Jelentkezz be Regisztrálj
XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány
Írta 2013. augusztus 15. - 20:58
Írta 2013. augusztus 15. - 20:13
Ha mindenkinek egyszerre indul, mondjuk 10:00-kor és én 10:03-kor érem el a rajtvonalat, akkor mi értelme van az egyéni mérésnek? Én mindig azt hittem, hogy akkor indul a stopper amikor áthaladok a rajtnál az érzékelõn.
Azért van értelme, mert ez nem idõfutam, hanem tömegrajtos verseny.
Plusz tegyük fel, ledolgozod a 3 perc hátrányodat, az éppen vezetõ honnan tudja, hogy neki tulajdonképen most 3 perc hátránya van?
Ennek semmi értelme
Írta 2013. augusztus 15. - 17:53
Ha mindenkinek egyszerre indul, mondjuk 10:00-kor és én 10:03-kor érem el a rajtvonalat, akkor mi értelme van az egyéni mérésnek? Én mindig azt hittem, hogy akkor indul a stopper amikor áthaladok a rajtnál az érzékelõn.
Nem, éppen az ilyen esetek elkerülése miatt indul mindenkinek egyszerre, hogy a célnál legyen értelme a párbajozásnak a helyekért.
Írta 2013. augusztus 15. - 17:01
A maratonokon nettó idõt mérnek, tehát mindenkinek egyszerre indul az óra .
Írta 2013. augusztus 15. - 15:22
Felkaptuk, csak nem ide reagáltunk, hanem FB-on.Illetve még egy "apróság": rövid távon a férfi abszolút gyõztesnek nem azt hirdették ki, aki elõször áthaladta a célvonalon:
(Érdekes, hogy erre eddig senki nem kapta föl a fejét.)
Arra jutottunk, hogy ok, a mérõ rendszer nem tud ilyen pontossággal mérni.
Viszont egy versenybírónak illene ilyenkor figyelni a beérkezõket, legalább a dobogósokat, és javítani ahol kell. Gondolom szokták is, csak most nem értek rá.
Lehet hogy épp a limitidõvel voltak elfoglalva... :-D
(csak poénkodok, ott a smile, miegymás,
mégmielõtt valaki)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2013. augusztus 15. - 13:15
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. augusztus 15. - 12:51
Lehet, hogy jóval elõbb haladt át a rajtvonalon, mint a közvetlen mögötte célbaérõ. Így több idõt töltött a pályán a chip szerint. :confused:
A maratonokon nettó idõt mérnek, tehát mindenkinek egyszerre indul az óra .
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. augusztus 15. - 08:39
Illetve még egy "apróság": rövid távon a férfi abszolút gyõztesnek nem azt hirdették ki, aki elõször áthaladta a célvonalon:
Lehet, hogy jóval elõbb haladt át a rajtvonalon, mint a közvetlen mögötte célbaérõ. Így több idõt töltött a pályán a chip szerint. :confused:
Írta 2013. augusztus 14. - 22:02
Illetve még egy "apróság": rövid távon a férfi abszolút gyõztesnek nem azt hirdették ki, aki elõször áthaladta a célvonalon:
Nekem volt, hogy fél keróhoszal maradt le..sõt..lehet annyival sem akivel megnyomtuk a végét..az idõ egyforma, de ahogy kell, sorrendben õ volt hátrébb. ha kell túrok egy képet
Írta 2013. augusztus 11. - 22:38
Persze, egyetértek, vicc amit a szövetségnél mûvelnek jelenleg.Szerintem igazad van , de igazából akkor lehetne teljes értékû sportszövetségnek hívni , ha pl. egységes lenne a rajt elõtti beszólítás a versenyeken (a Bükkön ez mindig káoszba fullad) , ez a szövetség érdeke is , vagy pl. nem csak kifejezetten kisebbségi komplexusos , "hatalmát" borzasztó sértettséggel és fölényességgel jó hangosan fitoktató , kioktató stílusú személyiségzavaros sportbírókat küldene egynémely eseményre.Vagy pl. idõben elintéznék a VB-n való indulást , az Olimpián történteket is inkább csak kínos magyarázkodások jellemezték a szövetség részérõl...stb....stb...
Szóval azért egy kicsit tényleg Balkán.Olyan magyar módra.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. augusztus 11. - 13:25
Ha netán valaki találkozott vele, nagyon hálás lennék ha visszajuttatná.
Köszönöm!
Írta 2013. augusztus 11. - 11:09
Írta 2013. augusztus 10. - 19:06
Írta 2013. augusztus 10. - 08:51
Szerintem összekevered a kerékpáros klubbal, ez egy sportszövetség. Akkor lenne Balkán, ha kiadnák az emberüket.
