Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

videók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5616 hozzászólás a témában

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok !

Elkészült egy újabb válogatás túravideó (azaz a legszebb részek töményen) : 2011-ben tett kerékpártúrámról :  1530 km + 28989 m szint (12,5 nap)
Az első 2 naptól eltekintve a Francia Alpokban tekertem és kerestem fel legendás (Bonette (2802 m), Izoard (2360 m), Galibier (2645 m), Alpe d'Huez, , ill. Col de l'Iseran (2770 m), valamint a még néhány hiányzó, kevesek által ismert, 2000 m fölé vezető utat, köztük - mely az egyik kedvencem lett - a Plan de Lac nyeregbe vezetőt (2360-62 m). 
A túra  első emelkedője egy olasz és brutálisan meredek; 24% volt a max, de 22%-ot le is videóztam: Rifugio Barbara Lowrie-hez vezetett.
Láttam zergét is (a mormota az természetes), de ekkor még csak alig tudtam lefilmezni, ám 2014-ben egy világvégi 2000-es úton már egy percen át.... (az a videó is elkészül hamarosan).
Varázslatos időben láttam viszont, immár ötödször a 2802 m magasan végződő Bonette útját, ami szintén kedvenceim közé tartozik. 

Köszönöm az érdeklődő megtekintést ! :)

Élménybeszámolót itt írtam róla:
http://gyorgyigabor....1_FRAlpok2.html

Aki az Alpok, Pireneusok, kanári szigetek, Andalúzia 2000 m feletti útjait listázó emelkedőgyűjteményemből nézelődne:
http://gyorgyigabor....osszes_hago.php

GyG

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Videóm a tegnapi V. Endura Villapark Vértes maratonról (Várgesztes):

Szerk.: egyszer utánoztam Cobranco hadműveletét ;)

Tekergek módosította - 2015. május 11. - 19:15

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

ja igen,egy kis bónusz a közelmultból,szörnyülködésnek és okulásnak is persze,aki még nem látta:

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ha! A rajtzenére bekattant a YT copyright maffia és csak a YT-on lehet megnézni (gondolom akkor mobilon/home cinema szetten se), meg ezt a szürke előképet mutatja csak  :lol:

Az előképet sikerült kijavítani: újból feltöltöttem. Úgy látszik a YT kicsit buggy (copyright notice esetében van egy olyan lehetőség hogy a zenét ki próbálja szűrni, ez nem sikerült és visszatért az eredetihez, ami egyben a külön feltöltött képkockát is törölte).

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Videó a tegnapi I. Brigetio MTB maratonról (Komárom/Monostori erőd):

Ha! A rajtzenére bekattant a YT copyright maffia és csak a YT-on lehet megnézni (gondolom akkor mobilon/home cinema szetten se), meg ezt a szürke előképet mutatja csak :lol:

Tekergek módosította - 2015. május 04. - 21:08

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Eddig még nem hallottam a Contour-ról, de igazán kellemes meglepetés.

Pár éve 2 jelentős konkurrens volt ezen a téren, a GoPro és a Contour; elég teszt van a neten hogy lásd melyik milyen, neked mi a fontos. Egy nagy hátránya van ha most veszed: tavaly (2013 végén?) tönkrement a cég és újraindultak de az az érzésem hogy csak ideiglenesen, van rá esély hogy raktárkiárusítás erejéig aztán pápá, új fejlesztés nem lesz. Az úgy önmagában nem baj mert gyorsan halad a technika és 3-4 év múlva úgy is egy fényerősebb, 4K valami esedékes igazi/jobb stabilizációval, csak garancia szempontjából lehet gond (amit elvileg az üzlet 2 évig kell hogy vállaljon, csak ugye csere/javítás nem játszik). Az enyémet pl. németben vettem mert ott még volt feketében, itthon már csak pirosban. Ha jövőre tervezed van esély hogy már nem is lesz készlet.

Egy csomóan próbálkoznak ilyesmivel és javul az átlag minőség de csak lassan, a GoPro-nak, amellett hogy túl drága szerintem meg egyszerüen hülye formája van, remélhetőleg lesz új konkurrens. Shimano-nak is van de az torzít mint az állat (fisheye), HTC-nek megint buta formája van stb. Kinaiak egész jók már, de nagy minőségkülönbségek vannak (főleg lencse/szoftver-ben).

