Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Thommey: azt kell mondjam, számunkra csalódás volt a shimano szervízkamion. haverom ugye eltörte a reba wc-jét, és sajna csak szombatra sikerült szerezni egy skarebet csapaton belülrõl. elkezdték szombaton összerakni, kész is lett, de nagyon meg volt ütve a kereke még a buká miatt - de amit kereket kapott hirtelen, arra meg csak 6csavaros tárcsa az ok, havernak meg csak cl volt. gondolták, ha már 10 év után újra van shimano szervízkamion, akkor bemennek, és vesznek egy 6csavaros tárcsát. (lehetett volna 160/180/203 is, adapterek voltak) szombaton csak estére jött le a szervízkamion - azt hittem, hogy a verseny elõtt még lehet szereltetni, de ezek szerint csak utána lehetett. mindegy, gondolták megpróbálják ma reggel - a csúcs xtr meg xt kerékszettek ki voltak téve, de egy 6csavaros tárcsát nem tudtatok adni...

Szia!
Emlékszem, sajna én qrtam el, mert mikor írtam ki a tárcsákat a 6-os kifelejtettem. Mentségemre a Shimanonál a center lock a standard. Az volt is vagy 10 féle nálunk. Adapterrel nem készültünk, mert nem szokott elromlani:D
A busz a Tour De Pelso-n való részvétel miatt csak 6-ra ért le, ellenben Vargánya még este 8 után is telót szerelt! Szal, aki kerste, megtalálta.
Mindenbõl tudunk okulni!
Szerencsére rengeteg problémát meg tudtunk oldani a telójavítástól a váltófül egyengetésig. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket látogatásával.
Találkozunk a Bükk Maratonon.
A szervízrõl, meg a rajtról a képeket hamarosan feltolom.
Üdv:Thy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Írok én is.
Olyan poló kaptam amilyet kértem (xl-est :) ), gulyást nem akartam enni, az izo-t hígan szeretem és csak a 2. frissítõnél álltam meg. A rajt borzalmas volt, csak a mezõny második felébõl tudtam indulni ( pedig 40kor már ott voltam), az elsõ hegyen végig az út mellett kellett mennem 180as pulzuson, az aszfalt legvégére tisztult ki elõttem a mezõny. Az elsõ frissítõ után a mezõn a sárban bénáztak elõttem, nem tudtam kivédeni az esést, stucni elferdült, szerelés (jó néhányan elmentek mellettem), a többi problémát csak menet közben vettem észre. Jött a lejtõ és nem tudtam nagy tányérra váltani, a fékkar és váltókar elég érdekesen állt, a pulzusmérõ elmászott a kormányon. Aztán mászás, Ördögoldal (szerintem itt értem utol ppeter-t, aztán mentem mögötte sokáig, jótanács: rövid emelkedõn lendületbõl nem kell visszaváltani és pörgetni, nyomsz néhány erõset és fönt vagy). Második frissítõnél szerelés, szerencsére csak a bovden lazult meg esés közben. Aztán tovább, le és föl. Elhagyva a sáros részt eljött az én terepem, lapos aszfaltos emelkedõk, kb 20 embert gyûjtöttem be. Közben belefeküdtem az egyik pocsolyába, de ez nem számít :) . Utolsó lejtõ unalmas, csak menni kell és kanyarodni (az ilyet nagyom tudom :) ).
4:10:43, középtáv, ffi 38. hely lett a vége és ha nincs az 1. esés -10perc és ha normális a rajt min. -5p.
(Végig magasabb volt a pulzusom, mint szokott, lehet a verseny elõtti pihenésnek köszönhetõen. Felfelé végig 170 fölött volt, sõt az eddigi kerékpáron mért legmagasabb is most volt.)
Ja és mindenkinek egyszerre indult az idõ, 3 perc alatt értem a rajtvonalhoz és nem volt kevesebb az idõm 3 perccel (akkor indítottam az órám amikor az elsõk elrajtoltak). Különben is már volt róla szó itt, az uci szabályok nem engedik az ilyet.

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Hát most elõszedtem és megnéztem: a tavalyi salzkammergutos pólóm L-es, bár én biztos nem azt kértem (volna)... Szóval ott sincs kolbászból a kerítés. Pedig ott csak rövidtávot (~50km) nyomtam.

tavaly a Salzon elõre adták oda a pólót, és azt kaptál amit kértél... Amikor átvetted elõzõ nap a csomagot megkérdezték mekkora pólót kérsz és azt kaptad.

