Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kulacs

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
24 replies to this topic

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

nem találtam jobb topikot..igy itt kérdezek:)
http://www.bikefun.h...146/carbon.html
ilyen kulacstartóval rendelkezik valaki?vélemény?merida felirat valahol található rajta?
köszi!

Nekem az országútin van 2 db. Biztosan tartja a kulacsot. Feliratok: CARBON, X mission carbon.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
nem találtam jobb topikot..igy itt kérdezek:)
http://www.bikefun.h...146/carbon.html
ilyen kulacstartóval rendelkezik valaki?vélemény?merida felirat valahol található rajta?
köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem is jobb helyen lenne ott. A meleg ég a hideg víz között alig van különbség, 10-20fok. :)

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
modok: nem lehetne ezt az egész beszélgetést átrakni a táplálkozás topikba? Érdekes téma, kiváncsi vagyok mi jön ki belõle, és ott csak jobb helye lenne.

A meleg ital ellen lázadóknak: meleg alatt nem forrásban lévõ vizet kell érteni, hanem 20-30 fok körülit, sokkal kevésbé megterhelõ, mint a 6-8 fokos. Olyan megoldás meg úgysem lesz, hogy 4-5 órán keresztül hideg legyen valami, azt meg gondolom, hogy ennyi idõ alatt nem 3 decit szoktatok inni... Hogy az evésnek mi köze van a test hûtéséhez, arra tényleg kiváncsi vagyok. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Talán azért fûti magát, mert hidegebbet kap, mint a normális testhõmérséklet ,nem azért fûti magát a szervezet, mert lehûlt, hanem azért, mert hideget érez, a testünk nem úgy van kitaláltva, hogy gyomron keresztül hûti magát. ;)
És szoktam 4-5-6 órát 35fokban tekerni annak ellenére, hogy a hidegben érzem jól magam, és 25-30 (néha 35) fokos vízet iszom.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ez a felfûtés dolog valami makacs legenda lehet, valamit hallotok valahonan, aztán úgy is van... Akkor kellene felfûtenie a szervezetnek magát, ha az egész szervezetet le tudná hûteni pár deci hideg víz mondjuk 36-37C alá (a belsõ hõmérsékletet). EGyébként a szervezetnek inkább arra kell az energia, hogy melegben megoldja a belsõ életfontosságú szervek hûtését (pld. ezért kell enni melegben is, ha a rider hosszút edz). UGyanis bármilyen a külsõ hõmérséklet, a test nem hevülhet 42C fölé, bár már 39C lefordulna mindenki a kerékpárról... EGyébként kíváncsi vagyok, hogy tényleg meleget isznak-e azok, akik errõl írnak, a kánikulai 4-5-6 órás edzés alatt, ha egyáltalán tekernek ennyit vagy egyáltalán...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Mjani kkrisz részben igazatok van mert hát a hideg fojadék-táplálék egy pillanatra ugyan lehüti szervezetünk de ezután felkel fütenie mivel hidegen nem tudja hasznositani emészteni és ezzel fölös hö termelödik illetve energiát vesztünk.elég megnézni a sivatagi népek szokásait pl a beduinok forro teát isznak a nagy höségben és ez nagyon régóta bevált nekik és ha nekik jó biztos nekünk is bár ettöl nem fogok forro málnaszörpöt inni
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Megiszod a 7-8 fokos vízet, aztán egy picit hût és a szervezet elkezdi fûteni (energia veszteség) és lassabban szívódik fel és még jobban meleged lesz, mint elõtte, a szervezet izzadással hûti magát, ha meg nem tudja kívülrõl hûthetjük magunkat locsolással, de akkor sem 7-8fokos vízzel, a fej kivétel, mert azt lehet nagyon hideg vízzel is hûteni. Nem a gyomrunkon keresztül kell hûteni magunkat.

Én is igy tudom, vagyis igy hallottam. Igy terheled meg legkevésbé a szervezetedet.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Meg nagy volt, de mégis kicsi...

kívül nagy, belül kicsi? ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
A meleg lötty nem hülyeség. Persze nem vízbõl és nem sörbõl. De nem vagyunk egyformák.

ON

Nekem Zefál-os termós volt (volt, mert nem tudom hol van most -- elhagytam). Nem volt tuti termo, de nem fagyott bele a víz télen. Meg nagy volt, de mégis kicsi...

