Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nem... végül vonattal jöttem haza.

:D:D

Szerk.: Egyébként nálam volt a kocsikulcs, aztán nem bírta lezárni az autót... aztán mondta, hogy bemondatott, de nem hittem el. Most már elhiszem. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Hát ez jó volt! :)

Fél hetes indulás, nyolcas odaérkezés, rajtszámátvétel, tápkiegátvétel, bemelegítés, rajt.

A rajt után senki nem akart menni, szinte együtt volt a mezõny, jó volt ez még egy kis plusz melegítésnek a hidegben. Megyünk-megyünk az aszfalton, néha egy kis ritmusváltás, átvettem simán, jónak éreztem a lábaimat. Még mindig aszfalt... most már szakadozik a mezõny, de nekem sikerül az elejével maradnom egy vetélytárssal, Horváth Ádámmal együtt. Ebben a csoportban volt egy csapattársam is, szóval jó helyzetben voltam. Hihetetlen sok aszfalt után végre terep. Szécsi Tomi elesik, Bene Zoli(csapattársam) elmegy tõlünk, mert az egynyomoson nem bírtam kielõzni az elõttem haladó Ózdi KE-s versenyzõt. Mindegy, de azért jó lett volna egy csapattárssal menni... kiérünk az aszfaltra, abszolút 2. helyen tekerek, már majdnem a táv felénél vagyunk. Elkezdek hát ritmust váltani. A Cube-os vetélytársam átvette a ritmust, de nem adtam fel. Beálltam újra a csoportomba, ami immár hiányos volt, mert már szakadtak le, és kicsit pihentem. Aztán jött a talán legmeredekebb emelkedõ... egy ilyen köves-sziklás cucc, aztán meg sima földes kaptató. Az elõzõ évekrõl emlékeztem erre az emelkedõre... itt kell támadni! Támadtam is. Nem bírtam leszakítani az ellenfelemet. Megint aszfalt, váltogatva vezetünk, de már csak ketten vagyunk együtt, a többiek leszakadtak. Megint terep, keresztbe álló fa az úton, itt egy kicsit lemaradt Ádám, aztán ez a kis távolság maradt addig, amíg nekem sikerült átmennem gond nélkül egy mély, sáros gödrön, neki viszont nem. Elesett. Három kilométer a célig... innen már a markomban éreztem a gyõzelmet. Az U15 elsõ, Dina Marci is beért, de nem nagyon foglalkoztam vele... nem õt kell legyõzni. Végül is az utolsó 2 kilométert együtt tettük meg, aztán az utolsó köves lefelé elõtt, már az Adrenalin Parkban, egy középtávos nem bírt elengedni, így úgy döntöttem, egy kis karcolás nem árt, és szinte a bokorban folytattam az utamat. Itt egy kicsit lemaradtam Marcitól, de végül 1 másodpercet kaptam tõle, így "csak" abszolút harmadik lettem.

A kategóriámat megnyertem, úgyhogy U17-ben én vagyok az XCM OB, aminek nagyon örülök.

A szervezéssel nem volt gond szerintem(persze ehhez a mentõs dologhoz szerencsére nem tudok hozzászólni).

A sérülteknek pedig jobbulást! Sajnos láttam a verseny után törött bukót is, ami nem kis esésre utal...

És apukád keresett a hangos bemondónál ... megtalált? :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hát ez jó volt! :)

Fél hetes indulás, nyolcas odaérkezés, rajtszámátvétel, tápkiegátvétel, bemelegítés, rajt.

