Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Posted 2012. August 06. - 09:47
ill. a túrázás...
Posted 2012. August 06. - 09:34
Még annyit hozzátennék, hogy az érembõl nem derül ki, hogy miben hol és mikor lettem 3. A csapatból ketten nem kapták meg a bajnoki trikót, mert elfelejtették odaadni, úgy kellett elkuncsorogni, a felirat nem jó rajta... Ja és frissítõ ilyen melegben ilyen hosszú pályán rendkívül kevés volt. egyébként régen az abszolút 10 kapott pénzt most meg semmit nem kapsz... Áhhh...
Amióta szponzorgyér a TOP-m ez érezhetõ Gáborom!
Posted 2012. August 06. - 09:28
ez milyen szép volt... oh.
Posted 2012. August 06. - 09:20
Én inkább egy másik témát járnék körül, ami a tegnapi Bükk Maratonon már-már BOTRÁNY számba ment.
Magyar Bajnokság, Top Maraton futam, de a díjazás egyenlõ a nullával. Az elit felnõtteknek kiosztották a kötelezõ pénzdíjakat, de innentõl SEMMI!
Még a hosszútáv dobogósainak szemét is egy üveg borral és egy 3 cm átmérõjû éremmel szúrták ki, de a hab a tortán, a (gondolom hozzáértõ szponzortól, beragadt raktárkészletbõl való) 2.4-es gumik voltak.
A helyezettek szemszögébõl ez MEGALÁZÓ, azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy az 1 órát csúszó eredményhirdetésen még a himnuszt sem játszották le a bajnokoknak.
És nyugodtam felháborodhat a kedves rendezõ, ha ezek után egyre többen válasszák szomszédos országok versenyeit, nem véletlenül!
Még annyit hozzátennék, hogy az érembõl nem derül ki, hogy miben hol és mikor lettem 3. A csapatból ketten nem kapták meg a bajnoki trikót, mert elfelejtették odaadni, úgy kellett elkuncsorogni, a felirat nem jó rajta... Ja és frissítõ ilyen melegben ilyen hosszú pályán rendkívül kevés volt. egyébként régen az abszolút 10 kapott pénzt most meg semmit nem kapsz... Áhhh...
Posted 2012. August 06. - 08:55
Valóban nem fél 5-kor, de ha 5 és fél óra alatt teszel meg 62km-t
Akkor a fennmaradó 32km-t sem 2óra alatt fegod megtenni, mert a teljesítményed az idö mulasaval hatványozottan csökken.
(halkan jegyzem meg a masodik kor soko³a nehesebb)
Da latem ertelmetlen vitaba kezd torkollani
Ez a limitido dolog mindig elojon, lehet utana kellene olvasni?
Tajekoztatas lehet nem volt 100-s, ezzel en spec. Nem foglalkoztam.
A birok is lehet hibaztak a hezitalasnal, de ok is emberbol vanna!
Kedves Balu!
Jobb lenne, ha olyan hozzászólásra reagálnál, amit pontosan elolvastál elõtte! Kérlek, olvasd el még egyszer az eredeti felvetésemet, amibõl kiderül:
- Nem 5 és fél óra alatt tettem meg a nagy kört, hanem 4:15 alatt.
- A fõ problémám az, hogy nem tájékoztattak senkit a limitidõrõl, se a rendezvény honlapján, de még a szpíker sem beszélt róla a rajt elõtt.
- Néhány sporttárs hozzászólásából érthetõvé vált, hogy egy ad-hoc szabályt agyaltak ki a szervezõk, amit késõbb megbántak, így azokkal csesztek ki, akik éppen akkor érkeztek oda, mikor a "szabály" élt.
- Ne hivatkozz itt UCI szabályzatra, hiszen a résztvevõk 90%-a nem versenysportoló, a szervezõknek pontosan tájékoztatni kellene az indulókat! Olyan UCI szabály meg biztos nincs, hogy bizonyos idõ elteltével mégis elengedem a "limitidõt" túllépõket.
