Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Maratonok

- - - - -

• Please log in to reply
3542 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én is középen szoktam menni toló emberek mellett,de ebbe az a vicc, hogy középtányéron... xD Míg más már leszáll.Nem bántom a népet,persze mindenki más más fizikumú és technikai tudású,de azért én sem tartozok a nagyágyúk közé,mégis sok helyen felmegyek középtányéron.

Azért te messze erõsebb vagy mint az átlag.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Megtennéd, hogy írsz néhány szolgáltatást ami nominálisan vagy reálértékben olcsóbb lett az elmúlt 20 év alatt?
Az informatika és hasonlók kivételével.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_freeride69x_*

vendég_freeride69x_*
  • vendég
Topmaratonok 2010:
"A szolgáltatások között az online nevezés mellett 2010-ben is szerepel többek közt chipes idõmérés, póló, kerékpármosó, orvosi háttér, frissítõ állomások, valamint „egytálétel”."

Vagyis semmi újítás.A chipes idõmérésnek alapnak kellene lenni-és nem a versenyzõvel megfizettetni-póló évek óta gagyi,van már belõle bõven elég,kerékpármosó szintén alapszolgáltatás szerintem,orvosi háttér:ezt most tényleg plussznak kell tekinteni?Frissítõ állomások:többszörösen hígított bármi,ha késõn érsz oda nincs semmi.Egytálétel:csak gyõzd kivárni,és ha megkapod le van sajnálva róla minden.Ha máshol veszel kaját akkor meg egy vagyont kérnek el érte-lásd Bükk maraton helyszíne-kihasználva a terület közeli településen kívüliségét.A nevezési díj évrõl-évre nõ a hozzájuk kapcsolható szolgáltatás meg egyre silányabb.Idén Én lemondok errõl a "nagy lehetõségrõl".Ez az én véleményem.Lehet vele vitatkozni,el lehet fogadni.Én így érzem.Inkább megyek a sokkal élvezetesebb teljesítménytúrákra.

Én úgy gondolom hogy ha vmit elindítunk annak folyamatosan a professzionalizmus irányába kell fejlõdni.És nem megállni a kezdeteknél,az 1000ft-os pólónál.A Duna maraton nemzetközi maraton egyik állomása.Ha ott teljesíted az 5 országban az 5 maratont kapsz egy gyönyörû mezt!Én tavaly a Topmaraton sorozat kezdése elõtt "terveztem" ilyen mezt és ajánlást is írtam hogy milyen rendszerben lehetne hozzájutni.
http://picasaweb.goo...NMezTervezetem#
Ezt elküldtem mind a 4 maraton szervezõnek,és a TopMaratonnak is.Reakció?Semmi.Még válaszra sem méltattak.A lényeg hogy minnél több pénzt ki tudjon venni a szervezõ az adott versenybõl,kötelezõ minimális ráfordítás mellett.Ez jelenik meg minden szinten ebben az országban.Menj el egy szlovák maratonra.Össze nem lehet hasonlítani a miénkkel.A hozzáállás nem mindegy.Végeredmény:mostmár aki tõlem kér tanácsot a hazai maratonozással kapcsolatban lebeszélek mindenkit róla.Csalódtam benne,amúgy is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban,de adtam neki bõven esélyeket.Majd ha a szolgáltatás amit kapok nem a gagyiról fog szólni,meg a spórolásról,és mondjuk a rajt tasakba nem csak szemétnek való szórólapok lesznek,hanem mondjuk vagy két zselé,meg egy kulacs,vagy ehhez hasonlóak,a frissítõpontnál is kapok bármit még akkor is ha nem vagyok a top10ben,ha elérhetõ áron lesz kapható étel-ital a versenyközpontban,ha lesz kellõ számú melegvizes zuhanyzási lehetõség még a Mátra maratonon is,ha kellõ tisztelettel és formában jelenik meg egy jubiláló maraton,ha majd versengenek értem a szervezõk hogy de igenis menjek maratonozni akkor majd újra indulok.De amíg a szervezõk úgy veszik hogy én vagyok õ értük addig elfelejtem ezt a lehetõséget.
Minden nagyképûség nélkül csak tájékoztatásul 1990-tõl montizom versenyszinten is.Van bennem pár -fiatalabbaknak ajánlom-cc ob. futam,dh.futam,jópár maraton,24-és 72 órás monti verseny, és teljesítménytúra.Nem tegnap kezdtem.Versenyekkel-maratonokkal kapcsolatban tapasztalatom,élményem van bõven.De leszarják az ilyen "öreg"rókákat ha tanáccsal fordulsz a szervezõkhöz.Az önös érdek a lényeg.Jó egészséget és sportsikereket!