Idén nem voltam Szilváson betegség miatt, de ahogy olvasom mostmár évek óra olyan dolgok jönnek elõ hibaként a maratonokon, amik nem kerülnek pénzbe, csak oda kéne rájuk figyelni. Nem is tudom volt-e már olyan maraton, ahol ne lett volna gond, ohgy a végén csak XXL-es pólók maradnak...

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Pozitívumok:
-pici sár+kövek, hogy lefeléken lehessen nyomatni...:-))
-finom gulyás (beérkezés után nemsokkal kikértem, utána zuhany, maszírozás, majd az optimális hõmérsékletre lehûlve megettem...így nem követtem el a tavalyi hibát hogy nem jutott)
-nekem nem volt gondom a szervezéssel, el nem tévedtem, az izó víz-por arány (a vödörben lévõ inkább víz mint ízónak, viszont) a pohárban lévõ zsírkutya :-)) 1 helyen frissítettem.

Negatívumot nem is írok, már írtatok eleget...

3:50-es (középtáv) eredménnyel elégedett vagyok, úgy hogy megálltam adni egy pumpát+gumileszedõt 25km-en.

Gratulálok minden beérkezõnek!
Szam

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

ÜA saját mért idõ eredmények , és a "hivatalos" idõ eredmények közti különbségek azt sugallják , hogy az óra bizony mindenkinek egyszerre indul...

Akkor pedig mit is ér az egész? Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

McPite: mondjuk szombaton azért jót kajáltunk:)

Jaja :)

Bár mindneféle csekkolás nélkül bármilyen arajáró kapot kaját - ez a 3. fekete pont a kajáltatóknak nálam...

kala: repetával el vagy tájolva :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
kicsit belekotyogok, bár nem is voltam most szilváson

de 1 szem háromországos pannon maraton kívételével idáig mindehol, ahol csak voltam 01 óta, gond volt a maratonok utáni kajálással (fõleg a mennyiséggel). a terepre felkészülten megyek ki, viszek saját lötyit, saját kaját, és akkor tuti nem ér meglepetés, és azt eszem, amit szeretek
de ételhordó és hazai azért nincs nálam... és mikorra beérek, amúgy is csömöröm van az édestõl, és jól esne akár egy üres húsleves tésztával és tejfölös-sajtos tészta, ezek olcsók és nagy mennyiségben is könnyen elõállíthatók, de az említett szlovén maratont leszámítva még nem voltam olyan helyen ahol 1. két fogás lett volna 2. ahol repetázni lehetett volna
ez tényleg nem jut senkinek az eszébe, vagy csak mindig olyan konyhát bíznak meg, amelyik csak elnyeli a pénzt?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Üdv Mindenkinek !
Egy megbízható választ kérek ! A rajtnál , a rajt pillanatában elindul a csippes idõmérõrendszer (tehát mindenki azonos idõvel rajtol, csak nem azonos idõben halad át a rajtvonalon) , vagy valóban az én idõm akkor "aktiválódik" amikor áthaladok a rajtvonalon. A saját mért idõ eredmények , és a "hivatalos" idõ eredmények közti különbségek azt sugallják , hogy az óra bizony mindenkinek egyszerre indul...

Üdv:G.Pityu

Ha km órával mérted, lehet a Te hibád.
Én pulzusmérõvel mértem az idõt, elejétõl a végéig folyamatosan mért és kb 10 mp difi van az eredményben.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Üdv Mindenkinek !
Egy megbízható választ kérek ! A rajtnál , a rajt pillanatában elindul a csippes idõmérõrendszer (tehát mindenki azonos idõvel rajtol, csak nem azonos idõben halad át a rajtvonalon) , vagy valóban az én idõm akkor "aktiválódik" amikor áthaladok a rajtvonalon. A saját mért idõ eredmények , és a "hivatalos" idõ eredmények közti különbségek azt sugallják , hogy az óra bizony mindenkinek egyszerre indul...

Üdv:G.Pityu

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
McPite: mondjuk szombaton azért jót kajáltunk:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Linkeket majd nyomassátok a fotókhoz!
Köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, megtörve bár, de beértem.

15 körül láncszakadás, 30tól görcs (nemrégi betegségem miatt); amúgy okés volt. Szervezés szvsz korrekt volt, kajával akadtak gondok.
Köszönet a 2 kollegénak akik segítettek a láncomat összeheggeszteni! :prosze:

Azt mondta konyhát csináló srác hogy csak 1200 adagot kértek és 1450en vagyunk. OK. De mikor már nem volt kaja még max 800-900an értek be!!! Vszínû úgyse kéri ki mindneki alapon az 1200ból kb 1000 lett és elég sokat is merítettek, így fél 4 kor már nem volt kaja - 4 re mire beértem össze is pakoltak... Nekem mindegy volt - bár jól esett volna egy kis meleg gulyás - de a hosszúsok szvsz nem örültek neki...

