Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Az Év Kerékpárja 2006

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
980 hozzászólás a témában

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

majd akik szavaznak eldontik, hogy mi alapjan dontenek ugy hogy x bringa jo, y meg nem. szerintem :)

Na,szerintem is (tömören) EZ lenne a lényeg.
:-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
majd akik szavaznak eldontik, hogy mi alapjan dontenek ugy hogy x bringa jo, y meg nem. szerintem :)

fix kategoriaink megvannak mar?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás
Ezt arra írtam, hogy teljesen más kategóriába tertozó autók is nyernek és általában nem a legdrágábbak. Ha egy jobb autós hasonlat kell akkor ott a Ridler díj, ott számít a szépség a technika önmagában semmit sem ér. Az egyetlen eltérés, hogy zsûri helyett itt a közönség szavaz. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy a kerékpáron minden látszik és nem lehet nem észrevenni egy alkatrész típusát. Szépségversenyt nem hirdetek, azt csak csinálja a Fásy két mulatós mûsor között.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Kérdés

Válasz

Ez majdnem olyan mint az év autója választás. Tavaly a Clio nyert, idén az S-Max.

Ez kezd egyre homályosabb és bonyolultabb lenni! Nem kéne bonyolítani. Az év autója nem jó hasonlat, mert ott szériagépek versengenek, amelyeket bárki kipróbálhat és ki is próbáltak valszeg a szakújságírók, és az alapján döntöttek. Na ez nem mondható el ezesetben, fõleg ha egyedi bringákról van szó! Mûszaki tartalomról hogy lehet véleményt formálni próba nélkül? Hiába mondja mindenki, minden újság, hogy milyen jó az X.0 ha nekem nem jött be, ergo mûszakilag sztem nem jobb mint az XTR, nem fogok X.0-s bringától lepetézni. Sokan még egyiket se próbálták, hogyan lehet akkor a mûszaki tartalmukról lövésük egyáltalán? Csak mert a haver azt mondta hogy az jó? Egyszerûen szépségversenynek kéne lenni, kinek melyik tetszik jobban. Ennyi, és nem túlbonyolítan, mûszaki tartalommal meg ilyenek!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

A most rajta lévõ setuppal(értsd: új teló, új fékek, külsõk) számomra tökéletes és így már 210 körül van...
Tom, hogy nem versenyezhet egy Speckóval vagy Konával de alattam jelenleg lehetne akármelyik is ugyanazt a teljesítményt tudnám kihozni magamból.

Simán el tudok képzelni egy olyat,hogy egy Kelly's lenyomjon egy Specialized-et ,(vagy ha már írtad) egy KONA-t.
Azért,mert nagy nevek,attól még lehet egy "hányás" az egész.
Különben is a fórumozók szavazatai fognak dönteni,nem valami sznob,technikai guru csoport.
(vagy tévednék?)
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én indítanám az aláírásomban található kerékpárt, de összetörtem, nincs most nálam, és csak a becsületszavam a bizonyíték, hogy én csináltam. Indulhat?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

kellyssel nem er nevezni :D az mindent visz!

gec*.. :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
na jó nagy hülyeség amit írtam..
mert úgyse lehet ellenõrizni.. bár szerintem az a mûvészet igazán ha vki kevés pénzbõl olcsón kihoz egy ütõképes gépet, persze mindenféle ismerõsi meg nagyker segítség nélkül
de ezt nem lehet ellenõrizni, úgyhogy igazatok van. amúgy ha sokat nem is fog zavarni, de én indítom majd a saját gépemet:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

A most rajta lévõ setuppal(értsd: új teló, új fékek, külsõk) számomra tökéletes és így már 210 körül van...
Tom, hogy nem versenyezhet egy Speckóval vagy Konával de alattam jelenleg lehetne akármelyik is ugyanazt a teljesítményt tudnám kihozni magamból.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nemtudom ez az árkategória szerintem egy rettentõ nagy baromság!Gondoljatok bele.Van egy biciklim egy ótvaros kopott szar (elnézést a kifejezésért) de fel van tüntetve hogy 600ezerért raktam össze akkor már kapásból kiütöm azt akinek csak 150 ezres gépe van de lehet hogy sokkal szebb!
Nekem az a véleményem hogy ha ebbe a versenybe valaki beleviszi az anyagi hátterét a bicikliknek akkor le is húzhatjuk a rolót mert semmi értelme nem lesz ez a pénzes dolog teljesen elfogja rontani az egésznek a lényegét!Nemtudom ki hogy van vele de sztem ezt mindenképp ki kellene hagyni.

