Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

giant-os

giant-os

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Ez a Mátramaraton minnél nagyobb anál rosszab ???????
legaláb a jelölésekre figyelhetekvolna meg az emeberek elrendezésére mert ez így nem nagyon megy 1 nagy versenyen szerintem. Mertszerintem nem azért fizetem ki a nevezést ,hogy elirányícsanak meg ,hogy nem legyen kilyelõlve a pálya mert azérta ki a középtávon ment végi és megfigyelte az észrevete,hogy kevés helyen voltak lezárva az utak olyam simán elehetett volna elmeni más irányba . Szóval énekem egyátalán nem tetszet a szervezés az egészbe 1 vígyasztalt ,hogy nagyon jó nyomvonalak voltak és , hogy nem volt sárr.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Majd elfelejtettem pozitívumnak megemlíteni a pólót, ami ugye örök probléma volt eddig. :) Volt, és akkorát kaptam amit kértem, pedig az utolsó pillanatban vettem át más nevezését és szerintem az eredeti tulaj nem ekkorát kért.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Én azért megvédeném a mai speakert:
1 hete Nagyatádon az ironman versenyen csinálta hangulatot, ott mindenkit ismert - triatlonosoknak õ kell
Ádám Zánkán kp távú triatlon versenyen beszélt- õ is csak szgépbõl ismerte a neveket. Nekem tetszett, de a triatlonosoknak nem jött be - más világ
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Tetszett a verseny! Elég korán felértem, úgyhogy a parkolónál "csak" kb. 10 percet kellett araszolnom. Nem tévedtem el a rövidtávon, igaz nem is mentem magányosan sehol, idõben láttam hogy mások merre kanyarodnak. A veszélyt jelzõ táblák hiánya tényleg gáz. Legalább a rövidtávra ki kellett volna pakolászni, a legtöbb hétvégi harcos úgyis azon indul!
A tészta ízlett, jó ötlet volt egy nagy céget megnyerni szponzornak! Finom is volt és gondolom így olcsóbb is. Sokkal jobban esik verseny után egy sós kaja!

Akiknek Bíró Ádám nem tetszik: most láthatták a különbséget aközött ha valaki kafa hangulatot csinál, vagy felolvassa a neveket a notebookról.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

vki látott vhol fotóst , mert én nem nagyon. bár sokszor inkább az utat néztem :)

No igen én talán két fotóst láttam az egyik a frisitõpontnál a másik mintha a galyai út elágazásnál lett volna de ott 40 fölötti tempónál nem sokat láttam.

szerk.:
Már fennt is az eredménylista ez gyors volt.:)

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Ádám hiányzott, én tíz éve hallgatom minden versenyemen, nekem Õ hozzátartozik az egész felhajtáshoz, így olyan semmilyen volt a hangulat, mintha idegen helyen lettem volna... így, a fire nélkül rajtolni... attól pörög fel az ember igazán, adrenalin az egekben, és szaggatás... Ezt most hiányoltam kicsit, bár most nem is versenyeztem, eü okok miatt csak kameráztam.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts
Hát én is beértem röviden. Eléggé óvatosan mentem ma mert sérült volt a csuklom és nem akartam ráesni . Néhol a szalagozást én is hiányoltam .Volt olyan lefele h nem volt jelölve azt ott jöjjél le ahol akarsz címszóval.... na ná hogy ott pont nem tudtam lemenni(rossz utat választva)..no mindegy .A végén kicsit megijedtem mikor repesztettem lefele és lassításra intett egy rendezõ. Összességében jó volt a verseny 1 óra 42 es idõm lett, kategóriában 10.
kb. mikor lesznek meg az összesített eredmények (top maratonban)?
vki látott vhol fotóst , mert én nem nagyon. bár sokszor inkább az utat néztem :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem tetszett. Ez egy olyan pálya volt, amit elejétõl a végéig élvezni tudtam. Egy malõr volt, a K3sz-ön 4-en lerongyoltunk Kékes után (miután aszfaltról betért terepre az út), s lementünk nem kevés szintet. Meg is lepõdtem, hogy milyen szopatós egynyomtávot beraktak a népnek, gallyak, sörösrekesznyi kövek, satöbbi. Ott nem tudom, mi volt, lehet, hogy csak mi mentünk gyorsan, de azért egy ilyen csoportos eltévedés jelent valamit, szóval oda ember kellett volna. Tetszett a precíz (VÉÉÉÉÉGRE) szintdiagramm, nem is értem, hogy ez miért olyan bonyolult más maratonokon. Galyatetõ és környéke meg a kedvenc (és a Mátra egyik legszebb) része, az a singletrack magyar maratonok között abszolút unikum.

