Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Írta 2009. augusztus 23. - 09:47
Sajnos nekem ilyen sose lesz.
Írta 2009. augusztus 23. - 09:38
Írta 2009. augusztus 23. - 09:36
Többször is beírtuk
A szállás kemény 8 Euro volt, igaz egyszerû, de nem is kellett több.
Rendben, csak akkor még nem olvastam ilyen beszámolót. Meg most lábfájós is vagyok, ezért nem is izgultam rá.
Írta 2009. augusztus 23. - 09:33
Egy nagyon jó kis Szlovák maraton versenyre szeretném felhivni a figyelmeteket,közel a Tátrához az augusztus 20.-ai hétvégén.Én tervezem hogy megyek de ha esetleg többen összejövünk mehetünk együtt is.Ott kell aludni mindenképpen mert szombaton 8óra 30-kor hosszutáv rajt,mivel igen hosszu és kemény a pálya.Még több infó magyar nyelven is a www.kralovskymaraton.sk oldalon.Ajánlom a fényképalbumot végignézni nagyon szép helyeken megy a pálya nyomvonala.A szinvonal sokkal jobb mint itthon igaz hogy kevesebben indulnak de a nevezésért kapsz is valamit tapasztalatból mondom.Tavaly 4*voltam a szlovákoknál és egyszer sem csalódtam,sõt ledöbbentem mennyi mindent kaptam.
Többször is beírtuk
A szállás kemény 8 Euro volt, igaz egyszerû, de nem is kellett több.
Írta 2009. augusztus 23. - 09:30
Aki teheti jövõre jöjjön el, valószínüleg aug21-én lesz jövõre. Nagyon megéri kijönni, ha a költségeket nézzük, kijöttünk egy 10-esbõl, amiben benne van az úti költség, a helyszíni nevezés, és a szállás egy éjszakára, a gyönyörû táj, olyan lefelé, hogy 6 km altt esel 5-600m szintet;) és egy nagyon jó élmény egy még jobb maratonról. Egy rossz emlékem van a versenyrõl, az pedig a 2 defektem
labidani
Jövõre csapjatok neki itt hírverést hogy ne felejtsük el, én szerintem elmennék.
Írta 2009. augusztus 23. - 09:10
Hozta a formáját, 2. lett. Azt mondta nem is érti, hogy aki leverte szlovák srác miért nincs kint a VB-n a szlovák válogatottal. A Középtáv pályája gyönyörû volt, 48km-en kellett megmászni 1480 szintet, Józsinak pedig 100km-en 3380-at:scared: Helyszíni nevezés 20€ volt, ezért kaptál egy pólót, egy müzlit, egy gelt, egy üveg vizet, szinttérképet, a pályáról egy térképet, és persze rajtszámot és chipet. Választhattál, hogy a verseny után hússal vagy hús nélkül kérsz-e kaját. A húsos gulyás volt, a hús nélküli pedig egy tál nagyon finom sztrapacska, és italból választhattál kofola és sör közül. Volt bringamosó, zuhanyzó, és a kis létszámnak köszönhetõen tumultus se volt. Egy kis ideig fellépett egy szlovák fickó aki gitáron játszott, de amúgy is jó zenék mentek. Volt tombola, ahol 30 ajándékot sorsoltak ki, nagyon sok Merida bringás csomagovolt közte, de volt Stihl láncfûrész, Rudy project szemüveg csomag, egy notebook, 100€ értékben vásárlási utalvány pipere cuccokra, karton Heineken, hordó Heineken, tehát volt minden. Az eredményhirdetésben csalódtam egy picit, de csak én. Nem adnak érmet, és serleget, hanem adnak egy oklevelet, meg egy nagyon szép, igényesen megmunkált, öntött bringás figurát, amibõl mind a 3 helyezett kapott. Mi is kimentünk a dobogóhoz, ideadják az oklevelet, és nem csak én, de a másik két srác is vár, néz, hogy mikor adják már ide a "kis" kupát. Erre azt mondják, hogy köszönjük, és mondták a következõ kategóriát. Mint késõbb kiderült a junior(17-18) és az alatta lévõ korcsoportok nem kapnak, csak egy oklevelet. Legalább ösztönöz, hogy ha felnõttbe megyek ott is dobogós legyek, csak azért jól esett volna egy érem vagy valami. Aki teheti jövõre jöjjön el, valószínüleg aug21-én lesz jövõre. Nagyon megéri kijönni, ha a költségeket nézzük, kijöttünk egy 10-esbõl, amiben benne van az úti költség, a helyszíni nevezés, és a szállás egy éjszakára, a gyönyörû táj, olyan lefelé, hogy 6 km altt esel 5-600m szintet;) és egy nagyon jó élmény egy még jobb maratonról. Egy rossz emlékem van a versenyrõl, az pedig a 2 defektemJózsi!Várom az élménybeszámolót:) Remélem jól ment a hosszú táv:)
labidani
Írta 2009. augusztus 23. - 00:19
Savanyugabi: Pedig fel volt írva a fórumra Zeezoltano jött is volna, de nem talált magának utitársat...
