Jelentkezz be Regisztrálj

Amatõr bicikliverseny lesz a Kõröshegyi Völgyhídon.
Posted 2007. August 22. - 11:14

Nem vagytok ti házasok véletlenül?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2007. August 22. - 10:54

Proha: ha már ennyire személyeskedsz...az objektivitás kedvéért csak egy dolog: az olcsó szállás lehetõsége nem volt ismert (nyilvánvalóan 2004-rõl volt szó), és nem csak nekem, sem a kiírásban, sem Siófok honlapján nem volt látható 1700Ft-és szálláslehetõség... Egyébként meg azért nincs több kritikai megjegyzés, mert a résztvevõk inkább nem teszik ki magukat az ilyen személyeskedéseknek és nevetséges leszólásoknak. Ha mindenképpen megnyugtatás kell, hát legyen: "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve..." Részemrõl befejezve ez az egséz TdP vita
Kedves Pcycle!
Igaz, hogy a honlapon nem szerepelt olcsó szállás, de a honlapra a ”fizetõ” hirdetések (támogatók) mellé nem volna célszerû ingyen reklámot feltenni, mert rövid úton elmaradnának a támogatóink.
- DE az objektivitás kedvéért:
1. Én Neked külön felajánlottam az 1.700,- Ft körüli szállás lehetõséget, mert az idén mi (te + én) 4-5 hosszú e-mailes üzenetváltásban voltunk. – gondolom nem felejtetted el! Vagy mégis?!
Miután Te már a honlapon keresztül beneveztél (feltételezve, hogy ismered a versenykiírást). A versenykiírást nekünk nem kell magyarázni, megvannak az objektív okai, amiért valami úgy van, ahogy ott megjelentetjük. Ehhez kell tartania mindenkinek magát, aki benevez. Mégis olyan kérésekkel álltál elõ amelyeket nem állt módunkban teljesíteni, mert a technika (chipes idõmérés) megkötötte a kezünket.… az olcsó szállás lehetõsége nem volt ismert (nyilvánvalóan 2004-rõl volt szó), és nem csak nekem…
Továbbá elküldtem részedre a lenti honlapcímet is, ahol "csemegézni" lehet a különbözõ szállások közül.
Neked ezek sem feleltek meg, mert elõtte nap kellett volna lejönnöd Siófokra.
2. a www.siofok.hu kezdõoldalán 5 további webcím található melyekre rákattintva, mint egy katalógos, különbözõ beállítási lehetõségekkel könnyen - 10-15 perc alatt - lehet megtalálni az éppen aktuális (komfort, ill. összegû) szállásfajtát.
Szóval megint nagyrészt téves a megjegyzésed, sõt a személyes része félrevezetõ!
Te mégis kritizálod a rendezvényt úgy, hogy 2004. óta nem vettél rajta részt. Csak felhívom a figyelmedet, hogy azóta 3 TdP-n vagyunk túl és azóta 890 fõre növekedett a résztvevõi létszám. - ami nem igazolja a Te általad hangoztatott rengeteg hibát és fejlõdésképtelenséget. (és ez sok más amatõr kerékpáros rendezvényre is igaz)
Érdekes módon azért nõ a résztvevõi létszám a TdP-n, mert a már részt vett bringások 60-70%-a a következõ évben is eljön és közülük sokan további 1-2 fõt hoznak magukkal + az új résztvevõk.
Szóval én azt javaslom neked, hogy a jövõben olyan rendezvényrõl nyilatkozz akár jót, akár rosszat, amin részt vettél.
Másokról meg ne nyilatkozz úgy, hogy sem az embert, sem a szervezetet amit képvisel, sem a hátterét az adott ügynek nem ismered.
Posted 2007. August 21. - 10:59

