Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Started by
MJani01
, 2007. July 15. 18:42
Posted 2010. August 02. - 21:34
Ami még nagyon tetszett jön a célba a barátnõm speeker : Jön egy Száguldó Virág hosszútávos ...................... HOOOOOSSZÚÚÚTÁÁÁÁVOOOS ????? ( Vettünk egy hosszútávos ffi nevezést de nem iratuk át) a középtávon indult természetesen a középtávosokkal indult annak is a végén mert nem szeret versenyezni inkább csak túrázni mindenesetre mókás volt.
H.Zoli remek képeket készítettél ismét eddig ez tetszik a legjobban.
Picasa Webalbumok - Zoltán - 2010.08.01 Bü...
H.Zoli remek képeket készítettél ismét eddig ez tetszik a legjobban.
Picasa Webalbumok - Zoltán - 2010.08.01 Bü...
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 02. - 21:10
Õ vajon mitõl rémült meg ennyire? Picasa Webalbumok - Zoltán - 2010.08.01 Bü...
Patakátkeléses fotó engem is érdekelne nagyon.
hát, én még kikerekedõ szemeket nem láttam
Posted 2010. August 02. - 20:53
Õ vajon mitõl rémült meg ennyire? Picasa Webalbumok - Zoltán - 2010.08.01 Bü...
Posted 2010. August 02. - 20:47
Ez az eddigi kedvenc képem. Nem ismerem a rajta levõ arcot, de példásnak tartom, hogy lehozta azt a belsõt. Max Respect!
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. August 02. - 20:02
Egyik patak átkelésnél (középtáv) - fotóztak többen is, ezeket a képeket várom... valaki esetleg találkozott már velük?
Posted 2010. August 02. - 18:46
Igen ismerem a szegedi versenyt. A Szeged-Kecskemét M5 közötti autópálya szakaszt azért említettem mert sík-széles és a kanyarok is elég nagy ívûek;)
Posted 2010. August 02. - 17:57
Sziasztok!
Rég jártam erre, versenyen pedig még régebben (sérülés miatt). Konkrétan az elsõ versenyem volt idén Elõször is köszönöm a képeket HZolinak és a többieknek. Egyáltalán nem vagyok az a fikázós típus, és eddig a Bükköt kifejezetten kedveltem. Ez az idei óriási visszalépés volt az elõzõekhez képest, szinte mindent leírtak már elõttem. Magával a pályával nem volt különösebb gondom, a kijelölés is rendben volt, de ezzel elmondtam minden pozitívumot.
Más. Aki sír a nettó idõ miatt. Ha olyan vagy akinek ez számít, gondolom beszólítanak, hisz erre van a beszólítás. Akkor indulhatsz az elejérõl. Ha nem, akkor mi a fészkes fenének lovagoltok ezen ennyit ? Nem azon a 2 percen fog múlni.
Mindezektõl függetlenül élveztem, de sokat romlott a Bükk Maraton színvonala számomra ezek után.
PS: A korábbi indítás nonszensz. Engem sem érintett, de elképzelni sem tudom hogy engedhet egy versenybíró ilyesmit.
Rég jártam erre, versenyen pedig még régebben (sérülés miatt). Konkrétan az elsõ versenyem volt idén Elõször is köszönöm a képeket HZolinak és a többieknek. Egyáltalán nem vagyok az a fikázós típus, és eddig a Bükköt kifejezetten kedveltem. Ez az idei óriási visszalépés volt az elõzõekhez képest, szinte mindent leírtak már elõttem. Magával a pályával nem volt különösebb gondom, a kijelölés is rendben volt, de ezzel elmondtam minden pozitívumot.
Más. Aki sír a nettó idõ miatt. Ha olyan vagy akinek ez számít, gondolom beszólítanak, hisz erre van a beszólítás. Akkor indulhatsz az elejérõl. Ha nem, akkor mi a fészkes fenének lovagoltok ezen ennyit ? Nem azon a 2 percen fog múlni.
Mindezektõl függetlenül élveztem, de sokat romlott a Bükk Maraton színvonala számomra ezek után.
PS: A korábbi indítás nonszensz. Engem sem érintett, de elképzelni sem tudom hogy engedhet egy versenybíró ilyesmit.
