Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Írta 2010. augusztus 30. - 09:35
Keresem azt a srácot, aki a középtáv 29. kilóméterénél kidobta nekem a LEZYNE pumpáját. Ha jól emlékszem a 624-es rajtszámú versenyzõ volt. Eredmény listán megtaláltam a nevét (Boros András), de sajnos a célban nem találtam meg. Közösségi oldalakon nem tudom elérni és Odin-on keresztül sem. Aki ismeri esetleg, szóljon neki, hogy vissza szeretném juttatni a pumpáját és írjon egy privát üzenetet itt a fórumon.
Írta 2010. augusztus 30. - 09:12
Hát, akkor pedig nem értem.
itt is pontosan ugyanaz megy, mint az orszagban amugy... sokert adunk keveset.
Írta 2010. augusztus 30. - 09:11
MTB Mátra Maraton 2010 Long 2010.08.29
(Nézegetéshez jobb felsõ sarokban metrikus mértékre állítás ajánlott)
Írta 2010. augusztus 30. - 09:09
Írta 2010. augusztus 30. - 08:27
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. augusztus 30. - 08:24
Az a baj, hogy ez nem 40-45ezer pénz, hanem mentõnként olyan 800ezer. Vágod. Itt az OMSZ nem szponzor, mint az osztrákoknál a mentõalakulatok, aki tényleg ott állnak kis mentõdobozzal.
Éppen szervezésben vagyok és most rendeltem mentõt, magán cégtõl rohamkocsi 7ezer/óra emberrel technikával mindennel, sima esetkocsi mentõápolóval 5ezer/óra...
Írta 2010. augusztus 30. - 07:55
Írta 2010. augusztus 30. - 07:44
Már beírtam, nem olyan ember kell vazz, aki ismeri a Mátrát!!! Vegyék már a fárdtságok a kiba.. szervezõk és tegyenek minden lejtõk aljába egy felcser dokit autóval aki be tud avatkozni. Lehet, hogy ez mondjuk orvosonként 40-45e forintba kerül, ez maratononként mondjuk 5-6 ilyen pici egység (orvos+segítõ) de mindenkinek megnyugvás és fõ az idõben érkezõ segítség!
Az a baj, hogy ez nem 40-45ezer pénz, hanem mentõnként olyan 800ezer. Vágod. Itt az OMSZ nem szponzor, mint az osztrákoknál a mentõalakulatok, aki tényleg ott állnak kis mentõdobozzal.
Írta 2010. augusztus 30. - 07:40
A sérültes témához annyit fûznék, hogy ha minden lefele aljában ülne egy orvos olyan felszereléssel hogy valami értelmeset is tudjon csinálni adott esetben, az nem hinném hogy 40-45e Ft. Ilyen esetre kell néhány ember aki ismeri az útvonalakat, el tud menni az autóval és más feladata nincs tehát bármikor elérhetõ. Valószínûleg volt is, csak nem biztos hogy elég számban. Ha valahová mentõt hívnak az nyilván GPS-el megy(általánosságban), de kicsi az esélye hogy pont legyen a sérült mellett valaki akinél van GPS. Még ha ismeri is a pályát hiába mondja be hogy XY tanya, völgy, bokor stb. Én ismerem egy részét, de nagyobb részérõl csak annyit tudnék mondani hogy hosszútáv 54.6 km-nél vagyok. Ha nincs ott senki aki tudja hogy az hol van akkor ennyi.
Jobbulást a sérülteknek!
Csak azt tudom ismételni Ausztriában van rá pénz és technika ... és ha úgy vesszük, akkor még kevesebb is a nevezési díj. Sõt ott minden lejtõ aljában van! Mert a lejtõ a veszélyhordozó ...
Egy orvos (sebész) díja ha készenlétben van - legalább is jégkorong mérkõzésen - óránként 6000HUF, ebbõl kalkuláltam. Ez kijön 40-45bõl. És úgy is írtam, hogy plusz egy ember aki ismeri "Mátrát"
De lényegtelen ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. augusztus 30. - 07:26
Plusz egy Track, aki esetleg újra bejárná a közepet: http://connect.garmi...tivity/46719180
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 29. - 23:17
Az egyetlen hiányosság hogy nem tudtam elõre kideríteni, mikorra kéne a limitponthoz érni Szentimrére hogy még átmehessek. mint utóbb kiderült 15h-ig kellett. Ha ezt elõre tudom, nem rohanok és megállok a szénégetõknél némi kenyeret és kolbászt enni. Merthogy az is volt!
Biztosan volt most is aki eltévedt, nem ízlett neki a tészta, stb. Mindig is lesz..
A sérültes témához annyit fûznék, hogy ha minden lefele aljában ülne egy orvos olyan felszereléssel hogy valami értelmeset is tudjon csinálni adott esetben, az nem hinném hogy 40-45e Ft. Ilyen esetre kell néhány ember aki ismeri az útvonalakat, el tud menni az autóval és más feladata nincs tehát bármikor elérhetõ. Valószínûleg volt is, csak nem biztos hogy elég számban. Ha valahová mentõt hívnak az nyilván GPS-el megy(általánosságban), de kicsi az esélye hogy pont legyen a sérült mellett valaki akinél van GPS. Még ha ismeri is a pályát hiába mondja be hogy XY tanya, völgy, bokor stb. Én ismerem egy részét, de nagyobb részérõl csak annyit tudnék mondani hogy hosszútáv 54.6 km-nél vagyok. Ha nincs ott senki aki tudja hogy az hol van akkor ennyi.
