Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Please log in to reply
3191 replies to this topic

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Nekem tetszett, jó volt a pálya stb, de az tuti, jövõre egy "TOP"-ra sem fogok nevezni. Kapok egy játszós pólót egy gulyást és egy promós lazítózselét (ja és egy marék repianyagot). Gyerekek ez már annyira a pénzrõl szól, hogy gusztustalan. Inkább megyek a Kassára, vagy máshova. A hosszú távon szenvedõket sem várjuk be, pedig Szarvaskõt még 17:00 elõtt érik el. Hol itt a sportszerüség? Zavarjuk le gyorsan oszt kész. Salzon még este 22:00-kor is buli volt és mindenki várta a "hõsöket". :-P

Azért a Szilváson látszik, hogy sokat dolgoztak vele. Jó a kijelölés, ahol kell ember áll, a frissítéssel sincs gond. Tavaly Salzon tíz percet álltam kb a hosszútáv felénél álló frissítõnél, vagy száz másik emberrel, arra várva, hogy legalább vizet kapjunk. Ugyanis elfogyott. Ahogy minden más is. Szóval becsúszik ez-az a sógoroknál is. A versenyért indulok el, a póló és a gulyás másodlagos, ha a szervezés jó, alapvetõen jó versenynek értékelem.
Na igen, a nem várjuk meg a hosszútávosokat szokás valóban gáz. Szerencsére nem érintett, de ha hosszúztam volna, valóban rosszul esett volna.
Ausztria, Kenguruk földje!

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

csak végig szeretnék menni a távon a pasik között, és ki is fizetném a nevezési díjat, akkor se engednek indulni. Ez nem más, mint igazi diszkrimináció.

Sztem egyszerü: ird rá a nevezési lapra névnek hogy Musztafa Kebab ,és sztem nem nézik meg rajtál, hogy hol hagytad a szakálladat,meg a bombákat : ))
Najo félre a tréfával, szoval nem szép, de ha egy férfi nevet irsz sztem végig tudsz menni.(tudom ez nem megoldás,csak egy mod hogy végig tekerj a hosszun) : )
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ádám valami olyasmit mondott "hogy lám-lám, jó magyar szokás szerint a hosszútávosoknak, a leggyorsabbakat leszámítva nem jut semmi, mert elkezdik lebontani a célt. Persze ilyen is csak Magyarországon van..."

Csak ismételni tudom magam, a "gulyás" már Szilárdnak sem jutott. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Lehangoló leszek, szerintem a szervezés idén kifejezetten rossz volt, nem értem, miért kell magas "top" színvonalról beszéni... A problémák az én meglátásom szerint a következõk:

-A hosszútáv versenyzõk 80 %-ának, beleértve a tisztelt szervezõ urat, NEM JUTOTT PÓLÓ - ez több, mint kínos, hogy pont a királykategóriát büntetik azzal, hogy választhatok XL és XXL között, miután a verseny elõtt rákérdeztek, hogy milyet kérek (jeleztem, hogy M-est, mint a hosszútávosok egyébként 3/4-e)
-A hosszútáv versenyzõk 100 %-ának NEM JUTOTT KAJA. Azért nem érzitek, hogy gáz, ha Szilárd 5 óra alatt lezavar annyit, amit a legtöbben egész napos túra keretében sem tudnának abszolválni, s még neki is EZ a fogadtatás a célban?
-Izotóniás lötty nem megfelelõ arányban volt higítva - ezen spórolni? Nem kellene...(ez ANNYIRA magyar...)
-A tömegrajt rajt igazságtalan és méltatlan a versenyzõkhöz. Kategóriarajtot követelünk. NE LEHESSEN MAGYAR KUPAFUTAMOT INDÍTANI ilyen rajtfeltételekkel, felháborító, hogy a licenszes versenyzõk 95 %-a átlagosan 15 percet elbukik azon, hogy 1500 emberen keresztülvergõdje magát. Már bocs, de a 4. helyen elit ffi mezõnyben beért azonosíthatatlan szláv nevû gyerek, ha a mezõnybõl indult (mert beszólítva nem tudom, hogy volt-e), simán óvhatott volna, ugyanis Neki ez pl a dobogót jelenthette volna...
-Mivel én hatalamasat pereceltem, meglepett, hogy a kontrollpontokon "csak" sebtapasz és betadin volt. :lol1: 800 Ft egy mull-lap-kötszer csomag, s 500 Ft egy szike - erre azért telljen a nevezési díjból.

