zscs, on 03 Sept 2021 - 08:13, said:
Jó a videó, ez alapján jobban érthető, miért volt sok a panasz verseny után a sípályás részre a rövid- és középtávosok részéről. Aki csak a verseny élményéért vagy letekerni a távot jön, nekik azért ez túl meredek, leginkább a befutóra, kimerülten.
Ez egy érdekes szempont amire nem is gondoltam, én a lelkes hobbiista kategóriába sorolom magam és annak ellenére hogy ha nincs éppen a napom akkor szívesen hangoztatom hogy mennyire jobban szeretek lefelé menni (a 2019-es videómban a végén a szakkör megjegyzés ennek fényében humorizál) nem úgy értékelem hogy főleg egy középtávba nem való bármi belőle, ellenben pl. annó a Duna maratonos Dobogókői sípálya egyenesen felfelével ahol még a motoros mögül is leesett a fényképész és utána valamelyik élmenő szaltózott hátra a röhögéstől, mert a jégkárok után nem voltak képesek másfél év alatt megszervezni a szerpentin tisztítását..
Viszont az tény hogy a rövid vagy akár középtávon induló teljesítménytúristáknak ez nem feltétlen élmény és a szervező erre talán gondolhat amikor bejelenti hogy a csökkenő részvétel miatt zárja be a boltot, ahelyett hogy mindenkinél körbekérdezne hogy hogy tetszett az új pálya 2018-ban, aztán 2019-ben, mit lehetne benne javítani (vagy a szolgáltatáson, stb.). Lehet hogy kiderült volna hogy nem mindenki Roglic aki a hegyi befutót szereti és nem kéne még egyszer, vagy adott esetben még kétszer ráküldeni őket a végén.. Az előző évi első változtatás (kihagyni a lefelét ahol felálltunk a valódi rajthoz) jó volt, az idei (még egyszer rögtön föl a meredeken a tetejéig) - bár fáradtan és bemelegítés nélkül nekem rosszul esett - is olyan szempontból hogy már az elején széthúzza a mezőnyt és a végén még kétszer Kefe típusu versenyzőknek ad esélyt versenyre - de ha belegondolsz hogy a rendezvény jövője az amatőr tömegtől függ akkor bizony könnyíteni kellene, nem nehezíteni.
zscs said
A 17:00 környékén látható zöld háromszögben is bevallom, volt amit nem tudtam kitekerni 2x sem, pedig talán a jobb mászók közé sorolható vagyok. A kanyart sem bírtam bevenni, igaz, 1. körben közvetlenül előttem leszálltak, de a 2. körben én bénáztam el. De felfelé csak ez a 2 kicsatolásom volt, itt a zöld 3szögön mind2 körben. (-:
Én egy-egy sár miatti kicsúszáson kívűl mindent kitekertem, inkább a sebességemmel nem vagyok megelégedve
Szerintem fejlődtem is az utóbbi 2 évben, de az biztos hogy a technika is segített (26"->29", össztelós), egyszer már sikerült is kimászni a Prédikálószék elötti gyökeres meredeket. Ezen a téren két kihívásom maradt, lábletétel nélkül fel a Jánoshegyre egyszerre az összes lépcsős szerpentinen a kilátóig és a Hűvösvölgyi villamoskanyarban az alagút utáni meredeket (ha továbbmész a lépcsőknél balra) kimászni a sarokban