RitcheyRich

RitcheyRich

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Gondoltam én is ilyesmire, konkrétan egy címer vagy egy embléma tervezésére minden kategória gyõztesének és az összetett gyõztesnek is. Ezt avatarként használhatná az elsõ, és csak az elsõ. A matrica is nagyon jó ötlet, legalább az is dísze lesz a bringának. Szerintem lehet benne babérkoszorú, szalag, a BikeMag logo nem az én jogköröm. Ha valaki tud rajzolni egyet és szép akkor azt kapja a gyõztes.

Én asszem megpróbálom de mijenre is gondoltál pontosan???

RitcheyRich

RitcheyRich

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

de 200ból is ki lehet hozni szebb bringát mint 500ból.(az ár nem feltétlen a funckionalitás és kinézet mérvadója)

Ebben egyet értek.Hiszen nem minden arany ami fénylik.Vagyis hiába költessz sok pénzt valamire ha nincs is értelme. Mert aztán verheted a fejed a falba :wallbange

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Annyit dumálunk róla, hogy mindjárt benevezem a szalamandrát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

esetleg nem lehetne valami ár kategória?
mert 500ért könnyebb kihozni pl egy jó dirtgépet mint mondjuk 200ért ahogy én tettem

de 200ból is ki lehet hozni szebb bringát mint 500ból.(az ár nem feltétlen a funckionalitás és kinézet mérvadója)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás

Egy XTR váltó (számomra) mûszakilag tökéletes. Hogyan tudunk akkor mégis egy mûszaki tulajdonságot értékelni?

Nekem nem tökéletes. Attól, hogy valamin van egy lapát XTR alkatrész, még nem biztos, hogy jó is. Összhatásban és átgondoltságban lenyomhatja akár egy LX-es is. Ár szerinti besorolás biztosan nem lesz. Nem várom el komplett árkalkuláció benyújtását és én sem fogok utánaszámolni semminek.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
az év autója a szememben olyan, mint az EISA díj...
a mûszaki tulajdonságokra milyen szempontok alapján lehet szavazni/dönteni? egy XTR váltó (számomra) mûszakilag tökéletes, egy Deore-rõl ezt nem lehet elmondani. (mindamellett hogy még szebb is)
természetesen aki hetente egyszer gurul 1 órát, annak fölösleges lehet karbonvázat/XTR váltót venni, de ezt meg egy fénykép alapján nem lehet eldönteni. Hogyan tudunk akkor mégis egy mûszaki tulajdonságot értékelni?
abszolút nem támadó szándékkal kérdezek, csak próbálok világosan látni ;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás
Kérdés

ha jól értem ez egy szépségverseny. (javítsatok ha tévedek)

Válasz

A szavazás nem a legszebb, és nem a legdrágább kerékpárról szól, hanem a mûszaki és az esztétikai tulajdonságok közösen esnek latba.

Ez majdnem olyan mint az év autója választás. Tavaly a Clio nyert, idén az S-Max.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
ha jól értem ez egy szépségverseny. (javítsatok ha tévedek)
egy szépségversenynél mikor szokták nézni, hogy a ki mennyit költött plasztikai sebészre, volt-e pénze konditerembe és szoliba járni vagy esetleg biokajákat enni?
árban mit nézzünk? amennyiért vettem, amennyiért az importõr behozza, amennyiért az ebay-en megkapom az USA-ból? legyen külön kategória a nagykerben dolgozóknak, mert õk olcsóbban kapják ugyanazt a cuccot?
nem lehetne ez egy egyszerû szépségverseny? ránézel, tetszik? szavazol. nem tetszik nem szavazol.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
esetleg nem lehetne valami ár kategória?
mert 500ért könnyebb kihozni pl egy jó dirtgépet mint mondjuk 200ért ahogy én tettem