Itatásról annyit, hogy van aki a rendesen, van a ki a hígan bekervert izotóniást szereti; nemlehet mindnekikedvére tenni, de egyénileg lehet kérni az embereket a frissítõnél hogy milyet kérnek. Nekem a felétõl sose szokott kelleni csak hígabb isolötyi, marhára nem esik jól a tömény - és sokan vagyunk így ezzel. (volt ahol kicsit még hígítottam)

Ja, rajt... legalább 5 percet rakhatnánk közé; azért piros pont hogy a pályán nem találkozott késöbb össze a 3 táv megint... ÍNem kell másfelé terelni a rövideseket, 5-10(-15) perc difi bõven elég hogy ne legyen torlódás. Amúgy az 1500 emberhez képest ahogy féltem a tumultustól egész korrekt volt, nem voltak tömött lefelék és felfel is lehetett haladgatni...

Kijelölés okés volt, nem spórlták le a hátralévõ km táblákat sem.

"ha a pálya jó, a frissítõk-útbaigazítok jók, és jól érzem magam, akkor megérte elmenn"i - szintén; kaja hiány azért annyira nem húzott le; 10/10 mégesem lehet egy marci, már kezdtem gondolkodni a célban hogy mi le het hogy még semmi bibi nem volt :)

Dante, vagy te nem tudsz számolni, vagy én. 3500 meg a 10500 az ugyanannyi??? A 8/12,5 már közelebb van, de még mindig nem ua.
Szikével mit csinálnának a frissítõs nénik? Levágnák rólad az nrst-? :) Doboz oké; bár legalább tapaszuk van.

2006os mátrán elõre kaptuk a pólót, mi speciel cipeltük végig - mert nem tudtuk hova rakni - és elõnevezés és korai rajtszámátvétel ellenére nem a kért méretben kaptuk a pólólt - azt mondták ez van.

Mosónál állványért piros pont...

Összefoglalva: Bontott indítást kés másik kajáltató-piáltató céget! A' zalvállalkozó mongyonle...
Minden szempontot figyelembe véve 10/9 körül kéne pontozzak; hogy hibáikból nem tanultak így 10/8at adnék.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Na, akkor leírnám én is a saját tapasztalataimat. Középtávon indultam, nem vagyok nagy hegyi menõ, így nekem a saját célom a szintidõ volt. Ezt sikerült is hoznom:)
Pályakijelölés: nagyon jó volt, képtelenség volt eltévedni, tényleg fordítottak rá idõt/energiát. Maga a pálya (nekem legalábbis) kicsit nehéz volt a saras, csúszós részek miatt. Egy ízben sikerült is egy nagyobbat esni.
Itatópontok: nagyon rendben voltak. Én a mezõny vége felé haladtam, de bõven jutott mindenbõl. Egyedül a legutolsó itatót tartottam feleslegesnek. Onnan még 1 km felfele volt, aztán gurulás a célig. Szerintem ezt nyugodtan ki lehetne onnan venni. Nem is tudom, hogy egyáltalán megállt-e ott valaki, mert a néninél még volt rendesen péksüti és papír poharakat sem láttam eldobálva:)
Beérkezés utáni állapot: hát ez botrányos volt... 6 órás idõvel értem be, kaja már nem jutott (nagy ügyet nem csináltam belõle, mert én mindig bõven viszek inkább magammal szeleteket, csokikat, így nem voltam eléhezve) és akkor a hosszúsok még utánam jöttek be. Lehet nem a szervezõk tehetnek róla, hanem az alvállalkozó, de erre a szervezõknek KELLENE odafigyelnie. Jól esett volna egy nedves és hideg törölközõ ezután a saras pálya után, mint a tavalyi topmaratonokon. Sajnos ez sem volt.
Kezdõcsomag: egyszerûbb lett volna, ha ideadják simán a számot és a 4 db. gyorskötözõt és szatyor és szórólap helyett kaját rendelnek még. Pólóval nekem nem volt bajom, mert én XL-es méretet hordok:) Viszont egy hölgy ismerõsöm megjegyezte, hogy tökre örül, mert volt végre nõknek készült póló is (mmint méretben persze).
Összességében jó volt és nem volt baj, csak nem ezen az áron. Nekem nagyon összecsapottnak tûnt az egész és bevallom, nem ennyit vártam volna a pénzemért.