Szerintem igazad van , de igazából akkor lehetne teljes értékû sportszövetségnek hívni , ha pl. egységes lenne a rajt elõtti beszólítás a versenyeken (a Bükkön ez mindig káoszba fullad) , ez a szövetség érdeke is , vagy pl. nem csak kifejezetten kisebbségi komplexusos , "hatalmát" borzasztó sértettséggel és fölényességgel jó hangosan fitoktató , kioktató stílusú személyiségzavaros sportbírókat küldene egynémely eseményre.Vagy pl. idõben elintéznék a VB-n való indulást , az Olimpián történteket is inkább csak kínos magyarázkodások jellemezték a szövetség részérõl...stb....stb...
Szóval azért egy kicsit tényleg Balkán.Olyan magyar módra.
Írta 2013. augusztus 10. - 08:08
Akkor itt tényleg Balkán van , mert én azt hittem hogy a kerékpárosokért van.
Szerintem összekevered a kerékpáros klubbal, ez egy sportszövetség. Akkor lenne Balkán, ha kiadnák az emberüket.
Írta 2013. augusztus 10. - 06:22
Az MKSZ-nek az a dolga, hogy kifelé megvédje a saját versenybíróit és házon belül megoldja a problémát.
Akkor itt tényleg Balkán van , mert én azt hittem hogy a kerékpárosokért van.
Írta 2013. augusztus 09. - 22:56
Remélem nem.Az MKSZ-nek az a dolga, hogy kifelé megvédje a saját versenybíróit és házon belül megoldja a problémát.
Írta 2013. augusztus 09. - 22:21
Zsolt, ha olvasod ezt, megtennéd, hogy írsz az MKSZ-nek, akár a tavalyi leveledet megismételve? Szerintem tök jól fogalmazol, nem olyan szárazon, mint én. Ne az NSE felé, nem náluk van az ügy. Köszönöm.
Az MKSZ-nek az a dolga, hogy kifelé megvédje a saját versenybíróit és házon belül megoldja a problémát.
Írta 2013. augusztus 09. - 21:38
Zsolt, ha olvasod ezt, megtennéd, hogy írsz az MKSZ-nek, akár a tavalyi leveledet megismételve? Szerintem tök jól fogalmazol, nem olyan szárazon, mint én. Ne az NSE felé, nem náluk van az ügy. Köszönöm.Kedves ojani, kasza és hasonlóan átvert sporttársaim!
A leghatározottabban támogatom a felháborodásotokat. Kérlek Benneteket, nézzetek vissza egy napot a hozzászólások között, és megtaláljátok a tegnapi idevágó véleményemet.
Azt írtam, hogy ha még egyszer elém áll egy rendezõ és jogtalanul le akarja vágni a chipemet, azt elütöm.
Ma így tettem volna, ha nem ugranak idõben félre. Én 13:09-kor haladtam át a rajt-cél területen és láttam, hogy az elõttem levõ társunkat éppen megfosztják a chipétõl. (Pedig tök jól ment a srác, többször elõzgettük egymást, és szerintem jobb volt nálam.) Én vettem egy nagy levegõt, beletapostam a "gázba" és áttörtem a védõkön. Ennek köszönhetõen fent vagyok a teljesített eredmény listán, de lehet, hogy kérni fogom, hogy zárjanak ki, mert nem tartottam be a rendezõk utasítását! (Egyébként a következõ itatóig majdnem szomjan haltam, mert így nem állhattam meg.) H3-as voltam.
Gondolhatjátok, hogy a fel- és lemenõik mit kaptak gondolatban.
Írta 2013. augusztus 09. - 16:55
Rövidítés: bizony a középtáv második körében is an egy hurok, amit többen kihagytak (teszem hozzá valószínûleg nem szándékosan). A frissítõponton ugyanis a rendezõk igen bizonytalanul navigálták a megérkezõket és bemondásos alapon dõlt el, hogy kit merre indítottak tovább. Aki nem ismeri a pályát és nem tudja, hogy ott merre kell menni, azt simán elterelték a cél felé vezetõ ágra.
Mást meg kétszer is visszakergettek volna az emelkedõre. XD
Kicsit meglepõdtem mikor egyik csapattársam már a célban "hüsölt" mire beértem úgy, hogy sehol se elõzött meg...és csak utána állt össze neki is, hogy ezt hogy csinálta. :-)
Oda nagyon elkelt volna egy szõnyeg.
ugyanez volt mikor (talán 2 éve) azt a kis hurkot akaratunkon kívül többen levágtuk. Szintén csak akkor vettük észre mikor olyanok elõztek meg utána akiket tudtunk, hogy elõttünk voltak.Ezek szerint még mindig nem oldódott meg ez az útvonal jelzés.
Ezek szerint azért szép lassan elõjönnek a gondok és nem is kevés.