjaira és ütnéd, vágnád-e avagy próbálnál vigyázni rá a lehetõ legjobban?
Én se vagyok egy gazdag hülyegyerek, 4 év alatt raktam össze azt ami most van szépen egyesével, éppen ami... De nem arra való ez a gép, hogy versenyen finomkodjak vele. Pont azért versenyzõs mtb, hogy versenyen a maximumot ki tudjam hozni belõle. Az igaz, hogy utána igényli a törõdést, de egy F1-es autót, vagy rally kocsit, avgy bármit minden versó után atomjaira szednek.
hétköznapokra meg ott van az edzõgép, ami szép lassan lecserélt elhasznált alkatrészekbõl megszületik, esetleg egy pár éves használt virsligumis!
Írta 2013. május 29. - 16:23
Sok mindenben igazad, de kíváncsi lennék rá, hogyha alattad lenne egy S-Works, amire évekig gyûjtögettél, vajon szétszednéd-e apró darabjaira és ütnéd, vágnád-e avagy próbálnál vigyázni rá a lehetõ legjobban?
Tényleg nem szeretnék személyeskedni és a célom az, hogy inkább élvezd, amit ez a sport nyújt! Gondolom nem azért vettél egy vérbeli versenygépet, hogy lefelé lassabban menj ill. kevesebb versenyen vegyél részt? Attól, hogy sûrûbben cserélsz olajat, láncot, vagy csapágyakat, attól még az a tökéletes S-Works-öd megmarad olyannak mint amilyennek vetted
Írta 2013. május 29. - 16:03
Vagy tovabbra is lenne penzem a fenntartasi koltsegre, vagy reggel kineznek az ablakon es otthon maradnek
Szetszedni apro darabjaira pedig elobb-utobb szukseges lesz (az enyemben pl ez a maraton szolgaltatott okot arra, hogy 2 ev utan kibontsam a monoblokkot). Ha ezt el tudod vegezni magadnak, akkor megtakaritod a szerelesi koltseget es legalabb tudod, hogy minden ugy van osszerakva, ahogy kell... Hidd el, elrontani nem nagyon lehet
LGee
Írta 2013. május 29. - 16:01
Írta 2013. május 29. - 15:48
Régen én is vitrineztem, féltem hozzányúlni/szétszedni/össze sarazni.... De pont ezekre a célokra találták ki a mountainbikeot, élvezem a sarazást, szilvás egyetlen tanulsága a sárvédelem számomra. Kit érdekel, ha elkopik valami, nem azért vettük, hogy életünk végéig használjuk, -nem is értem minek vesztek ~4-500e-ért bringát, ha utána sírtok évi 30ezer fenntartási költségen, azt meg már végképp nem, ha valaki szín, vagy marketing miatt vesz egy új telót, vázat stb.- amúgy ha ésszel mossuk/használjuk a bringát és rászánunk egy kis idõt alkalmanként nagy probléma nem lehet! 2008 óta használom, középcsapágy, lánc+sor, fékbetét amit cserélni kellett! Telót, ha kell atomjaira szétbontom (szimering még gyári), ahogy az összes csapágyat, forgó alkatrészt! A bringa még mindig csak egy eszköz, mûanyagból és fémbõl áll, "õ" van értünk, nem mi érte!
Írta 2013. május 29. - 15:42
Írta 2013. május 29. - 15:29
Írta 2013. május 29. - 14:13
Hasonló a véleményem, ha lesz választási lehetõségem ez volt az utolsó sáros versenyem.
Hasonlóan vélekedek srácok. Középcsapágy megsínylette a magasnyomásút (bár az semminek nem tesz jót). +teló lock-out-al van egy kis baj, szóval +10ezer be jött ki a Szilvás Maraton. Ja és az egri bringaszerelõ srácnál, már amikor másnap bevittem 6 bicaj állt a maratonról... köztük milliós specialized-ok is... Szóval ez volt az utolsó saras versenyem:)
Írta 2013. május 29. - 13:28
Már próbáltam, sokba is került, nem is volt jó.
Hasonló a véleményem, ha lesz választási lehetõségem ez volt az utolsó sáros versenyem.
Írta 2013. május 29. - 13:12
Már próbáltam, sokba is került, nem is volt jó.Pedig egyszer ki kell próbálni. Pont úgy része az emberré válásnak, mint a fáról lemászás volt.
De csak egyszer! A második helyett lehet, inkább visszamásznék.
