Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A top maraton hosszútáv összetett eredménye már fent van a honlapon.

A sebesség mindent megold.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Menne valaki a szeptember 19-i lengyelországi Inter-Mountain-Series zárófutamra??? Engem nagyon érdekel a verseny és ha lenne hely vkinél akkor szívesen mennék.(benzinpénzbe természetesen beszállok)
http://nyx.at/ims/po...arathon-pid1498

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

azt én is láttam 20-án, de ami érdekes volt, h kerekes székesek is indultak. Minden tiszteletem az övék, de a Nagymezõn elég nehézkesen mozogtak.

egy nappal elõtte is mászkáltok ott kerekesszékesek,lampionok után mentek,és azt tájolták be térképen.megkérdeztünk egy sportbírót,h mi a lényege de õ se tudott rá válaszolni.egyik jelölt úton szembetalálkoztunk egy futóval,rendesen fel volt háborodva h mit keresünk ott.pedig mi is csak az erdõt használtuk...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Imádom az ilyen lefeléket! http://www.redpointt...ideo/index.html
Csak ne lenne Debrecentõl ilyen messze.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
http://www.redpointt...llye/index.html
ez egyik cseh verseny honlapja,szept. 12-én lesz Teplice-ben. 60/120km , tavaly a hosszún 4:55 volt a gyõztes ideje és 506-an teljesítették a távot(igen a hosszút) és 285-en a rövidet:D....(nem semmi h többen nyomták a 120at...bár UCI verseny volt ha jól értem)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

itt azért kiváncsi lennék az illetékes elvtárs válaszára, illetve indokaira...

Arra én is, bár pénzel nagyon sokminden megoldható a BNP-nél is. (szomorú, de igaz)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
azt én is láttam 20-án, de ami érdekes volt, h kerekes székesek is indultak. Minden tiszteletem az övék, de a Nagymezõn elég nehézkesen mozogtak.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
amennyire tudom, végig szokták bicajozni az útvonalat, felszedik a kulacsokat, szemetet stb...
lehet, egy-két ilyesmi kinnmarad véletlenül

de pl most zajlott egy tájékozódási futó vb??? bánkuton, pont, amikor ott voltunk, s egy csomó alak rohangál össze-vissza a fennsíkon
kiváncsi lennék, hogy állítsák vissza a sok letaposott védett növényt, pl.
ahogy én tudom, közösen BNP beleegyezésével jelölik ki a maratonok útvonalait
itt azért kiváncsi lennék az illetékes elvtárs válaszára, illetve indokaira...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
savanyugabi: engem egyáltalán nem zavart, sõt jól is jött, mert Háromkõre akartunk volna kijutni és ebbõl a jelölésbõl (is) tudtuk, hogy nem vagyunk jó helyen :D Csak azért említettem meg, hogy abból nem szokott gond lenni, ha kint marad egy jelzés? Hallottam már vissza máshonnan, hogy úgy kapták meg az útvonalat, ha utána vissza állítják azt az állapotot, mintha nem is lett volna ott semmi.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
mea culpa
kerestem ,de csak egy-egy külön rendezvényt találtam /kassa maraton, szlovipari stb.../

epyc
egy csomó bükkös is kinnvan fõleg a "neerregyerebaszki" X-ek egyes keresztezõdésekben
jó lesz a peléknek téli álomalmot rágni belõle, gondolom...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Egy apró megjegyzés csak! Tegnap voltunk a Bükkösben és ott ahol Nagymezõ után ráfordul a maraton Háromkõ mellett elvezetõ jelöletlen ösvényre (az elején kék átlóval jelölve, majd semmi), még kint láttunk a fán Szilvás maraton jelölést :) Nekünk jól jött, csak gondoltam, hogy ha esetleg hiányzik valakinek, akkor kimehetne érte ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Van neki, csak meg kell keresni;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nyissunk már egy külön topicot a szlovák maratonoknak

Én egy ideje a "maratonok"-at már nem is nagyon nézegetem, idén egy hazain sem indultam, mondjuk, ez inkább idõhiány, meg motiválatlanság
Most is inkább kinnaludtam az erdõbe'
Bükkön gondolkodtam, de mire észbekaptam, mondták , hogy nyócezze'
az melóstibi létemnek már sok cseppet
S én még el vok kényeztetve, hiszen 3 top maraton helyszine van tõlem ~70km autózáson belül
Régebben sokat mentünk cseszkóba, sosem volt csalódás, legfõképp a szlovipari maraton tetszett
cimbim a horal mókán volt kinn az alacsony tátrában, utólag vágta le, hogy egy 3 napos sztori hegy idõfutam jellegggel, egy maratonnal, illetve egy kritérium mókával a király-hegy körül

