Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Lámpa project 1.0

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1604 replies to this topic

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Mi lenne, ha vezeték nélkül vinnénk az áramot? Ma ez a divat.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
:lol1: Pedig azt hittem, csak bedugom a konnektorba otthon, s rajolhatok a ház körül vagy 10 kört, mint egy kutyapórázon. :D Nem probléma egyébként, csak ebben a felállásban érdekes, de igazad van, mellény alatt kell vezetni. Csak ugye - itt jön a másik probléma - ha leveszem a sisakot, le kell bontanom magamról mindent, mert a sisakhoz is rögzített a kábelezés. Én azt csinálnám, hogy a lámpát is banándugósítanám (akár egy 5 centis kábelcsonk maradhat) - s mindenki olyan hosszú kábelt, s ott vezethet, ahol csak akar.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A kábel hosszát eddig senki nem kifogásolta.
Ha akarod teszünk rá hosszabat.
Esetleg a szélmellény alá, a mez zsebébe?

Ja nem mondtam, az aksit is magaddal kell vinni! :P

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
180. Ha a hátsó zsebben hordod, akkor pont okés, de pl a PI szélmellényem oldalzsebes. Oda a tápot csak úgy tudom berakni (hogy a kábel ne az orrom elõtt lebegjen, s ne zavarjon), hogy a hátamon levezetem, esetleg a mez alatt, s visszakanyarodok vele egy 15 centit, hogy az aksi a zsebben landoljon. Na nem mintha probléma lenne egy toldalékszakasz beszerzésével, szóval az lesz. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
bakk, milyen magas vagy??

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Tekerd 3/4-állásba, oszt jut is- marad is.
:)

Na a menet megvolt, a lámpa nagyon bevált. (fölfelé félállás, síkon, lefelé, ami kifér a csövön) Ma küldtem egy 3-órás kört, s azt kell mondjam, hogy jobban kikerülnek éjszaka az autósok, mint nappal. Kicsit paráztam, hogy mégiscsak veszélyesebb így tekerni, de a környéken nappal is kész életveszély - éjszaka meg azért elég feltünõ jelenség vagyok, brutál fényerõ, s fényvisszaverõ ruházat. Igen nagy ívben kerültek ki. :)

A ködös részekben mondjuk nem túl jó, hogy a saját fénycsóvád bevakít, de hát ez tényleg nem a lámpa hibája.

Minimális kritikám: rövid a kábel.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Már töltöm is, medvék reszkessetek! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Eredeti szerzõ Hozé Alex,
töltõ+aksi+lámpa Zsizsinél. (Zsizsi szereti a csokit, sört, bort, hamburgert...)

A kiemelt részek szemenszedett hazugságok! Visszautasítom..
Vagy mégsem? :D

Csomag a címzettnél!
Örült.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az lesz. Majd a lefeléken reflektorozom. :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Tekerd 3/4-állásba, oszt jut is- marad is.
:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én is köszönöm szépen a válaszokat, ma megyek elõször 3 órás kört vele, azért viszek tartalék lámpát...:)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Rendben, köszi szépen!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szerintem igen, majd én kiderítem mivel van a baj.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Alex,
töltõ+aksi+lámpa Zsizsinél. (Zsizsi szereti a csokit, sört, bort, hamburgert...)

A komplett cuccot cseréljük, ne csak az akksit?

Picasa _Alex_

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A Hozé lámpa már fogalom :)
http://www.forum.bik...8&postcount=517
Mint amikor a nyaraláson odajön a gyerek: Nokija tõtõje van valakinek? :D

Picasa _Alex_

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

B-kérdés. Mi a helyzet, ha az aksi (Li-ion) sokat áll? Hasonlóan a többi ilyen aksihoz, ezt is kisütve érdemes tárolni?

LiIon-t nem szabad teljesen kisütni, ez jelentõsen csökkenti a kapacitását, de nem is kell, mert nincs memória-effekt, tehát a rátöltést bírja, illetve a lényeg: a szivárgás nagyon kicsi, egy hónap alatt néhány százalékot veszít a töltöttségébõl.
Itt azt mondja, hogy 40%-on érdemes tárolni, ráadásul a hûtõben:
http://www.hidtechno...u/batteries.htm
De szerintem aki ezt betartja, az fanatikus :-)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
drv
Nyilván csinálnak neked is, de nem lesz olcsó. 1-darabot csináltatni mindig k.drága.
Szerintem ha nem sürgõs, várj egy kicsit.

Dante,
ameddig pislákol, addig tölt. A teljesen lemerült aksit kb. 4-4,5 óra alatt tölti fel.
De nem lesz baja, ha rajta hagyod.

Alex,

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

B-kérdés. Mi a helyzet, ha az aksi (Li-ion) sokat áll? Hasonlóan a többi ilyen aksihoz, ezt is kisütve érdemes tárolni?

Tudtommal félig töltött állapotban. Szerencsére az önkisülésük minimális.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hozé, nekem is lenne egy (azaz kettõ) kérdésem. 1 óra csúcsüzem után a töltõ csak nagyon haloványan pislákol (=csak sötét szobában látszik). Ilyenkor azért megy rá kraft, vagy érdemes lenne még mondjuk másfél órát bekapcsolva hagyni?

drv

drv

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Szia Hoze!
Tudom, tudom hogy mar nem lehet jelentkezi lampara. :)
Nekem a gondot a dobozolas jelenti. Az volna a kerdesem, hogy abbol az eszergaltatott hazbol vannak-e elado darabok? Vagy elarulnad-e hol es kivel csinaltattad? :) Ha en odamennek, csinalnanak nekem is vajon?

Koszi elore is.
drv