Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Adóvevõ / PMR / Walkie-Talkie

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

xtal

xtal

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Csory: nekem a Mot T6222 eleg jol bevalt, 4-5 eve nyuzom:

Feltöltött kép

TA200-ra emlekszik valaki? klasszikus:

Feltöltött kép

amugy ha nincs rajtam buko, csak siman a hatizsak vallpantjaba tuzom a PRM clip-jet, es ha beszelni akarok csak oldalra billentem a fejem (csak a VOX erosseget kell jol beloni, hogy ne kapcsoljon be minden hatterzajra).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én a minap olyat láttam, hogy kiscsávó ment elöl az oldakerekessel, hatalmas, játéknak tûnõ fejhallgatóval-mikrofonnak, mögötte 10 méterre lemaradva a nagypapi, kezében egy szintén játéknak tûnõ adóvevõ: "...kisunokám, hallasz? ugye nem az út közepén mész?"...és nem kicsit meglepõdtem, amikor recsegve ropogva ugan, de jött a válasz, hogy "i'en, na'pappi, hal'ak" ...:D

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Eddig nem találtam specifikus topikot a bicajon egymással való kommunikációról, gondoltam nyitok egyet :) Mint az a címbõl következik, elsõsorban a rádió-adóvevõkre gondoltam koncentrálni, a hagyományos "megvárom és átkiabálok" úgyis jól megy mindenkinek...

Rögtön egy kis hack:

A CASCO Viper sisak alján található egy apró kerek nyílás, amibe õk maguk forgalmaznak beleillõ boom mikrofon / fülhallgató párost. Marha kényelmes, mert a füles is pár millivel az ember füle mellett van, nem esik ki, nem izzadsz bele etc... A rajta levõ 2.5mm-es sztereó jack méretben stimmel az újabb PMR rádiók univerzális csatijába (az enyém pl egy Cobra MicroTalk 750) de a kiosztása nem jó. (A rádión a csati "nyaka" a közös, a másik kettõ a mikrofon és a hangszóró, e két utóbbit kell megcserélni).

Ez igen egyszerûen megvalósítható, egy lapos csavarhúzóval szét kell pattintani a fejhallgatót, finoman kifeszegetni a hangszórót, felemelni a kétoldalas kerek ragasztószalag-darabot és voilá: alatta egy apró, 3 vezetõcsíkot tartalmazó NYÁK lapocska van. Intelligens mérnökember tervezte: elég csak keresztbe kötni a két vezetéket. A kék maradjon ahogy van, a hangszóróba menõ pirosat középen vágjuk el és mindkét végét 2..3mm-t blankoljuk vissza, majd a panelen kössük a fehér vezetékkel keresztbe. (Azaz kék-kék, piros-fehér, fehér-piros kötést csináljunk). Ha vki kéri teszek fel fényképet...

Ezek után az adóvevõt VOX-ra állítjuk (magától adásba megy ha beszélünk) és kész.
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...