Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Tibee, kösz a kedves szavakat! Ezért már megéri csinálni.
A tolásra kifogásom, hogy nagytányéron maradt a csotszáraz lánc, és elsavasodott lábakkal inkább a gyorsabb, mint a fickósabb megoldást választottam.

Burce, mikor találkoztunk?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Szerintem meg úgy volt jó ez a maraton, ahogy volt :).
Bõvebben: http://www.mocorgok....p?article_id=54
Mosáshoz meg csak annyit, végén kell beérni, kényelmesen megkajálni, és utána már nincs sor :). Amúgy én sem értem mit kett szüttyögni, 2 perc alatt tök tiszta lett. Ezért szeretek maratonokra járni, legalább utána tiszta lesz a bringa :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

hámozott banán nem vot

Hiszen a héjában van a vitamin!!! :D

@burce: féloff.......nem bántam meg, hogy TT-re mentem

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

De jó, hogy mostanában kezdtél el montizni!
Képzeld mi lett volna jó pár éve!... ;-)

Na ja, emléxem én még amikor a 90-es évek eleje-közepén a sástói OB futamon full merev montival nyomtam és a tökömet majd elhagytam itt-ott... pedig az nem volt 90km csak kb. a fele.
Amúgy most (is) a hosszún mentem, és fél távnál váltottam pár szót egy osztrák sráccal (abszolút 42. lett, H107-es rajtszámmal) és full merev aluvázas montival tolta. Nagyon erõs volt, az emelkedõkõn ment rendesen, de a lejtõkön mindig leszakadt. Azon csodálkozom hogyan bírta egyáltalán végigcsinálni.
A célban is beszéltem vele, azt mondta azért jött merevvel, mert nem tudta mire számítson, aztán gondolta itt annyira nem lehet köves, mint ausztriában... hát tévedett :) Amúgy szimpatikus gyerek volt.

LustaTömzsi

LustaTömzsi

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
üdv
a pálya nekem is tetct de a szokásos végéhez hozzácsapott agyat, lelket, tejsavat robbantó 3-4 km majdnem betett de nem hagytam magam.

szénégetõ elötti itatót néztem ki az itinerbõl ,sikerült odáig jól beosztanom a fél litr itókám, na már messzirõl emeltem a lenyitott teteju kulacsot vizet vizet
sikoltozván. az itatónál 2 hosszútávos ebédelt 5 rendezõ segédkezett.
az egyikük felismert hogy versenyzõ lehetek, mert miutén leszátam odaadott egy 2dl-es poharat vizzel. ekkor kértem töltse tele a kulacsom mire szegény nagyot harcolt az 5 lres üveggel de sikerült.
a másik kulacs már nehezebben ment mert ott izotonit rendeltem de azt csak ekkor kaptam amikor a tündérvirág megszólítást alkalmaztam.
és az itatónál még mindig 3versenyzõ 4-5 segítõ volt az arány.
hámozott banán nem vot
természetesen örülök neki hogy segítettek, és nagyra tartom a munkát amit végeznek kora hajnaltó késõ délutánig, köszönöm
jelölés remek rajtszám kiadás remek idõjárás remek itt a zuhanyzó és a porcelán fajansz a kedvencem remek
szerintem a vuelta rendez a leg tökéletesebben
bár a kapott 2007 versenynaptárt így szeptemberben már nem értem de örültem neki mint az egész napnak
üdv

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Én pedig a kárrogó varjú vagyok.

Nem vagyok veterán, sok maratont megért emberke.
De pár hete egy külföldi maratonon voltam (dõlt betûvel).

