Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
980 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
enté ha valami eszedbe jutna a kiirással kapcsolatban, akkor szólj, és módosítom az elsõ hozzászólást.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Az elején még arról volt szó hogy a technikai adottságok és a szépség együtt számít a szavazásnál.Ezért írtam azt hogy kéne infó is a bringáról mert nemtudod értékelni technikailag ha nem látod hogy mi is van rajta.Mindössze ennyi...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem akarok beleszólni, de ha egyszer a szépség az elsõ, akkor minek tudni, hogy milyen alkatrészek vannak rajt? ;)

van egy ötletem egy díjra.
egy kis plaket féle.
majd még körbenézek, hogy pontosan hogy is lehet megvalósítani.
egy db-ot tudnék csinálni valszeg. tehát (sajnos csak) egy kategóriában lesz odaadható.
NT: majd pontosítom priviben. késõbb.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Lehet nagyobb képeket (2000×3000) is küldeni, majd valahogy lecsökkentem a méreteket, hogy mind elférjen az összes. Meg lehet írni az alkatrészekrõl is (váz, villa, fékrendszer, váltórendszer, kerekek), max. 500 karakter, történet nélkül (a mûszaki beállítottságú egyéneknek).

Okés!Velem nem lesz gondod én 800X600 ba csináltam a képeket :D !Egy rövid leírást viszont mindenképpen írok majd!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Lehet nagyobb képeket (2000×3000) is küldeni, majd valahogy lecsökkentem a méreteket, hogy mind elférjen. Meg lehet írni az alkatrészekrõl is (váz, villa, fékrendszer, váltórendszer, kerekek), max. 600 karakter, történet nélkül.

ez így szerintem is jó ötlet
mert mondjuk az elsõ és a hátsóagy lehet hogy nem látszik egyik oldalról sem:)
Autist Team:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Nostehát!Megvan 3 kép a megadott szabály szerint amit hétfõn küldhetek is neked Enté?Amúgy elég csak azt az adatot leírni a bringáról amit mondtál (rugóút/váz) nem kellene részletesebb technikai leírás?Azért kérdezem mert egy 800X600 as képen elvesznek azok az apróbb részletek amik talán technikailag vagy esztétikailag befolyásolná a kimenetelt.

Lehet nagyobb képeket (2000×3000) is küldeni, majd valahogy lecsökkentem a méreteket, hogy mind elférjen az összes. Meg lehet írni az alkatrészekrõl is (váz, villa, fékrendszer, váltórendszer, kerekek), max. 500 karakter, történet nélkül (a mûszaki beállítottságú egyéneknek).

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Mondjuk,ha nagyobb felbontású képeket készítenél és a 3 kép nem egy oldalról mutatná be a kerékpárod,akkor szerintem a probléma megoldódna.
Szerintem.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nostehát!Megvan 3 kép a megadott szabály szerint amit hétfõn küldhetek is neked Enté?Amúgy elég csak azt az adatot leírni a bringáról amit mondtál (rugóút/váz) nem kellene részletesebb technikai leírás?Azért kérdezem mert egy 800X600 as képen elvesznek azok az apróbb részletek amik talán technikailag vagy esztétikailag befolyásolná a kimenetelt.Pl ha nemtudnám hogy a bringámon Deore XT váltó van akkor nemtudnám milyen mert nem látszik a fékekrõl megint nem lehet megállapítani hogy kicsodák szal szerintem egy részletesebb infót lehetne írni a kerékpárról természetesen nem az utólsó csavarig 100 oldalas novellákat hanem egy rövid ismertetõt.Így legalább láthatóvá válna az alkatrészek összeférhetõsége is.Hogy lekonkretizáljam mire gondolok mindössze annyi hogy esetleg fékek, váltó(k),hajtómû típusa max ennyi szóval nem arra gondolok hogy ülést meg kormánycsapágyat is leírni csak így egy két fontosabb elemet! Nah mindegy csak egy gondolat volt...

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nah jól van uraim folyamatban van a matrica dolog!Írtam emilt haveromnak hogy tud e intézni matricát remélhetõleg megoldható lesz majd ha megjött a válasza akkor tudatom veletek és akkor lehet filózni hogy mi legyen rajta!

Üdv!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
váltós pyxis az egy tekerõs cc gép nem? akkor a cc gépek közé.

annyi kateggória lenne hogy azt már nem lehet követni.
és most gonoszság(és nekem is ss gépem van!) de cc ss gépeknek mind az 5nek külön kategóriát nem kéne indítani szintén, hisz nem a váltó szépsége dönti el a bringa kinézetét...!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

az én váltós, fullrigid Pyxisem hova sorolnád?

az elsõbe. abban, hogy "cc merev" nincs benne az, hogy teleszkóppal vagy nélküle. szerintem mindegy is tulajdonképpen, egy szép titán morati villa bármikor büntet.
meg ennyi erõvel akkor vegyük külön a szimplavállas és a duplavállas villákat is? nincs értelme. szóval az elsõbe simán.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

a meg nekem kicsit szurja a szemem a cx es az outi egy kalap ala vonasa, nem sok kozuk van egymashoz.

Végre, másnak is feltûnt! Outi és CX annyiban különbözik egymástól, mint merev és fully mtb. Szvsz kell a külön kategória.