Jobbulást a sérülteknek!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. augusztus 29. - 22:37
Nekem féltávnál volt problémám, az elsõ kör után visszaértünk a célhoz, és mentünk tovább, na én ott simán bekanyarodtam a rövid táv céljába, senki nem állt ott, nem szóltak, hogy nekem nem arra kellene menni, mellesleg addig a másik utat nem is láttam. 300m után pedig egy rövidtávos kérdezõsködött, hogy mi milyen távon megyünk, õ meg a cél helyett jött el a középtáv felé, szegény, mászhatott vissza ...
Egyébként nagyon jó volt az idõ, a pálya, a bringám is, jó kis verseny volt !
Írta 2010. augusztus 29. - 22:08
MJános, csapattársam illetve az õt követõ hozzászólásokhoz csak annyit szeretnék hozzátenni- igaz most csak mint kísérõ, mert eltörtem a kulcscsontomat hogy amikor beszéltem a mentõsökkel, hogy mikor érnek be Nándival aki a Rudolf tanyánál esett el, annyit mondtak, hogy nem tudják az hol van mert õk pestrõl jöttek. Csak egy észrevétel a rendezõk felé. Jól ismerem Karcsit a fõszervezõt, tudom mennyi munkával jár a rendezés, de a jövõre nézve megfontolandó lenne, hogy a mentõsök mellett legyen egy olyan ember, aki ismeri a pályát mint a tenyerét, és tudná azonnal a legrövidebb úton a sérülthöz navigálni a mentõsöket, és nem pedig turista térképet kellene a kezükbe adni, hogy azon igazodjanak el. Remélem jövõre nem lesz ennyi versenyzõnek szüksége a mentõre, de az elõvigyázatosság nem árt. Köszönet Abénak, aki mindenben segített nekünk. Jobbulást Nándinak, és az Õ nevében is köszönjük a jókívánságokat.
Már beírtam, nem olyan ember kell vazz, aki ismeri a Mátrát!!! Vegyék már a fárdtságok a kiba.. szervezõk és tegyenek minden lejtõk aljába egy felcser dokit autóval aki be tud avatkozni. Lehet, hogy ez mondjuk orvosonként 40-45e forintba kerül, ez maratononként mondjuk 5-6 ilyen pici egység (orvos+segítõ) de mindenkinek megnyugvás és fõ az idõben érkezõ segítség!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. augusztus 29. - 22:06
Nándit én is láttam, de akkor már állt mellette valaki hegymászó??? felszerelésben.
A telefonszámot nem próbáltam, DE mobil számot nem csak +3630xxxxxxx formátumban lehet hívni, hanem 0630xxxxxxx-ként is.
Ami változott, hogy hálózaton belül nem mûködik a csak hét számjeggyel történõ hívás.
Aki nem hiszi, próbálja ki...
Írta 2010. augusztus 29. - 21:57
Írta 2010. augusztus 29. - 21:51
A baleseti segítségnyújtásról: a KRESZ szerint amúgy segítséget kell nyújtanod, de csak a kötelezõ egészségügyi vizsgád alapján (és leginkább mentõt hívni, addig meg stabil oldalfekvésbe helyezni), pl. nekem nincs jogsim, s montiversenyen nem is kell, hogy tudjak elsõsegélyt nyújtani. Ha valaki mondjuk törött csigolyával hever, én nem mernék hozzányúlni, hogy miután a birizgálás folytán lebénul, neadisten, az én lelkemen száradjon.
Nehéz ügy ez, viszont ha elkezd hányni eszméletlenül valaki és az miatt fullad meg az még rosszabb.
Jobbulást a srácnak. A gáz az, hogy szinte minden versenyen van ilyen nagy bukás.
Írta 2010. augusztus 29. - 21:43
egyébként az utolsó 3 km-en több elesett bicajost láttam,mint eddig összesen az éven.és igen,legalább megkérdeztem van-e valami baja.Verseny része nekem elég rosszul sikerült,elsõ 5 km-en beakadt a láncom 2 fogaskerék közé,aztán meg a közepe felé egy gally akasztott meg.pályán néhol a tövises ágakat levághatták volna,tele vagyok csikarással,és nem tudom,hogy egyszerûbb-e a gallyat körülszalagozni,minthogy odébb húzni:)
Írta 2010. augusztus 29. - 21:31
Látott ma valaki egy karbon össztelóst baltával csapkodó embert a pályán?
A "baltásgyilkosról". Hajjaj, 10 percig "miva?!" kifejezéssel a fejemen mentem tovább.
A baleseti segítségnyújtásról: a KRESZ szerint amúgy segítséget kell nyújtanod, de csak a kötelezõ egészségügyi vizsgád alapján (és leginkább mentõt hívni, addig meg stabil oldalfekvésbe helyezni), pl. nekem nincs jogsim, s montiversenyen nem is kell, hogy tudjak elsõsegélyt nyújtani. Ha valaki mondjuk törött csigolyával hever, én nem mernék hozzányúlni, hogy miután a birizgálás folytán lebénul, neadisten, az én lelkemen száradjon.
Írta 2010. augusztus 29. - 21:20
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 29. - 21:17
A kategóriámat megnyertem, úgyhogy U17-ben én vagyok az XCM OB, aminek nagyon örülök.
Gratulálok a bajnoki címhez!
Csak így tovább!