A rajt után senki nem akart menni, szinte együtt volt a mezõny, jó volt ez még egy kis plusz melegítésnek a hidegben. Megyünk-megyünk az aszfalton, néha egy kis ritmusváltás, átvettem simán, jónak éreztem a lábaimat. Még mindig aszfalt... most már szakadozik a mezõny, de nekem sikerül az elejével maradnom egy vetélytárssal, Horváth Ádámmal együtt. Ebben a csoportban volt egy csapattársam is, szóval jó helyzetben voltam. Hihetetlen sok aszfalt után végre terep. Szécsi Tomi elesik, Bene Zoli(csapattársam) elmegy tõlünk, mert az egynyomoson nem bírtam kielõzni az elõttem haladó Ózdi KE-s versenyzõt. Mindegy, de azért jó lett volna egy csapattárssal menni... kiérünk az aszfaltra, abszolút 2. helyen tekerek, már majdnem a táv felénél vagyunk. Elkezdek hát ritmust váltani. A Cube-os vetélytársam átvette a ritmust, de nem adtam fel. Beálltam újra a csoportomba, ami immár hiányos volt, mert már szakadtak le, és kicsit pihentem. Aztán jött a talán legmeredekebb emelkedõ... egy ilyen köves-sziklás cucc, aztán meg sima földes kaptató. Az elõzõ évekrõl emlékeztem erre az emelkedõre... itt kell támadni! Támadtam is. Nem bírtam leszakítani az ellenfelemet. Megint aszfalt, váltogatva vezetünk, de már csak ketten vagyunk együtt, a többiek leszakadtak. Megint terep, keresztbe álló fa az úton, itt egy kicsit lemaradt Ádám, aztán ez a kis távolság maradt addig, amíg nekem sikerült átmennem gond nélkül egy mély, sáros gödrön, neki viszont nem. Elesett. Három kilométer a célig... innen már a markomban éreztem a gyõzelmet. Az U15 elsõ, Dina Marci is beért, de nem nagyon foglalkoztam vele... nem õt kell legyõzni. Végül is az utolsó 2 kilométert együtt tettük meg, aztán az utolsó köves lefelé elõtt, már az Adrenalin Parkban, egy középtávos nem bírt elengedni, így úgy döntöttem, egy kis karcolás nem árt, és szinte a bokorban folytattam az utamat. Itt egy kicsit lemaradtam Marcitól, de végül 1 másodpercet kaptam tõle, így "csak" abszolút harmadik lettem.

A kategóriámat megnyertem, úgyhogy U17-ben én vagyok az XCM OB, aminek nagyon örülök.

A szervezéssel nem volt gond szerintem(persze ehhez a mentõs dologhoz szerencsére nem tudok hozzászólni).

A sérülteknek pedig jobbulást! Sajnos láttam a verseny után törött bukót is, ami nem kis esésre utal...

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest
Én is láttam a srácot, amikor a DH elejéhez értem, a fenti rendezõ éppen el volt foglalva (gondolom az adóvevõn, bár összpontositottam arra hogy merre is kell menni mert idén versenyzem elõször) de mivel egy szem táblát sem láttam azt sem tudtam hirtelen hogy most jobbra le, vagy egyenesen tovább az aszfalton. A világosból hirtelen be a sötét DH részre hirtelen alkalmaszkodást igényel sötét szemüvegnél, nem lehet rögtön észrevenni hogy mi van, csak amikor már közvetlen ott a sérült az ember elõtt. Valaki már volt mellette, nekem speciell az jutott eszembe igy hirtelen hogy miben lehet ilyenkor segiteni, de ha van mellette valaki és az nem szól senkinek hogy álljanak meg, a srácot elnézve (Nándi ha jól olvasom) és látva hogy ijesztõen veszi a levegõt és nem mozdul csak hörög, a legjobb hogy azonnal jöjjön hozzá segitség, vagyis lent minél hamarabb szólni egy rendezõnek. Ha az aki ott van mellette bárkinek szól hogy álljon meg, biztos vagyok benne hogy ezt mindenki megtenné.

Ugyanakkor, Dante megjegyzése felvet egy jogos gondolatot hogy ilyenkor mit a legjobb tenni és mit kell mindenképpen elkerülni: szerintem (bár nincs ebben tapasztalatom) ilyenkor a legrosszabb ha feltorlódik a tömeg: olyan mint az autópályán hirtelen megállni. Pontosan azért mert ez egy szûk szakasz, ahol egyébként ez még egy szélesebb rész volt, de ha itt hirtelen mindenki megáll, a legnagyobb balesetek tudnak megtörténni, mert mindenki jön ezerrel az aszfaltról és a por miatt baromi nehéz volt eleve fékezni. Ha itt megáll 3-4 ember, 5 percen belül valaki beléjük rohan. Én amikor hátranéztem, már láttam ahogy jönnek mögöttem, szerintem ilyenkor a fenti szervezõnek kell lelassitania az akkor érkezõket, evvel lehet elkerülni a további bajokat.
Mellesleg ez egy olyan mértékben veszélyes szakasz, hogy nem értem miért csak egy szervezõ volt fent. Sok helyen 2-3 ember áll legalább, itt is ezt kellett volna (persze lehet hogy egy másik szervezõ már haladt lefelé).