Posted 2010. August 02. - 17:56
Monti verseny lesz szegeden,de inkább terep-verseny....lsd. a topicot.
Nem volt rossz ez a verseny,csak sajnos a tárkányi itató után majdnem hasmenést kaptam valamitõl.. : (
-A sár nem volt vészes nem is baj, hogy kihagyták azt a 8 km-t kíváncsi lettem volna,hogy milyen dagonya van ott...
-Szerencsére a szálláson volt mosó.
-Kaja határeset volt
-Póló tényleg jó minõségû lett
-a Középtáv szerencsére jó ki lett jelölve...
-A rázatón a végén hazai érzéseim voltak... : )
Nem volt rossz ez a verseny,csak sajnos a tárkányi itató után majdnem hasmenést kaptam valamitõl.. : (
-A sár nem volt vészes nem is baj, hogy kihagyták azt a 8 km-t kíváncsi lettem volna,hogy milyen dagonya van ott...
-Szerencsére a szálláson volt mosó.
-Kaja határeset volt
-Póló tényleg jó minõségû lett
-a Középtáv szerencsére jó ki lett jelölve...
-A rázatón a végén hazai érzéseim voltak... : )
Team Heavy Pedál Szeged
Posted 2010. August 02. - 17:24
[quote name='Kati'][quote name='MJani01']Hülyeségeket ne beszéljünk!
1. Ez egy mezõnyVERSENY, nem idõfutam! Mindenki ideje egyszerre indul.
Nem ismerem a UCI szabályait, ha ezt írja elõ mezõnyversenyre, akkor ezt kell szeretni. De akkor legalább tegyenek ki egy listát az egyéni eredményekrõl is, ha ez technikailag megoldható, mert elõfordulhat, hogy valaki nem tudja lemérni az idejét valamilyen oknál fogva.
És ha lehet, a rajtolást ne olyan terepen szervezzék, ahol rögtön a kapu után beszûkül a pálya és még egy éles kanyar is van benne. Tudom, nem egyszerû megfelelõ helyet találni egy ilyen kis faluban. Legközelebb talán majd jobban átgondolják a szervezõk, hogy a rajtnak nagyobb áteresztõképességû utat kell kitalálni. Vagy, ahogy azt például a Gardán is csinálják, legyenek startblokkok.[/QUOTE]
Ez nagyon tetszik a legközelebbi Monti verseny Szeged és Kecskemét között lesz az M5-ön a kanyarok elõtt rendõrök zászlóval fognak integetni;)
Ami
+tetszett a pálya
+kis sár nekem ez még a vidám kategória
+kaja sós és édes is
+póló minõsége
Ami nem
- Bringa mosó 90 perc tragikus ha igény tartanak rá jövöre viszek egyet akkor már lesz 4 db (33% javulás)
és még felajánlok 20m slagot is ebbõl kijön még két slagos bringa mosó (200% javulás)
- a tésztán az egy egész evõ kanálnyi szósz
- a pálya és a versenyközpontot megközelítõ út közös szakasza ami nem egészen két sávos út BALESETVESZÉLYES!!
A rövid táv korábbi rajtja nem érintett, De felháborító szerintem, jó páran visszakérhetnék a nevezési díjat
Nem ismerem a UCI szabályait, ha ezt írja elõ mezõnyversenyre, akkor ezt kell szeretni. De akkor legalább tegyenek ki egy listát az egyéni eredményekrõl is, ha ez technikailag megoldható, mert elõfordulhat, hogy valaki nem tudja lemérni az idejét valamilyen oknál fogva.
