Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

videók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5616 hozzászólás a témában

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

• CSEKONICS kedveli ezt

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok !

Az Alpokban tett 2014. évi túrám egyik legszebb napjának 2. videója ez - egyúttal az a videó, amivel már a Francia Alpok összes, aszfaltos 2000-es útjáról van - saját - videó a gyűjteményemben. 

A Col du Granon (2413 m) emelkedője szinte ugyanannyi szintemelkedésű, mint Alpe d'Huez-é (8,1%-os) , csak meredekebb (9,2% 1053 m szintre), így nehezebb. Ráadásul az alsó tán kb. 2-3 km után végig panorámaút. Egyik kedvencem. Eddig kétszer jártam rajta, mindkétszer csodás időben és mindkétszer alig volt forgalom; idén, amíg a hágóúton jártam oda-vissza, talán 3 járművel + két bringással találkoztam. 
Jó szórakozást !

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok !
A 2014. évben, az Alpokban tett túrám során ez volt az egyik ok, amiért éppen másfél napra átruccantam Franciaországba:
Erről az aszfaltos 2000 m fölé vezető útról még nem volt videó a neten és mindössze egyetlen bringás infó létezett.
A következő videóval bemutatom: La Bergerie du Bois Noir (2010 m).

a kaptató kanyonnal, vadregényes kilométereken kezdődött, a vége pedig zubogó patakvölgyben haladt és volt közben egy természeti különlegesség: tán 30 m hosszan a földréteg alól zubogott a víz a patakba. Ilyen szélességben végig folyt a víz a hegyoldalon....?
NOha semmi extra emelkedő nem volt ez, mégis a nyugalmas, és átlagos szépsége ellenére igazán megszerettem. Tudom ajánlani az utat. 

Jó szórakozást ! 

• CSEKONICS kedveli ezt

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Biztos sokan unják már az órákig tartó útibeszámolókat,akkor most itt van egy rövid,szinte nyúlfarknyi,igazándiból ez is csak egy bemutató,persze van vágatlan verzió is,illetve majd csak lesz…valamikor…

Bringával a Riviérán 2014.

Útvonal:

Nizza-Villafranche sur Mer-Cap Ferrat-Beauliau Sur Mer-Eze-Bord de Mer-Cap d'Ail-Monaco-Cap Martin-Menton-Grimaldi-Ventimiglia-Vallecrisia-Bordighera-Ospedaletti-San Remo-San Szefano al Mare-San Lorenzo al Mare-Imperia-Diano Marina-Marina di Andorra-Alassio-Albegna-Borghetto-Loana-Pietra Ligure-Finale Ligure

Térkép:

http://users.atw.hu/...iler.2014..html

Boldog Új Évet!

• _Alex_ és CSEKONICS kedveli ezt

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok ! 
Eddig a külföldi magashegységekben tett bringatúráimról még nem készítettem best of / kedvcsináló videót (ilyenek csak egy-egy hosszú napról, bringás kihívásról készültek), ám most... 

Meglett az első: idén, az Alpokban tett túrámról (1828 km + 39441 m), mely tartogatott szép és / vagy emlékezetes napokat.
Az elején alvás nélkül a Valtellina Extreme Brevet (345 km + 8998 m szint), aztán pl. az unalmasnak várt, ám csodás Juf emelkedője, majd az esős és 3 Celsius fok hideg Susten hágó, másnap viszont már szikrázó napsütésben gleccserekkel szemben, 4100-4500m-es csúcsokkal szemközt tekertem. 
Emlékezetes volt még egyik kedvenc emelkedőm a Colle Fauniera / Pantani, ahol néhol felhőkben, majd felhők fölött is tekertem, ill rövid szakaszon havon kellett átkelni, aztán Franciaországban csodás esti fények közepette a Granon hágóút. (videó előképe)

A videóban szereplő emelkedők: Passo Mortirolo, Gavia (2652 m), Umbrail (2501 m), Passo dello Stelvio (2760 m), Forcola di Livigno (2315 m), Passo dello Spluga (2113 m), Juf (2126 m), Oberalppass , Sustenpass (2224 m)(esőben, 3 fokban) , Triftalp ( 2090 m) , Moosalp (2048 m) , Simplonpass (2005 m), Colle Fauniera (2480 m)) , Usseglio - Alpe Bessanetto (zergéket is filmeztem !) , Col des Gondrans (2347 m), La Bergerie du Bois Noir (2009 m), Col du Granon (2413 m), Sestriere (2035 m)

gabriel1976 módosította - 2014. december 31. - 02:17

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

• CSEKONICS kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kész a 2014-es Underworld kupa XCO-ról az összeállításom, a verseny különlegessége hogy részben a Kőbányai/Dreher sörgyár Budapesti pincerendszerén megy keresztül.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