Posted 2007. August 10. - 12:53

Gáborból MO-n van még legalább 100 ezer, tehát ebbõl nem derül ki, hogy Te ki is vagy valójában. Akik meg ismernek a Pcycle megnevezésbõl is tudják, hogy ki vagy, tehát nem árultam el nagy titkot, a kilétedet.
A Te hozzászólásod szerintem azért is személyeskedés, mert nem a völgyhídi rendezvényrõl írtál, ami ebben témában adott, persze erre képtelen is lettél volna, mert nem voltál ott*, hanem egy véleményezõt (engem, a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetséget és a rendezõit) próbáltál úgy beállítani, hogy mi csak azért mebntünk, hogy jól lehúzhassuk azokat a rendezõket.
*Ahogy az írásadból olvastam néhányat, Te lettél volna a legnagyobb szitokszóró, ha részese lettél volna ennek a rendezvénynek.
Érdekesen közelíted meg a más típusú rendezvények és a kerékpáros rendezvények összehasonlítását. - és mindig elõhozod, pedig ezerszer kiveséztük, hogy nem célszerû összehasonlítani a tököt a dinnyével. Mindegyik növény, de az egyiket zöldségnek hívjuk, a másikat gyümölcsnek, pedig rokon növények (ha jól emlékszem még az ált. isk. tanulmányokból). Így nem szabad összehasonlítani két ciklikus sport rendezvényeit sem. A kritérium (háztömkörüli) kerékpáros versenyt lehet talán egy maratoni futóversennyel összevetni, mert mindegyik zárt pályán halad, körbe-körbe és oda biztosan nem hajtott még be autó. - legalábbis az általam rendezettekre soha. Viszont egy 200 km-es "körpályán" rendezett, az elsõk és utolsók között 5 óra különbséggel célbaérõ résztvevõkkel megvalósított rendezvényt nem szabad összehasonlítani néhány 10 km-es bármilyen rendezvényhez. Egy 50 km-nél hosszabb útvonalon megrendésre kerülõ kerékpáros versenyen csak a "szigorú" versenykiírásokkal lehet kordában tartani a népet és magunkról elhárítani a felelõséget. Ahogy Te is írtad: (igaz, ebben az indulóknak is van egy kis része: a balesetveszélyes versenyzés).
Egyáltalán nincs igazad abban, hogy a "nagy" amatõr versenyek évek óta változatlan színvonalúak. Én is voltam néhányon és szerencsére minden évben fejlõdtek, méghozzá + irányba. Te pl. a Pelson pár éve nem veszel részt, akkor milyen alapon alkotsz véleményt róla? Majd ha részt veszel szívesen veszem az indokolt megállapításaidat.
Sajnos még mindig a szponzorok és a pályázatokon megszerzett állami pénzek tartják el az amatõr kerékpáros versenyeket, nem a résztvevõk. A résztvevõk kb.: 1/3 részét adják a bevételnek. A rendezõk nálunk költségtérítést kapnak és egyenlõre a munkájukért rendezõi pólót, baseball sapkát stb..., pénzt nem. Jelen pillanatban még én is ingyen dolgozom a TdP-n.
Hidd el, hogy több sporteseményen voltam résztvevõ és szervezõ, mint Te. Mégsem veszem a bátorságot, hogy nyilvánosan ítéletet mondjak olyan eseményrõl -akár összehasonlítva a másikkal - ahol részt sem vettem.
Az meg elég nevetséges dolog, hogy pl. 890 indulóból - okkal v. anélkül - 10-15 fõnek valami problémája volt és abból általánosítsunk, mégha közülük néhánynak igaza is van.
Amiket leírtam a Völgyhídas kerékpáros versennyel kapcsolatban azok viszont tények, mindenki által átélt kellemetlenségek.
Amiket pl. Te fel szoktál hozni pl. a Pelsoval kapcsolatban hibákat az veled megtörtént - és ne firtassuk, hogy kinek a figyelmetleségébõl, de nem mindenkivel, sõt a töbséggel nem.
A kritikát a résztvevõk részérõl meg kell hallgatni és ha az jogos, akkor kutya kötelességünk elnézést kérni és a következõ alkalomra azt kijavítani. Azt viszont semelyik rendezõtõl sem elvárható feladat, hogy minden résztvevõ ilyen-olyan igényét kielégítse, mint ahogy Te pl. szeretted volna az idén a Pelson, mert neked soha nem felel meg a versenykiírásban leírt feltétel.
Megígérem neked, hogy ha Te a külföldiek nevezési díját kifizeted a Pelson, akkor téged külön megvárunk a rajtnál 9 óra után és melléd külön állítok egy kísérõ motorost, hogy ne tévedj el a kitáblázott úton (végig jobbkézre a Balatonnal ) és megtaláld az út mellett lévõ frissítõket is.
Persze szerintem mindenkinek az volna a legjobb, ha a versenykiírást az elejétõl a végéig elolvasnád, a frissítõpontokat (akkor még 2 db-ot) most már 4-5 helyet megjegyeznél, és egy pici 4x3 cm-es papírra felírnád az útvonalat és Településeket egymás után, ha mégis leszednék a TdP útvonaljelzõ tábláit. Ráadásul, ha neked korai a hajnali felkelés (tényleg korai 200 km-hez), akkor elõzõ nap gyere le vonattal és kb.: 1.700,- Ft-ért kapsz már szállást kempngben faházas elhelyezéssel. Így nekünk nem kell rád várni és a - verseny szempontjából - késõn Siófokra érkezõ vonat miatt. Ha Te már minden a versenykiírásban leírt szabályt betartottál és az alapján indulsz el egy versenyen, akkor kevesebb hibát fogsz találni.
Posted 2007. August 10. - 10:55

