Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts
Köszönöm, mindig tanul az ember!

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts

Ha mindenkinek egyszerre indul, mondjuk 10:00-kor és én 10:03-kor érem el a rajtvonalat, akkor mi értelme van az egyéni mérésnek? Én mindig azt hittem, hogy akkor indul a stopper amikor áthaladok a rajtnál az érzékelõn.

Azért van értelme, mert ez nem idõfutam, hanem tömegrajtos verseny.
Plusz tegyük fel, ledolgozod a 3 perc hátrányodat, az éppen vezetõ honnan tudja, hogy neki tulajdonképen most 3 perc hátránya van?

Ennek semmi értelme

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Ha mindenkinek egyszerre indul, mondjuk 10:00-kor és én 10:03-kor érem el a rajtvonalat, akkor mi értelme van az egyéni mérésnek? Én mindig azt hittem, hogy akkor indul a stopper amikor áthaladok a rajtnál az érzékelõn.

Nem, éppen az ilyen esetek elkerülése miatt indul mindenkinek egyszerre, hogy a célnál legyen értelme a párbajozásnak a helyekért.

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

A maratonokon nettó idõt mérnek, tehát mindenkinek egyszerre indul az óra .

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Illetve még egy "apróság": rövid távon a férfi abszolút gyõztesnek nem azt hirdették ki, aki elõször áthaladta a célvonalon:

(Érdekes, hogy erre eddig senki nem kapta föl a fejét.)

Felkaptuk, csak nem ide reagáltunk, hanem FB-on. :)
Arra jutottunk, hogy ok, a mérõ rendszer nem tud ilyen pontossággal mérni.
Viszont egy versenybírónak illene ilyenkor figyelni a beérkezõket, legalább a dobogósokat, és javítani ahol kell. Gondolom szokták is, csak most nem értek rá.
Lehet hogy épp a limitidõvel voltak elfoglalva... :-D
(csak poénkodok, ott a smile, miegymás,
mégmielõtt valaki)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pont azért lehet elméletileg :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Lehet, hogy jóval elõbb haladt át a rajtvonalon, mint a közvetlen mögötte célbaérõ. Így több idõt töltött a pályán a chip szerint. :confused:

A maratonokon nettó idõt mérnek, tehát mindenkinek egyszerre indul az óra .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Illetve még egy "apróság": rövid távon a férfi abszolút gyõztesnek nem azt hirdették ki, aki elõször áthaladta a célvonalon:

Lehet, hogy jóval elõbb haladt át a rajtvonalon, mint a közvetlen mögötte célbaérõ. Így több idõt töltött a pályán a chip szerint. :confused:

Fifty

Fifty

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Nekem volt, hogy fél keróhoszal maradt le..sõt..lehet annyival sem akivel megnyomtuk a végét..az idõ egyforma, de ahogy kell, sorrendben õ volt hátrébb. ha kell túrok egy képet

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem igazad van , de igazából akkor lehetne teljes értékû sportszövetségnek hívni , ha pl. egységes lenne a rajt elõtti beszólítás a versenyeken (a Bükkön ez mindig káoszba fullad) , ez a szövetség érdeke is , vagy pl. nem csak kifejezetten kisebbségi komplexusos , "hatalmát" borzasztó sértettséggel és fölényességgel jó hangosan fitoktató , kioktató stílusú személyiségzavaros sportbírókat küldene egynémely eseményre.Vagy pl. idõben elintéznék a VB-n való indulást , az Olimpián történteket is inkább csak kínos magyarázkodások jellemezték a szövetség részérõl...stb....stb...
Szóval azért egy kicsit tényleg Balkán.Olyan magyar módra.

Persze, egyetértek, vicc amit a szövetségnél mûvelnek jelenleg.

A sebesség mindent megold.

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Kicsit más: tegnap vettem észre, hogy a nyeregtáskám hiányos... A hosszú 58. km-nél, a nagy hurok vége elõtt pár km-el szereltem defektet, és úgy tûnik a nagy sietségben nem raktam vissza a nyeregtáskába a kincseimet. Többek között: SKS TOM 18 multiszerszám, váltófül, Elixir fékpofák, egy kis fényes piros doboz (Topeak) benne: patentszemek, defektjavító szett, foltok.
Ha netán valaki találkozott vele, nagyon hálás lennék ha visszajuttatná.
Köszönöm!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts
A CO2/belsõrõl annyit hogy az még a jobbik eset mert ha megtalálják a pályatisztításnál el tudják takarítani; sajnos nem tudtam utólérni az elöttem hajtó szõke versenyzõt aki bal kézzel nagy ívben hajította az erdõbe a szemetét, ha olvasod tudod ki vagy, és azt is tudd hogy edzek legközelebbre :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akármilyen bírát akkor kell megvédeni ha jogtalanul támadják, ha hibázik akkor ugyanúgy bíráskodni kell felette, és nem védd és dac szövetséget alapítani. Szerintem.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Szerintem összekevered a kerékpáros klubbal, ez egy sportszövetség. Akkor lenne Balkán, ha kiadnák az emberüket.

