Látom, õk is csak egy nyelven beszélnek.
Jelentkezz be Regisztrálj
Maratonok
Posted 2009. October 04. - 19:39
Posted 2009. October 04. - 18:09
Látom, õk is csak egy nyelven beszélnek.A legnagyobb szlovák versenyek honlapja amik kupafutamok náluk az a www.cyklomaraton.sk illetve a kisebb de jó versenyek honlapja az www.mtbiker.sk kalendar
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. October 04. - 17:42
Elõbb informálódj, azután tessék kombinálni A verseny szervezõjétõl a versenybíró (jobb esetben) szállást, utazási díjat és étkezést kap, semmi egyéb. A bírói díjat a szövetség fizeti, de hogy megnyugtassalak, a díjból nem jön ki két új külsõ ára. Versenybíróból max. 3 van egy versenyen (ennyi is csak a maraton kupa futamokon). Nem hinném, hogy ez összességében komoly pénzügyi megterhelést jelentene...
Egy versenybíró.
Posted 2009. October 04. - 17:21
Olvasgatom a topic-ot és elkezdtem azon gondolkozni, hogy honnan szerzitek az infókat a határainkon túli versenyekrõl. Esetleg van vmi olyan oldal, ahol országonként fent van az összes jelentõs esemény? Ha igen akkor linkeljétek be! Köszi
Posted 2009. October 04. - 15:59
Posted 2009. October 04. - 15:09
Ne:no: azzal foglalkozz,hogy "odakint" kell engedély vagy sem ! A Palota maratont tekintsd levezetésnek,és utána:) elkezdheted az alapozást. Ha Pihenni akarsz ott a környéken nagyon sok jó hely van .Ha segítséget kérsz ,a "helyi erõk" /Laciklon és társai:)/ biztosan segítenek . A távolság az lehet,hogy probléma,de nekem a legközelebbi maraton is legalább 100/110 km volt .
Ha igazán akarod,és van rá lehetõséged. akkor megtudod oldani !
Úgyhogy : Hajrá !!!
Egyébként meg egy "tarisznyás" maratonnak lenne létjogosultsága ?
Én tavaly nem voltam ott Palotán.de eddig csak jót olvastam róla,a jelenlegi állás szerint az idén megyek,megyünk .
Posted 2009. October 04. - 13:56
l. Eleve sokkal nagyobb a bringás kultúrájuk is.
kb ez a kulcsszó. a többi jelentõs része már ebbõl következik.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. October 04. - 12:51
Az a baj hogy a Palota maraton nekem elég messze van meg már nem igazán akarok versenyezni sem csak pihenni aztán november elejétõl szép nyugisan kezdeni az alapozást.Hát az azért nem hiszem hogy a Szlovák paradicsomba ahol volt ez a verseny is nem kell semmiféle engedély egy ilyen verseny megrendezéséhez
Nem engedély nem kell, az nyilvánvaló hogy kell egy ilyen típusú rendezvényhez, csak valszeg nem kell vagy minimális árat fizetni érte. Pl Mo-n ha nincs ismeretséged a különbözõ erdészeti felügyelõ szervek, tulajdonosok úgy lehúznak lóvéval ha 50 fõ feletti versenyt csinálsz mint a pinty. Persze ezt is területe válogatja. A rendõri felvezetéshez õrzéshez is rendessen kell sztem perkálni, talán csak a polgárõrök jönnek ingyé vagy egy pólóért ki, de még abban sem vagyok biztos! A szlovákok a saját nemzetük által csinált rendezvényeket írdatlan módon támogatják, mert szeretné az állam hogy a külföld meglássa benne a lehetõségeket. Eleve sokkal természetközelibb nép mint mi! Én a Kiskárpátokban, Besztercebányán, Kassán sem mentem még úgy ki az erdõbe hogy ne lett volna mindenfelé túrista, és mindenféle korosztályból. Eleve sokkal nagyobb a bringás kultúrájuk is. (pl Kassán két éve csak úgy hemzsegtek szombat este a bringások pedig fújt a szél és júniushoz képest igen hideg volt!)
