Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dobfék

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Jé ilyen topic is van?
Nagyonrég akartam én is szerezni egy dobféket, de kissé nehezen ment. Amikor ott volt a kezemben valamiért nem vettem meg. (Nem tudom az okát, szerintem fáradt voltam, vagy részeg... ;) ) Pedig télre tökély lenne.

Valaki emlékszik még a shímenõ DH-s dobfék próbálkozására? Vajon mi történt az ötlettel? Lehet, hogy létezik belõlük pár darab még valahol a világban?
editing:
http://pix.bikemag.h...to=6927&cat=632
most találtam Kalánál... ;)

Ride everywhere.

.

ZIL

ZIL

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Köszi a tippet azóta volt is szerencsém kipróbálni egyet. Az elsõ benyomás nagyon pozitív, de egyenlõre egy ilyen komoly beruházásra nincs kredit...
Viszont közben sikerült vásárolnom egy szett Sturmey-Archer dobféket, a hátsón egy agyváltó is van :) . Városi rondaságba (amolyan tolvajriasztó külsejûbe) tervezem beszerelni, nagy reményeket fûzök hozzá. A súlyáról meg csak annyit hogy mialatt szatyorban hazavittem legalább 5 centit nyúlt a karom :) . Gyári adat: elsõ:1020g, Hátsó:1570g + a szerelékek.
Mondjuk hátra a 90-es dobféket erõs túlzásnak tartom de legalább van.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hi!
Nem hiszem hogy érdemes lenne dobfékben gondolkodni, nézz körül inkább a Shimanonál, neki van görgõs vagy nemtommilyen féke (régen néztem már katalógust, fõleg ezt a részét) naszóval ezt a féket is városi/túra brinyákra találták ki, ennek is 0 a karbantartásigénye, csak nehéz, de mint irtad, ez nem probléma...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ZIL

ZIL

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Tény hogy a legtöbb konstrukció viszonylag nehéz, de lévén a túra osztályról szó ez talán nem a legfontosabb szempont. Egyébként 70mm-es atmérõjû Sturmey-Archer elsõ dobfék (alu) már volt a kezemben, és a legtöbb mezei tárcsafékes konfignál valószínû könnyebb. Maximális fékerõben meglepne ha verné õket, de élettartamra karbantartásigényre és megbízhatóságra már lehet hogy a dobfékre fogadnék. Ezért lenne érdekes, ha közvetlen tapasztalattal rendelkezõk mondanák el a véleményüket.
Ja és tiszteletem minden lelkes és ügyes építõé, de a chopperbringa a legkevésbé alkalmas közlekedésre minden biciklinek nevezett dolog közül, sztem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
egyik haverom csinált egy ilyen kereket a csopperébe, fog mint az állat meg nehéz mint a sár

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Életemben egyszer láttam ilyet egy direkt dobfékhez kialakított össztelóson, de nem mai gyerek volt.

ZIL

ZIL

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Helló mindenki!
Dobfékkel rendelkezõktõl szeretnék némi imertetõt hallani, tapasztalatokat jó és rosz benyomásokat mi fán is terem valójában a bicikli dobfék.
Elõre is köszi remélem sokan okosabbak lehetünk majd a témával kapcsolatban!