Ettõl függetlenül, az tényleg szomorú látni hogy mennyire körülményes ilyenkor mentõt hivni és az elhangzottakat hallva mindenképpen jelentõs javitásra szorul. Szakszerû ellátás mindenképpen jobb mint a tudatlan beavatkozása, mivel ha a gereince sérült meg és hirtelen megmozgatják a fejét, sokkal nagyobb (akár maradandó) kárt tehetnek benne mint hogy megvárnák az elsõsegélyben jártast.

Jobbulást kivánok Nándinak!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Tisztelt rendezõk és versenyzõ társak !
Több éve veszek részt a topp- maraton sorozat versenyein. Szerencsére még soha nem kellet a versenyek egészségügyi biztosítását igénybe vennem . Sajnos a ma rendezett Mátra maratonon versenyzõ és klubtársam- sajnálatos balesete kapcsán szembesülnöm kellet azzal, hogy a rendezõk nem fordítottak megfelelõ figyelmet a verseny egészségügyi biztosítására.
Miért mondom ezt ?
A kiadott rajtszámokon elöl is és hátul is bekeretezve szerepel a „ baleset esetén hívd az alábbi számot 06 30 331-55-55 „.
Megpróbáltuk ! elõször kiderült hogy ezt még tavaly adták meg mert a megadott mobilszám nem +36 30 … kezdõdik . Ugye amikor gyorsan próbálsz segítséget kérni akkor nem biztos hogy elsõre eszedbe jut, hogy már nem igy kell tárcsázni . Sebaj a telefon mondja hogy nem igy kell tárcsázni gyorsan kapcsolsz és tudod ( és nem külföldi vagy !!) hogy más a telefonszám eleje . Próba tárcsázás , kicsörög , telnek a másodpercek de senki nem veszi fel . újabb tárcsázás . ismét semmi illetve senki a másik oldalon . Újabb telefon de ekkor már a célterületen lévõ ismerõsnek , Ö egybõl felveszi ( mert ez a dolga !! hisz várja hogy miben segíthessen ) Szaladj a célterületen lévõ mentõhöz és küld ki mert Nándi ( így hívják a sérültet) eszméletlen , arcra esett a Rudolf tanya felé menõ DH elején vagyunk . A mentõs nem indul és nem tudja hol a Rudolf tanyai keresztezõdés. A mentõs turista térképet vesz elõ és próbálja az ismerõs felismerni magát a térképen és megtalálja a Rudolf tanyát jelzõ feliratot. Újabb telefon hogy mondjam el a mentõsnek merre kell menni !! …
Közben megérkezik egy versenyzõ hölgy aki megáll közli hogy orvos és segít !! A sérült még eszméletlen közben megérkezik a Dh aljáról az elsõsegély nyújtó aki átveszi a sérült ellátását.
Hát ennyi lenne a krónika aminek nem a krónika adás volt a célja hanem felhívni a figyelmet. A rendezõk figyelmét és arra hogy mi versenyzõk milyenek vagyunk !
Miért ?
A sérült kb 200-300m rel ment elõttünk. Köztünk többen mentek .
Amikor elesett nem ált meg senki !!! Az sem aki közvetlenül mögötte vagy az után ment!!
Többen elmentek a sérült, eszméletlen versenyzõ mellet, pedig a szûk út miat ez nem volt könnyû!!!
Ez eset a rendezõknek is megkérdõjelezi a munkáját és felveti a felelõségét!
Olyan tájékoztató anyagot adnak ki a versenyzõknek, melyben a közölt adatok megtévesztõek és nem mûködnek !!.
A rajtszámon lévõ segélyhívó telefonszám is olyan lehet mint a márciusban kiadott Topp maraton beharangozó kiadvány , amiben már 2010 márciusában közölték a 2010 évi eredményeket.
Már ennyire gépiesen megy aTopp maraton ? Már semmire nincs idõ és pénz ? Nem értem ?