És ha lehet, a rajtolást ne olyan terepen szervezzék, ahol rögtön a kapu után beszûkül a pálya és még egy éles kanyar is van benne. Tudom, nem egyszerû megfelelõ helyet találni egy ilyen kis faluban. Legközelebb talán majd jobban átgondolják a szervezõk, hogy a rajtnak nagyobb áteresztõképességû utat kell kitalálni. Vagy, ahogy azt például a Gardán is csinálják, legyenek startblokkok.[/QUOTE]
Ez nagyon tetszik a legközelebbi Monti verseny Szeged és Kecskemét között lesz az M5-ön a kanyarok elõtt rendõrök zászlóval fognak integetni;)
Ami
+tetszett a pálya
+kis sár nekem ez még a vidám kategória
+kaja sós és édes is
+póló minõsége
Ami nem
- Bringa mosó 90 perc tragikus ha igény tartanak rá jövöre viszek egyet akkor már lesz 4 db (33% javulás)
és még felajánlok 20m slagot is ebbõl kijön még két slagos bringa mosó (200% javulás)
- a tésztán az egy egész evõ kanálnyi szósz
- a pálya és a versenyközpontot megközelítõ út közös szakasza ami nem egészen két sávos út BALESETVESZÉLYES!!
A rövid táv korábbi rajtja nem érintett, De felháborító szerintem, jó páran visszakérhetnék a nevezési díjat
Posted 2010. August 02. - 17:20
X-iont táplálékkiegészítõk/fotok/MTB/0801-Bukk-Maraton
nemrég óta az x-iont képei is fent vannak, szuper
nemrég óta az x-iont képei is fent vannak, szuper
Posted 2010. August 02. - 17:11
Lefogadom, hogy akinek számít az eredmény, vagyis részt vesz a Magyar Kupa versenysorozatban, van versenyengedélye, az mind ott állt az elsõ három sorban mindhárom távon. Erre való a beszólítás. Õk 5 másodpercen belül haladnák át a rajtvonalon A nettó idõ biztos jó dolog, de egy minden tekintetben amatõr versenyzõnek édes mindegy, hogy 5:31:12 vagy 5:32:56 az ideje. Nem ismerek olyan, tömegrajtos verseny ahol nettó idõt mérnek. Legfeljebb az idõeredményeken alapuló selejtezõknél van értelme, de olyan meg itthon nincs.
Bringát mosni kizárólag slaggal vagy nagynyomásúval nem lehet! Minimum egy kefe kell, meg 15-20 perc. Sok saras verseny után mostam már le látszólag teljesen a gépem, de száradás után mindenhol sárfoltos volt. A befutó után nem úgy kell lemosni a bringát, hogy este vacsorázni lehessen rajta, hanem csak annyira, hogy a kocsit ne koszolja össze. Na most, ami a nagynyomásúval nem jön le, az mégis hogyan hullana le a csomagtartóban? A kívül szállított bringákra meg úgyis ráragad a sok rovar.
Bringát mosni kizárólag slaggal vagy nagynyomásúval nem lehet! Minimum egy kefe kell, meg 15-20 perc. Sok saras verseny után mostam már le látszólag teljesen a gépem, de száradás után mindenhol sárfoltos volt. A befutó után nem úgy kell lemosni a bringát, hogy este vacsorázni lehessen rajta, hanem csak annyira, hogy a kocsit ne koszolja össze. Na most, ami a nagynyomásúval nem jön le, az mégis hogyan hullana le a csomagtartóban? A kívül szállított bringákra meg úgyis ráragad a sok rovar.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. August 02. - 17:01
Nyertél volna? Nem értem, ezen mit lovagoltok ennyit.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. August 02. - 16:18
[quote name='MJani01']Hülyeségeket ne beszéljünk!
És ha lehet, a rajtolást ne olyan terepen szervezzék, ahol rögtön a kapu után beszûkül a pálya és még egy éles kanyar is van benne. Tudom, nem egyszerû megfelelõ helyet találni egy ilyen kis faluban. Legközelebb talán majd jobban átgondolják a szervezõk, hogy a rajtnak nagyobb áteresztõképességû utat kell kitalálni. Vagy, ahogy azt például a Gardán is csinálják, legyenek startblokkok.
És ha lehet, a rajtolást ne olyan terepen szervezzék, ahol rögtön a kapu után beszûkül a pálya és még egy éles kanyar is van benne. Tudom, nem egyszerû megfelelõ helyet találni egy ilyen kis faluban. Legközelebb talán majd jobban átgondolják a szervezõk, hogy a rajtnak nagyobb áteresztõképességû utat kell kitalálni. Vagy, ahogy azt például a Gardán is csinálják, legyenek startblokkok.