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
hát mondjuk az tény hogy ideje lenne már kicsit átvariálni az útvonalakat az itthoni versenyeken mert lassan csukott szemmel is végig lehet menni (igen tudom hogy mindig vannak pici eltérések, de akkor is...)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Sziasztok!
Idén mi is voltunk kint Szlovibana Dema-Horal-Alto maratonon, nagyon pozitív élmény volt. A pálya mindenkinek nagyon tetszett 37km (1000) 65km (1700) 82 km (2500) távok és szintek voltak, hibátlan kijelölés és nagyon jó frissítõ pontokkal, nekem nagyon bejöttek a görögdinnye darabok.Feltöltött kép Normális induló csomag, energia szelet, energia gél, bicós zokni, lazító krém, befutónál, kofola, ásványvíz szõlõcukor, banán, szendvics, péksütemény, végén választható tészta lekváros vagy sajtos, sör vagy kofola és uszoda belépõ. Úgy tûnik az elõzõ beszámolók alapján náluk ez a normális-megszokott, meglepõen kevés induló a magyar versenyekhez mérten, ez a verseny része az Inter Mountains sorozatnak. A mezõny nagyon ott van én most mentem elõször hosszú távon és a kategóriámban 9-dik lettem ami nem rossz önmagában 5:11:30, de a kategória elsõ ment 04:05-öt, abszolútban is negyedik volt 1967-es születésû! Csak az U19-es Koós Brigi SHK tudott labdába rúgni õ megnyerte a kategóriáját, nagyon örült mert húszan voltak, itthon meg egyedül, ez is jelent valamit az gondolom. Ilyen pályát itthon nem találni, a végén is mászások vannak folyamatosan az utolsó három kilométer pedig egy CC pályának is simán elmenne, a vége egy egynyomos ösvény fenyõerdõben lefelé ká-bé a Tarjáni OB pálya köves-gyökeresének megfelelõ színvonalú. Mára Maraton ,,DH" szakasz, még leírni is nevetséges. Nevezés helyszínen 20 euró. szállás 10 euró, reggeli 4 euró, a helyszín Poprádtól 15 km Svít nevezetû település, szóval még messze sincs. Ínyenceknek külön jó hír az út mellet folyamatosan árulnak Áfonyát amibõl nagyon finom lekvárt lehet készíteni, Róka gombát és Tinorát, alkudni kötelezõ kb 50% adják oda az induló árnak. Szerintem mi megyünk jövõre is.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Én csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz.szuper szervezés nagyon jó pályakijelölés/80km-ert mentem egyedül de sehol nem volt olyan érzésem hogy eltévedek/a frissitõkön minden volt.Egy-két érdekesség a hosszutávról,nagyon kemény pálya kevesen is vállalták be 100km 3100m szintet mért az órám 17.2km/h átlagsebesség 5ó47perc tekerés.Volt benne 3olyan köves meredek mászás mint a Duna marcin mikor másodszor kell visszamászni Dobogókõre.A dózerutak igen kövesek és ritmustalan nehezen lehet rajtuk haladni.A két meredek igencsak meglepett ilyen nálunk egy maratonon sincs.Nem voltak sokan a versenyen de igy is szinvonalas volt az ellátás pedig szuper.Igy is lehet ezt csinálni Top-Maraton szervezõk.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Aszondom, hogy életem legélvezetesebb maratonja volt ez a szepesi. A táj, a terep, az útvonal tervezése, a kiszolgálás, ellátás az itatóknál és a végén a sztrapacska. 5-ös. És végre egy maraton ahol beraknak (mernek) olyan terepet is amilyet itthon a szervezõk álmukban sem. Volt értelme azoknak a hosszú és igen meredek mászásoknak, mert olyan lefelét kaptunk (37%) pár kilométer hosszan, hogy végig vigyorogtam.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Na az király!Gratula!

Jövõre csapjatok neki itt hírverést hogy ne felejtsük el, én szerintem elmennék.

Már asszem március-április környékén fel voltak sorolva a szlovák versenyek itt is, mert engem is bosszantott h egész augusztusban 3 egymást követõ hétvégére nem akartak betervezni semmit itthon.Aztán átcsúszott 2 vizsgám is augusztus végére is tárgytalan lett a téma sajna:(
Jövõ évtõl viszont már valszeg nem lesz ilyen probléma:)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

A Wcs az nyeregcsõ volt?

Igen. De valószínüleg buktak vele.
HZoli:Nekem sem lesz nyugi, de majd csinálunk egymásnak! ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A Wcs az nyeregcsõ volt?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!