Tudod ez a Magyar por és dagonya rendszerben így szokás ... fizessed ki a nevezési díjat és utána le van kakkantva az agya az embernek ... és minden szervezõ kiírja: a versenyen mindenki saját felelõsségére indul és felelõsséget nem vállal a rendezõség ...

De már megint csak azt a szlogent tudom idézni: bezzeg Ausztriában ... :) (tudom: nem kötelezõ itthon versenyezni! .... jövõre nem is teszem!)
Na ott minden lejtõ aljában mentõautó! Veszélyes részeknél (értem itt 3nyíl és halálfej) kitelepített hegyimentõ és orvos CB-vel! A verseny helyszínén 3 mentõautó stb-stb. .... :(
Én Saalbachban pereceltem egyszer . na és bementem, hogy fertõtlenítsék le gyorsba. Az elsõ szava volt a mentõsnek, Easy racer ... please take a seat! First, I check the injury! és utána, vagy azért mert ráértek, vagy mert ott így szokás, vagy 10 percig vizsgálgattak és mondták, hogy feküdjek és nyugodjak meg.

Egyszer majd a Magyar meggazdagodni vágyó versenyszervezõk is ráébrednek arra, hogy a tömegbázis tartja fent a versenyeiket és az õ életvitelüket is.
És igen, tessék õket kiszolgálni!

Nagyon szomorú esetet írsz le, de ehhez a részhez lenne egy megjegyzésem, mivel, mintha neheztelést hallanék ki a szavaidból. Nem derül ki számomra, hogy akkor végül ki szedte õt össze? A versenyzõknek, ha már van mellette valaki, nincs értelme megállni. Most õszintén, te tudod, hogy mit kell csinálni mondjuk betört fej/eszméletlenség esetén? Nem vagyok orvos, ha már van ott ember, annyit tehetek, s szoktam is tenni, hogy szólok az elsõ rendezõnek, hogy sérült 200 méterrel feljebb, s ennyi. Az, ha a sérült mellett tucatnyian tobzódnak, nem segít. Ha mákod van, mint ahogy volt is, megáll egy szakirányú végzettségû versenyzõ. Egy barátom bukott már el emiatt dobogós helyet - ott, mint kiderült, a srácnak végül nem lett semmi baja, de ezt ugye sosem lehet tudni. A sérültnek jobbulást!

Azért azt hozzátenném, hogy a kresz szerint is mindenkinek kötelessége segítséget nyújtani .... tudom ez verseny, de mindenkinek saját szíve joga eldönteni megáll vagy nem. De minden esetre egy jó szó vagy egy segíthetek azért kijár.
Vagy ne adj isten ha vérben fekvõ ember mellett állsz meg és mondjuk megmented az életét ezzel?
Ha jól tudom egy terep duatlon versenyen pont csapattársad mentette mag egy versenyzõ életét! (tudom õ orvos volt) De megállt és feladta miatta a versenyt!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Az idén elõször ma estem el versernyen, és sajnos csak megerõsíteni tudom az elõttem elmondottakat,mellettem is úgy tekert el legalább 3-4 "versenyzõtárs", hogy még csak nem is lassítottak. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, így nem szorultam segítségre.

Verseny közben elmerengtem (mert volt idõm az aszfalton tekerve...), miért is fizetek ki többezer forint nevezési díjat, ha még a frissítõpontokon sem állok meg? Nem a csodás pólókért, nem is a gasztro csoda kajáért, vagy a magenta színû "csecsebecsékért", hanem a tudatért, hogyha a verseny hevében történik velem valami, akkor majd jön valaki a versenyt biztosítani hivatott egészségügyi csapatból, és minden rendben lesz. A rossz telefonszám, és a mentõsök helyismeretének a hiánya belerondított ebbe az illúziómba.
Félreértés ne essék, nem kell, hogy minden mentõben legyen két hegyimentõ, három cserkész, és egy komplett stáb sebész, de azért egy helyismerettel rendelkezõ szervezõ csak elfért volna az autóban, aki odatalál a baleset helyszínére. A rossz telefonszámhoz nincs mit hozzáfûzni.