• Adorján kedveli ezt

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kész az idei Bükk maratonról a videó, nem teljesen jól állt a kamera, de talán élvezhető így is. Jó száguldós pálya, sok benne a gyors lefelé.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kész a videó a Nyugat MTB maraton kupa 2. fordulójáról is (Zirc). Kivételesen nyugodt a tempó a sártenger miatt  :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Még egyszer, ne vedd bántásnak,  puszta jóindulatból írtam ezeket!

Kicsit fölösleges mert nem raktam volna fel ha nem lettem volna vele tisztában hogy milyen reakciók jönnek :) Nem veszem bántásnak, elég egyértelmű hogy rendkívül fáradt voltam és nem voltam megelégedve a fejemmel, amit a saját kommentárom is tükröz. Nem bújok el az építő kritika elől mert abból tanul az ember, csak a "túl gyorsan előzöl" meg "egyfolytában taknyolsz" féle általánosításokat kifogásolom. Azt is hozzáfűzném hogy ez ugyanúgy vonatkozik minden versenyzőre is aki behoz más távon indulókat (vagy akár technikai hiba miatt ugyanazon a távon belül előz vissza, lásd váltóprobléma) vagy egymás ellen harcol az élen, csak hiányzik a perspektíva mert az mind nincs lekamerázva.

Apropó perspektíva, a 170/140° fish eye torzít, középen nagyobbnak tűnik a sebesség és oldalt közelebb hozza a széleket - a gyenge mikrofon süvítése és a stabilizáció hiánya ezt csak fokozza.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Kész a videó az idei Nyugat MTB maraton 3. fordulójáról (Balatonfűzfő), "Az év szerencsétlenkedése" alcímmel :)

MINDEN ROSSZ INDULAT NÉLKÜL!

1. 

2. Hidd el nem akarlak kioktatni, de a testi és mentális állapotod megóvása érdekében szerintem kicsit mellőzd a lejtőzést. Értem ez alatt a féktáv rossz megválasztása, előzésnél rossz nyomvonal választása stb.

Kicsit lazábbra vennéd a lejtőket és koncentráltabban másznál, és inkább ott előznél, hidd el sokkal jobb eredményt hozna. Ja és persze sokkal jobban élveznéd, ami szerintem a legfontosabb.

A felkészülés is számít és nem tudom mennyi időd van rá egy maraton előtt, de legfontosabb hogy fejben akkor ott legyél és ne kapkodd el az egészet mert akkor jönnek a hibák aminek általában nincs jó vége. Voltam én is dobogón 2-szer ami persze jó érzés, de ebben a formában szerintem nehezebb elérni.

Még egyszer, ne vedd bántásnak,  puszta jóindulatból írtam ezeket!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kész a videó az idei Nyugat MTB maraton 3. fordulójáról (Balatonfűzfő), "Az év szerencsétlenkedése" alcímmel :)

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Sziasztok!

Ma délig tudtok még szavazni a jobbik videóra: http://makakk0.hu/?p...vote=1415118055

A linken két videót találtok, nagyon hasonlóak egymáshoz,mivel egy videoanyagból lettek megvágva. A kérdés az, hogy ki vág jobban? A válasz rajtatok múlik!

vote2.png

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

akkor ismerem az átkelést, csak videóról nem tűnt föl. kecskeb*szó kemény. fölfele méginkább.. :D

ha nappal nem jó, menjünk estit! bár nekem a hozéba kellenek új akkucellák, mert kb 3percet bír fullon.. 

Off

Fasza! Jövő héten szabin vagyok :D Vállalnék egy hajnalban indulós, Zsongoron szalonnázos és onnan egy hosszabb túrát vagy akárminek is hívhatjuk

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hozét hogy írtottad ki ? Annyira sokat használtad, hogy elfáradtak a cellák ?

marton módosította - 2014. november 10. - 23:43

Marci

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

akkor ismerem az átkelést, csak videóról nem tűnt föl. kecskeb*szó kemény. fölfele méginkább.. :D 

ha nappal nem jó, menjünk estit! bár nekem a hozéba kellenek új akkucellák, mert kb 3percet bír fullon..