Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
hogy egy kicsit pozitívabb dolog is legyen!

Srácok!
Gratulálok mindenkinek aki célba ért! Örülök, hogy egy két emberrel jót meccselhettem.
A pálya szenzációs volt. Kijelölés nagyon jó volt! Ebben a melegben lehetett volna egy-kettõvel több frissítõ, de ha készült az ember , ki lehetett bírni.
Itt szeretném megköszönni annak a családnak-társaságnak aki a közép táv utolsó frissítõje elõtt 10km-el egy forrásból hozott vizet! Nagyon köszönöm, nagyon jól esett a friss, hideg hûsítõ víz!

A célterület szétrázott, gondolom nem voltam vele egyedül. Nem is emlékszem, hogy lett volna még rossz szakasz a pályában. Nekem tényleg nagyon bejött a pálya, fõleg az utolsó singletrack lefelék!
A diós lekváros tészta is fini volt

Szóval jó kis verseny volt! Köszönöm, Gratulálok, ...

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Zsolti: megrökönyödve olvasom írásod. Nagyon sajnálom ami történt. :(

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Követeld vissza a pénzed. Semmiféle szintidõ nem volt kiírva sehol csak annyi hogy 17-ig be kell érkezni.
Ez esetedben szerintem bárhonnan nézve nehezen lenne megkérdõjelezhetõ.
Amúgy ha a hosszútáv nem lenne az amatõröké is, akkor bõven elég lenne 5 órás szintidõ rá, nem kellene 8 óra... tehát ez sem lehet kifogás.

Köszi Neked is, meg az elõtted szólónak is, de a pénz nem gyógyír a csalódásra. Rá voltam készülve valamire, és nem engedték végigcsinálni, pedig számomra ez fontos lett volna.
Sokkal inkább fontos, hogy magyarázatot várnék a szervezõktõl, ezért a gondolataimat elküldtem Nagy Ádám részére is.

Ha pedig nincs elfogadható magyarázat, nyilvánosan kérjenek elnézést azoktól a versenyzõktõl, akiket megfosztottak a célba jutás örömétõl! Megjegyzem nem túl sokan lehetünk, ezért a legtöbb résztvevõ számára nincs súlya a dolognak. Az elv viszont fontos: a versenykiírást be kell tartani mind a szervezõknek, mind a résztvevõknek!

Jaunte

Jaunte

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Követeld vissza a pénzed. Semmiféle szintidõ nem volt kiírva sehol csak annyi hogy 17-ig be kell érkezni.
Ez esetedben szerintem bárhonnan nézve nehezen lenne megkérdõjelezhetõ.
Amúgy ha a hosszútáv nem lenne az amatõröké is, akkor bõven elég lenne 5 órás szintidõ rá, nem kellene 8 óra... tehát ez sem lehet kifogás.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A Bükk Maraton utáni hirtelen felháborodásom, az ott tapasztalt nagyfokú sportszerûtlenség és igazságtalanság okán:

Hosszútáv Master2 a besorolásom. Ötödik éve elindulok minden Top Maraton versenyen. Értékelhetõ eredményt sohasem érek el, de mindig jó érzés a teljesítés, és hogy néhány versenyzõ még utánam fut be. Mivel 40 évesen kezdtem a sportértékû kerékpározást, ez az eredmény nekem nagyon is megfelel.

A mai versenyen a szokásos formámat hoztam, jó erõben érkeztem a nagy kör után a versenyközpontba, ahol pillanatok alatt leintettek, és megdöbbenésemre közölték, hogy túlléptem a limitidõt, levágták az chipemet és közölték, hogy a hosszú távra már nem mehet ki versenyzõ. Elképedtem az eljáráson. A következõ megjegyzéseket fûzném a dologhoz:
- A honlapon szó sincs limitidõrõl. Kizárólag annyit találtam, hogy utolsó beérkezés 17 órakor.
- A rajt elõtt a szpíker szintén nem említette a limitidõt.
- Úgy gondolom, hogy aki a 61 km-es nagy kört megteszi 4:15 alatt arról joggal feltételezhetõ, hogy a maradék 30 km-rel elbír 3:45 perc alatt.
- A mögöttem beérkezõ hosszú távos sporttársam megpróbált nyomatékkal érvényt szerezni a felháborodásának, de szó szerint leugatták a rendezõk.
- Még jó ideig megzakkanva ácsorogtam a célnál, és úgy tûnt, hogy néhány versenyzõt bizony még ez után is elengedtek. (Lehet, hogy nekem is erõszakosabbnak kellett volna lennem?)