Ugyan nem ehhez a témához tartozik, de ma is megelpett az élet az emberi hülyeségekkel:
-a kedves "dj." kollégák (akik zenével a fülükben versenyeznek), képesek úgy kacsázni elõtted, hogy kikerülni õket szinte a csodával határos, és persze próbálgathatod a "jobbról", "balról", és "pálya" szavak bármilyen sorrendben történõ ismételgetését, a hatás garantált(an elmarad)
-a defektet úgy a legjobb szerelni, ha közben a bringád a pályán van lefektetve
-ha négyszer egymás után próbálod elmondani, hogy te bizony "balról" szeretnél elhaladni az ideális íven bringát toló versenyzõ mellett, még nem biztos, hogy ez õt is érdekli

De legalább jó volt az idõ.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Többen elmentek a sérült, eszméletlen versenyzõ mellet, pedig a szûk út miat ez nem volt könnyû!!!

Nagyon szomorú esetet írsz le, de ehhez a részhez lenne egy megjegyzésem, mivel, mintha neheztelést hallanék ki a szavaidból. Nem derül ki számomra, hogy akkor végül ki szedte õt össze? A versenyzõknek, ha már van mellette valaki, nincs értelme megállni. Most õszintén, te tudod, hogy mit kell csinálni mondjuk betört fej/eszméletlenség esetén? Nem vagyok orvos, ha már van ott ember, annyit tehetek, s szoktam is tenni, hogy szólok az elsõ rendezõnek, hogy sérült 200 méterrel feljebb, s ennyi. Az, ha a sérült mellett tucatnyian tobzódnak, nem segít. Ha mákod van, mint ahogy volt is, megáll egy szakirányú végzettségû versenyzõ. Egy barátom bukott már el emiatt dobogós helyet - ott, mint kiderült, a srácnak végül nem lett semmi baja, de ezt ugye sosem lehet tudni. A sérültnek jobbulást!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
annyira nem, azért

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

...

Õ a srác,akinek elrepült a bringája,é õ is vele együtt a levegõbe,és hörgött,vagy nem si tudom milyern hangot adott ki?
Mert ha igen,akkor én mentem mögötte,és meg is álltam!És orditottam is,h lassitsanak jöjjön valaki!És ez a történet tényleg röhejes..

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Képeket rak fel valaki?