Ami tetszett:
-viszonylag jó startcsomag
-jó frissítés (segítõkész stb)
-kaja a célban egész jó volt, s végre nem lucskos-gulyás
-pálya - rulez, szerintem az egyik legélvezetesebb hazai, a sok singletrack miatt

-Ebben a startcsomag nem tudom, mi volt jó. Bár a pólóméretet eltalálták végre. Kaptunk abból a korongból, ami összeáll a gyomorban, olvasgatnivaló újságot. Ezen kívül más használható? Ja, a rajtszám és a húzózár (precízen 3 db). (Energiagél, energia szelet, liter ásványvíz, zacskó ropi, 2dl dobozos up energiaital, 2dl (aro) narancslé, 4 húzózár, póló és emellett voltak a reklám papirosok.)
-Nem rohad le a kezem a munkától és nem is várom el, hogy ugráljanak körülöttem. Viszont lazán végignézik, ahogy a kulacsom kinyitom, keresek helyet, ahova lerakjam, elmegyek a nagy flaskáért és töltök magamnak. Illetve az egyiknél egy kedves pár egymás ölében melegedett, nekem jobb lett volna, ha inkább pár banánt hámoznak meg. Beérkezve a frissítõre 3an vettek körül, az egyik tartja a tálcát, amin 5-6-féle kaja volt -nápolyi, csokis müzli, mézes müzli, banán, só etc-, egy másik hozta a pohár lötyiket és beszélt hozzám, lefújja-e az arcomat vízzel, illetve mit kérek, a harmadik pedig kérdezte mi menjen a kulacsba és ki is vette a bringából, töltötte, vissza. És minden állomáson ott volt egy flakon TF2.
-Én lassú vagyok és választhattam a grízes tészta meg a közül. Pedig jó lett volna végre valami sós is /frissítõkön: karamellás korong, szõlõcukor, banán - édesek/.

És ja, pl a keresztezõdések _elé_ is lehetne azzal a csillogós festékkel pár nyilat grefitizni!

(Amivel összevetettem, az egy szlovák, kisebb rajtlétszámú maraton.)
(A "negatívumok" mellett van valami más is, ami miatt nem elõször voltam a Mátrában.)

Hosszútávra neveztem, de inkább a bulira szavazva, megvártam a középtáv rajtját, és szép kényelmesen másztam meg a sípályát.

Végre egy rejtély megoldódik, évek óta nem értem, hogy mit csinál az az ember, illetve hol elõzöm meg, aki a táv felénél megjelenik egy veterán bringával és küldi neki nyélen :-)

Részben poénból full merevvel menten Vonyarc-Kesztehely mögött a hegyekben, nem vészes; de mátrára nem mentem volna azzal az tuti :).

De jó, hogy mostanában kezdtél el montizni!
Képzeld mi lett volna jó pár éve!... ;-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
baszki
fürdõszobában bicajt mosni
vendetta lenne az asszonytó'

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

A mosáshoz: szégyen, vagy sem, de én simán beraktam sárosan a kerót a kocsiba.

Nekem szerencsém volt, mert a Thule pont a felsõcsövet tartja így nem kellett lemosnom a bringát.

És egy ujdonság is történt velem ezen a versenyen.
Megkaptam életem elsõ versenyen szerzett defektjét!
Hogy mi ebben az érdekes? Hogy ez volt a 21. maratonom! :-)
Szerencsére a cél elõtt 2 kilóméterrel szúrta át egy tüske.
Lassan eresztett így egy fél perces pumpálással megúsztam.

hedis

hedis

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Feltettem az elsõ 150 képet Rólatok:
www.mtb.mindenkilapja.hu

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
"Aki megtalálta megát és szeretné az eredeti minõségût magkapni, annak szívesen elküdöm. "

Szia bary, elküldtem a befutó képem számát. Egy sáros arcú, véres lábú embert keressél, aki pofára esett..:) - K460

Köszi elõre is.

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Bary, köszönöm a képeket, többön is felfedeztem magam!

Köszi Bari a képeket!

Örülök, hogy rajta vagytok!