Amiért hatalams plussz jár - a frissítõsök, pályabiztosítók hozzáállása - ez hibátlan volt, köszönjük!

A verseny egyébként jó volt, ha a malõrömet nem nézzük, no igen, nem kellett volna Bánkút után Ómassára a széttöredezett aszfalton így ereszteni. Könyök, felkar, alkar, comb, lábszár és lapocka lett meghúzva, s egy frappáns kis kavics ékelõdött be a csonthártyámba a térdemen. Ez így a ~30. km környékén egy cseppet negatívan érintett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Meki, te csak kaját nem kaptál és a kutya se figyelt már rád, de legalább engedtek indulni! A nõk még csak nem is nevezhetnek erre a távra, mert a szervezõk szerint aki 8-9 órás idõt megy a 117 km-en és nõ, azt már nem is érdemes elindítani. Ha tegyük fel, én leszarom a dobogót, tehát szimplán csak végig szeretnék menni a távon a pasik között, és ki is fizetném a nevezési díjat, akkor se engednek indulni. Ez nem más, mint igazi diszkrimináció.

Egyébként szerintem is hibátlan volt a szervezés - egészen du. 5-ig, amikoris már csak XL-es póló volt, és a beérkezõ hosszú távosokkal egyre kevésbé törõdtek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Jé, csak nem Alex?

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Az a baj, hogy csak mi nem fejlõdünk, nézd meg a Szlovákokat...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Látom nem vagy jó passzban. A póló le van sz..va, úgysem egy nagy szám, pizsinek meg akármekkora jó, szóval engem nem zavart, hogy XL. Azt, hogy a késõbb érkezõknek nem jutott semmi, Bíró Ádám is szóvá tette a hangosban, de sajna ez nem hatotta meg sem a témobájlos lányokat, sem a büféseket. Pedig 7 óra a hosszún nem rossz idõ, hiszen sokan 8 órán túl is kint vannak a pályán. Ádám valami olyasmit mondott "hogy lám-lám, jó magyar szokás szerint a hosszútávosoknak, a leggyorsabbakat leszámítva nem jut semmi, mert elkezdik lebontani a célt. Persze ilyen is csak Magyarországon van..."

Én viszont pont azon lepõdtem meg, hogy mennyire nem spórolták ki az anyagot az isoból. Szerintem hazai marcin még ilyen korrekt hígitásban még nem ittam. Vagy talán egyszer, Dunán Penco-t. Amúgy magamnak is hígabbat szoktam csinálni, mint ahogy a gyártó javasolja...

El lettem kapatva Salzkammerrel, biztos az a baj, vagy öregszem.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nekem tetszett, jó volt a pálya stb, de az tuti, jövõre egy "TOP"-ra sem fogok nevezni. Kapok egy játszós pólót egy gulyást és egy promós lazítózselét (ja és egy marék repianyagot). Gyerekek ez már annyira a pénzrõl szól, hogy gusztustalan. Inkább megyek a Kassára, vagy máshova. A hosszú távon szenvedõket sem várjuk be, pedig Szarvaskõt még 17:00 elõtt érik el. Hol itt a sportszerüség? Zavarjuk le gyorsan oszt kész. Salzon még este 22:00-kor is buli volt és mindenki várta a "hõsöket". :-P

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Látom nem vagy jó passzban. A póló le van sz..va, úgysem egy nagy szám, pizsinek meg akármekkora jó, szóval engem nem zavart, hogy XL. Ádám valami olyasmit mondott "hogy lám-lám, jó magyar szokás szerint a hosszútávosoknak, a leggyorsabbakat leszámítva nem jut semmi, mert elkezdik lebontani a célt. Persze ilyen is csak Magyarországon van..."

Mi voltunk ma Wales-ben maratonon, beérkeztem majd nöci kérdi milyen méretü polot kérek.....na ja, made in magyarisztán:(
A végét nem vártuk meg, tropára áztam....

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Képek vannak a beérkezökröl? Mennyire volt nagy sár a hosszun?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Hosszútáv letudva 7óra párperc alatt. Szervezés sz@r volt, mi az, hogy szintidõn belül beérve se kaja, se törülközõ, se semmi, le sem szartak és póló is csak XL-es volt?

A pálya dagonya volt, jó döntés volt sárvédõvel indulnom. Kétszer sikerült elfetrengenem, elsõ alkalommal a csalánosba vetõdtem, másodszorra tõbõl kitörtem egy bokrot. :D

Az iso-t nem kéne agyonhígitani a frissítõkön, mivel az már nem izotóniás koncentrációban tartalmazza a benne lévõ anyagokat, magyarul elb@ssza a felszívódást...