Indítás: nekem eddig a mátra megoldás tetszett. A rövidesek másfele indultak el, így nem volt nyomorgás. Ez teljesen rendben volt, itt a bükkben is meg lehetett volna ezt oldani szerintem. De hát ilyen szervezés mellett nem várhatunk el még külön útvonalat is...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
középtáv 5:40 körüli idõvel mentem

pályakijelöléssel nem volt gond, jól ki volt jelölve

kaja: 4-fél öt körül már nem volt gulyás. Azt mondták a kajaosztók, hogy 1300 körüli embernek rendeltek kaját, és több, mint 1500 induló volt. és a hosszútávosok? esélyük nem volt kajára.

póló maradt L-es, nekem jó

bringamosó volt vagy 5-6, jó pont

összességében tetszett

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
jaja... én is a mezõny közepérõl indultam... és tényleg csak akkor indul el az idõd, amikor áthaladsz a chip-szõnyegen(vagy min?:D)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Liszenszes-nem liszenszes? Hát ez is jó igazságtalan lenne.

Jó, ez átgondolatlan volt részemrõl, de minden másban fentartom az álláspontom. :)

Érdekes, hogy a marcikon sosem az M és L méretek maradnak meg. :)

Azért tényleg van ebben némi irónia...a hosszútávosok 90%-a meg pont ezt a méretet favorizálná. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
jó télleg jo a kategória rajt de a chip mindenkinek akkor indult ha átment a célvonal ezt be is mondta ádám szoval tök felesleg volt beállni idöben mert aki 10.09kor ment át a vonalon és hiába ért be 4.nek ha az ideje jobb volt akkor dobogos lehet ! én ez miatt buktam el a dogobot ugyhogy nem örültem neki , mert ha vkit lelószolt a végén és kiderül hogy ö a 3. mert 2sorral elörébb rajtolt !Ez sz.r volt a szervezésbe mert akkor tudatták mindenkivel 9.45 kor amikor beálltunk már !

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem maga a pálya nagyon tetszett, a sár is kellett :)

Sok-sok bringamosó jó dolog volt!

De csakugyan az volt a fõ hiányosság, amit itt többen kiemeltek: kategóriánkénti rajt (a mellettem indulót 5 perc után sikerült utolérnem és lehagynom :lol1:, az elején fõleg csak az útpadkán tudtam elõzni, ami így dobott a pulzuson rendesen)

Részemrõl minden más rendben volt, mondjuk a gulyás nem az a házi minõség volt, de jólesett.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Az, hogy kinek jut kaja, kinek nem, nem közvetlenül a szervezõkön múlik, hiszen a büfét nem õk csinálják, kiadják alvállalkozónak. Sajnos a magyar vállalkozók nem szoktak nagylelkûek lenni, nekik ez színtiszta üzlet. Ahogy fogy a tömeg, õk is elkezdenek összepakolni. És a pakolást nem a sörcsappal kezdik, hiszen abból még jöhet be pénz, a versenyzõi kaját meg már úgyis kifizették nekik. Persze megoldás lehetne, hogy a szerzõdésben kikötik, hogy a vállalkozó köteles mondjuk este 7-ig kaját biztosítani a versenyzõknek.
Párom 5 óra körül odament a pulthoz és kért egy kólát. A büfés lány közölte, hogy nincs. Nati végignézett a bontott és bontatlan kétliteres kóláspalackol során, majd megkérdezte - hát az ott. Mire a büféslány felhomályosította az elméjét - az a boroskólához van. Éééérted, sportversenyen nem kapsz üdítõt, mert kell a szeszhez. És persze a kannás bort is el kell adni, aminek literén sokkal nagyobbat szakítanak, mint bármilyen üdítõn. Csak tisztán a kutyának sem kéne...
Ausztria, Kenguruk földje!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ez a póló téma értelmetlenül van megoldva szép hazánkban. Külföldön mindenhol a nevezési csoamagban van, tehát, amikor átveszed a rajtszámot, megkapod azt is. Nálunk a verseny után átvevõs még talán abból az idõbõl maradt ránk, amikor így akarták a chipvisszaadásra emlékeztetni a versenyzõket: ha leadod a chipet, kapsz pólót. De most már célbaérkezéskor leugrik a chip, így ennek semmi értelme. Persze ha nevezéskor kapod a pólót, akkor is elfogyhatnak egyes méretek, csak úgy nem a hoszúsok maradnak hoppon, hanem azok, akik késõn - ergo csak a verseny reggelén veszik át a nevezést.
Érdekes, hogy a marcikon sosem az M és L méretek maradnak meg. :)
Ausztria, Kenguruk földje!