Zoomhoz rendes kézikamera kell. Az akciókamerának az a lényege hogy kicsi/könnyű/strapa/vízálló legyen, ami kis lencsét/optikát jelent, egyelőre nem fér bele fényerős lencse vagy rendes optikai (azaz mechanikus) stabilizáció.

ha meg komoly rázkódásmentességet mozgás közben, akkor akciókamerát.

Az akciókamera pont nem jó ha rázkodásmentes felvételt akarsz, mert optikai stabilizáció csak nagyobb gépekben van, a digitális meg nem az igazi (sőt, lehet ilyen tengeribetegség okozó borzalom is, ami dupla baj ha nem lehet kikapcsolni). Csak olyan szempontból jobb hogy arra vannak kialakítva hogy bírják a megterhelést, tehát a konzolmegoldások erősebbek lehetnek, ami kevesebb vibrációhoz vezethet mint egy kézikameranál. Felsőkategóriás drónokon már van giroszkópikus stabilizáció ("gimbal"), ha nagyon kell elvileg meg lehetne sufnituningolni egy bringás akciókamerára is. Túravideóhoz ez jóval lényegesebb, viszont ha lerongyolok egy jó köves lejtőn akkor a rázkódás az élmény része :)

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Köszi "Tekergek" :)
Igazából majd jövőre tervezek egy futóversenyen itt-ott filmezni és akkorra tervezem majd a vételt. Eddig még nem hallottam a Contour-ról, de igazán kellemes meglepetés. HOgy akadtál rá ? Itthon vetted ? Jövő évig van időm meggondolni, hogy milyet vegyek. Ugye jól tudom (úgy rémlik a neten itt-ott nézegetve erre jutottam), hogy ezekkel az akciókamerákkal nem lehet zoomolni. Azaz ha az ember zoomolni is akar, ahhoz normál kamera kell, ha meg komoly rázkódásmentességet mozgás közben, akkor akciókamerát.
A régi tönkrement kamerám helyett amit vettem, az csökkenti a rázkódást, séta közben pl. már tök tuti, de azért nem actioncam.

Továbbiakra:  Köszi :)  Ha esetleg túratippre, felkeresendő emelkedőhöz, régióhoz tippre van szükséged, írj nyugodtan !

GyG

Contour Roam 2. Nincs rajta stabilizáció és alu hardtail-lel (meg nem valami rugalmas háttal) megyek, szóval jól visszaadja az élményt :) Kipróbáltam a YT féle stabilizációt, de természetellenes mozgás (és egy harmadik réteg minőségveszteség) a végeredmény. Marad a Contour, eddig még mindig a legjobb képminőség (szerintem jobb mint legalább a GoPro 1 és 2, többek között torzítás és fehérbalansz miatt, kínai koppintásokról nem is beszélve) és a használhatósága az én céljaimra (3 órás akku, forma).

Nézegettem a te videóidat is, remélem nekem is lesz majd olyan vádlim ha nagy leszek :) Elképesztő szép tájakon jársz, valamikor én is bele szeretném vágni a felyszémet a többnapos túrázásba.

Közben elkészült a tegnapi Újbuda Superior X2S Kamaraerdő maraton videóm is:

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Szia !
Milyen kamerával készült a felvétel ? 
( Enyhén huplis úton alig remeg :) )

Contour Roam 2. Nincs rajta stabilizáció és alu hardtail-lel (meg nem valami rugalmas háttal) megyek, szóval jól visszaadja az élményt :) Kipróbáltam a YT féle stabilizációt, de természetellenes mozgás (és egy harmadik réteg minőségveszteség) a végeredmény. Marad a Contour, eddig még mindig a legjobb képminőség (szerintem jobb mint legalább a GoPro 1 és 2, többek között torzítás és fehérbalansz miatt, kínai koppintásokról nem is beszélve) és a használhatósága az én céljaimra (3 órás akku, forma).

Nézegettem a te videóidat is, remélem nekem is lesz majd olyan vádlim ha nagy leszek :) Elképesztő szép tájakon jársz, valamikor én is bele szeretném vágni a felyszémet a többnapos túrázásba.