Olvassátok el a velo.hu-n a TopMaratonról szóló cikk kommentjeit,ha érdekesnek találjátok a témát.

norbi-a-hod

norbi-a-hod

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Én is középen szoktam menni toló emberek mellett,de ebbe az a vicc, hogy középtányéron... xD Míg más már leszáll.Nem bántom a népet,persze mindenki más más fizikumú és technikai tudású,de azért én sem tartozok a nagyágyúk közé,mégis sok helyen felmegyek középtányéron.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

üdv!
mi az hogy bedugulás? meg tolás?

Kb azt, ha népség meglátja, hogy kicsit erõt kell kifejteni inkább leszáll, ekkor szoktam én középen menni ha persze nem ott tolják....
A pálya hosszabbítás jó ötlet lenne.

norbi-a-hod

norbi-a-hod

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Jó ötlet volt az irányváltoztatás,hogy a rézbükkin kell lejönni és a piroson fel!Az egy brutál emelkedõ,ami az egyenletes emelkedést megfejelve két nagy siratófallal egészül ki... Na azon majd betojik a nép,mi is oda járunk csapattársammal ,ha a Kõrisre megyünk edzeni,sose hagyjuk ki azt az önszadit! :)
Bár õsszel felfedeztünk egy másik frankó siratót is,de azon még csak lefelé jöttünk.A táska viszont a fejünkön volt és átforduláshatáron csúsztunk lefelé,úgyhogy felfelé nem tudom tekerhetõ-e...?A kék jelzésrõl van szó,nem arról ahol lefelé megyünk a Vinye maratonon,hanem a másik felének alsó szakaszáról,ami a mûút kanyarulatát vágja le,a Parajos alól kanyarodtunk rá és közvetlenül Bakonybél elõtt értünk ki.Fentrõl lefelé erdészeti kavicsút közepes meredekséggel mint kb a rézbükki,az alsó harmadában tér le róla a kék és ott van az a kegyetlen sirató.Most tavasszal azon vagyunk hogy száraz idõben kimegyünk és betámadjuk/felderítjük... :) Esetleg azt még bele lehetne venni az ötlettárba,bár csak az eleje ütõs,nem úgy mint a pirosnak... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Engemet kell keresni ez ügyben:) A weblapunk új helyre költözött ezért nem volt...most már van.

Nos a pálya. Mint tudod a Bakony kiemelten védett terület és tucatnál is több hatóságtól kell beszerezni az engedélyeket. Ennek a pályának a nyomvonala 5 hónapos egyeztetés után született meg. Ezt nem panaszkodásnak írom, csak tényként.
A mostani pályát, mint lejjebb írta RedEagle nem tudom megváltoztatni, de szívesen veszek minden módosítási javaslatot...s onnantól már csak 1 évet kell rá várnod:)

Azért remélem a mostani már tetszeni fog:)

Leon

A tavalyival sem volt gond csak kicsit rövid volt. Nem kell leírnom az ötletem, már megvalósítottátok. :)

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

...
A Bakony pályáját meg akartam kérdezni a szervezõktõl, de még honlap sincs. Lennének ötleteim (pedig én még helybeli sem vagyok).

Engemet kell keresni ez ügyben:) A weblapunk új helyre költözött ezért nem volt...most már van.

Nos a pálya. Mint tudod a Bakony kiemelten védett terület és tucatnál is több hatóságtól kell beszerezni az engedélyeket. Ennek a pályának a nyomvonala 5 hónapos egyeztetés után született meg. Ezt nem panaszkodásnak írom, csak tényként.
A mostani pályát, mint lejjebb írta RedEagle nem tudom megváltoztatni, de szívesen veszek minden módosítási javaslatot...s onnantól már csak 1 évet kell rá várnod:)

Azért remélem a mostani már tetszeni fog:)

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

LustaTömzsi

LustaTömzsi

vendég

• fórumtag
  • 153 posts
üdv!
mi az hogy bedugulás? meg tolás?

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Yoreggelt...Sziasztok!

Sokan panaszkodtatok a pálya könnyedségére a Bakony tájait ismerve. Ezen 2010-ben változtattunk pozitív irányba. A pálya hosszabb és keményebb lett. Mind a közép, mind a hosszú távon indulókat érint. Ellentétben más versenyekkel olyan pályát jelöltünk ki, amely minden idõjárási viszony közepette járható. A pálya egy szakaszát megfordítottuk a gyalogosok érdekében, s ezáltal a könnyed gurulásból egy kistányéros mászás lett...a pályáról és a versenyrõl bõvebben:
www.pannonmaraton.hu

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Iszonyat gáz, hogy a Buda ranglistás. Azért azt a minimumot el kellene várni egy versenytõl, hogy egy XCM táv meglegyen. Ha jól tudom 81-120 km.