Az igazi versenyekkel kapcsolatban meg csak ismételni tudom magamat: el kellene látogatni szakmailag egy-egy utcai futó- és triatlonversenyre, hogy elhigyék már egyszer a kerékpárverseny rendezõk: lehet rendezni színvonalasabban is versenyeket. Meg kellene már érteni egyszer: van egy szolgáltató (pld. versenyszervezõ) és van egy szolgáltatást igénybevévõ (itt induló, versenyzõ stb.), és elõbbinek kell -- ha kell-- önkritikát gyakorolni (az egész felvetés nevetséges), mert végül is nagyjából õ teszi lehetõvé az egész rendezvényt (és nem a tucatjával felsorolt "szponzorok"). A rendezvényszervezést nem egyéni kegygyakorlásként, a kritikákat pedig nem személyes sértésként kellene felfogni. Nem a vevõ van a szolgáltatóért, hanem fordítva. Amíg ezt nem értik meg. addig minden marad a régiben, nem lesz ugyanúgy normális verseny sem (rendezze azt bárki), mint ahogy normális árú vagy szolgáltatás sem.
Posted 2007. August 09. - 21:43

Megint kezded a személyeskedést, és úgy alkotsz véleményt hogy ott sem voltál! -legalábbis a Pelson!!! Én láttam, hogy Õ hallotta, amikor mutatták neki szindróma, de mindig megvan így is a saját ledorongoló véleményed azokról, akik pl. nem tettek a Te kedvedre és nem változtatták meg a versenykiíráshoz képest a verseny menetét - ugye, mint az idén is ...
... és tévedsz, mert én azt is közöltem az egyes illetékesekkel, hogy mi nem tudunk szinvonalasan megrendezni 3-4 hét alatt rendezvényt, pláne ahová 2-3000 embert várnak.
Ráadásul én önkritikát is gyakoroltam, amikor az elején azt írtam: Éppen ezért nem szép, hogy én írom ezeket a sorokat, de kibukik belõlem, mert elszomorító volt az amit tapasztaltam a „versennyel” kapcsolatban.
Én vállalom a nevem, a véleményem. Írhattam volna más néven is, nem felfedve azt, hogy mi is bejelentkeztünk a verseny megrendezésére, és akkor is ugyanúgy ülnének a kritikáim, csak neked nem lett volna lehetõséged (megint) látatlanba kritikát gyakorolnod.
Arra meg nem emlékszem, hogy Te bármikor is önkritikát gyakoroltál volna, ha kiderült, hogy valami tévedés esetleg a te figyelmetlenségedbõl adódott...
Versenykiírás ... nálunk van, a hídi-viadalon nem volt.
Fejvédõ... nálunk a versenyen kötelezõ, a túrán ajánlott, a hídi-viadalon akinek volt és akarta, hordta, akinek nem volt v. nem akart az nem.
Aki nálunk betartja a versenykírásban foglaltakat és mégis történik vele valami a mi hibánkból, felelõtlenségünk miatt, azért vállaljuk a felelõséget, ha nem tartja be az általunk állított szabályokat azért a résztvevõ a felelõs, a hídi-viadalon nem is volt versenykiírás, tehát nem volt mit betartani, betartatni.
... és én nem csak a saját véleményemet írtam itt le, hanem én foglaltam csokorba azt a sok hibát ami ott elõjött, ezt itt is megerõsítették pl.:
