Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bicikli összeállítás kezdõknek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
42 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Jó. Nekem pedig most tárcsafékes biciklim van, és nem fogom lecserélni V-fékre. Szintén pont.

Nem mondtam, hogy cseréld le, csupán megkívánom elõzni azt a tévhitet, miszerint a Vfék szar. (nem találkoztam még szar Vfékkel. egy jól beállított száraz idõben..... A legolcsóbb is. nem NEM Canti fék.)

Na akkor okosíts ki, hogy miért. Thx.

Mivel te sokkal okosabb vagy nálam, ezért ettõl most eltekintenék, ha nem bánod.

Különben rossz topicot választottál. "kezdõknek" A kezdõ probáljon meg hallgatni az adott téren tapasztaltabb többségre

fenyo1 ismered azt a gombot hogy módosítás?

ha már okítasz, akkor tanulj meg gépelni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
milyen igaz. :) emlékszem az elsõ bringámat 40 ezerért vettem, s azt mondtam hû de jó meg de drága volt. Hauser redfox hmm;) fura de a váz még megvan sok kacat alkatrészbõl összetákolva munkás brinyónak. Van hogy lesem lakatolom a városban tudom hogy nem viszi el senki :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
szerintem mindenki, aki használja is a bringáját, elõször megvesz valamit, amit drágának gondol, aztán késõbb nem csak arra jön rá, hogy nem is olyan jó, amit vett, hanem arra is, hogy nem is olyan drága ;)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
azért egy gyors választ még. :)
Fenyo1: hogy a véfékre mondjak 1 példát. A triálosok véféket használnak,sokan bowdeneset, páran hidrásat(olajjal mûködõt). Ott nem 2 hanem 1 ujjal fogják és azt is csak lazán. Lehetne azt mondani mert van akinek van elöl tárcsája. Igen. Viszont sokkal többet használja a hátsó kerekét. Eggyet értek azzal hogy 100 ért venni tárcsás fékes brinyót vakítás. Lehetnek rajta jó dolgok, de pl a tárcsafék ami rajta van tuti nem egy minõség. Lehet azt mondani hogy mert most hû dejó. Igen. Különben nem vennék meg az emberek. De mi lesz ha többet lesz használva kap esõt koszt sarat s minden jót? Akkor is ilyen jó lesz? Nem hiszem. Vagy csak hogy ne menjek messze itt van a felni. Biztos nem egy strapa bíró darab. Remélem érted már mire gondolnak a srácok. A bikemag fórumán jópár olyan ember van aki nem most kezte a tekerést. S szeretnének segíteni. Elhiszem hogy lehet nehéz ezt bevallani mert a nehezen összegyûjtött pénzedet most költötted el s ugy érzed lehordják. Viszont hidd el aki ebben a topikban hozzászólt csak jót akart s nem hülyeségbõl mondták, a tapasztalat mondatja ezt velük. Hiszen õk is rosszul jártak már de tanultak a tapasztaltaktól.
S végül ajánlom énis ezt neked. Bocs ha hosszú lett de ez kikívánkozott már belõlem.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

És az honnan derül ki ....?

Megkérdeztük tõle, és elmondta. Mert ismerjük a srácot.

"Akár be is lehetne zárni ezt a topicot."
szerintem is
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akár be is lehetne zárni ezt a topicot.

A sebesség mindent megold.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

fenyo1 ismered azt a gombot hogy módisítás?

Mi van vele?

Például: http://forum.index.h...29966&t=9085550
U lakattal volt lezárva.

És az honnan derül ki ebbõl a hozzászólásból, hogy U-lakattal volt lezárva, és hogy milyennel?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

És ezt meg is tudod nekem mutatni, hogy csinálnák? Csak akkor sikerülhet, ha flex-et visz magával a tolvaj. Ezt meg azért a magyar tolvajok még nem nagyon szokták. (egyáltalán hallott már valaki iyen esetrõl?)