Aki megtalálta magát és szeretné az eredeti minõségût magkapni, annak szívesen elküdöm.
bari012 kukacka gmail pont com

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Bary, köszönöm a képeket, többön is felfedeztem magam!
Race, no Rest!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
én csak lemosom az alsócsövet,láncvillát meg az alját épp hogy azt csõ:):)ha hónapokig poros a téma kintt akkor vna gáz. na az nem tesz jó semminek:( a sár meg nemérdekel annyira sõt néha jól néz ki:D

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Köszi Bari a képeket!
Jót csináltál rólam...
Team Heavy Pedál Szeged

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én meg se próbálom mosni, nem olyan jók a lábaim meg gerincem hogy tudjak ott több mind fél órát ácsorogni :(.

Én is csak verseny elõtt 1-2 nappal mosok biciklit, különben meg soha.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én meg se próbálom mosni, nem olyan jók a lábaim meg gerincem hogy tudjak ott több mind fél órát ácsorogni :(.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Próbáltál már egy szobában (4mX6m) albérletben bicajt mosni, úgy hogy 5-en vagytok a fürdõszobára? Höhöhöhöhö...(szal azért nem mindenkinek van a garázsban komplett kerékpárszervíz, bringamosóval). Egyébként én se szaroztam (magyarul koszos is maradt a bringa rendesen), majd egyik hétvégén amikor egyedül leszek bent a fördõszobában fénysre subickolom darabonként szétszedve, aztán jöhet a bringatestápoló és mindenfajta kencefince, mint a csajoknál;-)

Jah, de leginkább az az ellentmondás ebben, hogy ha nagynyomással küldöd ezerrel perceken át, akkor rekordtempóban teszel is tönkre mindent. Semmi értelme. Kicsit koszosan még mindig jobban jár a bicaj.

Egyébként én is mostam már biciklit 1.80*1.80-as fürdõszobában, télvíz idején. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Nekem kb 2 perc volt a mostani lecsapatás 10 perc sorbanállás után. Ha akartam se tudtam volna tovább mosni, mert annyi vackot összeettem, hogy összeszorított seggel kellett a vécék fele araszolnom a kerómosótól :S :D

Sz*rügy! :D

Amúgy, én meg se próbáltam mosni. Megláttam, hogy mennyien várnak és már mentem is tovább. Föl a skodira, aztán itthon le és mosás, közbe még a kutyákkal is hülyülés. :)
"Van, hogy örülsz, mert minden összejön s van, hogy kiborulsz, mert midnen összejön."

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ja - egy negatív tapasztalat. ...

A külön rajtokat én is támogatom. Most is csak azt kellett megvárnom, míg kiérünk az aszfaltra, onnan már simán elõre lehetett osonni, volt hely bõven.

A mosáshoz: szégyen, vagy sem, de én simán beraktam sárosan a kerót a kocsiba. Mivel 1. fáradt voltam, 2. hosszú sor állt a mosónál, és ez a kettõ erõs stresszt okozott volna, amitõl még nyûgösebb tudok lenni. Inkább itthon nyugiban letistogatom a vasat.
Race, no Rest!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Ja - egy negatív tapasztalat. Akinek nem inge, ne vegye magára. Kedves MINDENKI (mondom, akinek nem inge...) - miért gondoljátok, hogy azzal, hogy negyed órán át suvickoljátok a bicajt és az összes küllõanyát kipolírozzátok, valamint láncszemenként átnyomjátok nagynyomással, s nem mellesleg hazavágjátok a közép-kormánycsapágyat, forgáspontokat, telót, azzal elõmozdítjátok a sor gyors haladását? Én simán 1 percre limitálnám a mosó per-kapita idejét - ha ezalatt az elsõ kerékig jutottál csak, akkor sorry, lehet újra sorban állni. Kegyetlenül felidegesít, hogy ez a rituálé mindig 50 perc sorbanállással kezdõdik. Pl lehetne csak "nagyjából" lemosni, pepecselni mindenki ráér otthon, ráadásul a bicikli is azt szeretné...

Nekem kb 2 perc volt a mostani lecsapatás 10 perc sorbanállás után. Ha akartam se tudtam volna tovább mosni, mert annyi vackot összeettem, hogy összeszorított seggel kellett a vécék fele araszolnom a kerómosótól :S :D