Egyébként tökéletes rendezés nincs, de törekedni kell rá. Mi így dolgozunk, és vannak, lesznek is hibáink, amit évrõl évre megpróbálunk kijavítani. A Völgyhídon a rendezõknek erre lehetõségük sem lesz.... a Völgyhídon rendezett verseny katasztrofálisan volt megszervezve! Nem ismétellek téged, minden hibát pontosan leírtál. Talán amibõl te kimaradtál és a legszörnyûbb volt az a sprintverseny befutója! ...
Kedves Gábor, Pcycle!
Én eddig bármilyen versenyen vettem részt v. csak nézelõdtem mindig elismertem, ha valaki jól végezte el a feladatát, igaz a hibákat is észre szoktam venni. Ha ismerem a rendezõt, akkor a hibákat mindig személyesen szoktam elmondani neki, ha nem, akkor vmilyen fórumon.
Én szeretem a vitát, mert az elõre visz, de csak akkor, ha nem elbeszélünk egymás mellett, hanem a válaszokat meghallgatjuk, megértjük és csak utána tesszük fel a következõ kérdést v. válaszolunk. Én válaszolni szoktam a felvetett kérdésekre, hibákra, stb.. Lehet velük egyetérten v. nem egyet érteni, elfogadni v. nem elfogadni. Azt el is lehet olvasni. -akér évekre visszamenõleg,... a Te hozzászólásaidat is...
- és itt abba is hagyom.
u.i.: Egyébként én jól éreztem magam a hídon, mert szerencsére nem vagyunk egyformák, de akik talán életükben elõször mentek ki egy "versenyre" azok milyen élményekkel térhettek haza. Lehet, hogy a büdös életben nem merészkednek amatõr kerékpáros verseny közelébe. Én legalább elmentem és életünkben elõször és utoljár - tehát rögtön kétszer - végigtekerhettem a völgyhídon. ... és Te hol voltál, kedves Gábor??
Posted 2007. August 09. - 17:31

baszki, milesz, ha eccer télleg kész lesz az emnullás? hehe, lezárják, s megkerülheted budapestet "utolsó lehetõségként"! :-)) felépült egy 40 éve tervezett híd... hozsánna néked! mi lesz a következõ? valami gáztározó, nem? MEGYÜNK! Istenuccse!
ha itt lezárnak egy utcaszakaszt, vmi kritikálé mássz néven, akkor is anyám csuklik egy órán keresztül.. nemhogy verseny. áhh.
Posted 2007. August 09. - 12:03

Posted 2007. August 08. - 11:00

A szóbanforgó rendezvényrõl meg az azért sejthetõ volt, hogy nme igazi verseny lesz, valószínûleg a rendezõk nem is akarták annak, fõleg mivel gyalogosokról, görkorisokról és kisgyerekekrõl is szó volt. (Nyilván valójában másról volt szó: az erre fordítható pénzösszeg "helyes elhelyezésérõl"...) Ezekbõl a körülményekbõl is látható volt, hogy nem lehet versenyt rendezni (aki komolyan akart tekerni az az elõzetes infók -- és azok hiánya miatt -- el se ment ide). Ezt csak az autópályaszakaszok átadásakor volt lehetséges. A (más) beszámolók alapján meg alig múlta alul egy átlagos magyar "verseny" színvonalát, volt már több ilyen: a frissítõ kútvíz, ami nem a befutónál van, hanem közkút, vagy ha nem éppen elfogyott, 36C-ban nincs vagy nem elérhetõ a versenyközbeni frissítés hosszútávon, az obligát finom (ipari)zsíroskenyérrõl kánikulában nem is szólva.
Posted 2007. August 07. - 23:14

