Jelentkezz be Regisztrálj

Lámpa project 1.0
Írta 2008. február 12. - 12:20

Pedig épp akartam neked írni, hogy a diffúzort szeretném megnézni és kipróbálni a saját lámpámon. De majd ha felépülsz.
Írta 2008. február 12. - 12:14

Haspókembernek ezúton kívánok jobbulást és egy nagyobb rugóutas telót, amivel a be nem világított fatörzseket kirugózhatja. :-)
Köszi Pinyo, de ezexerint nem jól látszik a képen, hogy a fatörzs _nem a földön van_, hanem kb. fél méter magasságban lóg ki az útra (ráadásul nekem menetirányba fordítva - még jó, hogy nem nyársalt fel). Nincs az a teló, ami ezt kirugózza :-)
Írta 2008. február 12. - 12:09

köszi nem volt ez akkora dolog, bár néha utáltam.

Alex,
végülis sokminden lehet:
-ha a töltés végén 16,8-17V akkor a töltõd jó.
-ha szobában használva, teljes fényen a lámpa hõfoka nem megy a megfogható fölé (40-45fok) akkor nem valószínû a túlfogyasztás, akkor marad az aksi.
-Ha nagyon meleg (megfoghatatlan), akkor a lámpa, de ez nem valószínû, mert közel 3x-os túlfogyasztás lenne.
Én is egy hibás cellát gyanítok, nyugodtan juttasd vissza, garanciában kicseréltetem.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. február 12. - 11:25

Haspókembernek ezúton kívánok jobbulást és egy nagyobb rugóutas telót, amivel a be nem világított fatörzseket kirugózhatja. :-)
Alexnek pár ötlet. Sajnos túl sok dolog miatt kaphatsz kisebb üzemidõt.
1.) Ha hozzáférsz, mérjél rá terhelés alatt is, max pár tized voltot eshet a fesz a terheletlen állapothoz képest. Ha nem az akksi közvetlen kimenetén, hanem a lámpa felõl férsz csak hozzá mérni, akkor a vezeték ellenállása miatt kicsivel többet eshet a fesz.16V-ot mérek, de csak 1:15-öt világít maxon. :confused:
2.) Esetleg az akksiból felvett áramot is lehetne mérni, akkor kiderülhez, hogy nem-e valami plusz fogyasztás lép fel (kapcsoló, rossz kontakt a csatin, hosszú + túl vékony vezeték). Vagy esetleg a ledekre jut több áram, mint a kb. 720 mA.
Ha mondjuk vezérlõveszteséggel együtt 8 W-ot vesz fel az akksiból lámpa, akkor 16V-os akksiállapotnál 500mA-t kell mérjél az akksi felõl.
3.) Saját mérés szerint frissen töltött LiIon cellákon (nem hozé féle, de szintén 4 cellás) 16,8V (16,4V?) látszik.
4.) Ha a négy cellából egy hibás, vagy sokkal gyengébb, akkor az az egy hamarabb merül le. A többi még bírná, de (legalábbis nálam) a védõáramkör egyedileg figyeli a cellákat, így ha egy is limit alá megy, lekapcsol.
Írta 2008. február 12. - 11:13

ha kapok új telepeket, akkor szólok.
Írta 2008. február 12. - 09:28

Ezután elmentem tesztelni. Vattafíling!
Annyira tetszett az eredmény, hogy a sisaklámpát be sem kapcsoltam, mondván elég ez is. Nos, nem volt elég, ugyanis ezt valahogy nem vettem észre:

Repültem egy tigriseset, az eredmény: zúzódás a bal lábfejemen (valószínûleg az akadt be az ágba), egy bordatörés/repedés.
Azt nem egészen értem, hogyan került ez a kilógó fatörzs az ösvényre (HHH aljában a reptér melletti legalsó singletrack), mert emlékeim szerint a múltkor még nem volt ott, de kimondottan balesetveszélyes. Kicsit beljebb nyomtam, de teljesen nem sikerült, úgyhogy aki arra teker, vigyázzon!
Hazafelé menet még eltakarítottam az Oroszlán-szikla felé vezetõ ösvényrõl egy keresztbe tett ágat (ezeket valaki direkt rakja le?), és természetesen mindkét lámpát max. fényerõvel üzemeltettem, hogy ne legyen még egy esés. K* jó, fény mindenhol, és árnyékol is! A 150m-re megvilágított fatörzset nem néztem, kb. 50 méterre biztosan elvisz (még tovább is), gyakorlatilag nem volt olyan, hogy egy útnak-ösvénynek ne lássam a végét, onnantól meg nem érdekel. Erdõben nekem ennél nem kell több.
Annyira jó ez a kombináció egyébként, hogy kipróbálom a sisakon is, a floodot meg számûzöm a kormányra, elvileg ez az ajánlott, hátha most már jó lesz.
Képek majd legközelebb.
Írta 2008. február 12. - 09:27

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2008. február 11. - 17:34

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. február 11. - 16:35

Lenyúlták a multimétert, holnap megmérem.Mennyit mérsz? 13-16V között van.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2008. február 11. - 14:52

modellboltban nezelodj
ott is elofordul 7 cellas akksi
0-vegtelenig
én 6 cellásakat használok, egy jól összeválogatott és tesztelt 7es forrasztás nélküli pack 4400 mah körül van 13e~
amugy http://shop.modell.hu vagy htt://shop.origomodell.hu
modell/akku menüben van mindenféle, fajta szinü szagu akksi.
Írta 2008. február 11. - 14:48

Írta 2008. február 11. - 14:20

Picasa _Alex_
Írta 2008. február 10. - 10:15

márc 10 kapsz $
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. február 10. - 10:11

Írta 2008. február 10. - 05:12

ott is elofordul 7 cellas akksi
0-vegtelenig
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. február 10. - 00:54

szerintem airsoft lesz az...
nyert, szerintem tul nagy haszonnal akarják adni,,,,
nem létfontosságu csak kérdezem...
fuck me, i'm famous!
Írta 2008. február 10. - 00:47

Írta 2008. február 10. - 00:37

Eredeti szerzõ Sala
hasonló kellene (fegyverbe)
elektromos sokkolóba, macskák ellen...

Írta 2008. február 09. - 23:40

A maradék anyagokból való lámpagyártás folyamatban van.
(Nyákot kellett rendelni, talán a héten kész.)
Nem igérek semmit,de...
Reménykedjetek.
kérdezhetek mester?
tudnál nekem árat mondani akupackra?
8.4 volt minél több AH
hasonló kellene (fegyverbe)

fuck me, i'm famous!
Írta 2008. február 09. - 19:16

A maradék anyagokból való lámpagyártás folyamatban van.
(Nyákot kellett rendelni, talán a héten kész.)
Nem igérek semmit,de...
Reménykedjetek.
Reménykedek én is, hátha...