Írta 2009. augusztus 23. - 00:17
Írta 2009. augusztus 22. - 23:55
Írta 2009. augusztus 22. - 23:47
Az itthoni maratonokat ismételten sikerült messzemenõen felülmúlniuk, annak ellenére, hogy itt csak 300 nevezõ volt összesen...:chin:
Jövõre aki teheti látogasson el hozzájuk, mert megéri.
Írta 2009. augusztus 20. - 09:44
Top maraton sorozattal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mi van akkor, ha 2 ember áll az utolsó verseny után 1. helyen ugyan annyi ponttal? 2 1. helyezett lesz?
utolsó versenyek jobb helyezése a döntõ.
Tehet ha jobb vagy a szezon végén nyered a sorozatot!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. augusztus 12. - 11:38
Nevezési határidõ: 2009. augusztus 1. 20 óra.
A verseny napján nevezésre nincs lehetõség!
Ez most épp a bükk maratoné. Ennek ellenére lehet nevezni vasárnap reggel? Számomra ez igen furcsa, de akkor ez meg (már megint) a szervezõk sara. Le kell húzni a redõnyt vasárnap reggel és pont. CSAK számkiadás van és viszlát. Mi ebben olyan bonyolult, amit nem lehet megoldani?
Ha meg nem hajlandó legalább 1 nappal a verseny elõtt gondoskodni a nevezésérõl, akkor tudjon rá.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. augusztus 12. - 11:04
Aztán, szerinted az indulók hány százaléka érkezik elõzõ nap? Te még nem láttad milyen karavánok kígyóznak a versenyek felé vasárnap reggel? 2001 óta rendszeresen járok maratonokra, és tudom mi volt régen. Csak 500-700 volt a maximum induló létszám, de már akkor sem volt egyszerû a helyszíni nevezés vagy a rajtszámátvétel. A mostani 500-600 fõ simán lehet több is, mert minek veszõdjön az ember utalgatással, ha a verseny napján úgyis odamehet és fizethet. Az idõjárás függvényében indulókról már nem is beszélve. Ráadásul 500-600 ember nevezése már 2,5-3 millió Ft, amit több okból sem szeretne az ember egy sátorban gyûjtögetni. Ez nem a McDonald's, hogy bármikor beeshetsz és vehetsz valami szart. Ha nem hiszed, járj utána, a régi maratonoknak is. Idõgépet nem tudok adni.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. augusztus 12. - 07:10
Mert lenne 500-600, aznap érkezõ helyszíni nevezõ, amibõl 200-300 számlát kér. Most is elég nagy tumultus van a sátraknál, pedig csak rajtszámátvétel van. Régen nem volt ilyen magas a helyszíni nevezés és szervezõi oldalról nézve nem jött be, szóval nemigen fognak visszaállni a felvetett megoldásra.
Inkább itt válaszolok.
Enté: melyik részét nem érted annak, hogy a verseny napján nincs nevezési lehetõség? Ergó, elõtte való nap elintézi az az 500-600 helyszíni nevezõ a nevezést és az esetleges számláit. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki az elõzõ napon nevez, akkor jóhogy nem fogja másnap átvenni a rajtszámát, hanem egybõl, közvetlenül a nevezés után. Szóval még az sem mondható, hogy 500-600 ember a rajtszám átvételt befolyásolná jelentõsen, mert hülye lenne valaki helyszínen nevezni, és másnap átvenni a rajtszámot, amikor aznap megteheti. Érted ugye? Ennek fényében akkor a kérdés újra: miért lenne délben a rajt? Az elõzõ nap (ami sok esetben szombat) terheltsége miben befolyásolná a másnapi rajtot? Mert szerintem az égvilágon semmiben, max több induló lesz.
A másik pedig ez az 500-600 ember. Nem saccoltál kicsit sokat? A Bükk maratonon 1516 nevezõ volt, szerinted ennek az egyharmada most helyszíni nevezõ lenne? Valahogy kizártnak tartom 100-200 ember a reális inkább, akinek megborult a hétvégi programja és helyette eljön maratonozni egyet. Akit érdekel a dolog, az már jóval elõtte letudja a nevezési procedúrát, mint ahogy Te is letudod a szlovák maratonoknál (nem úgy a fuvart, amit még elõzõ nap este kezdesz keresni, ugye ).
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2009. augusztus 11. - 21:39
Írta 2009. augusztus 11. - 21:16
Írta 2009. augusztus 11. - 21:13
Írta 2009. augusztus 11. - 21:02
Írta 2009. augusztus 11. - 20:52
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. augusztus 11. - 20:46
Ezt a versenyt már én is felvetettem pár hozzászólással ezelõtt.Sõt én komolyan tervezem hogy megyek is,innen Szabolcsból.De ha te is jössz összefuthatunk majd valahol.Sziasztok 08.22 -én a négynapos ünnep szombatján lesz ez a maraton Szlovákiában társat-társakat keresek az útra (Pestrõl 360km) szállás 10€ körül van.
http://www.kralovsky...sk/index_hu.htm