Posted 2010. August 02. - 15:47
Mint minden versenynek ennek is megvoltak nekem is a pozitív-negatív élményei. Az arra érdemes "fikázásokat" igen is építõ jelleggel kell venni s bár tudjuk, mindig lesznek elégedetlen arcok, de azért a szervezõk csak képesek külön választani az ilyen egyéni "nyavalygós" problémákat a tömeg gondjaival.
Mivel én középtávon indultam csak most megdöbbenve olvastam és óriási baklövésnek tartom hogy a kihirdetett idõpontnál hamarabb engedték el a rövidtávot, nem is értem hogy végiggondolta valaki amikor ezt a lépést meglépte?Továbbá azt sem értem ha ez volt a 10. Bükk marci akkor hogyan tudták ennyire alulméretezni a parkoló helyek számát hisz tapasztalat volt bõven az elmúlt évekrõl?Annak örülõk hogy kivették a járhatatlan pályarészt de annak meg kifejezetten nem örültem hogy 40 percet álltam sorba verseny után a tûzõ napon hogy lemoshassam a biciklimet ezt sem sikerült 10 év alatt belõni hogy mennyi nagynyomású mosót kell kirakni fõleg akkor amikor mindenki nyakig saras?Ez így verseny után nem igazán esett jól, elfáradva....
Jól esett viszont hogy a kajás brigád megfelelõ létszámmal gyorsan szolgálta ki a tömeget és pörgött a sor elég gyorsan. A kapott poló is mutat valami néminemû elõrelépést remélem ez a tendencia folytatódik és lassan elérjük azt hogy a nagy részét nem olajos rongynak kell bevetni. A pálya nyomvonala a sár ellenére is élvezetes volt sok szurkoló is erõt adott, bár az tény hogy a végén a zögykölödést szívesen kihagytam volna.
Öko témában én a szervezõk/erdõgazdaság/illetékesek helyében simán kizárással/pénzbünti/stb. büntetném akik az frissitõ pontokon kivül elhajitják a szemetüket.
Mivel én középtávon indultam csak most megdöbbenve olvastam és óriási baklövésnek tartom hogy a kihirdetett idõpontnál hamarabb engedték el a rövidtávot, nem is értem hogy végiggondolta valaki amikor ezt a lépést meglépte?Továbbá azt sem értem ha ez volt a 10. Bükk marci akkor hogyan tudták ennyire alulméretezni a parkoló helyek számát hisz tapasztalat volt bõven az elmúlt évekrõl?Annak örülõk hogy kivették a járhatatlan pályarészt de annak meg kifejezetten nem örültem hogy 40 percet álltam sorba verseny után a tûzõ napon hogy lemoshassam a biciklimet ezt sem sikerült 10 év alatt belõni hogy mennyi nagynyomású mosót kell kirakni fõleg akkor amikor mindenki nyakig saras?Ez így verseny után nem igazán esett jól, elfáradva....
Jól esett viszont hogy a kajás brigád megfelelõ létszámmal gyorsan szolgálta ki a tömeget és pörgött a sor elég gyorsan. A kapott poló is mutat valami néminemû elõrelépést remélem ez a tendencia folytatódik és lassan elérjük azt hogy a nagy részét nem olajos rongynak kell bevetni. A pálya nyomvonala a sár ellenére is élvezetes volt sok szurkoló is erõt adott, bár az tény hogy a végén a zögykölödést szívesen kihagytam volna.
Öko témában én a szervezõk/erdõgazdaság/illetékesek helyében simán kizárással/pénzbünti/stb. büntetném akik az frissitõ pontokon kivül elhajitják a szemetüket.
Posted 2010. August 02. - 14:33
hidd el még a bringások a leg tudatosabb környezetvédõk
Én elhiszem, sõt, nagyon egyetértek. De nem is erre utaltam, hanem hogy a lemosott olaj akkor is a természetbe jut, ha a hivatalos mosóban kerül ki. (Viszont hogy rögtön meg is cáfoljam magam, a szántóföld sokkal toleránsabb erre, mint a patak. Az elõbbinek - kis túlzással - már úgyis mindegy, nem tekinthetõ természetes élõhelynek, míg az utóbbi egy érzékeny ökoszisztéma. Na, ennyit a tudomány érdekességeibõl mára.)