konás; Szilárd nyert (ez biztos), s õt Melts és Blazsó követi, elénézést, ha tévednék.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hosszú távon hogy alakult az elsõ három hely?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Bálna-szemszögbõl... Mióta van maraton Mo-n azóta csinálom, életemben elõször most indultam röviden, lényegében nem bántam meg, tudtam mire készülök, vagyis hogy az aszfalt a meghatározó. Az ominózus Rudolf-tanya utáni elágazóról annyit, hogy mióta versenyzek, legyen az akármi: országút, cyclo-cross, xco, maraton, soha, de soha nem volt ilyen érzésem, hogy kb 55-ös tempónál egy satuzó 25-30 fõs mezõny közepén vagyok és csörög-csattog minden, húzom be a nyakam, miközben azon próbálkozok, hogy ne menjek át az elõttem levõ nyakán... Ez nekem az egészre rányomta a bélyegét, efölött nem tudok tovább siklani az "értékelésnél". Pályabíró/irányító kevés volt, illetve nem is... Nem voltak kevesen, csak átgondolatlanul voltak szétosztva... Volt ahol elég lett volna egy, és voltak öten... A T-mobilos ülõke (vagymi) amit kaptunk pedig tökéletes szélfogónak mez alá, jól jött lefelé menet mert gondoltuk akkor már hazatekerünk (Salgótarján), nem ülünk vissza az autóba. Helyszín elmegy, a mátraházai tényleg "családiasabb", parkolás nekem ok volt.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
megvolt a középtáv, nem volt semmi gondom leszámítva azt, hogy szétrázott a pálya, de ez ilyen, ez a szépsége:)

nekem a hangulat valahogy laposabb volt, mint szokott, befizettem, mentem, hazajöttem, ahogy az elõttem író is.

nem hiszem el, hogy a frissítõkre nem lehet valami sós rágcsálnivalót kitenni, csak édeset, legközelebb viszek magammal fasírtot:D
kaja pozitívum: a sós tészta a végén. az nagyon kellett:)

hirtelen ennyi, Ádámot vissza!:peace:

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Még szerencse, hogy idõben indultunk el Hszoboszlóról, mert a helyszín nehézkes megközelítése miatt majdem félórát araszoltunk kocsival 1,5km alatt. A verseny jó volt, bár én is majdnem engedtem néha az anyaföld csábításának, ahogy itt valaki fogalmazott. Szerencsére azonban ez nem történt meg, így 3:21 alatt megvolt a középtáv, amit a GPS-em 60 km-nek mért. Így összegezve ezt a 4 versenyt, elégedett vagyok, mert mindet mûszaki hiba, defekt és esés nélül sikerült teljesítenem, ebben az évben már a Masters 2-ben.
Gratulálok minden résztvevõnek, a sérülteknek pedig jobbulást kívánok! (biztos voltak, kettõt magam is láttam)

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Volt egy elágazás röviden, ahol nagytányér/kónuszon mentem lefelé, és nem vettem észre a felfestést.
3-man futottunk túl, szerencse, hogy egyikünk észrevette, viszont ezzel az áttétellel visszatekerni a dombon...

Én nem voltam oda Ádámért, de ez az unalmas, monoton csóka megmutatta, hogy mégiscsak egész jó fej :)
Remélem jövõre marad Õ.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

üdv
nagyon nehézkes parkolás; nehezebb részeket tényleg nem jelölték; ahol a rövid és a közép szembõl összetalálkozott a bob feletti résznél, ott nagykovácsi szeruen kiszallagozhatták volna; nyilván fontos a bringamosó de embermosót is tehettek volna szeretek tisztábban utazni mint a bringám; tészta amit kaptam gusztustalanra szétfõtt;

élmény pálya; határozott üzletszerû rendezés ; remek visszavezetés a starthoz

NEKEM NAGYON HIÁNYZOTT A FOCIPÁLYA KÖZÖSSÉG FORMÁLÓ TERE,A PIKNIKHANGULAT!!!!