Számomra azért megdöbbentõ a dolog, mert ahogy az elején hangsúlyoztam, abszolút amatõrként, de nagy lelkesedéssel készülök mindig a versenyekre és állok rajthoz. Ez a fesztivál joggal feltételezhetõen tömegsport rendezvény. Minden elismerésem a nagyszerû versenysportolóknak, de az amatõr hosszútávosok ilyen mértékû lenézése több mint felháborító. Megdöbbenve állok a célnál, közben érkeznek a középtávosok és még rövidtávosok is. Mindenki ünnepelnek (teljesen jogosan, még akkor is, ha nagyon hosszú idõvel, szinte vánszorogva érkezik egy-egy versenyzõ), engem és néhány extra célt kitûzõ versenytársamat pedig szint tolvajként "löknek félre". Jó lenne, ha nem felejtkeznének el a szervezõk arról, hogy ezek a lelkes amatõrök teszik lehetõvé a rendezvény magas színvonalú megszervezését, a szponzorok jelenlétét.

Lehet, hogy a hosszú táv nem az amatõröké, de akkor idõben ki kell hirdetni a feltételeket, nem kell 8 órás elméleti szintidõt kiírni!

Úgy gondolom, hogy engem ma átvertek, nem kaptam meg azt amire befizettem. Ha valaki azt meri erre válaszolni, hogy a korlátozott rendõri biztosítás miatt volt szükség a spontán limitidõ meghirdetésére, annak már most azt válaszolom, hogy nagyon sajnálom, nem érdekel, hogy mennyibe kerül, nekem azt ígérték, hogy 17 óráig beérkezhetek. Megjegyzem: tavaly 6:49 volt az eredményem, ami tudom, hogy nagyon gáz, de bõven benne van a 8 órába.

sajnos más versenyen, más sportágban már én is tapasztaltam, hogy a szervezõk néha elfelejtik, hogy nem a dobogósok tartják el ezeket a versenyeket... ha meg a versenykiírásban nem szerepelt szintidõ, akkor szerintem totál parasztság amit csináltak és valahogy szerezd vissza a pénzed.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
A Bükk Maraton utáni hirtelen felháborodásom, az ott tapasztalt nagyfokú sportszerûtlenség és igazságtalanság okán:

Hosszútáv Master2 a besorolásom. Ötödik éve elindulok minden Top Maraton versenyen. Értékelhetõ eredményt sohasem érek el, de mindig jó érzés a teljesítés, és hogy néhány versenyzõ még utánam fut be. Mivel 40 évesen kezdtem a sportértékû kerékpározást, ez az eredmény nekem nagyon is megfelel.

A mai versenyen a szokásos formámat hoztam, jó erõben érkeztem a nagy kör után a versenyközpontba, ahol pillanatok alatt leintettek, és megdöbbenésemre közölték, hogy túlléptem a limitidõt, levágták az chipemet és közölték, hogy a hosszú távra már nem mehet ki versenyzõ. Elképedtem az eljáráson. A következõ megjegyzéseket fûzném a dologhoz:
- A honlapon szó sincs limitidõrõl. Kizárólag annyit találtam, hogy utolsó beérkezés 17 órakor.
- A rajt elõtt a szpíker szintén nem említette a limitidõt.
- Úgy gondolom, hogy aki a 61 km-es nagy kört megteszi 4:15 alatt arról joggal feltételezhetõ, hogy a maradék 30 km-rel elbír 3:45 perc alatt.
- A mögöttem beérkezõ hosszú távos sporttársam megpróbált nyomatékkal érvényt szerezni a felháborodásának, de szó szerint leugatták a rendezõk.
- Még jó ideig megzakkanva ácsorogtam a célnál, és úgy tûnt, hogy néhány versenyzõt bizony még ez után is elengedtek. (Lehet, hogy nekem is erõszakosabbnak kellett volna lennem?)

