Hello
Szeretnek csatlakozni az elottem szolohoz. Most tudok le egy bico epitest .
Ha valaki sajat szemelyere v. izlesenek megfelore szeretne szabni kerekparjat az eleg vad dolog . Mert az epitett bico min. 1.5x annyiba kerul ( magan velemeny) mint egy szinte ugyan olyan kerekpar a boltbol.
Az en peldam szerencsere az elenkezoje mert szerencsesen kifogtam learazasokat , hasznalt de ujszeru dolgokat es igy rengeteget sporoltam.
http://forum.bikemag...read.php?t=2201 (#5925)
Szoval szomoru dolog de szerintem 100.000 nem hiszem hogy eleg egy kerekpar megepitesere .
Sajnos en nem tudok peldakat felmutatni , mert en Skociaban elek es itt minden mas aron van. Atszamolni meg nem erdemes mert akkor a siras kerulgeti az embert ... de abban biztos vagyok hogy jol esett a penztatyomnak az a kozel £500-£600 megsporolt penz. Pontos osszeget nem tudok mondani mert meg nem lattam ilyen cangat kompletten boltban mint az enyem.
A vazam 1/2 aron , a kerekszett ( Mavic Crossmax Enduro ) azt adtak a 2008-as XT szettel stb. Igy lehet sporolni ha talal az ember ilyen akciokat .
Azert sok sikert .
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bicikli összeállítás kezdõknek
Started by
Fenyo1
, 2007. October 18. 00:10
Posted 2007. October 18. - 00:49

Posted 2007. October 18. - 00:16

A külön vásárolt alkatrészekbõl való összerakást felejts el. Legalábbis ekkora összeg mellett és abszolút kezdõként. Ha valami nem tetszik késõbb még le tudud cserélni. Mellesleg kellenek célszerszámok is, a kerékfûzés pedig nem egyszerû. 200e fölött érdemes gondolkodni egyedi bringában, alatta nem éri meg. Ennyiért szinte minden márkának van gépe, azok között nézz szét és itt kérdezz: http://forum.bikemag...read.php?t=2014
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. October 18. - 00:10

Sziasztok!
Szeretnék alkatrészekbõl egyéni válogatással összerakni egy jó kis bicajt, viszont a biciklikkel kapcsolatos tudásom csak annyi, mint általában akárkinek.
Éppen ezért elõször szeretnék jól kimûvelõdni a témában, és keresek neten egy jó kis oldalt, ahol az alapoktól kezdve (a kormánytól a váltókon át a külsõ&belsõ gumikig minden) szépen jól le van írva minden, hogy mi mire és hogyan rendeltetett pontosan(illetve mire érdemes és mire nem használni), milyen technológiák vannak milyen elõnyökkel és hátrányokkal.
Tudom, hogy a "kerékpáripar" elég széles, és engem tulajdonképp minden érdekel, de most fõképp a Monti, ilyet akarok összerakni. Elsõsorban városi kerekezésre bicikliutakon, járdákon, beton, aszfalt, de némi terep is bejátszik, néha köves út, néha erdõ.
"Közepes" árkategóriában gondolkodom nem auchan-bike-ban, és a minõség&használhatóság fõ szempont, de azért az ár is, az egész biciklit olyan 100 lepedõbõl azért szeretném kiszorítani.
Tehát milyen oldalakat, cikkeket tudnátok nekem ajánlani ehhez?
Ja és az egész bicikli összeszerelésérõl is szívesen olvasnék, hogy "szakértõi kézzel" rakjam majd össze a garázsban.
Elõre is köszi!
Szeretnék alkatrészekbõl egyéni válogatással összerakni egy jó kis bicajt, viszont a biciklikkel kapcsolatos tudásom csak annyi, mint általában akárkinek.
Éppen ezért elõször szeretnék jól kimûvelõdni a témában, és keresek neten egy jó kis oldalt, ahol az alapoktól kezdve (a kormánytól a váltókon át a külsõ&belsõ gumikig minden) szépen jól le van írva minden, hogy mi mire és hogyan rendeltetett pontosan(illetve mire érdemes és mire nem használni), milyen technológiák vannak milyen elõnyökkel és hátrányokkal.
Tudom, hogy a "kerékpáripar" elég széles, és engem tulajdonképp minden érdekel, de most fõképp a Monti, ilyet akarok összerakni. Elsõsorban városi kerekezésre bicikliutakon, járdákon, beton, aszfalt, de némi terep is bejátszik, néha köves út, néha erdõ.
"Közepes" árkategóriában gondolkodom nem auchan-bike-ban, és a minõség&használhatóság fõ szempont, de azért az ár is, az egész biciklit olyan 100 lepedõbõl azért szeretném kiszorítani.
Tehát milyen oldalakat, cikkeket tudnátok nekem ajánlani ehhez?
Ja és az egész bicikli összeszerelésérõl is szívesen olvasnék, hogy "szakértõi kézzel" rakjam majd össze a garázsban.

Elõre is köszi!