Jelentkezz be Regisztrálj
XI. Mátra Maraton | Sástó
Posted 2007. September 11. - 00:17
A tolásra kifogásom, hogy nagytányéron maradt a csotszáraz lánc, és elsavasodott lábakkal inkább a gyorsabb, mint a fickósabb megoldást választottam.
Burce, mikor találkoztunk?
Race, no Rest!
Posted 2007. September 10. - 23:38
Bõvebben: http://www.mocorgok....p?article_id=54
Mosáshoz meg csak annyit, végén kell beérni, kényelmesen megkajálni, és utána már nincs sor . Amúgy én sem értem mit kett szüttyögni, 2 perc alatt tök tiszta lett. Ezért szeretek maratonokra járni, legalább utána tiszta lesz a bringa
vendég_Charon_*
Posted 2007. September 10. - 22:41
hámozott banán nem vot
Hiszen a héjában van a vitamin!!!
@burce: féloff.......nem bántam meg, hogy TT-re mentem
Posted 2007. September 10. - 22:30
De jó, hogy mostanában kezdtél el montizni!
Képzeld mi lett volna jó pár éve!... ;-)
Na ja, emléxem én még amikor a 90-es évek eleje-közepén a sástói OB futamon full merev montival nyomtam és a tökömet majd elhagytam itt-ott... pedig az nem volt 90km csak kb. a fele.
Amúgy most (is) a hosszún mentem, és fél távnál váltottam pár szót egy osztrák sráccal (abszolút 42. lett, H107-es rajtszámmal) és full merev aluvázas montival tolta. Nagyon erõs volt, az emelkedõkõn ment rendesen, de a lejtõkön mindig leszakadt. Azon csodálkozom hogyan bírta egyáltalán végigcsinálni.
A célban is beszéltem vele, azt mondta azért jött merevvel, mert nem tudta mire számítson, aztán gondolta itt annyira nem lehet köves, mint ausztriában... hát tévedett Amúgy szimpatikus gyerek volt.
Posted 2007. September 10. - 22:29
a pálya nekem is tetct de a szokásos végéhez hozzácsapott agyat, lelket, tejsavat robbantó 3-4 km majdnem betett de nem hagytam magam.
szénégetõ elötti itatót néztem ki az itinerbõl ,sikerült odáig jól beosztanom a fél litr itókám, na már messzirõl emeltem a lenyitott teteju kulacsot vizet vizet
sikoltozván. az itatónál 2 hosszútávos ebédelt 5 rendezõ segédkezett.
az egyikük felismert hogy versenyzõ lehetek, mert miutén leszátam odaadott egy 2dl-es poharat vizzel. ekkor kértem töltse tele a kulacsom mire szegény nagyot harcolt az 5 lres üveggel de sikerült.
a másik kulacs már nehezebben ment mert ott izotonit rendeltem de azt csak ekkor kaptam amikor a tündérvirág megszólítást alkalmaztam.
és az itatónál még mindig 3versenyzõ 4-5 segítõ volt az arány.
hámozott banán nem vot
természetesen örülök neki hogy segítettek, és nagyra tartom a munkát amit végeznek kora hajnaltó késõ délutánig, köszönöm
jelölés remek rajtszám kiadás remek idõjárás remek itt a zuhanyzó és a porcelán fajansz a kedvencem remek
szerintem a vuelta rendez a leg tökéletesebben
bár a kapott 2007 versenynaptárt így szeptemberben már nem értem de örültem neki mint az egész napnak
üdv
Posted 2007. September 10. - 21:26
Nem vagyok veterán, sok maratont megért emberke.
De pár hete egy külföldi maratonon voltam (dõlt betûvel).
-Ebben a startcsomag nem tudom, mi volt jó. Bár a pólóméretet eltalálták végre. Kaptunk abból a korongból, ami összeáll a gyomorban, olvasgatnivaló újságot. Ezen kívül más használható? Ja, a rajtszám és a húzózár (precízen 3 db). (Energiagél, energia szelet, liter ásványvíz, zacskó ropi, 2dl dobozos up energiaital, 2dl (aro) narancslé, 4 húzózár, póló és emellett voltak a reklám papirosok.)Ami tetszett:
-viszonylag jó startcsomag
-jó frissítés (segítõkész stb)
-kaja a célban egész jó volt, s végre nem lucskos-gulyás
-pálya - rulez, szerintem az egyik legélvezetesebb hazai, a sok singletrack miatt
-Nem rohad le a kezem a munkától és nem is várom el, hogy ugráljanak körülöttem. Viszont lazán végignézik, ahogy a kulacsom kinyitom, keresek helyet, ahova lerakjam, elmegyek a nagy flaskáért és töltök magamnak. Illetve az egyiknél egy kedves pár egymás ölében melegedett, nekem jobb lett volna, ha inkább pár banánt hámoznak meg. Beérkezve a frissítõre 3an vettek körül, az egyik tartja a tálcát, amin 5-6-féle kaja volt -nápolyi, csokis müzli, mézes müzli, banán, só etc-, egy másik hozta a pohár lötyiket és beszélt hozzám, lefújja-e az arcomat vízzel, illetve mit kérek, a harmadik pedig kérdezte mi menjen a kulacsba és ki is vette a bringából, töltötte, vissza. És minden állomáson ott volt egy flakon TF2.
-Én lassú vagyok és választhattam a grízes tészta meg a közül. Pedig jó lett volna végre valami sós is /frissítõkön: karamellás korong, szõlõcukor, banán - édesek/.
És ja, pl a keresztezõdések _elé_ is lehetne azzal a csillogós festékkel pár nyilat grefitizni!
(Amivel összevetettem, az egy szlovák, kisebb rajtlétszámú maraton.)