Sportszerûtlen a kioktatásod, jellemzõ hogy Te is lenézed a tömegsport jellegét a versenynek. Ráadásul engem ne oktass ki, hogy a kis kör nehezebb, mint a nagy, láthatod, hogy felsõtárkányi vagyok, minden kanyart és bukkanót jól ismerek, elhiheted. Tudom, hogy a verseny vége felé meg kell küzdeni néhány erõs szakasszal. Évrõl-évre mérem a részidõimet az itatóknál, kb. 10 perc késésben voltam tavalyhoz képest, amit simán behoztam volna, mert tavaly gyengébben mentem neki a kiskörnek és a végén volt egy nagy zápor is, amitõl zakóztam egy nagyot. Ezzel együtt 6:49 volt az eredményem.
És mindez csak személyeskedés részemrõl is. A lényeg nem ez, hanem a szervezõk sportszerûtlen, lekezelõ, gyerekes magatartása. Ha pedig hozzáveszem a közvetlen mögöttem beérkezõ társunk leugatását, akkor az elõzõ jelzõket csak fokozni tudnám.
Posted 2012. August 06. - 08:46
Elég szolídan kezeled a dolgot. Mióta az a hibás egy ilyen esetnél aki elöl megy? A hátsónak kéne észnél lenni és távot tartani ott ahol kell. Elküldtem volna a*-ba a helyedben.Szeretném betudni a helyzet hevének, hogy mindhármunkat elkezdett a melegebb éghajlatra küldeni, s hangosan anyázott, ha ezt esetleg olvasod, elhiheted, nem direkt volt. Nem örülök, hogy ezzel a versenyed véget ért, de szerinted mit kellett volna tennem, ha elõttem is satufékeznek?
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. August 06. - 08:43
Ami tetszett:
versenyeztünk, ó jee
nem fehér a póló (csökkennek az igényeim )
a Bükk fensík továbbra is szép
nevezés gördülékeny
Ami nem tetszett:
gyalázatos a pálya Bánkút után (az Ördögoldal elõtt) - mindent szétmosott az esõ
startcsomag kezd kissé minimál lenni
hatalmas hiba az utolsó frissítõ helye, ha nincs a forrásnál az "illegál-frissítõ" (nem hivatalos), nem tudom hogy jutok be a célba
unalmas a pálya, sokkal szebb helyeken lehetne vezetni
Volt egy nagy malõr is, Bánkút elõtt volt egy hirtelen balos, ami nagyon késõn volt csak észrevehetõ. 3-an vonatoztunk, s az elsõ, nem tudom, milyen megfontolásból, satufékkel reagálta le, hogy benézte. Ketten vészfékezéssel meg tudtunk még éppenhogy állni, de egy negyedik srác (aki ránk akart zárni) telibe vert (én voltam a sor végén). Sajnos esés, s váltóleszakadás lett a vége, én meg egyengethettem ki a féktárcsát. Szeretném betudni a helyzet hevének, hogy mindhármunkat elkezdett a melegebb éghajlatra küldeni, s hangosan anyázott, ha ezt esetleg olvasod, elhiheted, nem direkt volt. Nem örülök, hogy ezzel a versenyed véget ért, de szerinted mit kellett volna tennem, ha elõttem is satufékeznek?