Látom nem vagy jó passzban. A póló le van sz..va, úgysem egy nagy szám, pizsinek meg akármekkora jó, szóval engem nem zavart, hogy XL. Azt, hogy a késõbb érkezõknek nem jutott semmi, Bíró Ádám is szóvá tette a hangosban, de sajna ez nem hatotta meg sem a témobájlos lányokat, sem a büféseket. Pedig 7 óra a hosszún nem rossz idõ, hiszen sokan 8 órán túl is kint vannak a pályán. Ádám valami olyasmit mondott "hogy lám-lám, jó magyar szokás szerint a hosszútávosoknak, a leggyorsabbakat leszámítva nem jut semmi, mert elkezdik lebontani a célt. Persze ilyen is csak Magyarországon van..."

Én viszont pont azon lepõdtem meg, hogy mennyire nem spórolták ki az anyagot az isoból. Szerintem hazai marcin még ilyen korrekt hígitásban még nem ittam. Vagy talán egyszer, Dunán Penco-t. Amúgy magamnak is hígabbat szoktam csinálni, mint ahogy a gyártó javasolja...

Küllõnjárat

Küllõnjárat

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Szerintem egy szuperül szervezett verseny volt a mai! Nem volt kifogásom semmi ellen, de mondjuk pl a kajajegyet meg sem próbáltam beváltani és a póló sem szempont nekem.

(Az igaz, hogy a 2re bejelentett eredményhírdetés csúszott vagy fél órát, de az is igaz, hogy annak a kislánynak a szülei is hibásak voltak, lehet nem kellett volna elmenni enni vagy valami, ha tényleg fontos nekik az eredmény. A többi kategóriából ott voltak a helyezettek...)

Imádlak Lite. Neked speciel hány gyereked van hogy ilyen jól meg tudod ítélni a szülõk felelõsségét?

Tudod a gyerekek ilyen korban kicsit másak még. Kicsit kifáradnak 39 kilóméter után. Kettõtõl negyed háromig ott álltak a tûzõ napon, aztán árnyékba mentek. Az enyém éhes, és szomjas volt, meg le szeretett volna ülni. Ezek közül egyet sem lehetett a színpad körül csinálni.

Üdv,

B
www.kullonjarat.hu

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts
Kérném az Uriembert, akinek kölcsönadtam a merida láncbontós szerszámkészletet, juttassa vissza. Azt hiszem K388 volt a rajtszáma. Kösz!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Ha nem is a legjobb,te tényleg jó volt!Én megdöntöttem saját Szilvásváradi maraton rekordomat.Az elején amíg be nem melegedett a lábam,elég nyögvenyelõsen ment (Ez minden versenyen így van) de aztán ment,mint a karikacsapás!A köves,sáros veszélyesebb szakaszt most nagyon toltam lefelé,ítt sok embert megelõztem.Meg utána is a köves lefelén.A végefelé a sima lefelén meg már mindenki ment lefelé.Az új beérkezõs szakasz nekem tetszett.A bringamosónál a bringatámasz tényleg jó öttlet volt.A gulyás meg az eddigi legfinomabb volt!!Jó rendezés volt!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tökéletes verseny volt, röviden pont annyi sár volt, amennyi kellett. :) pár észrevétel, ebbõl a 2. és a 4. szervezési dolog:

1. a sornak az elsõ haramdába álltunk be a rajtnál, a kanyarba, 9:35 elõtt kicsivel. a gyilkos lódarazsak közül egy elég népes csapat, illetve pár másik bringás késve érkezett, elegánsan leszedték a szalagot ott, ahol a kordonok vége volt, és a fire! után páran beálltak, tartották a sort, amíg a többiek bejöhettek. nem vagyok élvsersenyzõ, de a kitûzõtt 2:10es bruttó idõrõl (10 percet szántam frissítõre, nem lett fele ennyi sem) pontosan azzal a 3-4 perccel csúsztam le, ameddig õk feltartótták a sort, hogy bejöjjenek. nem érdekel, hogy hosszútáv, hogy anyámkínja - ha csak 9:50-kor ér oda a rajtsorhoz 9:30 helyett, akkor a helye a sor végén van, kivéve, ha beszólított. de legtöbbjük nem volt az, leelõztem nagy részüket a kilátóig felfele.