Közben elkészült a tegnapi Újbuda Superior X2S Kamaraerdő maraton videóm is:

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok !
Egy tőlem szokatlan hosszúságú, 53 perces videót mutatok, ajánlok annak, akit érdekel :)
A 2010-2014-es időszakban készült  ( 2010 óta Full HD-sen filmeztem) szép részekből válogattam össze, ugyanakkor egy kedves ismerősöm által adott spinning zenékre lett ráillesztve, így egy spinning óra tekerhető rá - közben csodás tájakat nézve. Ez ugyan szubjektív, de a sok gyönyörű tájat elnézve, az egyik legszebb, "legtöményebb" videómnak tartom.
Sok szép táj látható az Alpokból, Pirenesokból, Andalúziából, így felidézem a Costa del Sol-t is, de Rajna part, nizzai tengerpart is a videóba került.
Néhány kiemelt (közte sok legendás) emelkedő: Mont Ventoux (1910 m), Passo di Gavia (2652 m), Bonette (2802 m), Galibier (2645 m), Col de l'Iseran (2770 m), de akad olyan, ahol még kevesen videóztak (pl. Dürrboden), továbbiak az Alpokból (pl. Oberalppass, Albulapass, Silvretta út, Timmelsjoch, Kühtai, Jaufenpass - Passo Monte Giovo ), a Pireneusokból pl: Col de la Core, Peyresourde, Andorra - Arcalis (2215 m), Ordesa Nemzeti Park, Andalúziából pl Pico Veleta (3394 m). Bringás kihívások is bekerültek, úgy mint: Monte Grappa challenge (261 km + 7241 m), Ötztaler radmarathon (228 km + 5500 m), Valtellina Extreme brevet (345 km + 8998 m). Jó szórakozást hozzá ! Köszönöm az érdeklődő megtekintést ! :)

A videó pedig:

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Szia !
Milyen kamerával készült a felvétel ? 
( Enyhén huplis úton alig remeg :) )

Köszi:)

Összefoglalóm a vasárnapi Kishegy kupa (Balatonlelle) versenyről: most úgy szerkesztettem hogy pályabejárásként is lehessen használni, gyakorlatilag minden kanyar vagy eltérő lehetőség benne van, második körből csak a (szerintem) érdekes részek/helyzetek. De sikerült összehozni egy nem tervezett harmadik kört is ;)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Összefoglalóm a vasárnapi Kishegy kupa (Balatonlelle) versenyről: most úgy szerkesztettem hogy pályabejárásként is lehessen használni, gyakorlatilag minden kanyar vagy eltérő lehetőség benne van, második körből csak a (szerintem) érdekes részek/helyzetek. De sikerült összehozni egy nem tervezett harmadik kört is ;)

• gabriel1976 kedveli ezt

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Earth: mostly freeride. Zenék a leírásban.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Briançonban ha dél felé elindulsz, 200 m után követed délnyugatra a patakot és összesen 2 km a nagy Carrefour-ig (8x akkora mint ahol voltatok?). Északra is (1 km) van egy nagyobb bevásárlóközpont. Ezek bringával 5-10 percre vannak a kis Carrefour City-től.

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Csak a lényeg & több zene - Just the Flow edit:

gabriel1976

gabriel1976

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Sziasztok !

Eljutottam az ausztriai 2000 m-es emelkedők bringás videói közül az utolsó előttihez:

Tirolban , Hochsölden (2089 m) videója. Békés, szép és meredek út, a neves Ötztaler gletscherstrasse szomszédságában. Végén klassz mezei terep, vendéglátóegység, játszótér: ideális hely a családnak is. Tudom ajánlani :)
Hochsölden után túratársam, Vili nyomába eredtem, hogy együtt érjünk fel a Tiefenbachfernerhez (2829 m). Az a videó megvan már rég, de 2 percet betettem ajánlóként :)

(videóm kezdőképe továbbra is - mint eddig - saját fotó) 

Jó szórakozást hozzá; remélem kedvcsinálónak is elmegy :)

Üdv: G

gabriel1976 módosította - 2015. március 25. - 23:01

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Összeállítottam egy snowboardos csapat februári csúszását Alpe d'Huezben, a bringázáshoz annyi köze van hogy ott rendezik a Megavalanche-t, és túra szempontjából itt ott van benne egy lenyűgöző kilátás, ezúttal havas hegyekre :)

Jó hosszúra sikerült, akinek nincs türelme mozifilmhez felvágtam 6 részre (napok kronológikus sorrendben), a leírásban vannak a linkek. A flow/freeride részeknél beleraktam kb. tíz hangulat (vagy vágtás :)) zenét, ezért érdemes az AdBLockPlus bővítő használata az esetleges reklám kiszűrésére. Ha egyáltalán nem tudod megnézni úgy tűnik a zenék miatt legalább a németeknél letiltotta a szerzői-jog-maffia (kiváncsi lennék hol máshol, szóljatok :)).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

• zeezoltano kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"