Posted 2009. October 04. - 12:16
Ne:no: azzal foglalkozz,hogy "odakint" kell engedély vagy sem ! A Palota maratont tekintsd levezetésnek,és utána:) elkezdheted az alapozást. Ha Pihenni akarsz ott a környéken nagyon sok jó hely van .Ha segítséget kérsz ,a "helyi erõk" /Laciklon és társai:)/ biztosan segítenek . A távolság az lehet,hogy probléma,de nekem a legközelebbi maraton is legalább 100/110 km volt .Az a baj hogy a Palota maraton nekem elég messze van meg már nem igazán akarok versenyezni sem csak pihenni aztán november elejétõl szép nyugisan kezdeni az alapozást.Hát az azért nem hiszem hogy a Szlovák paradicsomba ahol volt ez a verseny is nem kell semmiféle engedély egy ilyen verseny megrendezéséhez
Ha igazán akarod,és van rá lehetõséged. akkor megtudod oldani !
Úgyhogy : Hajrá !!!
Egyébként meg egy "tarisznyás" maratonnak lenne létjogosultsága ?
Én tavaly nem voltam ott Palotán.de eddig csak jót olvastam róla,a jelenlegi állás szerint az idén megyek,megyünk .
Posted 2009. October 04. - 11:50
Mi is sokat járunk ki szlovákiába MTBO versenyekre, és a tapasztalat ugyanez, csak ott kb a magyar versenyek árfolyama megegyezik a szlovákokéval, és a díjazás is sztem hasonló! De azt mi is tapastaltuk pl a MA-KA-DO nevû ultra hosszútávú pontbegyûjtõn, hogy olyan szponzorokat szereznek meg ami fenomenális, és így sorsolnak mindenféle hosszû hétvégéket!
Egyébként szerintem azért tudják töredékbõl kihozni az ottani maratonokat, mert valszeg az engedélyezésre nem nagyon kell költeni, a helyszíneket, versenyközpontokat ingyen kapják (a hely tulajdonosa nem akarja lehúzni a rendezõket, mint a maratonokon gyanítom idehaza) szerintem a rendezõk társadalmi munkában végzik a tevékenységüket (pl. van egy tanárnéni aki versenyeket rendez, és azokra a melókra amihez nem kell szakértelem, kiküldi a diákjait mondjuk egy 5-ért cserébe), Magyarországon viszont a versenybírók sztem pénzt kapnak a munkájukért, gyakorlatilag mindenki pénzt akar lehúzni a versenybõl! Ez a helyzet. De gyere el jövõhéten a Palota MAratonra, ott tuti nem így megy mert törtedék pénzbõl valósítanak meg egy zseniális maratont legalábbis nekem tavaly nagyon tetszett!
Posted 2009. October 04. - 08:51
Mi is sokat járunk ki szlovákiába MTBO versenyekre, és a tapasztalat ugyanez, csak ott kb a magyar versenyek árfolyama megegyezik a szlovákokéval, és a díjazás is sztem hasonló! De azt mi is tapastaltuk pl a MA-KA-DO nevû ultra hosszútávú pontbegyûjtõn, hogy olyan szponzorokat szereznek meg ami fenomenális, és így sorsolnak mindenféle hosszû hétvégéket!
Egyébként szerintem azért tudják töredékbõl kihozni az ottani maratonokat, mert valszeg az engedélyezésre nem nagyon kell költeni, a helyszíneket, versenyközpontokat ingyen kapják (a hely tulajdonosa nem akarja lehúzni a rendezõket, mint a maratonokon gyanítom idehaza) szerintem a rendezõk társadalmi munkában végzik a tevékenységüket (pl. van egy tanárnéni aki versenyeket rendez, és azokra a melókra amihez nem kell szakértelem, kiküldi a diákjait mondjuk egy 5-ért cserébe), Magyarországon viszont a versenybírók sztem pénzt kapnak a munkájukért, gyakorlatilag mindenki pénzt akar lehúzni a versenybõl! Ez a helyzet. De gyere el jövõhéten a Palota MAratonra, ott tuti nem így megy mert törtedék pénzbõl valósítanak meg egy zseniális maratont legalábbis nekem tavaly nagyon tetszett!