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2012. August 06. - 08:40
Posted 2012. August 06. - 07:45
A 2évvel ezelõtti táv/szint adat és az akkori produkcióm alapján 5,5órás idõt saccoltam magamnak, amit 1órával túlléptem. Ezzel csak az a gond, hogy kajával is így készültem. A második hurokra csak 1 kulacsnyi High5 4:1-gyel mentem ki amit megbolondítottam egy koffeines tablettával, plusz maradt még 2 gélem. Ezt a versenyt a végigkoffeinezés hatásának tesztelésére használtam ki. Már a rajtolós löttyömben volt egy koffeines High5 tabletta, aztán az elsõ frissítõnél nyomtam egy koffeines gélt, az ördögoldal tetején pedig a hétvégén beszerzett Sponser aktivátort is benyomtam. Ezt késõbb kellett volna, mert második kör második felére elmúlt a brutál mennyiségû koffein által okozott szuperhõsvagyok/mindentmegtekerek érzés, csak a szánalmas állva billegés maradt. Annyi hatása volt azért, hogy elkerült a combgörcs, csak a jobb vádlim rakoncátlankodott néha, de az a valószínûleg a tologatás miatt.
Egy pezsgõtablettás tubusba frankón belefér 2 mérõkanál 4:1 por, csapott kávéskanál L-karnitin és az egész tetejére egy szétmorzsolt Zero Extreme tabletta, a Dunán a dobogókõi frissítõknél is ezt szórtam a kulacsnyi hideg vízbe és hosszútávon rendbetett.
Más szokott a hosszútávokon fehérjés cuccot nyomni? Nekem a 4:1 porral elmarad a versenyek vége felé a "szétégett a combom" érzés, igaz, én váltó nélkül szivatom magam.
Bár én nem hosszúzok, de fehérjét (tejsavó) meg folyékony-aminosavat mindig iszok. Sem égés, sem görcs..
Posted 2012. August 06. - 07:30
Posted 2012. August 06. - 07:19
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. August 06. - 07:15
Egy pezsgõtablettás tubusba frankón belefér 2 mérõkanál 4:1 por, csapott kávéskanál L-karnitin és az egész tetejére egy szétmorzsolt Zero Extreme tabletta, a Dunán a dobogókõi frissítõknél is ezt szórtam a kulacsnyi hideg vízbe és hosszútávon rendbetett.
Más szokott a hosszútávokon fehérjés cuccot nyomni? Nekem a 4:1 porral elmarad a versenyek vége felé a "szétégett a combom" érzés, igaz, én váltó nélkül szivatom magam.
Posted 2012. August 06. - 07:05
A szabály nem ismerete nem mentesít a betartása alól!
Úgy érzem, hogy körbejártuk a kiengedtek/nem engedtek a második körre témát.
Beszéljünk arról, hogy ki, hogy építette fel az energiautánpótlását a versenyen!?
Én inkább egy másik témát járnék körül, ami a tegnapi Bükk Maratonon már-már BOTRÁNY számba ment.
Magyar Bajnokság, Top Maraton futam, de a díjazás egyenlõ a nullával. Az elit felnõtteknek kiosztották a kötelezõ pénzdíjakat, de innentõl SEMMI!
Még a hosszútáv dobogósainak szemét is egy üveg borral és egy 3 cm átmérõjû éremmel szúrták ki, de a hab a tortán, a (gondolom hozzáértõ szponzortól, beragadt raktárkészletbõl való) 2.4-es gumik voltak.
A helyezettek szemszögébõl ez MEGALÁZÓ, azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy az 1 órát csúszó eredményhirdetésen még a himnuszt sem játszották le a bajnokoknak.
És nyugodtam felháborodhat a kedves rendezõ, ha ezek után egyre többen válasszák szomszédos országok versenyeit, nem véletlenül!
Posted 2012. August 06. - 06:14
A szabály nem ismerete nem mentesít a betartása alól!és mikor sötétedik? fél ötkor? itt rengeteg amatõr indul, aki azt sem tudja mi a UCI. nekik illene a versenykiíásban korrekt tájékoztatást adni.
Úgy érzem, hogy körbejártuk a kiengedtek/nem engedtek a második körre témát.
Beszéljünk arról, hogy ki, hogy építette fel az energiautánpótlását a versenyen!?
