Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
de én hatan vagyok:D

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
hmmm...hát nem tom, még majd eldöntöm ha rajta ülök. Eddig egy trekking-em volt amin elég nagy táv volt a kormány és a nyereg között, ráadásul a kormányt alig lehetett feljebb állítani, szal ez így elég kényelmetlen volt, azér írtam. Monti gondolom más, nem tom milyen, ez lesz az elsõ.

(eddig 3 szavazat a 18"-ra, és 3 a 20"-ra:D)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
a le akarod verni a tököd az nem az esésre vonatkozott, hanem ha pl kicsit lendületesebben szállsz le. haverom 173, 17es serpense van és elég necces a dolog. amúgy ha megnézel egy versenyt, nem sok olyan embert fogsz látni, akinél a nyereg nincs magasabban, mint a kormány.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Ja, én is jobban szeretem ha inkább kisebb a bicó, mert jobban irányítható.

Eddig te vagy az elsõ aki a 18-asat ajálja. Amúgy nem értem miért verném le a tököm. A 20-as váznál simán lábamközé kapom bicót, és nem leszek impotens, ha meg arra gondolsz hogy ráesek, akkor meg mindegy hogy 20, vagy 18.

Mindenesetre köszi véleményed, kipróbálom mindkét vázméretet egy Analog-on, mert ugye abból van itt, és ugyan az a vázgeometria, azt majd eldöntöm.

Persze még várom véleményeket, ha van:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ha le akarod verni a töködet, akkor vegyél 20ast. ha rendes biciklit akarsz akkor 18. és ez nem trekking meg csopper, hanem sport hegyikerékpár. és hegyre fel sokkal jobb, ha elõre dõlve ülsz. lefele meg úgysem ülsz:)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Nos, bátyám kelly"s-e 20-as, és azon ha leengedem az ülést majdnem teljesen, akkor jó. Egy 18-as caprin-t is kipróbáltam, ami a haverómé, azon felengedett üléssel ültem, a pozíció nem volt annyira kényelmes, viszont ugye kisebb bicó, job irányíthatóság. A bátyám most 18 éves és 182 cm, szal várhatóan én is megállok annyinál, de oda meg nem kicsi már a 18? A nyerget fel lehet engedni, meg minden, csak sztem a pozíció már eléggé elõrre dõlt lesz, vagy nem?

Szerintetek?

am köszi válaszokat!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
szerintem ha nem akarsz csak keresztapa lenni, akkor max 18-as. nekem 192 centivel jó volt egy 18as kona váz, igaz jelölésig húzott nyeregcsõvel. de azért mégiscsak jó volt:)

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
nahat!
Köszi, nagyon bele vagyok esve én is! :)
Ebben pont ez a fehér-nagyonsötétszürke kombináció tetszett nagyon meg.
Nincs is az Attention-nek másik színváltozata.
Nekem az Acid és az Analog feketéje nem annyira tetszik, mert ha fekete,
akkor legyen a lehetõ legfeketébb. Mint az Aim feketéje, vagy a pro series
típusainak feketéi. Azok szépek.
Nem, az enyém 18-as. Én (kb) 174 vagyok, azt mondták mindenhol
mikor nézelõdtem, hogy nekem 18-as kell. Én meg már nõni nem fogok,
max szélességben (bár már nem szeretnék, azért is akarok bringázni). :)

Mindenképpen attól függ, hogy Pesten a forgalmazónak van-e az adott
típusból, színbõl és méretbõl raktáron. Nekem azt mondták, hogy mostmár
úgy tûnik megoldódnak a német gyártó szállítási problémái, szóval a
most megrendeltek valószínûleg már hamarabb lesznek meg.
Vagy ha mákod van, akkor az adott boltban pont van. Bár ez ahogy
olvasgattam nem igazán jellemzõ, fõleg vidéken. Talán ez is a szállítási
problémák miatt volt, és mostmár több féle lesz a boltokban is.

kavics!
Ha 16 vagy, és még most növésben vagy, akkor én a 20-ast mondanám,
ha már nem várható nagy változás, akkor a 18-ast.
:)

Na megyek mostmár aludni, reggel dolgozni kell...

T

Tomtom, kavics! Mi az oka annak, hogy a tieteket ennyi ideig hozzák? Én bementem egy boltba és kértem egy analogot, az nem volt, kértem egy aim-ot azt hétfõn megkapom, azt mondták. Az Analog-ot lehet nekem is inkább be kellett volna rendeltetnem?