Posted 2009. October 04. - 07:59
Ujra egy igen jól rendezett szlovák maratonon sikerült résztvennünk 3-an voltunk, a helyszin a Dedinky tó melletti Mlynky nevû hely.A helyszini nevezés 10euro volt de, volt egy megteritett asztal a versenyzõknek 4féle sütivel szendviccsel és volt meleg tea és kávé is,mindenki annyit fogyasztott amennyi jól esett.A hosszutáv pályája meseszép helyeken haladt gyönyõrû kilátásokkal a szép napos idõben 3* jártunk 1000m feletti magasságokban.Jól kijelölt pálya frissitõn volt minden amire szüksége lehet egy bringásnak.Célban volt minden kaja/gulyás kicsit jobb mint itthon/ sör vagy üditõ bringamosó zuhanyzási lehetõség a szállodában itt volt a versenyközpont.A dijazás az meg hát szuper, emlékplaket, pénzdij és egy 2személyes hosszu hétvége a 3csillagos szállodában.És mindez ugy hogy kicsit túlozni fogok kb 150-en indultunk összesen a versenyen.Kérdem én hogy nálunk egy top maraton versenyen miért nem lehet hasonló dijazást csinálni.Ja itt 1500 induló van,és a nevezési dij is jóval drágább,ez azért elgondolkodtató kicsit.
Posted 2009. October 03. - 21:45
Posted 2009. September 29. - 06:44
Páran mindig és mindenre fognak panaszkodni! Mit akarnak még?
Emelkedõn a kormányt harapva is majdnem hátrabukfenceztem, lejtmenetben bátorság és derékfájdalom (rázkódástól) szabhatott határokat. Az utolsó 3km gépet és testem is amortizálta.
Alföldiként maximálisan tetszett a táj és a talaj változatossága. Meg a versenyközpont családias hangulata!
Gondolom, hogy a szûk, technikás ereszkedõket hiányolták, mint amilyen pl felfele volt az elsõ 12-13 km utolsó része, vízmosásokkal. Személy szerint örültem, hogy ilyenek nem voltak, így is majdnem elvittem valakit, aki a második emelkedõ után lefele két vájat közepén gyalogolt. Ha az ott 1 szûk ereszkedõ, akkor kalap, nem tudtam volna megállni, max eldobni a gépet, mielõtt nekimegyek.
Nem tudom, hogy te melyiken indultál, de aki a nyolcvanason ment, azt mondta, hogy fent a gerincrõl nagyon szép volt a kilátás, mindent be lehetett látni. Mondjuk nekem az ötvenes is megfelelt ilyen szempontból is.
Az utolsó 3 kilométeren pereceltem is egyet, pedig már reménykedtem, hogy végre 1 verseny, ahol ez kimarad.
Posted 2009. September 29. - 00:46
Emelkedõn a kormányt harapva is majdnem hátrabukfenceztem, lejtmenetben bátorság és derékfájdalom (rázkódástól) szabhatott határokat. Az utolsó 3km gépet és testem is amortizálta.
Alföldiként maximálisan tetszett a táj és a talaj változatossága. Meg a versenyközpont családias hangulata!
Posted 2009. September 28. - 21:09
Ahogy láttad, Pedáldöngölõk 6 fõvel kiment. Jó volt, érdemes versenynaptárba beilleszteni!
Eredményeket, fotókat hol lehet majd találni? Köszi elõre!
Igen, láttam, hogy nem 1 pedáldöngölõ volt, nekem is tetszett a pálya, bár páran panaszkodtak, hogy nem volt elég technikás.
Ideiglenes eredmények itt: http://www.download....mporare2009.txt
Vírusproblémák miatt kézi módszerrel leellenõriznek minden eredményt, úgyhogy hivatalos eredmények csak késõbb lesznek. Fényképekrõl még nincs hír az oldalon: http://marosmtbmarathon.blogspot.com/
Posted 2009. September 28. - 20:05
Ahogy láttad, Pedáldöngölõk 6 fõvel kiment. Jó volt, érdemes versenynaptárba beilleszteni!Látom, hogy volt szó holnapi Maros maratonról, jön valaki?
Eredményeket, fotókat hol lehet majd találni? Köszi elõre!