Például: http://forum.index.h...29966&t=9085550
U lakattal volt lezárva.
Race, no Rest!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
fenyo1 ismered azt a gombot hogy módisítás?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Múlt héten egy hajszál híján fejre álltam a sajátommal, és végül csak azért nem, mert még idõben elengedtem. Pedig én is csak két újjal húztam.

A normális V-fékeket általában két újjal szokás húzni, a tárcsákat meg egy ujjal. Bár nekem a V-féknél is elég egy ujj és még élek.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

ha már weblap, akkor mtbr.com

amúgy meg fórum sokat olvasgatás, nem túl nagy hülyeségek kérdezése, szakkönyvek olvasása (baki ádám: mtb rider, neten is fent van), ennyi.

thx.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Egy normális V fék, ha be van jól állítva, és a felnihez is passzol a pofa anyaga, akkor azt két ujjal húzva simán fejre lehet állni. Most olyan féked van, ami szerinted jól fog,

Múlt héten egy hajszál híján fejre álltam a sajátommal, és végül csak azért nem, mert még idõben elengedtem. Pedig én is csak két újjal húztam.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

na Henger, fel adva a lecke, erre mondj valamit :D

Én már semmit nem tennék hozzá, a két idézett vélemény magáért beszél. :)

Fenyo1, nem tudom eddig milyen V fékekkel próbálkoztál, de sejtem azok is olcsóak voltak- mint a mostani tárcsaféked. Egy normális V fék, ha be van jól állítva, és a felnihez is passzol a pofa anyaga, akkor azt két ujjal húzva simán fejre lehet állni. Most olyan féked van, ami szerinted jól fog, cserébe csak fél kilóval nehezebb a szükségesnél. De kívánok minél több kilométert a paripával! A Te bicajod, neked kell tetsszen.
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ha már weblap, akkor mtbr.com

amúgy meg fórum sokat olvasgatás, nem túl nagy hülyeségek kérdezése, szakkönyvek olvasása (baki ádám: mtb rider, neten is fent van), ennyi.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
és itt vannak szerelõk, boltosok(asszem ugye?:D) meg versenyzõk maratonisták triathlonosok, akiknek vannak már azért tapasztalatai.testbike télleg vicc.

editke:valahogy én is így kezdtem nem srácok?:D:D
bocsi az offért.
meg hogy ne legyek teljesen az:csinálok egy téli ss montit.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
pl ennek a fórumnak az olvasgatása. itt is vannak ökörségek, de mivel ugye fórum általában rögtön le is van oltva aki hüleséget magyaráz.
testbikera az ír aki akar, még csak regisztrálni se kell, moderációról se tudok.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

testbike. legyen elég annyi hogy az ott szereplõ info nagyrésze téves.

Akkor mit tudnál mondani helyette, ami megbízható?
Amúgy sok-sok ember véleménye miért téves? Azért egy nagyátlagot lehet csinálni belõle, és sok ember csak nem téved egyszerre.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a nekedesések csak jótanácsok amik több év tapasztalata alapján születtek. nem kötelezõ, de érdemes ha nem is megfogadni de legalább átgondolni azokat.

testbike. legyen elég annyi hogy az ott szereplõ info nagyrésze téves.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

a V féket be kell állítani . <--pont

Jó. Nekem pedig most tárcsafékes biciklim van, és nem fogom lecserélni V-fékre. Szintén pont.

tárcsaféknek létjogosultsága igazán esõben/sárban van.

Hát mostanság ilyen idõk vannak, és még csak most kezdõdik.

a testbike meg maradjunk annyiban, hogy egy vicc.

Na akkor okosíts ki, hogy miért. Thx.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Fenyo1, egy jó tanács, egyenlõre csak olvass, ne írj! ;)

Hát.....
Úgy veszem észre, h mind1 mit írok, nekem esnek...
Pedig nem flame-elni jöttem ide.