2. nem lehetne, hogy gulyás helyett opcionálisan tésztát kapunk? rendesek voltak amúgy, elhagytam a jegyem, de látták, hogy van rajtszámom meg saras vagyok, adtak kaját.szeretem a gulyást, finom is volt, de jóllakni kenyérrel meg müzlivel laktam jól, mert olyan forró volt, hogy csak 15 perc múlva bírtam a számba venni. illetve nekem jobban csúszna ilyenkor a tészta, mint a jó kis zsíros-húsos gulyás.

3. egyszer elment az áram a bringamosónál, elõfordul, ez nem gond. a bringatartó nagy pirospont. :) DE KÖNYÖRGÖM, legközelebb állítsanak oda pár szakosított kärcher embert, mert az számomra "fizikai fájdalmat okoz" (thx to mjani:)), ahogy néhányan biciklit mosnak. lentrõl felfele mosnak, majd meglepõdnek, hogy hopp, csupa sárfolt a felsõcsõ meg a nyereg, és hasonlók...meg a kedvencem azok, akiknek méregdrága mavic csodakerekûk meg drága gumijuk van, 10 percig mossák, hogy csillogjon az a piros kardküllõ meg a felirat, aztán kitolják a fûben a biciklit. mi fejenként 4 perc alatt mostuk le a bringákat, és 1 perc alatt olajoztunk utána pedálrugót meg láncot. a trükk? nem esztelenül mosol, hanem elõbb gondolkodsz, aztán húzod meg a mosópisztoly ravaszát. ha így csinálod, akkor 1 lefújással lemosol mindent, a fogassort még átpörgeted, és -bár nem ragyogóan, de- tiszta lesz a biciklid - a tmobileos törölközöt én rendszerint arra használom, hogy letörlöm a telót, a kormányt meg a vázat mosás után.

4. a régi befejezés jobb volt, az a sínátugrás még ok, de arra a deszkahídra felmenni, majd lejövetelkor egész szûken bevenni a murvás-köves kanyart, majd utána erõlködve befordulni a stadionba...mennyivel tisztább volt lerongyolni a lejtõn, majd egyenesen be a stadionba..

rövid U19 16. hely, 2h05-öt mentem, a chipes idõm 2h12m lett, 10:07-kor sikerült átdöcögni a rajtvonalon. élvezetes verseny volt, tökéletes idõ, jó pálya (kedvenc:), bár a sötét erdei részt utálom)...köszönöm a szervezést. :)

edit:
McGywer, szép az a 20. hely, gratulálok. :)
Roboo, neked is grat.
ProBike: elõttem is estek el ott, nekem mákom volt, mert kicsit lemaradtam tõle (utálom, ha elõttem megy lefelel valaki) - én átrongyoltam az egyik tócsán egy "jihááá" kíséretében, a sporttárs meg akkor kászálódott ki a bokrok közül.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Na ezt is letudtam talán 11.-ik lettem U19 ben rövidtávon. Elesni csak a célterültbe érkezéskor sikerült de akkor se nagyot:). Pro Bike Gear azt hiszem én voltam aki kérdezte a patentszem dolgot, bár mikor megláttam hogy a térded vöröslik akkor fogtam fel hogy Te elég nagyot estél. Amugy utána még elég jól nyomtad lefelé szép volt:) Gyógyulj meg hamar!

KÖSSZ! és grat. Neked is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hosszútáv letudva 7óra párperc alatt. Szervezés sz@r volt, mi az, hogy szintidõn belül beérve se kaja, se törülközõ, se semmi, le sem szartak és póló is csak XL-es volt?

A pálya dagonya volt, jó döntés volt sárvédõvel indulnom. Kétszer sikerült elfetrengenem, elsõ alkalommal a csalánosba vetõdtem, másodszorra tõbõl kitörtem egy bokrot. :D

Az iso-t nem kéne agyonhígitani a frissítõkön, mivel az már nem izotóniás koncentrációban tartalmazza a benne lévõ anyagokat, magyarul elb@ssza a felszívódást...

ok, a bokrot + 50000 Ft természetkárosítási bírságot számlázzuk :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Na ezt is letudtam talán 11.-ik lettem U19 ben rövidtávon. Elesni csak a célterültbe érkezéskor sikerült de akkor se nagyot:). Pro Bike Gear azt hiszem én voltam aki kérdezte a patentszem dolgot, bár mikor megláttam hogy a térded vöröslik akkor fogtam fel hogy Te elég nagyot estél. Amugy utána még elég jól nyomtad lefelé szép volt:) Gyógyulj meg hamar!