Szerintem igazad van , de igazából akkor lehetne teljes értékû sportszövetségnek hívni , ha pl. egységes lenne a rajt elõtti beszólítás a versenyeken (a Bükkön ez mindig káoszba fullad) , ez a szövetség érdeke is , vagy pl. nem csak kifejezetten kisebbségi komplexusos , "hatalmát" borzasztó sértettséggel és fölényességgel jó hangosan fitoktató , kioktató stílusú személyiségzavaros sportbírókat küldene egynémely eseményre.Vagy pl. idõben elintéznék a VB-n való indulást , az Olimpián történteket is inkább csak kínos magyarázkodások jellemezték a szövetség részérõl...stb....stb...
Szóval azért egy kicsit tényleg Balkán.Olyan magyar módra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor itt tényleg Balkán van , mert én azt hittem hogy a kerékpárosokért van.

Szerintem összekevered a kerékpáros klubbal, ez egy sportszövetség. Akkor lenne Balkán, ha kiadnák az emberüket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Az MKSZ-nek az a dolga, hogy kifelé megvédje a saját versenybíróit és házon belül megoldja a problémát.

Akkor itt tényleg Balkán van , mert én azt hittem hogy a kerékpárosokért van.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Az MKSZ-nek az a dolga, hogy kifelé megvédje a saját versenybíróit és házon belül megoldja a problémát.

Remélem nem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Zsolt, ha olvasod ezt, megtennéd, hogy írsz az MKSZ-nek, akár a tavalyi leveledet megismételve? Szerintem tök jól fogalmazol, nem olyan szárazon, mint én. Ne az NSE felé, nem náluk van az ügy. Köszönöm.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Kedves ojani, kasza és hasonlóan átvert sporttársaim!

A leghatározottabban támogatom a felháborodásotokat. Kérlek Benneteket, nézzetek vissza egy napot a hozzászólások között, és megtaláljátok a tegnapi idevágó véleményemet.
Azt írtam, hogy ha még egyszer elém áll egy rendezõ és jogtalanul le akarja vágni a chipemet, azt elütöm.

Ma így tettem volna, ha nem ugranak idõben félre. Én 13:09-kor haladtam át a rajt-cél területen és láttam, hogy az elõttem levõ társunkat éppen megfosztják a chipétõl. (Pedig tök jól ment a srác, többször elõzgettük egymást, és szerintem jobb volt nálam.) Én vettem egy nagy levegõt, beletapostam a "gázba" és áttörtem a védõkön. Ennek köszönhetõen fent vagyok a teljesített eredmény listán, de lehet, hogy kérni fogom, hogy zárjanak ki, mert nem tartottam be a rendezõk utasítását! :P (Egyébként a következõ itatóig majdnem szomjan haltam, mert így nem állhattam meg.) H3-as voltam.

Gondolhatjátok, hogy a fel- és lemenõik mit kaptak gondolatban.

Zsolt, ha olvasod ezt, megtennéd, hogy írsz az MKSZ-nek, akár a tavalyi leveledet megismételve? Szerintem tök jól fogalmazol, nem olyan szárazon, mint én. Ne az NSE felé, nem náluk van az ügy. Köszönöm.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Rövidítés: bizony a középtáv második körében is an egy hurok, amit többen kihagytak (teszem hozzá valószínûleg nem szándékosan). A frissítõponton ugyanis a rendezõk igen bizonytalanul navigálták a megérkezõket és bemondásos alapon dõlt el, hogy kit merre indítottak tovább. Aki nem ismeri a pályát és nem tudja, hogy ott merre kell menni, azt simán elterelték a cél felé vezetõ ágra.
Mást meg kétszer is visszakergettek volna az emelkedõre. XD

Kicsit meglepõdtem mikor egyik csapattársam már a célban "hüsölt" mire beértem úgy, hogy sehol se elõzött meg...és csak utána állt össze neki is, hogy ezt hogy csinálta. :-)

Oda nagyon elkelt volna egy szõnyeg.

ugyanez volt mikor (talán 2 éve) azt a kis hurkot akaratunkon kívül többen levágtuk. Szintén csak akkor vettük észre mikor olyanok elõztek meg utána akiket tudtunk, hogy elõttünk voltak.Ezek szerint még mindig nem oldódott meg ez az útvonal jelzés.
Ezek szerint azért szép lassan elõjönnek a gondok és nem is kevés.