Ja, és Tomtomtom, iszonyat gyönyörû a járgány, most elgondolkodtam, hogy nekem valóban a fekete változatok tetszenek-e jobban. (ez 16-os?)

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Én 170cm vagyok és 16-ost rendeltem. 18-as nagynak tünt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
azért gondold át, 176-hoz épp jó a 18-as, és kb 182-3 centitig simán jó, a 20-as meg kurva nagy lesz, és nem csak magas hanem hosszú is, azért egy 20-as vázhoz kell lenni legalább 185-nek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Jaja, itt gyõrbe nincs AIM :), szal rendelnem kell. A tied biztos már raktárról jön, lehet mákod volt, mondjuk nekem is azt írták hogy:

"...a kerékpárt megpróbáljuk minnél elõbb beszerezni 1-2 nap vagy néhány héten belül..."

szal sztem ez attól függ van-e pesten raktáron. Én 176 cm magas vok, nekem mekkora váz köll? Eladó 18-as, de inkább 20-asat mondott, mert még csak 16 éves vok, szal még növök, és akk késöbb is jó lesz? Szerintetek?

20"-t vegyél ,mert még úgyis nõni fogsz. Az ülést meg tudod úgyis kedvedre állítani h jólegyen.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Tomtom, kavics! Mi az oka annak, hogy a tieteket ennyi ideig hozzák? Én bementem egy boltba és kértem egy analogot, az nem volt, kértem egy aim-ot azt hétfõn megkapom, azt mondták. Az Analog-ot lehet nekem is inkább be kellett volna rendeltetnem?

Ja, és Tomtomtom, iszonyat gyönyörû a járgány, most elgondolkodtam, hogy nekem valóban a fekete változatok tetszenek-e jobban. (ez 16-os?)

Jaja, itt gyõrbe nincs AIM :), szal rendelnem kell. A tied biztos már raktárról jön, lehet mákod volt, mondjuk nekem is azt írták hogy:

"...a kerékpárt megpróbáljuk minnél elõbb beszerezni 1-2 nap vagy néhány héten belül..."

szal sztem ez attól függ van-e pesten raktáron. Én 176 cm magas vok, nekem mekkora váz köll? Eladó 18-as, de inkább 20-asat mondott, mert még csak 16 éves vok, szal még növök, és akk késöbb is jó lesz? Szerintetek?

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

:clap:

Gyönyörû! Grat! Én nem tom még mikor veszem, de aszonták hogy pár hét alatt megérkezik, nem kell sokat várni most.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Sziasztok!

Kérdéseim lennének, fõleg azokhoz, akik huzamosabb ideje használnak Cube AMS vázat.
1. Hogyan bírja a strapát a forgáspontok csapágyazása, illetve maga a váz?
2. A forgáspontok csapágyai szabványos, boltból is beszerezhetõ darabok, vagy esetleg egyediek és meg kell rendelni õket a gyártótól csere esetén?
3. Hogyan viselkedik a hátsó rugózás? Mennyire könnyen indul meg? Mennyire aktív kisebb rázkódások esetén? Hogyan viselkedik nagyobb ütésekkel szemben? Mennyire mozogja végig a rugóutat? Mennyire marad aktív fékezés esetén, vagy hajlamos-e ilyenkor „felkeményedni”? Mennyire hajlamos a pogozásra?
4. Hány év garancia van a vázra?

A válaszokat elõre is köszönöm!
Gabo

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Köszi, köszi! :)

Drukkolok neked Kavics, hogy minnél hamarabb meglegyen,
mert én nagyon örülök neki, és nagyon tetszik. :)
Úgyhogy ezt az élményt kívánom neked is!
Remélhetõleg a németek túllendültek mostmár ezen a
szállítási problémán, és hamarabb fog befutni a tiéd.

T

Gyönyörû! Grat! Én nem tom még mikor veszem, de aszonták hogy pár hét alatt megérkezik, nem kell sokat várni most.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Na kérem!
Igen!
Megvan!
Gyönyörû...

Megpróbálok egy képet berakni.
Sajnos már sötét volt, mikor sikerült lefényképezni, mert
délután itthon a szobámban nem volt pofám csinálni róla,
akkora a rumli körülötte.

Íme:

Feltöltött kép

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Nehéz lett volna simán válaszolni?

igen :)
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Nehéz lett volna simán válaszolni?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

A mekkora méretnek?

arra voltam kivancsi, hogy gyarilag milyen hosszu stucnit adnak egy flat kormanyos ams-hez, de ahogy nezem csak a HPC szeria flat-es, es azt ketlem, hogy van raktaron :)
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.