Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
980 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Mindössze annyiról lenne szó hogy a gyõztes kapna egy kis matricát pl "Az Év Bringája Dh Kategóriában" vagy hasonló felirattal amit rátud tenni az illetõ a bringájára.Aztán lehetne variálni hogy mondjuk csak a dobogósok kapnak vagy mindenki vagy csak az elsõ 5 vagy 10 vagy akármi.Valami kis aranyos nem túl nagy matrica esetleg egy kis BikeMag logóval megspékelve.

Gondoltam én is ilyesmire, konkrétan egy címer vagy egy embléma tervezésére minden kategória gyõztesének és az összetett gyõztesnek is. Ezt avatarként használhatná az elsõ, és csak az elsõ. A matrica is nagyon jó ötlet, legalább az is dísze lesz a bringának. Szerintem lehet benne babérkoszorú, szalag, a BikeMag logo nem az én jogköröm. Ha valaki tud rajzolni egyet és szép akkor azt kapja a gyõztes.

Szavazatleadásban csak a privát üzenet küldése jöhet szóba, mert más módon leadott szavazatoknál nem lehet ellenõrizni a szavazó kilétét.

A telóút alapján történõ kategorizálás még nem fix. Próbáltam a legáltalánosabb méreteket kiválasztani, de ha nem jó akkor várom a javaslatokat. Túl sok kategóriát én sem akarok, mert fenn áll a veszélye a kis számú indulónak és a sok elsõ helynek. A dirt jump kategória nálam azonos a dirt, street, vagy merev dh kategóriával. A PolarX és Boxer párosítású bringáknak biztosan nem lesz külön kaszt, mennek a dirt közé, egyébként sem túlságosan ésszerû ez a felállás. Gondolkozom, hogy az XC (merev) és a maraton (fully) kategória kettéválik. Az országúti és CX kategória azért került egybe, mert rokon szakágak és még alig láttam CX bringát a fórumon. A kategóriák kialakítását persze nagyban meghatározza majd az indulók száma és összetétele. Nagy meglepetések esetén belenyúlok a leosztásba.

A kiíráshoz képest valószínûleg változás lesz, hogy minden kategóriára kötelezõ lesz szavazni, amivel legalább egymás szakágába is bepillantást nyerhetünk.

A gyõzelemhez nem kell feltétlenül teljes XTR vagy X.0 szett és SID World Cup vagy Marzocchi Monster, ha az összkép unalmas vagy ésszerûtlen. Labdába rúghat az érdekes és különleges alkatrészeket felvonultató retro bringa is. Láttam már néhányat a galériában...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de merev fr dh és dirt gép között elöl 1-1 centik vannak csak különbségben..:\
dh és fr gépek is összemosódtak, AM gépek is vannak 12-sok centiig...
más kategória nem nagyon szükséges.

jó ez így valahgoy

és valóban, fõleg ezen a fórumon, a drága alkatrészek(még ha értelmetlen is) lenyomja mindig az olcsóbbat, ár érték arányban jobbat. mint mindenben, mindenhol;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a draga verdak akkoris lenyomjak majd az olcsobbakat :P

azert nevezek, hatha

nem kellene tul sok kategoria, mert az szetcibalja a dolgokat, de az elso telos merevvazas/full merev az pl telleg nem art. street/dirt/trial se. meg merev dh se. mert vannak egy paran a polarx+nagyvilla kategoriaban sztem. meg nekem kicsit szurja a szemem a cx es az outi egy kalap ala vonasa, nem sok kozuk van egymashoz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A karbonnak árt a matricázás! :D Na jó, igazából tetszik az ötlet!

Szóval szerintem ilyeneket kellene nézni, mint szempontok:
-alkatrész "szint" összhang - pl egy allivio elsõváltó és egy xtr hajtómû együtt röhejes...
-szín összhang
-optikai összhang - pl nem szép egy átkötõhidas görbített kormány egy vézna telóhoz stb...
-alkatrészválasztás helyénvalósága a célcsoportban

Látja valaki az "árat"? Szerintem se legyen tényezõ, de se pozitív, se negatív értelemben! Értem ezalatt azt, hogy "jajj, ez qrvaszép,de nem szavazok rá, mert Fox teló van benne, s nehogymá' azt higgyék, hogy azért..."
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Kitaláltam egy kis apróságot amit lehetne díjként kiosztani!Lehet hogy baromságnak fogjátok tartani de szerintem nem rossz!Nah mindegy megosztom veletek aztán meglátjuk!
Mindössze annyiról lenne szó hogy a gyõztes kapna egy kis matricát pl "Az Év Bringája Dh Kategóriában" vagy hasonló felirattal amit rátud tenni az illetõ a bringájára.Aztán lehetne variálni hogy mondjuk csak a dobogósok kapnak vagy mindenki vagy csak az elsõ 5 vagy 10 vagy akármi.Valami kis aranyos nem túl nagy matrica esetleg egy kis BikeMag logóval megspékelve.
Meg is csinálnám szívesen itthon de sajnos nincs hozzá technikám szóval ha esetleg teccik az ötlet akkor szabadalmaztatható nyugodtan!
Szerintem tök tuti lenne mondjuk én tudom magamról hogy baszottul örülnék neki!Várom a kritikákat!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
:D azzal amit linkeltem.
kánon nincs beszámítható formában most..na de ki tudja..lehet összeáll még (-:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
régi szép idõk.
Tams te indulsz ezen a rangos versenyen?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás

off
az az ac a háttérben? ennyire rég volt? jó...
on

jaja :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Mintha úgy rémlene a kiírásból, hogy gyári bringa (értsd, bolti polcról leakasztott) nem szerepelhet, csak custom made.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
@kala and többiek: csak kekeckedésnek mondtam:D:D...azért egy ízlésesen, kevésbé drága alkatrészekbõl összerakott bicikli nálam több pontot érdemel, mint egy olyan, amikor a tulaj bement a boltba, "az ott szép piros és drága, tehát biztos jó...azt kérném!" alapon kiválaszott egy összerakott gépet, és azzal indul....

bár szerintem itt a legtöbben vagyunk már annyira szakértõk, mint azt ti is írtátok, hogy meg tudjuk álllapítani, hogy egy bringa mennyit ér és mennyire funkcionális. nekem egy biciklinél még mindig fontosabb szempont az, hogy funkcionáját a legjobban teljesítse (az én esetemben xc-felhasználás) az anyagi lehetõségekhez képest...bár persze azért szeretek adni a külsõségekre is, de ha mûködik és lehet vele biztonságosan biciklizni, akkor nekem szinte bármi megfelelel.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
off
az az ac a háttérben? ennyire rég volt? jó...
on

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hehe :D
látom jutott festék mindenhová

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
:)ez jó ötlet
pl ez olcsó, de szép :D
Posted Image

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
gmailes meghívó meg azért nem jó mert akkor sok emailrõl tud szavazni az egyszerû csaló:-)

ezért jó a privi

az alkatrészek összeválogatása meg sajnos fõként pénzkérdés:(
Autist Team:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
@Daverider nem
amellett, h vmi top szettel van szerelve, lehet még csúnya, "tucat"darab, ami nélkülöz minden egyediséget és ízlést, az alkatrészei lehetnek értelmetlenül,kevésbé célszerûen összeválogatva, egy olyan gépet kell inkább keresni, aminek lelke van, az árától függetlenül :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

de akkor meg ott vagyunk, hogy akinek drágább bicaja van, az nyer...
mert ha "szedett-vedett" a vas, akkor ronda, ha meg etalon, akkor drága.
:chin:
akkor most mi is van?

egyébként mivel a fórumozók nagyrésze tisztában van az árakkal (legalábbis be tudja sorolni egy árkategóriába) máshogy fog ránézni egy vázra, egy telóra vagy akármire, amin ott a Speckó, Fox, XTR felirat, meg még egyéb minõségi alketrészek, mint egy laikus. a "szakértõ" szemében máshogy csillan meg a fény a 200 ezres teló/váz/miegyéb csücskén és máris nyomja a pontokat a bicajra...

Jó, de ha vki ért hozzá, ismeri az adott alkatrész negatívumait. Sztem egy bicikli "szépségét" nem feltétlenül az ára határozza meg. Simán tudnék mutatni -sztem- jó bicajt, 30ezer Ft alatt is.

A szavazáshoz egy ötlet: a bicajra adott szavazatok száma a voks leadása elõtt mindenképpen legyen titkos, hogy ne befolyásoljon senkit.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Enté!
Láttam volt szó még az elején hogy kevés a tárhely a szavazatoknak!Ha kell csak szólj kisegítelek egy Gmailes meghívóval!Azt hiszem 19 db van még és illendõ lenne elhasználni szóval segítek ha kell!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
de akkor meg ott vagyunk, hogy akinek drágább bicaja van, az nyer...
mert ha "szedett-vedett" a vas, akkor ronda, ha meg etalon, akkor drága.
:chin:
akkor most mi is van?

egyébként mivel a fórumozók nagyrésze tisztában van az árakkal (legalábbis be tudja sorolni egy árkategóriába) máshogy fog ránézni egy vázra, egy telóra vagy akármire, amin ott a Speckó, Fox, XTR felirat, meg még egyéb minõségi alketrészek, mint egy laikus. a "szakértõ" szemében máshogy csillan meg a fény a 200 ezres teló/váz/miegyéb csücskén és máris nyomja a pontokat a bicajra...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

eleve nem gondolom hogy inditanom kéne akármelyiket, de akkor is a sárga csak 2. egy jó váz amúgy egy 1. szedett vedett 3. koncepciótlan szórjuk rá ami itthon volt használt cucc bringa....

ha valóban ez az értékelés alapja, hogy 1. nem szedett-vedett-használt cuccokból 2. egy jó vázra 3. koncepciózusan, a felhasználási körnek leginkább megfelelõen építsünk egy jó bringát.... akkor szerintem Thommey '07 XTR - R7- speci merevfarúja gyõzött...vadi új, nem használt, az xtr minden, csak nem szedett vedett, és szexy az egész gép ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

részben off

eleve nem gondolom hogy inditanom kéne akármelyiket, de akkor is a sárga csak egy jó váz amúgy egy szedett vedett koncepciótlan szórjuk rá ami itthon volt használt cucc bringa....

tigris bringablog vége..

OFF De akkor is szép ill. egyedi!!! És nem a legdrágább fog nyerni...

AZ OFF-ot Offolom