Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube

- - - - -

• Please log in to reply
2078 replies to this topic

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Érdekes dologra lettem ma figyelmes. Volt egy nagyobb ugratásom (az eddigiekhez képest) és nem sokkal késõbb hajtás közben kis kotyogó-kottyanó hangot figyeltem meg. Elkezdtem keresni a bringán, hogy mi kotyog, és azt vettem észre, hogy Kenda gumik vannak a biciklin, nem a honlapon megjelölt Schwalbe Smart Sam 2.1. (Cube Aim). Nem nagyon tudom, hogy most mi történt, de ezekszerint nézzem át a bringa többi részeit is, hogy az agy meg hasonlók is a leírtak szerintiek-e?

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

174 centi vagyok, 18-asban tervezem venni.

Amennyiben valamiért befuccsolna a forrásod, akkor pont ebben a színben szerintem láttam egy 18-as bringát nem olyan régen egy boltban. Csak azért írom, hogy ne ezen múljon a dolog:)

hami09

hami09

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

A magasságoshoz a 18" az ideális,az enyém is akkora a 180-amhoz.
A bikemag mostani számában pont ezt tesztelték,nézd meg!

(Kerékpárboltban dolgozom :) )

bé.

bé.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Szia, mekkora méretben vetted?

bé.

bé.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Üdv! Nemsokára valószínûleg én is a kubisták szerény táborát fogom növelni:] Az én kiszemeltem:
Feltöltött kép
Ha minden igaz már nem kell sokat aludni és az enyém!:]

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Szerintem ez a 24 sebesség miatt van, (de aztán nem biztos). Nem tudom mennyit számít az az 5 mm... am ez egy monti, szal ezeknél ilyen rövid a kar, nagy áttétek, minden ami terepre kell. Persze ne hallgass rám, annyira nem értek hozzá, csak logikázok:D

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Érdemes a 170mm-es hajtókart lecserélni 175mm-esre, vagy ez abszolút nem számít? Arra gondolok, hogy esetleg fárasztóbb tekerni egy rövidebbet mint egy hosszabbat. Az Aim-emhez a kisebbik van, a többi bicón viszont úgy látom nagyobbak vannak.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Sziasztok,tudna nekem valaki súlyadatot mondani 19" LTD vázra?Köszi

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
A bicikli nem nehéz, ha összehasonlítod más típusokkal akkor ez elég könnyû azokhoz képest, ráadásul csak 2 dkg-val nehezebb pl az Analog-nál aminek 7005-ös váza van.

Majd nekem is nehéz lesz megszoknom, mert nekem is most egy merevvillás-om van (kép a profilomban), szal biztos furi lesz, hozzá kell majd szoknom. A kerekek csúszásától nem nagyon félek, a mostaninál semmi se csúszhat jobban...:D

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Megy megy. Szenzációsan gyorsul, ellenben nagyobb sebességnél már érezhetõ a motorfék:) Szóval arra gondolok ha már tényleg nagyon akarsz vele száguldani akkor a gumik visszavesznek a tempóbol. Egy kicsit talán csúszósak kanyarban, földúton és betonon is éreztem. Nem tudom súlyban mennyire érezhetõ ez a 6061-es és 7005-ös alu vázak közötti különbség, de amikor cipelnem kell egyáltalán nem tûnik olyan haj de könnyû bringának. Most tekerek elöször telós biciklit és valszeg ebbõl adódoan egy elég komolyat taknyoltam majdnem. Nagyobb sebességnél fel akartam kapni az elejét egy patkánál, de a megszokott rántás kevés volt, mivel nem számoltam azzal, hogy a kicsit összenyomott teleszkópnak még ki kell rúgnia magát és csak utána jön a kerék, és bizony nem sikerült felugratnom a járdára:) Magyarul szépen belementem, és fogalmam nincs, hogy sikerült de végülis nem estem el. Nézegettem nem ferdült-e el a teleszkóp a becsapódástól, de szemmel látható ferdülést nem tapasztaltam:)
Tettem rá új markolatot valamint kormányszarvakat is, Így oldal irányba nem tud lecsúszni a kezem, bár már ez a markolat is lényegesen szimpatikusabb nekem. A bicikli álomszép, jó ránézni, ügyesek a designerek.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Az kiró, nahátnak is gondolom megy a bringa, mert nincs ideje irogatni:D

Szerintetek milyen bukósisak lenne jó? Tudtok v.mi jót, ami megvéd, meg ilyesmi. Én a Specialized Air Force 3-at néztem ki, nem is olyan drága (9.000 Ft), és jó is sztem. Mit gondoltok?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Nahát és tom: Megy a gép?

kavics:
Jaja! Megy! Király! :)
Mondjuk eddig minden második nap volt valami dolgom, ami miatt nem
maradt már idõ bringázni, de amikor lehetett mentem vele.
Mondjuk itt mifelénk (Debrecen) relatíve kevés hegyes-dombos vidék van,
szóval eddig ilyen jellegû tapasztalatom nincs. :)
Azt figyeltem, hogy akik láthatóan kicsit jobb bringán ülnek mind
megnéznek. Hehe. :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Vagy van egy másik lehetõség is: szuszpenzor XD

az csak tekerés közben lesz qrva kényelmetlen, de véd, az tuti:D

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
huh, hát igen ma megvizsgáltam a vázméret problémát tüzetesebben, mentem kicsit tesóm 19.5-ös kelly's-ével és most még nagy, bár kipróbáltam minden eshetõséget, és igaza van bálintnak, vigyázni kell, de azér nem félnék na, bátran mennék vele, csak esetleg ha minden összejön sikerülhet amindek nem kéne sikerülnie:). Szóval úgy határoztam hogy elegendõ a 18"-as váz, így most a szavazás:

20": 3 szavazat
18": 3 szavazat + enyém

Szombaton még elmegyek ráülök cube-okra, de sztem boltos is 18"-ast mond.

Vagy van egy másik lehetõség is: szuszpenzor XD

majd írok a véglegesrõl.

Nahát és tom: Megy a gép?

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
nahat:
Gratula! Szép a bringa! :)
Ez a fajta feketéje tetszik, ahol a CUBE és a típusfeliratnál csak
a körvonala fehér, nem az egész betû.
Jah, és szerintem is kesztyût vegyél. :)

talán most sikerül
íme a bringa, mobillal fotóztam...
a nyereg szárán már ott figyel egy abus bordo

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ne kövezzetek meg, hogy ide írom, de találtam egy nagyon dögös bõr markolatot:) Valami habszivacs van a belsejében. Szerintetek okos gondolat ilyenre cserélni, vagy ezen még jobban fogok csúszkálni?

még jobban fogsz csúszkálni. én is a kesztyûre szavazok. és perecnél jobb, ha abba épülnek be a kavicsok a tenyered helyett:)

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Ne kövezzetek meg, hogy ide írom, de találtam egy nagyon dögös bõr markolatot:) Valami habszivacs van a belsejében. Szerintetek okos gondolat ilyenre cserélni, vagy ezen még jobban fogok csúszkálni?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Elég rendesen csúszik le a kezem a markolatról, pillanatok alatt izzadt lesz a tenyerem, ez zavar. Két lehetõségen gondolkodtam, vagy kéne valami jobb markolat vagy egy kormányszarvval nem engedem lecsúszni a kezem:)

vagy veszel egy kesztyût mint mindenki más :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Elég rendesen csúszik le a kezem a markolatról, pillanatok alatt izzadt lesz a tenyerem, ez zavar. Két lehetõségen gondolkodtam, vagy kéne valami jobb markolat vagy egy kormányszarvval nem engedem lecsúszni a kezem:)