Azért nem kapok ranglista pontot, ha k***agyorsan beérek a munkahelyemre? :wtf:

(igen, a Bakony Maratonnál sem ártana a távot "felduzzasztani".

Majd kitalálják, hogy menjünk még egy kört, úgy már talán megvan a 80km. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Abban igazad van, hogy a címe a Magyar kupára vonatkozik, de olvasd el légyszíves a 13 és 15 is. Az MK és RV egyenértékû .... a pontszámításban van csak különbség és a bíróküldésben!

Kérdezzünk meg róla egy ügyvédet :) , mert itt nincs semmi konkrétum ami a RV-re vonatkozna.
Meg ez a tavalyi VSz.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Mi a címe a VSZ 14§.-nak? ;)
Ranglista versenyre nem vonatkozik.

Abban igazad van, hogy a címe a Magyar kupára vonatkozik, de olvasd el légyszíves a 13 és 15 is. Az MK és RV egyenértékû .... a pontszámításban van csak különbség és a bíróküldésben!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Dante; Mjani
A maraton hosszú távja 60 km kell legyen kivétel ez alól az OB ott el kell érje a min 3 órát a gyõztes idõ ... Bõvebben a VSZ 14§.

Mi a címe a VSZ 14§.-nak? ;)
Ranglista versenyre nem vonatkozik.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

A rövidtáv körébe is! ;)

Jah és a mezõny egyik fele a Budai várban fog kikötni :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Majd a Budán csinálunk még egy kunkort :D

A rövidtáv körébe is! ;)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Dante; Mjani
A maraton hosszú távja 60 km kell legyen kivétel ez alól az OB ott el kell érje a min 3 órát a gyõztes idõ ... Bõvebben a VSZ 14§.

Majd a Budán csinálunk még egy kunkort :D

Akkor azt mindenkinek egyénileg kell számolgatni hogy hány pontja van? vagy vhol azért megtalálható?

nem kell számolgatni, versenyek után ide tölti fel a fõtitkár néni :)
http://mmtbszsz.hu/letoltes/

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

Iszonyat gáz, hogy a Buda ranglistás. Azért azt a minimumot el kellene várni egy versenytõl, hogy egy XCM táv meglegyen. Ha jól tudom 81-120 km.

Azért nem kapok ranglista pontot, ha k***agyorsan beérek a munkahelyemre? :wtf:

(igen, a Bakony Maratonnál sem ártana a távot "felduzzasztani".

Bakony:Nem tudom, hogy a pálya engedélyeztetése milyen stádiumban van, de fel lesz "duzzasztva" a középtáv és a hosszú (kb.:100Km, majd tavasszal lejárom és megírom a mért szintet és pontos távot) is

MJani01: Hát a 2010-es verseny pályáját már szerintem nem szívesen módosítják, de a szervezõk szívesen fogadják az ötleteket, hiszen õk is arra törekednek, hogy a természet adta lehetõségekbõl a legtöbbet hozzák ki, (sajnos kell birkózni emiatt a szervekkel) így akár a jövõ évi pályának (remélem még sokáig mehetünk Vinyére) az útvonalába a te ötleted is szerepelhet.
Tavaly volt elõször verseny Vinyén, így a talán sokkal több dologra kellett koncentrálni, mint egy jól bejáratott helyszín esetén, remélhetõleg a tavalyi problémákat sikerül kiküszöbölni.

Buda Marci: nekem ez egy majális és úgy is állok a dologhoz, de a bedugulás az borzalmas. Hogy felfelé tolni kell az OK, de hogy lefelé is az már Sokk volt.
Mondta is a cimbi, hogy Buda idén törölve.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Andris, akkor Buda Maratonra vigyem a piros gyorszárakat? :)

Budát tényleg túlzás ranglista futamnak tenni. A beduguláson és a pályán álló traktoron kívül más nehézség nincs :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor azt mindenkinek egyénileg kell számolgatni hogy hány pontja van? vagy vhol azért megtalálható?

A szövetség honlapján fent vannak az MK pontok. A többinél csak a végén látod a pontokat. De az MK-ba és a ranglistán csak a licencesek szerepelnek és csak akkor ha pontszerzõ kategóriába indulsz.