(A "negatívumok" mellett van valami más is, ami miatt nem elõször voltam a Mátrában.)
Végre egy rejtély megoldódik, évek óta nem értem, hogy mit csinál az az ember, illetve hol elõzöm meg, aki a táv felénél megjelenik egy veterán bringával és küldi neki nyélen :-)Hosszútávra neveztem, de inkább a bulira szavazva, megvártam a középtáv rajtját, és szép kényelmesen másztam meg a sípályát.
De jó, hogy mostanában kezdtél el montizni!Részben poénból full merevvel menten Vonyarc-Kesztehely mögött a hegyekben, nem vészes; de mátrára nem mentem volna azzal az tuti .
Képzeld mi lett volna jó pár éve!... ;-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2007. September 10. - 20:44
Posted 2007. September 10. - 20:15
A mosáshoz: szégyen, vagy sem, de én simán beraktam sárosan a kerót a kocsiba.
Nekem szerencsém volt, mert a Thule pont a felsõcsövet tartja így nem kellett lemosnom a bringát.
És egy ujdonság is történt velem ezen a versenyen.
Megkaptam életem elsõ versenyen szerzett defektjét!
Hogy mi ebben az érdekes? Hogy ez volt a 21. maratonom! :-)
Szerencsére a cél elõtt 2 kilóméterrel szúrta át egy tüske.
Lassan eresztett így egy fél perces pumpálással megúsztam.
Posted 2007. September 10. - 20:12
Posted 2007. September 10. - 19:23
Szia bary, elküldtem a befutó képem számát. Egy sáros arcú, véres lábú embert keressél, aki pofára esett.. - K460
Köszi elõre is.
Posted 2007. September 10. - 19:13
Bary, köszönöm a képeket, többön is felfedeztem magam!
Köszi Bari a képeket!
Örülök, hogy rajta vagytok!
Aki megtalálta magát és szeretné az eredeti minõségût magkapni, annak szívesen elküdöm.
bari012 kukacka gmail pont com
Posted 2007. September 10. - 17:42
Race, no Rest!
Posted 2007. September 10. - 17:06
Posted 2007. September 10. - 16:18
Posted 2007. September 10. - 15:05
Én is csak verseny elõtt 1-2 nappal mosok biciklit, különben meg soha.Én meg se próbálom mosni, nem olyan jók a lábaim meg gerincem hogy tudjak ott több mind fél órát ácsorogni .
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. September 10. - 14:58
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. September 10. - 14:41
Próbáltál már egy szobában (4mX6m) albérletben bicajt mosni, úgy hogy 5-en vagytok a fürdõszobára? Höhöhöhöhö...(szal azért nem mindenkinek van a garázsban komplett kerékpárszervíz, bringamosóval). Egyébként én se szaroztam (magyarul koszos is maradt a bringa rendesen), majd egyik hétvégén amikor egyedül leszek bent a fördõszobában fénysre subickolom darabonként szétszedve, aztán jöhet a bringatestápoló és mindenfajta kencefince, mint a csajoknál;-)
Jah, de leginkább az az ellentmondás ebben, hogy ha nagynyomással küldöd ezerrel perceken át, akkor rekordtempóban teszel is tönkre mindent. Semmi értelme. Kicsit koszosan még mindig jobban jár a bicaj.
Egyébként én is mostam már biciklit 1.80*1.80-as fürdõszobában, télvíz idején.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2007. September 10. - 14:32
Sz*rügy!Nekem kb 2 perc volt a mostani lecsapatás 10 perc sorbanállás után. Ha akartam se tudtam volna tovább mosni, mert annyi vackot összeettem, hogy összeszorított seggel kellett a vécék fele araszolnom a kerómosótól :S
Amúgy, én meg se próbáltam mosni. Megláttam, hogy mennyien várnak és már mentem is tovább. Föl a skodira, aztán itthon le és mosás, közbe még a kutyákkal is hülyülés.
Posted 2007. September 10. - 14:29
Ja - egy negatív tapasztalat. ...
A külön rajtokat én is támogatom. Most is csak azt kellett megvárnom, míg kiérünk az aszfaltra, onnan már simán elõre lehetett osonni, volt hely bõven.
A mosáshoz: szégyen, vagy sem, de én simán beraktam sárosan a kerót a kocsiba. Mivel 1. fáradt voltam, 2. hosszú sor állt a mosónál, és ez a kettõ erõs stresszt okozott volna, amitõl még nyûgösebb tudok lenni. Inkább itthon nyugiban letistogatom a vasat.
Race, no Rest!
Posted 2007. September 10. - 14:19
Ja - egy negatív tapasztalat. Akinek nem inge, ne vegye magára. Kedves MINDENKI (mondom, akinek nem inge...) - miért gondoljátok, hogy azzal, hogy negyed órán át suvickoljátok a bicajt és az összes küllõanyát kipolírozzátok, valamint láncszemenként átnyomjátok nagynyomással, s nem mellesleg hazavágjátok a közép-kormánycsapágyat, forgáspontokat, telót, azzal elõmozdítjátok a sor gyors haladását? Én simán 1 percre limitálnám a mosó per-kapita idejét - ha ezalatt az elsõ kerékig jutottál csak, akkor sorry, lehet újra sorban állni. Kegyetlenül felidegesít, hogy ez a rituálé mindig 50 perc sorbanállással kezdõdik. Pl lehetne csak "nagyjából" lemosni, pepecselni mindenki ráér otthon, ráadásul a bicikli is azt szeretné...
Nekem kb 2 perc volt a mostani lecsapatás 10 perc sorbanállás után. Ha akartam se tudtam volna tovább mosni, mert annyi vackot összeettem, hogy összeszorított seggel kellett a vécék fele araszolnom a kerómosótól :S