Én pl. a rajttól kezdve felváltva ittam az ásványi anyagos és szénhidrátos italt (ebbõl a kombóból elfogyott 3-3 kulacs), a frissítõkön pedig vizet töltöttem magamba. 2 órától pedig 20 percenként zselét ettem (összesen 7 db-ot).
Az elsõ körön egy energiaszelet, a másodikon egy fehérje-szénhidrát szelet fogyott még ezen kívül.
Érzésre ennél jobban nem tudtam volna csinálni.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2012. August 06. - 01:10
1. Így is lehet "kifékezõs", nem a szerencsétlen kanyaron múlik. - 2. Nem volt elég "kifékezõs" kanyar a pályán? - 3. Mountainbike sportról beszélünk! - 4. Javaslom jövõre tüköraszfalt, kiépített hajtûkanyarokkal, és mindenkinek motort a bringára... ugye? (bocsesz, zavar a hülyeség.)... VISZONT a célegyenessel párhuzamos hátravezetõ szakasz...na az botrányos...nem szokásom panaszkodni, de azokkal a sûrû diszperzitesvödörnyi lyukakkal...nem terep hanem járhatatlan kategória..jövõre azt is lekék simítani ésakkor a hátsó kanyar is egy jó kis kifékezõs móka lenne a végén
Posted 2012. August 05. - 23:49
és mikor sötétedik? fél ötkor? itt rengeteg amatõr indul, aki azt sem tudja mi a UCI. nekik illene a versenykiíásban korrekt tájékoztatást adni.
Valóban nem fél 5-kor, de ha 5 és fél óra alatt teszel meg 62km-t
Akkor a fennmaradó 32km-t sem 2óra alatt fegod megtenni, mert a teljesítményed az idö mulasaval hatványozottan csökken.
(halkan jegyzem meg a masodik kor soko³a nehesebb)
Da latem ertelmetlen vitaba kezd torkollani
Ez a limitido dolog mindig elojon, lehet utana kellene olvasni?
Tajekoztatas lehet nem volt 100-s, ezzel en spec. Nem foglalkoztam.
A birok is lehet hibaztak a hezitalasnal, de ok is emberbol vanna!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2012. August 05. - 23:49
nem baj, pepes, tudjuk úgy is, hogy getzi kemény vagy E, csak õk ezt nem ismerték fel...
én remekül szórakoztam, szurkolóként.nem voltam szomjas egész nap.
amugy, sala a király az elütésgátlószínû biciklijével...
Volt élet, félcsupin a bokkerba piával mint a nagyok, célba érve látszott is, hogy dehidratáltságodra találtál elixírt eleget...
Posted 2012. August 05. - 23:48
Bükk Maraton - Versenykiírás
A versenykiírásban megtaláljátok, hogy az utolsó beérkezés 17 óráig van. Még a teljesen amatõr is elolvashatja ! Hajráá!!!
gondolom nem sok idõt töltöttél visszaolvasással...
Posted 2012. August 05. - 23:45
A versenykiírásban megtaláljátok, hogy az utolsó beérkezés 17 óráig van. Még a teljesen amatõr is elolvashatja ! Hajráá!!!
Posted 2012. August 05. - 23:25
Nem akarok eszet osztani és a verseny szervezök pártjára állni, de:
-Van egy minden évre kiadott versenyszabályzat, ami taglalja és megengedi a limit idöt.
-UCI szabályban is benne van.
-És a szervezoket is meg lehet erteni, hogy nem akarnak senkit keresni sotetben az erdoben.
Valamint, meg kell erösödni és akkor kell bevállalni egy hosszabb távot.
Nekem is volt korábban, hogy gyengébb és ügyetlenebb voltam, és nem mentem a nagyobb távra.
Idösebb versenyzök engem is leosztottak akkor, és halkan jegyzem meg jól tették!
és mikor sötétedik? fél ötkor? itt rengeteg amatõr indul, aki azt sem tudja mi a UCI. nekik illene a versenykiíásban korrekt tájékoztatást adni.