fizettem versenyeztem hazajöhettem

a Mátrát szeretem minden évben nagyon várom, de így most kicsit más

A szalagozás máshová sem ártott volna ... néha olyan érzésem volt, mennyé amerre akarsz, oszt jóvan
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

LustaTömzsi

LustaTömzsi

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
üdv
nagyon nehézkes parkolás; nehezebb részeket tényleg nem jelölték; ahol a rövid és a közép szembõl összetalálkozott a bob feletti résznél, ott nagykovácsi szeruen kiszallagozhatták volna; nyilván fontos a bringamosó de embermosót is tehettek volna szeretek tisztábban utazni mint a bringám; tészta amit kaptam gusztustalanra szétfõtt;

élmény pálya; határozott üzletszerû rendezés ; remek visszavezetés a starthoz

NEKEM NAGYON HIÁNYZOTT A FOCIPÁLYA KÖZÖSSÉG FORMÁLÓ TERE,A PIKNIKHANGULAT!!!!

fizettem versenyeztem hazajöhettem

a Mátrát szeretem minden évben nagyon várom, de így most kicsit más

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Nos az én versenyem elég rosszul sikerült.
Én kapásból nem vettem észer 50+ tempónál a Rudolftanya elõtti nyilakat jobbra, rendezõt nem láttam ott. Elõször azt hittem csak én vagyok ilyen bamba aztán jött még egy srác majd még vagy 30-an velem szemben, hát nem voltunk boldogak. Miután megtaláltam a jó utat két sártócsát is sikerült elkapnom, a sisak önnálló életet kezdett a fejemen (a fejkör méret állító levállt), majd végül elhagytam valahol a pumpámat is. A végén már nagyon lassan haladtam mivel a fürdés hátására fáztam.
A kaja ízlett a végén, Bíró Ádám bizony nekem is hiányzot, nem volt meg a hangulat.:(
Ja és ez hogy 'a közép meg a hosszútáv vonuljon át a célon a Kékes után' nem tûnt túl jó ötletnek.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Szerintem nagyon csúnya dolog volt nem kitenni a három felkiáltójelet és a halálfejet itt-ott.
Többen is összenéztünk, mikor 30-40-50-es tempónál jött a meglepi.
Engem kétszer hívott az anyaföld magához, szerencse vagy tudás, de egyszer sem engedtem a csábításnak...
Ha csak belegondolok, hogy pl Bükkön mennyien törték össze magukat - pedig az példásan volt kijelölve - akkor már meg sem lepõdök azon a csomó emberen, akinek fel volt kötve a karja.

Maga a pálya amúgy tetszett, szerintem a szervezéssel sem volt gond, a kaja ehetõ. Tetszett, hogy mennyire felügyelték a parkolást.

Bíró Ádám hiányzott!

Azt hiszem, ennyi.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DBob

DBob

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok,

Nekem ez volt az elsõ Mátra Maratonom, de nagyon tetszett a pálya. Az elején jók voltak az aszfaltos részek is, és a végén az erdõben is voltak lefele jó részek. Végig nyomtam, 1:39-re lett elég a végén.
Ja igen, és az idõ is szuper volt.
Jövõre újra. :)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 posts
Sziasztok!

Elõször is gratulálnék minden résztvevõnek!
Nos vége a topmaratonnak, ez volt a 6-ik mátramaratonom. A helyszín tetszett, bár nem jobban mint a régi, megszokott. Egy vmit nem értek, minden maraton átlag 5000 rúgóba került és itt nem maradt pénz pályabírókra, jó ez a festegetés, de nem azt figyeli az ember, fõleg lefelé 50-es tempónál. az elsõ terepesnél, ami jobbra volt, illõ lett volna emberkét kiállítani mint eddig minden évben. Ott jó sokan elmentek egyenesen. Elmaradt az ingyen csúszás is....
Amúgy jó volt, kissé túl salakos, sokan el is estek a kanyarokban, fõleg a célban. (legalább is ezt mondták anyámék). Sok volt az aszfalt, de voltak szép erdõs terepes részek is.
Talán ennyi, amit elterveztem idõben, helyezésben, az bejött. Bár még minig csodálom azokat akik 1:07:00-t mennek a röviden! (Kiváncsi lennék hogyan)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Megy valaki holnap Miskolcról a maratonra? Kellene egy szabad hely egy kocsiban! Tel.: 20-373-8594, éjjel-nappal hívhattok!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]