AZ ÓZDI KERÉKPÁROS EGYESÜLET 2007. 08. 26-ÁN RENDEZI ÉVES OX HEGYIKERÉKPÁROS VERSENYÉT ÉS A TITÁN KUPA III. FORDULÓJÁT. Helyszín: Ózd, Szt. István út, Vadvirág kisvendéglõ (Újvárostéri Általános Iskola mögött)
Titán kupa rajtok:
• 10 órától U7, U9
• 10:30 –tõl U11, U13
• 11 órától U15,U17
A fiúk és lányok rajtoltatása egyszerre történik
EREDMÉNYHIRDETÉS 12:30-TÕL
Az U19 és az a feletti kategóriák (felnõtt férfi/nõi, master) rajtja 13 órakor történik!
A pálya: 4,2 km hosszú, 150 m szintemelkedésû változatos terepviszonyú körpálya.
EREDMÉNYHIRDETÉS: 15:30-TÕL
A korcsoportok, fiú és lány kategória különválasztva:
U7-es kategória: 2001-ben vagy késõbb születettek
U9-es kategória: 1999-2000-ben születettek
U11-es kategória: 1997-1998-ban születettek
U13-as kategória: 1995-1996-ban születettek
U15-ös kategória: 1993-1994-ben születettek
U17-es kategória: 1991-1992-ben születettek
U19-es kategória: 1989-1990-ben születettek
Felnõtt férfi kategória: 1968-1988 születettek
Felnõtt nõi kategória: -1988 születettek
Master kategória: -1967 születettek
Versenytávok:
U7 - 2 kicsi kör
U9 – 3 kicsi kör
U11 – 4 közepes kör
U13 – 6 közepes kör
U15 fiú – 2 nagy kör, U15 lány - 1 nagy kör
U17 fiú - 3 nagy kör, U17 lány – 2 nagy kör
U19 fiú - 4 nagy kör
Felnõtt nõi (U17 felett): 3 nagy kör
Felnõtt férfi - 5 nagy kör,
Master - 3 nagy kör,
Nevezés: 8:30 órától (Titán kupa 800 FT, a felnõtteknek 1500 FT)
Díjazás: minden kategória elsõ helyezettje serleget kap, minden kategória 1-3 helyezettjét éremmel és tárgyjutalommal díjazzuk. Minden résztvevõ egy tál bográcsost kap!
Bõvebb információ, nevezés :
Rendezõ: Ózdi Kerékpáros Egyesület – Frölich Tamás
E-mail: ozdi.ke@citromail.hu Web: www.okeracing.fw.hu
Telefon: 20/569-9231
A FEJVÉDÕ HASZNÁLATA MINDEN KATEGÓRIÁBAN KÖTELEZÕ!!!
Life is TOO Short, RIDE HARD
<> GSK <> MATA <> GoFAST <>
Bundáskenyééér
Posted 2007. August 07. - 11:55

Ennek ellenére ez is nagy élmény volt nekem, ugyanis az amatõr szervezésnek és a "rossz" idõpontnak köszönhetõen gyenge volt a mezõny (egy DH-s srác a huszonpár kilós bringájával 20. lett

Szóval a hídépítõknek köszönet, hogy egyáltalán volt valami, de a tanulság az, hogy hozzáértõ ember(ek)re kéne bízni az ilyen dolgokat...
Aki valami csoda folytán rendelkezik eredménylistával valamelyik versenyrõl, az Osama' meg!