türelem, lesznek bõven
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
Tisztelt rendezõk és versenyzõ társak !
Több éve veszek részt a topp- maraton sorozat versenyein. Szerencsére még soha nem kellet a versenyek egészségügyi biztosítását igénybe vennem . Sajnos a ma rendezett Mátra maratonon versenyzõ és klubtársam- sajnálatos balesete kapcsán szembesülnöm kellet azzal, hogy a rendezõk nem fordítottak megfelelõ figyelmet a verseny egészségügyi biztosítására.
Miért mondom ezt ?
A kiadott rajtszámokon elöl is és hátul is bekeretezve szerepel a „ baleset esetén hívd az alábbi számot 06 30 331-55-55 „.
Megpróbáltuk ! elõször kiderült hogy ezt még tavaly adták meg mert a megadott mobilszám nem +36 30 … kezdõdik . Ugye amikor gyorsan próbálsz segítséget kérni akkor nem biztos hogy elsõre eszedbe jut, hogy már nem igy kell tárcsázni . Sebaj a telefon mondja hogy nem igy kell tárcsázni gyorsan kapcsolsz és tudod ( és nem külföldi vagy !!) hogy más a telefonszám eleje . Próba tárcsázás , kicsörög , telnek a másodpercek de senki nem veszi fel . újabb tárcsázás . ismét semmi illetve senki a másik oldalon . Újabb telefon de ekkor már a célterületen lévõ ismerõsnek , Ö egybõl felveszi ( mert ez a dolga !! hisz várja hogy miben segíthessen ) Szaladj a célterületen lévõ mentõhöz és küld ki mert Nándi ( így hívják a sérültet) eszméletlen , arcra esett a Rudolf tanya felé menõ DH elején vagyunk . A mentõs nem indul és nem tudja hol a Rudolf tanyai keresztezõdés. A mentõs turista térképet vesz elõ és próbálja az ismerõs felismerni magát a térképen és megtalálja a Rudolf tanyát jelzõ feliratot. Újabb telefon hogy mondjam el a mentõsnek merre kell menni !! …
Közben megérkezik egy versenyzõ hölgy aki megáll közli hogy orvos és segít !! A sérült még eszméletlen közben megérkezik a Dh aljáról az elsõsegély nyújtó aki átveszi a sérült ellátását.
Hát ennyi lenne a krónika aminek nem a krónika adás volt a célja hanem felhívni a figyelmet. A rendezõk figyelmét és arra hogy mi versenyzõk milyenek vagyunk !
Miért ?
A sérült kb 200-300m rel ment elõttünk. Köztünk többen mentek .
Amikor elesett nem ált meg senki !!! Az sem aki közvetlenül mögötte vagy az után ment!!
Ez eset a rendezõknek is megkérdõjelezi a munkáját és felveti a felelõségét!
Olyan tájékoztató anyagot adnak ki a versenyzõknek, melyben a közölt adatok megtévesztõek és nem mûködnek !!.
A rajtszámon lévõ segélyhívó telefonszám is olyan lehet mint a márciusban kiadott Topp maraton beharangozó kiadvány , amiben már 2010 márciusában közölték a 2010 évi eredményeket.
Már ennyire gépiesen megy aTopp maraton ? Már semmire nincs idõ és pénz ? Nem értem ?

ivan01

ivan01

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Képeket rak fel valaki?

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
Igen.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sprintbefutó volt vagy mi?:)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

eredmények

Ez gyors volt :) Kár hogy abszolútot nem tartalmaz :(
A keró legyen veletek!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
eredmények

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Jó versenyzést mindenkinek, érjetek le egyben!
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Kékestetõ reggel 5 órakor:

8! fok, 28km/ó szél, minimális felhõzet.

A részletek:
Megfigyelések
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Voltam ma is a Mátrában.Hibátlanok a körülmények holnapra,esõ valószínû már nem lesz,hõség meg biztos nem,de hideg sem szóval tökéletes idõben fogunk menni.Mindenkinek jó versenyzést!

A sárgumi felejtõs... Inkább a hidegtõl fogunk szenvedni. Ma du. 4. körül Sástón ugyan 18 fok volt, de a szél bontotta a sátrakat. ( kb. 40-50 km/ó volt) Sástó felett már nem lehett látni a hegyet, felhõben volt.
A gyerekverseny alatt fáztunk. (Fiam megnyerte az U6-ot :) )

Holnapi öltözet ( szerintem): rövid mez alul-felül. Felül aláöltözõ + palikar/paliláb Fázósoknak szélmellény. Reggel nem hiszem, hogy több lesz 12-13 foknál. A Kékesen biztos, hogy hideg lesz, viszont a lefelé az a 12 km. kimelegedve megfelelõ öltözet nélkül necces.

Vigyázzunk egymásra, mert a pálya csábít ugyan a száguldásra, de a kövek (amibõl van bõven) kemények!

Jó versenyzést mindenkinek!
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Eisenkrammer ilyen, ha szervez valamit, amiben nagyon benne van, akkor se kép, se hang, kb. hozzászólni sem tudsz.

Tavaly is ott üvöltötte le elõttünk a parkolóban a kocsikat irányító srác fejét. De jól lett megszervezve a parkolás.

Én meg ma felraktam a Bontrager XR1 külsõt UST-sként, holnap kiderül milyen lesz. Eddigi benyomások jók róla, nagyon gurul, 2.2-es méretben 516g. Elöl maradt a kicsit kopottas Crossmark. Ezzel az új gumival végre lement a bringa súlya 11kg alá, 10.99-et mutatott a mérleg :D

Messzirõl úgy néz ki, mint egy bmx gumi. :)

A sebesség mindent megold.