Rob írtad:
kategóriára szerintem: cc merev (ide jöhet minden ss monti), cc/marathon fully, enduro/allmountain fully, freeride/dh fully, dirt/street/dj/dh merev, országúti/cx, városi/ss/fixi

az én váltós, fullrigid Pyxisem hova sorolnád?

Dante felvetése sem az igazi, sokaknak 1 bicaja van OX és MX versenyekre is.
Sztem az XC gépeket osszuk fel így: merevfarú, teljes telós, SS(telóval v. nélküle), és még ha belefér, merev gépekre. Azt hiszem így van a "népszerûségi" lista is.

Merevváznagyvilla gépekre, és társaira kiírnék egy citromdíj kategóriát.

Az összetett elsõnek felajánlok egy tálca sörízû, ötbubis alkoholos italt. Ha már verseny, legyen tétje is. :) Átadás tavaszi éremosztó gálán.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a kis matrica és az avatar jó ötlet, de hol kell majd szavazni?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
rob frankón összeszedte szvsz.

merevváznagyvilla kategória meg.. "minek"?
azok aztán olyan szépek szoktak lenni, hogy bizti elsõ hely...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

buta kérdés és önzõ: hogy állapítod meg, hogy egy gép gyárilag ilyen felszereltségû, vagy házilag lett összeállítva? mi van az utólag módosítottakkal? kategóriára szerintem: cc merev (ide jöhet minden ss monti), cc/marathon fully, enduro/allmountain fully, freeride/dh fully, dirt/street/dj/dj merev, országúti/cx, városi/ss/fixi

Eredetiség szempontjából nagy segítség a hátam mögött lévõ 100-120 kiló katalógus. Meg van egy barátom, a Google! ;) A rostán átcsúszók meg fennakadhatnak a szavazók szemein, és akkor likvidálok. Azért nagyjából lehet látni valamin, hogy mennyire eredeti. Az olcsóbb bringákat egy év után általában átalakítják, a drágábbakat meg csak elvétve veszik egyben. A módosítás jelenthet egy új kerékszettet, új meghajtást, váltórendszert, vagy teleszkópot. Erre is meg lehet szabni egy minimális számot. SS és fixi kategória esélyes lehet, de a városi bringa mindenkinek mást jelent. Lehet, hogy a trekking, a fitnesz és a city bike elvérzik, mert azokat általában egyben veszik és csak ritkán fejlesztgetik. Majd finomítgatom még a kategorizálási elveket.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
buta kérdés és önzõ: hogy állapítod meg, hogy egy gép gyárilag ilyen felszereltségû, vagy házilag lett összeállítva? mi van az utólag módosítottakkal?
kategóriára szerintem: cc merev (ide jöhet minden ss monti), cc/marathon fully, enduro/allmountain fully, freeride/dh fully, dirt/street/dj/dh merev, országúti/cx, városi/ss/fixi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem is csak a kategóriagyõztes kapjon ilyet. Nem érdemes helyezésekkel szívózni. Az XC és a maraton szétválasztás azért lehet racionális, mert nagyon sok XC és maraton gép lesz (szerintem), hiszen ezek a legnépszerûbb szakágak. Bár nem mondanám, hogy XC és Maraton, ez vitatható karegórizálás, legyen akkor már fully-XC és merev-XC. De szerintem ezzel várj addig, amíg nem tudod, hogy hány jelölésre számíts.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Gondoltam én is ilyesmire, konkrétan egy címer vagy egy embléma tervezésére minden kategória gyõztesének és az összetett gyõztesnek is. Ezt avatarként használhatná az elsõ, és csak az elsõ. A matrica is nagyon jó ötlet, legalább az is dísze lesz a bringának. Szerintem lehet benne babérkoszorú, szalag, a BikeMag logo nem az én jogköröm. Ha valaki tud rajzolni egyet és szép akkor azt kapja a gyõztes.

Mondjuk szerintem a matrica az nagyon tuti lenne.Van egy ismerõsöm aki lehet hogy megtudná csinálni csak kikéne találni hogy pontosan hogy is legyen.Én rajzolni egyáltalán nemtudok csak ötleteim vannak!Mondjuk egy akkora sztem elég lenne mint a Critical Mass matrica vagy kicsit kissebb hogy fel lehessen rendesen rakni a keróra.És mondjuk valami ilyesmi felirattal:

Az Év Kerékpárja 2006
DH/FR Kategória
I. Helyezett

A BikeMag logóra meg azért gondoltam mert mégis hivatalosabbnak tûnik a dolog meg tudni fogja jó sok ember hogy itt van ilyen "verseny".De végülis a címer se rossz vagy lehetne rajta kockás zászló vagy valami trófea vagy fene tudja!Amúgy sztem kaphatna több ember is mittomén mondjuk az elsõ 5 helyezett vagy ilyesmi!De ez még úgyis eldõl hogy hogy legyen!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a draga verdak akkoris lenyomjak majd az olcsobbakat :P

Olyan értelemben lehet, hogy több pénzbõl jobban lehet erre figyelni. Pl drága egy LX-el szerelt gép? Szerintem nem drága, egy full-XTR-hez képest. De persze drága, ha a pénztárcámhoz viszonyítjuk.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kiemeltem a topikot mert ugy gondoltam megeri... ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F