Posted 2007. August 06. - 19:41

Én azt mondom, hogy szerencsére csak 5-600 bringás jött el.
A Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség nevében mi is jeleztük, hogy szívesen megrendeznénk ezt az egyedülálló eseményt, mely többé valószínû nem tér vissza. ....
Éppen ezért nem szép, hogy én írom ezeket a sorokat, de kibukik belõlem, mert elszomorító volt az amit tapasztaltam a „versennyel” kapcsolatban.
8 héttel ezelõtt hívtam fel az illetékeseket – már aki fogadta a hívást vagy visszahívott, hogy szeretnénk egy kerékpáros napot rendezni a híd átadásával kapcsolatban. Akkor azt mondták, hogy még nem tudják milyen programot szerveznek, döntés július 9-én lesz. Felhívtam a figyelmüket, hogy az 1 hónap igen kevés idõ arra, hogy színvonalas rendezvényt megszervezzünk és meg is hirdessük. Én 1.000-1.500 fõ kerékpáros részvételét ígértem, ha megbíznak minket az esemény megszervezésével. - hiszen van tapasztalatunk az amatõrök, profik, hobbysták, gyerekek kerékpáros rendezvényeivel kapcsolatban. Ezek után vissza sem hívtak….
Mielõtt leírnám az esemény általam átélt kellemetlenségeit, azért a pozitív dolgokat is meg kell említeni:
Nagy felhajtás, a híd alatt eszem-iszom, rendezvénysátor, hatalmas parkoló kialakítása és legalább 10.000 ember. Igaz nem egyszerre, de egész nap legalább annyi, ha nem több. … ennyi volt a pozitívum.
Sajnos ebbõl 10.000 érdeklõdõbõl talán 5-600 volt kerékpáros, akik regisztráltatták magukat és talán 200 aki nem regisztrált. Persze a híradásokban ennek többszörösét hangoztatták.
Ezt az adatot igaz a hasamra ütve írom, no meg azért, mert a hivatalos felnõtt rajt elõtt 1/4 órával regisztráltattam magam és akkor érték el a felnõtteknél a 350. indulót.
Az apró, de sok kicsi bosszúság, ami a felhõtlen bringázást vagy versenyzést ezen a szép napon nem segítette elõ:
A parkoló a regisztrációtól 500 – 1.000 m-re volt murvás úton felfelé. Én ismertem a terepet és a bringás cipõmet hátizsákban vittem, hogy ne tegyem tönkre a talpát. Montisoknak jó kis terep volt a parkolótól a regisztrációig és onnan a rajtig, de versenybrinyóval csak defekt bevállalásával volt érdemes felülni. … elõzetesen telefonon érdeklõdtem és a felvilágosításkor, nekem 30 m-t mondtak a parkoló és a regisztráció között. Még szintkülönbségben is többnek kellett lennie, hiszen a híd 88 m magas.
Beálltam az asztalhoz és pillanatok alatt kitöltöttem a papírocskát, amin a néven, a születési idõn kívül, csak a várost kellett feltüntetni - ennek késõbb lesz jelentõsége. Megkaptam a rajtszámot, de a rajtszámhoz nem volt biztosítótû, … mert öntapadós rajtszámot adtak. – persze, akkor nem is kell biztosítótû! Én kis oktondi. Ez az öntapis megoldás alapból jó ötletnek tûnt és töprengtem is, hogy mennyi pénzt kérhettek a gyártók a rajtszámért, de rögtön világossá vált, hogy házi gyártmány. Az etikett címke minõségû öntapadós papír nem ragadt meg a kerékpáros mezen. No mégiscsak kellett volna a biztosítótû…. Ezért azt javasolták a rendezõk, hogy a célba érkezéskor vegyük majd elõ... 50-es tempónál Olimpiai ötpróbás "nagyon széles" maratonkapun – esetleg többed magammal - áthaladva elõvenni??.... No sebaj összehajtogattam és eltettem zsebre - úgy sincs esélyem az elsõ 30-ban lenni - majd elõveszem, ha beértem....
