Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24"-os bringa avagy kisebb keréken szebb a világ?

- - - - -

• Please log in to reply
144 replies to this topic

landuk

landuk

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

24"-os dh hátsó kereket, vagy felnit hol lehet venni és milyen márkák körül nézelõdjek? Interneten már nézelõdtem, de nem találtam sehol!
Segítsetek!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
???

24":
konnyebben fennakad mivel alacsonyabban van a kozepcsapagy.
a saras dologt nem ertem.
kisebb kerek azonos attetel mellett jobban gyorsul, kisebb a vegsebessege.
kisebb a tehetlensege.

egyebkent van ahova jo, van ahova nem.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
nem !!

ugy akkora teljesitmenyhez sokkal nagyobb erore van szukseg ..
es lenduletben tartani is nehezebb

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
szerintem azt igen, de azt,hogy fent akadsz, azt sajnos nem, bár a fennakadást nem tartom valoszinünek. sárban elvileg jobb,mert kevesebb cucc van a sár alatt és igy könyebben kitolod, kitekersz,

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Most szóljatok le, de a kisebb kerekbõl adódó áttátelváltozást nem lehet nagyobb lánckerékkel kompenzálni? (24"-os keréknél)

Mondjuk tekerni biztos hogy egy nagy élmény lehet. Pláne ahogy a kisebbik Gaz-t elnéztem. :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
ez tény, viszont ugyanígy elég kevés ember profitál majd ténylegesen a one.fiveból is...
meg satöbbisatöbbi...
azért meg lehet hajtani a 29"-t
thommeynak tuti menne ;) ;)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Szerintem nagyon kevesen állnak olyan lábakon, amik lehetõvé tennék, hogy ki is használhassák a többletsebesség lehetõségét amik ezekben a kerekekben rejlenek.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
29":
gyengébb talán az átmérõ miatt, viszont azonos pedálfordulat nagyobb sebesség... (igaz súlyban is több picivel ::))

ettõl független én is parasztvakításnak tartom...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
De nem csak Õ használja, hanem nagy szériában árulja... Van hozzá marketingszöveg is, hogy miért jó (mert könyebben átsiklik az útegyenetlenségeken) de szvsz nincs értelme. A 24"-nak is csak annyival több, hogy nem kell hozzá speciális váz meg villa, mint a 29"-hoz. (vagy olynan esetekben, mint a Nicolai egyes vázai csak 24"-es hátsókerékkel mozognak 7.5"-et, vagy a Speckó BigHit is emiatt van kisebb kerékkel hátul.)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
de gary fisher bacsi azet nem 170cm magas! hanem elegge meglovi ezt a magassagot! nem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Szerintem nem lennehülyeség egy 24"-es kerék hátra, de szigorúan ugyanekkora külsõvel, ami most van. Alacsonyabban lenne a súlypontom. Irányíthatóság szempontjából is jobb lenne, bár ebben már nem vagyok olyan biztos. És pár grammot le is faragnék.
Amúgy csupán divat. Ha elterjed a tárcsafék annyira, mint most a V-fék, akkor lesz értelme más méretû kerekeknek, de az megint csak a gyártóknak lesz jó... Gary Fisher sem tudom, minek bohóckodik a 29"-lal, mikor külön villa kell hozzá, azt meg csak a Marzo csinál Neki... Aftermarket semmit sem kapni... Talán gumit....

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
papi igy ahogy mondod..

bar ha a traktorgumit a 26" raknak .. a nagyobb kerek miatt ,a + suly ott is jelentkezne..

de en is az erosseg miatt vennek ... ha vennek

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Curtispapi: teljesen egyetértek vannak elõnyei de messze nem hinénm hogy annyi, amennyit fizetni kell majd érte...

azért pl az 1.5 sem hinném hogy megér egy új: vázat, kormánycsapágyat, stucnit...

persze ha van lé ::)

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Ebben igazad van, hogy kisebb a súlya, de szerintem nem ezért vesznek 24"-es kereket. Úgyis valami másfél kilós brutál külsõt tesznek rá és akkor már elvész a megtakarított 100 gramm.
Szerintem a többi elõnye miatt használják. Erõsebb, merevebb és ami nagyon fontos, sokkal könnyebb street trükköket beadni vele (gondolj csak a kiskerekû triál gépekre). Kis sebességrõl könnyebb felgyorsítani (streetelésnél jó lehet).
Egyébként ezt is csak egy divathullámnak tartom, amivel a gyártók járnak jól (mint általában minden új szabvány esetén). És sokan meg fogják venni nálunk is, mert azt hiszik, hogy attól úgy fognak streetelni, mint a filmeken.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Hát a kerék nem lesz könnyebb attól, hogy 24-es, lásd pl. azt a kábé 4-5 collos vázat amit Tom mutatott talán az elsõ Eurobike részben. Attól mert kissebb ugyanolyan erõsnek kell leniie, mint a nagynak ezért kell bele rendesen anyag, másrészt ha már láttál 24-es kereket(ebben biztos vagyok) tudod, hogy mekkora a peremmagassága_> ez sem könnyebb. És amit Macs is mondott: úgy kell tekerni mint állat.

OK sorm ..eddig mentek a szavak ezutan tenyeket !!

egy 24" kerek kb~ 100gr konnyebb eny 26" valtozatanal /sajat meres ugyan azon a merlegen ..!../

namarmost..:

1, ha 100gr neked nem szamottevo egy kereknel , akkor rossz sportban utazol

2, termeszetesen erossebb ! ugyanis rovidebb kullokkel , kissebb atmerot kepez egy 24" kerek , es hadd ne magyarazzam ezmiatt sokkal-sokkal merevebb /pedig csak 2" rol van szo ../

ha ezek utan sem ertesz egyet, varom valaszod ..

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Jó, de most még úgysem aktuális

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,436 posts
Annyiból kijön de lehet olcsobban kérdezd meg a Gypait, mert nem emlékszem, múltkor mint mondott amikor csinálta a Bence kerekét! Pár ezerrel lehet olcsobb!

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Hája... most mondta egy arc, asszem a Kona fórumban, hogy elvileg 27bõl kijön... lehet, hogy beruházok majd ilyenekre...

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Hát a kerék nem lesz könnyebb attól, hogy 24-es, lásd pl. azt a kábé 4-5 collos vázat amit Tom mutatott talán az elsõ Eurobike részben. Attól mert kissebb ugyanolyan erõsnek kell leniie, mint a nagynak ezért kell bele rendesen anyag, másrészt ha már láttál 24-es kereket(ebben biztos vagyok) tudod, hogy mekkora a peremmagassága_> ez sem könnyebb. És amit Macs is mondott: úgy kell tekerni mint állat.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,436 posts
Biztos jó lehet csak nem SingleSPeed-nél ! Majd ki kell próbálni a Bencének ha jól emlékszem a merev gépébe az van, mert pont ott voltam a Gyapinál amikor fûzte a 24"-os kereket! BrotheR tervezed, hogy 24"-os kereket csináltatsz?