Posted 2010. August 02. - 14:00
szemüveget kérdeztem, nem az enyém volt a célnál. 3 óráig jártam Náluk többször...
bringamosás:
annyira elég lecsapatni, hogy be tudd tenni a kocsiba. otthon meg mehet részletesen a mosás.
"veserázatós utolsó 100 méter": na bumm. volt 30-50-80 km, ami meg jó volt...
terepkerékpár verseny - mond ez valami?
amúgy két hete az XCO OB-n szintén voltak ilyen szakaszok. igen, az is $z@r volt, de ha az a pálya, akkor azon versenyzünk, vagy elmegyünk országútizni
labidani
köszi!
grat a harmadik helyzez!
bringamosás:
annyira elég lecsapatni, hogy be tudd tenni a kocsiba. otthon meg mehet részletesen a mosás.
"veserázatós utolsó 100 méter": na bumm. volt 30-50-80 km, ami meg jó volt...
terepkerékpár verseny - mond ez valami?
amúgy két hete az XCO OB-n szintén voltak ilyen szakaszok. igen, az is $z@r volt, de ha az a pálya, akkor azon versenyzünk, vagy elmegyünk országútizni
labidani
köszi!
grat a harmadik helyzez!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. August 02. - 13:51
Posted 2010. August 02. - 13:35
Ez tényleg így van. A legjobbak nem üvöltenek, elmennek mint a gyorsvonat. Buruczki és Melts mentek el mellettem akkora tempóval, hogy ha ordítanak akkor sem lett volna idõm semmit csinálni. De nem is kellett. Megoldották.sokszor nem is szoktam szólni, kiugrok a nyomból aztán vissza a nyomba és ennyi.
Posted 2010. August 02. - 13:07
Hülyeségeket ne beszéljünk!
2. A jelölés csak azért tûnt jónak, mert egyértelmûek voltak az utak (fõleg egy helybélinek), különben elég ritka volt.
3. A versenyszervezõk a profitért (és persze mert szeretik csinálni) szervezik versenyeket. Az "örüljetek, hogy van verseny" mentalitást gyorsan el kell felejteni.
Szeretem a Bükköt, a pályát, mondjuk vicces, hogy a nagy kör kb 80%-ban van a szilvásban is, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Ja és ahogy ígértem elkopott dry2-vel mentem hátul, 3szor 2m-re kellett leszállnom miatta, lefelé kicsit viccesebb volt, de megoldottam.
Velem nem szokott gondja lenni a más távosoknak amikor utolérem õket, nem ordítom le a fejüket, de azt kell kell mondanom hogy amikor lejtõn hátulról érkezünk sokszor 20km/h vagy több a sebességkülönbség és nincs idõ elõre kiabálni, én sokszor nem is szoktam szólni, kiugrok a nyomból aztán vissza a nyomba és ennyi.
Írtam a versenyrõl is beszámolót: M
2. A jelölés csak azért tûnt jónak, mert egyértelmûek voltak az utak (fõleg egy helybélinek), különben elég ritka volt.
3. A versenyszervezõk a profitért (és persze mert szeretik csinálni) szervezik versenyeket. Az "örüljetek, hogy van verseny" mentalitást gyorsan el kell felejteni.
Szeretem a Bükköt, a pályát, mondjuk vicces, hogy a nagy kör kb 80%-ban van a szilvásban is, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Ja és ahogy ígértem elkopott dry2-vel mentem hátul, 3szor 2m-re kellett leszállnom miatta, lefelé kicsit viccesebb volt, de megoldottam.
Velem nem szokott gondja lenni a más távosoknak amikor utolérem õket, nem ordítom le a fejüket, de azt kell kell mondanom hogy amikor lejtõn hátulról érkezünk sokszor 20km/h vagy több a sebességkülönbség és nincs idõ elõre kiabálni, én sokszor nem is szoktam szólni, kiugrok a nyomból aztán vissza a nyomba és ennyi.
Írtam a versenyrõl is beszámolót: M
A sebesség mindent megold.