Amikor felmásztunk a hídfõhöz, addigra (14:20 h) a 14 év alattiak hátát láttuk az úton (ezek a 3-4-5-6 évesek voltak), sõt az elsõk már visszafelé jöttek (na õk voltak a 14 körüliek). Együtt indították a 3-14 éves korosztályt! – és nem a hídon versenyeztek, hanem elküldték õket az ellenkezõ irányba, Balatonszárszó felé! Gyorsan beálltunk a rajthelyre, merthogy nem szembõl érkezik a kicsik mezõnye. Én is elõre - na nem az esélyesség miatt - hanem a fényképek miatt. 14:30 h mindjárt rajtolunk - gondoltuk. Aztán még álltunk egyhelyben legalább 20 percet, mert meg kellett várni az utolsó kis törpikét (3 éves volt) - egyem a szívét. Minden elismerésem az övé, letekert 8 km-t.
Lemerevedésrõl nálunk szó sem lehetett, mert bemelegíteni sem tudott senki - hiszen az út le volt zárva. - nekem meg úgyis mindegy volt, csak zsibbadt a lábam.
Szóval megvártuk a legutolsó 14 év alatti célba érõt is.
Ekkor derült ki, hogy a "zárókocsi" az nálunk elõre megy a fordítóhoz, mert azt egész délelõtt 20-30 bólyával nem tudták kijelölni a rendezõk, és vártunk még 10 percet, amire ezt megtették.
Közölték velünk, hogy jobbra tartással közlekedjünk, mert a fordító után egymással szembe fogunk bringázni. Még szerencse, hogy csak 400-an voltunk a szervezõk tervezett 2-3000 bringásához képest. Így, hogy ilyen kevesen voltunk azért nem volt ez annyira veszélyes, mert kb.: másfél km-t a sztráda másik oldalán jöttünk visszafelé és talán 100-150 túrázóval találkoztam a visszaterelés után. Persze az elsõk azok jóval többel, de volt egy felvezetõ motorosuk.
Ekkor már nagyon fogytán volt az erõm - már megtettem több mint 10 km-t, horpadt a homlokom a légvételtõl, de szerencse, hogy csak attól, mert sikerült elkapnom a fejem egy elgörbült láthatatlan tartóoszlop elõl, ami éppen fél méternyire, fejmagasságban benyúlott az útra. Persze aláírtam a regisztrációnál, hogy saját felelõségemre indulok. – és ha valaki fennakadt volna? - Szerencse, hogy nem 2-3000-en voltunk.
Közeledtem a hídhoz újra. Na majd a lejtõn még megfogok egy-két kollégát gondoltam magamban a 20-25. hely környékén, de akkor vettem észre, hogy jónéhányan a kanyar elõtt, ahol nem látta senki õket, megvárták míg az elsõ kb.: 15-20 versenyzõ elhaladt és a nagy pihenésbõl elindultak a cél felé. Így a tisztasága is elmúlott ennek az amatõr versenynek. Persze összeszedtem minden maradék erõmet és sokukat lesprinteltem a célig. Örültem, hogy szerencsésen beértem és a nem ütött el egy munkagép sem, amikkel a bálványosi elágazónál a budapesti lejárót még javában építették a verseny ideje alatt is. Milyen szerencse, hogy nem voltunk 2-3000-en!
Beértem a célba ahol láttam legalább 2000 palack ásványvizet, de abból senki nem adott a kezünkbe egyet sem és mivel az a célkapu beérkezõ oldalán volt, ezért sokan vissza sem mentek érte. Míg én is azon gondolkodtam, hogy visszamenjek-e vízért vagy ne, kaptam a kedvesemtõl inni. A nagy kimerültségemben akkor jutott eszembe, hogy a rajtszámom a zsebemben van, így nem tudom meg a büdös életben, hogy hányadiknak értem be. Elõvettem a zsebembõl és csodák csodája a rajtszámomból egy maszatos folt maradt. Rögtön kiderült számomra, hogy tintasugaras nyomtatóval nyomtatták a rajtszámokat és az izzadtság nem tett jót neki. Mivel hivatalosan be sem értem a célba, no meg a pár, csak 4 km-t tekerõ, aki elõttem ért be, megakadályozta a sprintversenyben való indulásomat. – lehet egyébként, hogy az elsõ 20-ban benn sem voltam. Igaz ezt