Írta 2013. május 29. - 12:53
Minden tiszteletem azoknak akik elindultak, akár végigmentek, akár nem. Mivel én hobbistának tartom magam, ahhoz az is hozzátartozik, hogy élvezzem a bringázást. Persze fájhat a felfelé, lehet meleg, bogár, akár hideg is, de ezt baromira nem élveztem volna, sõt! A másik amiért nem indulok, (feltéve, hogy mérlegelhetem pro és kontra), a bringa. Mivel én annyira nem értek hozzá, hogy atomjaira szétszedjem, nem éri meg a több tízezer forintot az esetleges csere és vagy javítás költsége. Nyilván lehet olyan helyzet amikor elindulnék (pl.salz), de inkább bebukom a nevezési költséget.
Pedig egyszer ki kell próbálni. Pont úgy része az emberré válásnak, mint a fáról lemászás volt.
De csak egyszer! A második helyett lehet, inkább visszamásznék.
Írta 2013. május 29. - 12:45
Írta 2013. május 29. - 12:11
Ez nekem is feltûnt. Az én órám szerint akkor voltam 64km-nél, mikor megláttam a még 5km-t jelzõ táblát.
Szóval én 68-69km-t valószínûsítek inkább. A GPS logom sajnos 55km után megadta magát, így abból nincs meg a teljes útvonal.
A gps track nekem tökéletes lett.
Auto start/stopra állítottam a gps-t. Viszont így az egyéb adatokat 3-4 km/h alatt nem gyûjtötte. Megalázó volt, ahogy a garmin egy diszkrét üzenetben arról tájékoztatott, hogy éppen állok, miközben a sárban csúszkálva küzdöttem magam bringástól elõrébb. Még jó, hogy nem szólt be, hogy "gyorsabban, gyorsabban", mert biztosan elástam volna egy fa tövébe.
Viszont ezeket a részeket nem számolta bele a megtett útba se. Így az Ördögoldal vége nekem teljesen függõleges lett a szintvonalon, és minden lassú emelkedõt sokkal meredekebbre mért. Némelyiket tényleg meredekebbnek is éreztem.
Írta 2013. május 29. - 11:28
Ez nekem is feltûnt. Az én órám szerint akkor voltam 64km-nél, mikor megláttam a még 5km-t jelzõ táblát.
Szóval én 68-69km-t valószínûsítek inkább. A GPS logom sajnos 55km után megadta magát, így abból nincs meg a teljes útvonal.
Nekem is 68-at mért az órám. Hasonlóképpen az utolsó "itatónál" lepõdtem meg, mert addig stimmelt minden.
Köszönet minden szervezõnek, rendezõnek , segítõnek, fotósnak. Itt nem csak a bringások a "hõsök" hanem azok is akik mindezt végigállták , lelket öntöttek az emberekbe és a beérkezésnél pedig a taps különösen jól esett. Köszönet mégegyszer mindenkinek.
Írta 2013. május 29. - 11:09
Rajt elõttrõl végre van egy fotóm H.Zolinál (ezt meg is fogom vásárolni), csak ott túl tiszta vagyok.
Írta 2013. május 29. - 10:58
Öltözet: Korábbi hasonló versenyeken az 1 réteg hosszú jó taktika volt - vizes cuccban akkor fázol ha nincs közvetlen a bõrödön és elkezd hûlni. Eleve alig tíz fokban esõ nélkül is kevés a rövid nekem, eszem ágában sem volt megpróbálni. Nem utolsó sorban sokkal könnyebb volt zuhanyozni, nem rakódott el a lefolyó sem
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2013. május 29. - 10:17
Arra tudnátok javaslatokat adni, hogy mik azok az alkatrészek, melyek hajlamosak sárt nyelni, és indokolt lenne a szétszedésük? Mert bár verseny óta használtam a biciklit, de vannak olyan érdekességek, hogy a kormány furán mozog manapság. A BB30-as középrész az hajlamos a beázásra? A fogaskoszorú belseje is kaphatott a jóból?
Atomjaira kell szedni ilyenkor a bringát, minden beázott rajta.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. május 29. - 10:08
Írta 2013. május 29. - 10:05
Ez nekem is feltûnt. Az én órám szerint akkor voltam 64km-nél, mikor megláttam a még 5km-t jelzõ táblát.Szerintem több volt a közép, mint 64. A frissítõket jól mutatta az órám, már nagyon vártam a célt, számolgattam, hogy kb. 5km lehet hátra, mikor láttam a táblát, hogy Cél 9km.