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,608 posts
Melegben hideg vizet kell inni, meleg vízzel csak tovább hevítené magát az ember. A meleg italt inkább hidegben kell inni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
úgy tudtam, általánosan elfogadott, hogy a hidegvízre rövid idõ múlva jobban izzad az ember, mintha meleget (sõt, akár forrót) inna.
ezért szokták sokan hõségben a reggeli forró zuhany/forró tea indítást... a tea mûködik is, a másikat nem tudom :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
1. a 7-8C víz mire iszod több lesz, a legoptimálisabb a 10-20C közötti, de a nagy melegben gyorsan melegszik a folyadék, ezért jó minél alacsobb hõmérsékletû folyadékkal indulni.
2. Minek fûtené magát a szervezet, amikor pontosan arról van szó, hogy túl van hevülve, erre kell a hideg víz + akármilyen más folyadék. Még egyszer: nyári melegrõl van szó, amikor a külsõ levegõ hõmérséklete mondjuk 30-36C közötti (árnyékban!), a tárgyaké, igy az emberi testé meg jóval több.
3. a tudomány sok mindent mond, ami a valóságban másként van, én a tapasztalatot írtam, amit még néhány ember biztos megerõsít, a hideg folyadékoknak frissítõ hatása van, és nemcsak ha megiszom, hanem külsõleg is. Az is általános tapasztalat, hogy hidegbõl kevesebb folyadék kell, a kevesebb pedig kíméli a szervezetet, ami egy hosszú edzésen vagy versenyen nagyon döntõ tud lenni.
PErsze vannak akik nagyon bírják a meleget és mindegy nekik mit isznak, de azért ez a mi éghajlatunkon eddig kivételes típus.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Havernak volt, szart se ér a mûanyag.
Vagy túraboltos alukulacs vagy DDR-es üvegbetétes :)
Egyik sem hosszú életû kulacstartóban...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Megiszod a 7-8 fokos vízet, aztán egy picit hût és a szervezet elkezdi fûteni (energia veszteség) és lassabban szívódik fel és még jobban meleged lesz, mint elõtte, a szervezet izzadással hûti magát, ha meg nem tudja kívülrõl hûthetjük magunkat locsolással, de akkor sem 7-8fokos vízzel, a fej kivétel, mert azt lehet nagyon hideg vízzel is hûteni. Nem a gyomrunkon keresztül kell hûteni magunkat.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
MJAni: honnan vetted ezt a hülyeséget, hogy meleget kell inni melegben?? Valami bulvártudományos szövegbõl gondolom... Ha már tekertél hosszabbat melegben (mondjuk 32-33C felett), akkor tudnád hogy ilyenkor alig ér valamit a meleg folyadék, ugyanis a szervezetnek hûtésre is szüksége van, nemcsak kívül, hanem belül is. Kánikulában ha hideg vizhez jutsz, olyan érzés mintha akkor kezdted volna a tekerést... A hideget persze nem túl hidegre értem (ca. 7-8C ig jó), mert ez meg leforrrázhatja a belsõszerveket
A thermo-kulacs kb. 1-2 óra között tartja az igazi hideget (ha eleve 5-6C folyadékot teszünk bele), ez általban nem elég egy tekerésre vagy versenyre, de a semminél több. A mélyhûtött sima kulacs problémásabb, mert nem tudod mikor megy le a kellõ hõmérsékletre, ha befagy, akkor meg nem lehet inni egy darabig.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a legg egyszerübb veszel egy párszáz ft-os kulacsot az itallal bedobod a fagyasztóba vagy a hütöt piába dobsz jeget és még negyven fokban is birja kb 2órát ennél a termo palack se jobb csak drágább és szar se fér bele viszont télen király a forro tea bár szerintem tul hamar kihül és túl forron nem jó betölteni ja meg lehet probálkozni alu túra termokulaccsal csak férjen be a tartóba én télen ienböl tolom a fójó kakaót:D (1literes)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Nightfly

Nightfly

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
jobban oltja, viszont nekem meg jobban esik :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Az miért jó, hogy hideg marad? A meleg folyadék könnyeben szívódik fel és jobban oltja a szomjúságot.

tudod placebo(hideg----> uhh, hogy felfrissültem) :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az miért jó, hogy hideg marad? A meleg folyadék könnyeben szívódik fel és jobban oltja a szomjúságot.