egyáltalán nem bántam, mert 2 év kihagyás után éppen elég volt nekem ez a 16 km is, pláne, hogy a meghirdetett 16 órás rajtja helyett 16:40-kor rajtoltatták el az elsõ párost hegynek felfelé. A 20 versenyzõ, aki indulhatott a „spintversenyben” is, egy kicsit eléhezett, mivel minden csúszott 40-50 percet és senki nem tudta pontosan, hogy mikor is következik a köv. versenyszám. A kajálda, az lent volt a parkolókkal egy szinten, úgy 7-800 m-re a verseny rajtjától, jó kis murvás hegyi úton lehetett volna eljutni oda is, no meg vissza.
Volt csapattársam Horváth Zoltán nyerte a 16 km-t és a hegyi sprintversenyt is. A meghirdetett értékes díjazás, amit kapott: mindkét futamért 1-1 3 l-es pezsgõ, kupa és egy póló. A 2., 3. helyezettek egy picit jobban jártak, mert a pezsgõ, kupa és póló mellé kaptak egy (kazettás) walkmant is! A legidõsebb résztvevõ is nyert valamit, de mivel nem volt már ott, soha nem kapja meg a díját. – nem tudják elküldeni neki, mert a regisztrációs lapocskán cím az nem szerepelt….
Összegzés:
Bánt, hogy amikor 43 milliárd forintért a mi pénzünkbõl építenek egy hidat, amikor 10.000 gyalogos, autós elõtt lehetett volna népszerûsíteni a kerékpáros sportot is, amikor x milliót elköltöttek ezen a napon a megrendelõk az egész rendezvényre, akkor nem fordítottak gondot arra, hogy a megszólított kerékpárosok el is tudjanak jönni. Szerintem, egy egyszeri, megismételhetetlen alkalmat, a kellõ odafigyeléssel kellett volna elõkészteni, Gondolok arra, hogy ezen a hétvégén volt egy monti maraton, volt országúti elit verseny kettõ is és az utánpótlás OB is ezen a hétvégén került megrendezésre. Ismerve a kerékpárosokat (amatõrök és profik egyaránt) 16 km-ért és ilyen értékes díjakért nem fognak a hídért sem leutazni, fõleg akkor nem, ha aznap v. másnap komoly verseny van a szeretett sportágában. A rangját egy eseménynek a résztvevõi létszám és a profik részvétele adja, persze nem mellékes a díjazás sem. A kerékpáros verseny rendezõi nem tudom mit rendeztek ezidáig, mert a kerékpáros sportra nem igazán voltak felkészülve. Szerencséjük, hogy nem voltunk 2-3.000-en.
Remélem, hogy a Hídépítõ Zrt. a híd építéséhez bevont alvállalkozókat jobban megválogatta, mint a nyíltnapon a kerékpáros verseny lebonyolításával megbízott rendezõket! Ha nem, Isten mentsen bennünket a kicsi, de sok híbától, ami ott katasztrófát okozhat.
A híd felépült. Az építõiknek gratulálok! Óriási meló lehetett.
Ettõl kezdve a hidat használják az autósok balesetmentesen!
Posted 2007. August 01. - 13:44

Posted 2007. July 31. - 19:42

tuti jo lesz a verseny, de én kiváncsi lennék, hogy a talajszinten mennyivel lassabban lehet haladni! ha lenne lent egy jo minõségû szervizut ki lehetne probálni! szerintem ennyi pénzböl a terepszinen, kicsit több földmunkával kb 10X ennyi utat lehetett volna épiteni! (kerékpárutat már meg sem emlitem)
Ha eljössz meglátod mekkora szintkülönbségek vannak. Miért is kellett a viadukt?
Posted 2007. July 31. - 18:15

Posted 2007. July 31. - 14:59

Posted 2007. July 31. - 12:57

Egyébként nem csak a bicikliseknek, de bárki másnak utolsó alkalom a hídon gyalogolni vagy a panorámát nézegetni/fotózni. Mivel nincs leálló sáv, valamint igen magasak a korlátok nem igen lehet nézegelõdni.
Tehát a megnyitás elõtt ilyen-olyan nyílt napos rendezvényeket szerveznek, mint utolsó lehetõség.
Posted 2007. July 31. - 11:21