Számomra azért megdöbbentõ a dolog, mert ahogy az elején hangsúlyoztam, abszolút amatõrként, de nagy lelkesedéssel készülök mindig a versenyekre és állok rajthoz. Ez a fesztivál joggal feltételezhetõen tömegsport rendezvény. Minden elismerésem a nagyszerû versenysportolóknak, de az amatõr hosszútávosok ilyen mértékû lenézése több mint felháborító. Megdöbbenve állok a célnál, közben érkeznek a középtávosok és még rövidtávosok is. Mindenki ünnepelnek (teljesen jogosan, még akkor is, ha nagyon hosszú idõvel, szinte vánszorogva érkezik egy-egy versenyzõ), engem és néhány extra célt kitûzõ versenytársamat pedig szint tolvajként "löknek félre". Jó lenne, ha nem felejtkeznének el a szervezõk arról, hogy ezek a lelkes amatõrök teszik lehetõvé a rendezvény magas színvonalú megszervezését, a szponzorok jelenlétét.

Lehet, hogy a hosszú táv nem az amatõröké, de akkor idõben ki kell hirdetni a feltételeket, nem kell 8 órás elméleti szintidõt kiírni!

Úgy gondolom, hogy engem ma átvertek, nem kaptam meg azt amire befizettem. Ha valaki azt meri erre válaszolni, hogy a korlátozott rendõri biztosítás miatt volt szükség a spontán limitidõ meghirdetésére, annak már most azt válaszolom, hogy nagyon sajnálom, nem érdekel, hogy mennyibe kerül, nekem azt ígérték, hogy 17 óráig beérkezhetek. Megjegyzem: tavaly 6:49 volt az eredményem, ami tudom, hogy nagyon gáz, de bõven benne van a 8 órába.

Segmentation Fault

Segmentation Fault

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Nincs sár. Pár pocsolya van, simán ki lehet kerülni. Száraz a pálya.

tévhit, hogy a Bükkben nincsen sár :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Mindez a Bükkben? :P

tévhit, hogy a Bükkben nincsen sár :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

agyig ér a sár, szerintem maradj otthon.

Mindez a Bükkben? :P

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

volt vki a pályán?mennyire saras?

agyig ér a sár, szerintem maradj otthon.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Nem kamuzott, tényleg csak a célban és elõtte 3-400m van közös szakasz.
Vagy a rajt után felfelé, de ott még csordában jönnek.
Idióta versenyrendezés fotózás szempontjából.

rajt:P

Imádlak :D
Meg a célban nem?
Valami susnyásba szeretnék letáborozni!

Az Gáz akkor nem tudom merre meneküljek így nagyon megszívatnak minket már bocsi a kifejezésért de egy csordában 1400ember tök egyszerre abból mit tudsz fényképezni?
Szerintem konkrétan semmit!
Valamit majd keresek
lehet csak közép és hosszura álok rá amint elmenek az elsõ kõr végén van aza a kis meredek emelkedõ a rajt területtöl pár száz métere ott van idõm a sima vakuval szenvedni jó lesz az!
Rövidtávosoknak meg sorry!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Meg a célban nem?

Nem kamuzott, tényleg csak a célban és elõtte 3-400m van közös szakasz.
Vagy a rajt után felfelé, de ott még csordában jönnek.
Idióta versenyrendezés fotózás szempontjából.

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sziasztok,

Bp-rõl induló és Bp-re érkezõ fuvarba betudnék valakihez csatlakozni? Baleset miatt kiesett akivel mentem volna...
Természetesen költségbe beszállnék vagy akár Underworld Kupa nevezést is áttudok adni :)

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Meg a célban nem?

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

Hol érdemes fényképezni ahol mind 3 távot tudom fényképezni?

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Mész-völgy ötös elágazó - 13 km
Felsõtárkány Rajt-Cél ~ 28 km
Várkút után ~ 47 km

Középtáv térkép

köszi

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Hol érdemes fényképezni ahol mind 3 távot tudom fényképezni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
van fuvarom és nevezésem, bibibibiiiiiii

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Legkésõbb 11órakor.

Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azt tudja valaki, hogy a hosszú táv kb. mikor ér az Ördög-oldalhoz?

Legkésõbb 11órakor.

A sebesség mindent megold.